Nº 59 DESEMBRE 2021

 • Premis Solidaris: ONCE Catalunya reconeix la solidaritat i la superació de la societat catalana

  30/11/2021 Protagonistes Foto de família de guardonats i premiats del Solidaris ONCE Catalunya, sobre l'escenari de l'Auditori ONCE Catalunya.

  L’ONCE va premiar, el passat 25 de novembre, la solidaritat que rep de la societat catalana amb el lliurament dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2021. L’acte va estar presidit per Violant Cervera, consellera de Drets Socials de la Generalitat. “Aquests guardons premien la solidaritat que tenim la sort de rebre a diari a Catalunya i que ens permet fer la nostra tasca social. Els Premis Solidaris ONCE donen visibilitat a persones i iniciatives que moltes vegades són invisibles. Són persones, entitats i programes que fan una feina diària, callada i tenaç i demostren que amb esforç i constància hi ha realitats que es poden canviar”, assegura el president dels Premis Solidaris ONCE Catalunya i també president del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, David Bernardo.

  Continuar llegint Premis Solidaris: ONCE Catalunya reconeix la solidaritat i la superació de la societat catalana
 • Homenatge als jubilats i jubilades de 2020

  30/11/2021 Protagonistes Imatge del saló d'Ilunion Barcelona on es va celebrar l'homenatge als jubilats i jubilades de 2020.

  Dijous 4 de novembre ONCE Catalunya va celebrar, a l’Hotel Ilunion Barcelona, l’acte d’homenatge als nous jubilats. Un total de 105 companys es van jubilar o incapacitar al 2020.

  Continuar llegint Homenatge als jubilats i jubilades de 2020
 • L’ONCE Catalunya celebra el Dia de la Il·lusió 11/11 amb una jornada de germanor

  30/11/2021 Protagonistes A Tarragona, espectacle musical del grup ‘Quico el Celio’, el noi i el mut de Ferreries.

  “Gràcies a tots i totes els que dia a dia, amb el vostre exemple, heu fet gran la nostra Institució. Gran en il·lusions, gran en projectes, gran en serveis... A tots us volem agrair aquest esperit jove, un exemple per a les noves generacions”, va assegurar Anaïs García, cap d’Autonomia Personal i Accés a la informació de la Delegació Territorial, a l'acte celebrat a l'Auditori ONCE Catalunya a Barcelona.

  Continuar llegint L’ONCE Catalunya celebra el Dia de la Il·lusió 11/11 amb una jornada de germanor
 • Els cupons de l'ONCE clamen 'La violència masclista l’aturem unides', el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona

  30/11/2021 Protagonistes María Sierra López i Rafi Pérez, vicepresidentes del Consell Territorial; Laia Rosich, directora general per a la Erradicació de les Violències Masclistes del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i Sira Vilardell, directora general de la Fundació Surt, Luisa i Laura; Dolors Guiu; el delegat territorial, Enric Botí i David Bernardo, president del Consell Territorial ONCE Catalunya, amb el cupó. de l’ONCE a Catalunya;

  A la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya es va presentar, el passat 24 de novembre, aquest cupó. María Sierra López i Rafi Pérez, vicepresidentes del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, van presentar l'acte, que va comptar amb el testimoni de dues dones amb discapacitat visual víctimes de violència doméstica, Laura i Luisa, i les exposicions de Laia Rosich, directora general per a la Erradicació de les Violències Masclistes del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i Sira Vilardell, directora general de la Fundació Surt i vicepresidenta d’Entitats Catalanes d’Acció Social i de la Taula del Tercer Sector.

  Continuar llegint Els cupons de l'ONCE clamen 'La violència masclista l’aturem unides', el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona
 • El “Subidón” de l’estiu de l’ONCE, premi Ondas

  30/11/2021 Protagonistes Enric Botí recull el premi amb una creativa de l'agència Sra. Rushmore.

  Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va recollir el guardó en nom de l’Organització el passat 16 de novembre a la cerimònia de lliurament dels Premios Ondas 2021, celebrada al Teatre Coliseum de Barcelona. “Des del Grup Social ONCE volem dedicar aquest reconeixement a les persones molt boniques d'aquest país que treballen cada dia perquè la societat sigui una mica més justa i més igualitària. Aquest aplaudiment per a ells i per a elles”. va dir Botí.

  Continuar llegint El “Subidón” de l’estiu de l’ONCE, premi Ondas
 • L'especial vincle del Teo i el seu gos pigall Luigi

  30/11/2021 Protagonistes Teo acarona a Luigi en una foto al carrer.

  S’estrena a les xarxes socials el segon documental del projecte de sensibilització #vínculosquedanvida 'Teo&Luigi'

  Continuar llegint L'especial vincle del Teo i el seu gos pigall Luigi
 • L’ONCE lliura quatre contes en braille a la Biblioteca Central de Terrassa

  30/11/2021 Esports, Cultura i Oci Francisco Aguilar, director de l’agència l’ONCE a Terrassa, va lliurar l'11 de novembre a Maria Gental, directora de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa, quatre contes infantils en braille. L’acte va comptar amb la participació de Núria Marín, Tinenta d'Alcalde de l'àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat de Terrassa i de Cari Martín, directora de Biblioteca Pública de Terrassa.

  Francisco Aguilar, director de l’agència l’ONCE a Terrassa, va lliurar l'11 de novembre a Maria Gental, directora de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa, quatre contes infantils en braille. L’acte va comptar amb la participació de Núria Marín, Tinenta d'Alcalde de l'àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat de Terrassa i de Cari Martín, directora de Biblioteca Pública de Terrassa, on es va fer l'entrega.

  Continuar llegint L’ONCE lliura quatre contes en braille a la Biblioteca Central de Terrassa
 • El Passeig Arqueològic de Tarragona llueix al cupó

  30/11/2021 Joc Imatge del cupó del Passeig Arqueològic de Tarragona , ilustrat amb una part de la muralla romana.

  Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona i Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, van lliurar a Hermán Pinedo, conseller de Patrimoni, Joventut i Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona i a Elvira Vidal, tinenta d’alcalde i consellera de Contractació, Capacitats Diverses i Benestar Animal, una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE dedicà dimarts 30 de novembre al Passeig Arqueològic de Tarragona.

  Continuar llegint El Passeig Arqueològic de Tarragona llueix al cupó
 • L’ONCE i la Vall d’Hebron Recerca investiguen una nova teràpia per tractar la retinosi pigmentària

  30/11/2021 T'interessa L'ONCE col·labora amb la Vall d'Hebron Recerca en un projecte liderat pel professor José García Arumí, cap del Servei d'Oftalmologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, i la doctora Anna Duarri, IP del grup de recerca en Oftalmologia, que té com a objectiu desenvolupar una nova teràpia gènica per tractar la retinosi pigmentària causada pel gen EYS.

  L'ONCE col·labora amb la Vall d'Hebron Recerca en un projecte liderat pel professor José García Arumí, cap del Servei d'Oftalmologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, i la doctora Anna Duarri, IP del grup de recerca en Oftalmologia, que té com a objectiu desenvolupar una nova teràpia gènica per tractar la retinosi pigmentària causada pel gen EYS.

  Continuar llegint L’ONCE i la Vall d’Hebron Recerca investiguen una nova teràpia per tractar la retinosi pigmentària
 • ‘Si Talía fuera ciega’ es projecta al Festival Inclús de Barcelona i a l’Antiga Audiència de Tarragona

  30/11/2021 Esports, Cultura i Oci colCol·loqui després de la projecció en el qual va intervenir Núria García, directora d’Amanida Teatre, i una de les seves actrius, Juani Fuentes (dreta)

  ‘Si Talía fuera ciega’ és una experiència cinematogràfica a mig camí entre la ficció i el documental on, per primera vegada a la història, més de 100 actors i actrius cecs o amb discapacitat visual greu són protagonistes d'11 històries adaptades al cinema, a través de dos personatges ficticis. Pretén ser una pel·lícula que faci reflexionar sobre la inclusió de persones amb discapacitat a la societat i com es veuen representades al cinema. Participa el grup teatral ‘Amanida Teatre’ de Tarragona.

  Continuar llegint ‘Si Talía fuera ciega’ es projecta al Festival Inclús de Barcelona i a l’Antiga Audiència de Tarragona
 • El 50è aniversari de la Federació ECOM, en el cupó

  30/11/2021 Joc Dimarts 16 de novembre Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i David Bernardo, president del Consell Territorial,vanlliurar a Antonio Guillén, president de la Federació ECOM. A la foto també Josep Giralt, vicepresident de la Federació ECOM i altres membres d’ECOM.

  Creada el 1971, la Federació ECOM és una de les principals entitats de referència del sector de la discapacitat física i una de les pioneres a tot l’Estat. Aglutina actualment més de 120 entitats que tenen les seves seus principals repartides per nou comunitats autònomes, majoritàriament a Catalunya. 5,5 milions de cupons, amb la llegenda ‘50 anys juntes pels drets de les persones amb discapacitat’, van difondre aquest aniversari per tot l’Estat.

  Continuar llegint El 50è aniversari de la Federació ECOM, en el cupó
 • ‘La Paga del Cupó Diari’ de l’ONCE reparteix gairebé un milió d’euros a L’Hospitalet de l’Infant

  30/11/2021 Joc Imatge del cupó del 3 de novembre.

  El venedor Pedro José López és qui va portar la sort des del quiosc de l’ONCE ubicat a l’avinguda Via Augusta, núm. 37. Va vendre un cupó premiat amb 35.000 euros més ‘La Paga’ de 3.000 euros al mes durant 25 anys (900.000 euros). I una altre cupó premiat amb 35.000 euros.

  Continuar llegint ‘La Paga del Cupó Diari’ de l’ONCE reparteix gairebé un milió d’euros a L’Hospitalet de l’Infant
 • Fundació ONCE, distingida per la Generalitat per l’atenció a les persones amb discapacitat en situacions d’emergència

  30/11/2021 Fundación ONCE Moment del lliurament de la distinció de la Generalitat a Fundación ONCE  per la seva tasca en l'atenció a les persones amb discapacitat en situacions d'emergència a petició de #ProteccioCivil.

  La Generalitat de Catalunya, a través de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, ha distingit públicament la Fundació ONCE per la seva tasca en l'atenció a les persones amb discapacitat en situacions d'emergència. L’entrega de la distinció va tenir lloc el passat 19 de novembre durant l´acte d´inauguració de l´any acadèmic 2020-21, presidit per Joan Ignasi Elena, conseller d´Interior del govern català.

  Continuar llegint Fundació ONCE, distingida per la Generalitat per l’atenció a les persones amb discapacitat en situacions d’emergència
 • ILUNION crea la major companyia especialitzada en accessibilitat universal física i tecnològica

  30/11/2021 Ilunion Equip de professionals d'Ilunion Accessibilitat.

  Per a la nova companyia, garantir l'accessibilitat significa la possibilitat real que tothom pugui gaudir, de manera segura, confortable i autònoma, d'espais, serveis i productes en igualtat de condicions. Un objectiu alineat amb aconseguir ciutats inclusives, segures, sostenibles.

  Continuar llegint ILUNION crea la major companyia especialitzada en accessibilitat universal física i tecnològica
 • Fundació ONCE aposta per una mobilitat sostenible i inclusiva per a totes les persones

  30/11/2021 Fundación ONCE A la taula rodona titulada 'El nou escenari de la mobilitat: tecnologia i inclusió', en què van participar Álvaro Urech, responsable d'Innovació d'Alstom; María José Aparicio, subdirectora general de Formació i Educació Viària de la Direcció General de Trànsit; Víctor Calzadilla, cap d'Àrea de Reglamentació de vehicles del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, i José Luis Borau, cap del Departament d'Accessibilitat al Medi Físic de la Fundació ONCE.

  Fundació ONCE va clausurar divendres 19 de novembre el V Congrés Internacional de Tecnologia i Turisme per a la Diversitat, un esdeveniment que va reunir de manera virtual més de 700 persones durant la setmana i que en la seva última jornada va apostar perquè els agents implicats treballin junts per la consecució una mobilitat sostenible i inclusiva per a tots els ciutadans.

  Continuar llegint Fundació ONCE aposta per una mobilitat sostenible i inclusiva per a totes les persones
 • L’ONCE rep la Medalla d’Or de l’Acadèmia de les Arts Escèniques per 83 anys de promoció cultural

  30/11/2021 Grup Social ONCE Jesús Cimarro Ángel Sánchez, Cayetana Guillén y Miquel Iceta.

  Amb aquesta Medalla d'Or, l'Acadèmia ha volgut reconèixer la tasca que, al llarg dels seus 83 anys d'història, desenvolupa l'ONCE en la promoció de la cultura, en general, i més en particular, pel suport i la col·laboració per fomentar i visibilitzar la inclusió de les persones cegues i amb baixa visió a l'àmbit del teatre.

  Continuar llegint L’ONCE rep la Medalla d’Or de l’Acadèmia de les Arts Escèniques per 83 anys de promoció cultural
 • L'ONCE mostra en 22 milions de cupons com les seves loteries fomenten la cultura, l'educació, l'esport, l'ocupació i els serveis socials

  30/11/2021 Joc Imatge del cupons de l'1,2,3 i 4 de novembre.

  Mostrar a la societat com les loteries responsables de l'ONCE fomenten la cultura, l'educació, l'esport, l'ocupació i els serveis socials destinats a les persones cegues va ser l'objectiu dels 22 milions de cupons de l'Organització corresponents als sorteigs entre l’1 al 4 de novembre, il·lustrats amb les fotografies de les protagonistes de la campanya 'Campiones', sota l'epígraf general de 'Quan jugues tu, juguem tots'.

  Continuar llegint L'ONCE mostra en 22 milions de cupons com les seves loteries fomenten la cultura, l'educació, l'esport, l'ocupació i els serveis socials