Nº 57 OCTUBRE 2021

 • Presentem el nou model de quiosc a Barcelona

  27/09/2021 T'interessa Eric Villalón, venedor ONCE; Jaume Collboni, primer tinent alcalde de Barcelona; David Bernardo, president del Consell Territorial d'ONCE Catalunya i Enric Botí, delegat territorial d'ONCE Catalunya, tallen la cinta del nou model de quiosc de l'ONCE al carrer Sepúlveda, 1 de Barcelona.

  L’ONCE va presentar el passat 27 de setembre al carrer Sepúlveda, núm. 1 a Barcelona, davant l’entrada principal de l’edifici ONCE Catalunya, el seu nou model de quiosc. Un model més accessible per a tots els agents venedors amb discapacitat, més ecològic per la tipologia de productes de construcció i els seus consums i que facilita la comunicació amb el públic. El van inaugurar Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de Barcelona; Joan Ramon Riera, regidor d’Infància, Joventut i Persones Grans i president l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD); Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i el venedor dels productes de joc d’aquest quiosc, Eric Villalón.

  Continuar llegint Presentem el nou model de quiosc a Barcelona
 • Tecnologia accessible i usable amb formació digital, imprescindibles per als 1.164 alumnes cecs i amb discapacitat visual que tornen al col·le

  27/09/2021 T'interessa Una alumna cega treballa amb un ordinador colze a colze amb la seva mestra de suport.

  El Servei Educatiu compartit Departament d’Educació–ONCE dona suport als alumnes amb ceguesa, sordceguesa o greu discapacitat visual mitjançant equips multiprofessionals d’atenció educativa.

  Continuar llegint Tecnologia accessible i usable amb formació digital, imprescindibles per als 1.164 alumnes cecs i amb discapacitat visual que tornen al col·le
 • Dos ors per els nostres esportistes cecs a Tòquio

  27/09/2021 Esports, Cultura i Oci Gerard Descarrega, amb el seu guia Guillermo Rojo, va aconseguir la medalla d’or als 400 metres lliures.

  Als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020 el nostres esportistes catalans Gerard Descarrega, amb el seu guia Guillermo Rojo, va aconseguir la medalla d’or als 400 metres lliures i va revalidar el títol de campió paralímpic d'aquesta distància que va obtenir a Rio 2016. I el debutant Yassine Ouhdadi, va guanyar la medalla d’or als 5.000 metres, amb rècord d’Europa inclòs. La resta d’esportistes cecs i amb discapacitat visual de Catalunya van tenir meritòries classificacions: Xavier Porras, 5è en salt de llargada (diploma); Pepi Benítez, 11a amb l’equip de rem (diploma; Youssef Eladaoui, 6è amb l’equip espanyol de futbol sala i Mari Carmen Paredes i el seu guia va finalitzar en novena posició a la Marató (diploma).

  Continuar llegint Dos ors per els nostres esportistes cecs a Tòquio
 • El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, lliura a l’ONCE a Catalunya el ‘Protocol de seguretat contra les violències sexuals' en braille i àudio

  27/09/2021 T'interessa El Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, al centre de la imatge amb membres del seu departamanent va lliurar el protocol en braille a l'ONCE Catalunya, representada pel seu delegat territorial, Enric Boti; el sotsdelegat, Àngel Ávila; el president del Consell territorial; David Bernardo i la vicepresidenta, María Sierra López.

  L'ONCE Catalunya agraeix que el document sigui accessible, transcrit al sistema braille i també en format àudio, perquè les persones cegues estiguin perfectament informades. "La violència sexual pot afectar a totes les persones sense exclusió, amb i sense discapacitat. Per això, cal que el missatge arribi a tothom de manera ben clara i entenedora", apuntà Enric Botí, delegat territorial d'ONCE Catalunya. A Catalunya, hi ha més de 10.000 persones cegues afiliades a l’Organització.

  Continuar llegint El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, lliura a l’ONCE a Catalunya el ‘Protocol de seguretat contra les violències sexuals' en braille i àudio
 • 1.000 persones cegues viuen una jornada de festa i germanor a Port Aventura amb els colors ONCE

  27/09/2021 Protagonistes Carpa de l'ONCE i els seus voluntaris, a l'entrada de Port Aventura World.

  Els assistents van gaudir a l'aire lliure del mític parc d'atraccions en un espai segur i amb un personal que prèviament s’havia format en tècniques de guia, orientació i mobilitat per a persones cegues, les protagonistes d’aquesta diada.Van deixar anar la seva adrenalina, van pujar i baixar de les diferents atraccions, van donar voltes a gran velocitat...una jornda de festa inclusiva i d'aventures per recordar sempre.

  Continuar llegint 1.000 persones cegues viuen una jornada de festa i germanor a Port Aventura amb els colors ONCE
 • Un nou Roc Boronat ja està en marxa!

  27/09/2021 Esports, Cultura i Oci El termini de presentació dels treballs finalitza el 15 de desembre de 2021.

  L’ONCE Catalunya convoca la XXIV edició del Concurs Literari Roc Boronat per donar suport i estimular els escriptors i poetes en llengua catalana i fomentar la creació literària en aquesta llengua entre les persones amb discapacitat visual.El termini de presentació dels treballs finalitza el 15 de desembre de 2021.

  Continuar llegint Un nou Roc Boronat ja està en marxa!
 • L'ONCE Catalunya se suma a la campanya 'Directes al Cor' per la prevenció de malalties cardiovasculars fent els tríptics en braille

  27/09/2021 T'interessa Imatge de presentació de la camapannya 'Directas al corazón', amb la cantant Nina a la dreta i representants de Fundació “la Caixa” i la Clínica Teknon.

  L'ONCE Catalunya ha fet accessibles els tríptics informatius transcrits al sistema braille perquè les persones cegues estiguin perfectament informades. "La prevenció de les malalties cardiovasculars no és només cosa d'homes. És igualment de dones. I de totes les dones, sense exclusió. Per això cal que el missatge arribi a tothom de manera ben clara i entenedora", apunta Maria de la Sierra López, vicepresidenta del Consell Territorial d'ONCE Catalunya.

  Continuar llegint L'ONCE Catalunya se suma a la campanya 'Directes al Cor' per la prevenció de malalties cardiovasculars fent els tríptics en braille
 • Tornen les activitats culturals a ONCE Catalunya

  27/09/2021 Imatge d'un dels tallers que ja s'han iniciat a l'ONCE Catalunya el mes de setembre.

  Els tallers van començar dilluns 20 de setembre i finalitzaran el proper dissabte 11 de desembre de 2021. Malgrat que ha finalitzat el període d’inscripció, resta oberta una llista d’espera per si es presentessin baixes. També hi haurà activitats a la Biblioteca mitjançant la plataforma Zoom i si les circumstàncies ho permeten es faran sessions mixtes amb el límit d’aforament que marquin les autoritats sanitàries.

  Continuar llegint Tornen les activitats culturals a ONCE Catalunya
 • ...i també els esports

  27/09/2021 Esports, Cultura i Oci Un grup d'afiliats amb el seus pilots i tàndems a la terrassa de l'Edifici ONCE Catalunya abans de sortir a pedalar dissabte 18 de setembre.

  Amb moltes ganes de participar, tornen poc a poc les activitats presencials en l’àrea d’Animació Sociocultural i Esportiva en tots els centres ONCE a Catalunya. Entre ells, el ciclisme en tàndem, el senderisme, el goalball...La Unitat de Cultura i Esports conjuntament amb la Federació Catalana per a Cecs i Deficients Visuals, ofereix a tots els afiliats a l’ONCE la possibilitat de fer esport.

  Continuar llegint ...i també els esports
 • Catalunya guanya la gran final del XIX Campionat d’Espanya d’escacs per a cecs

  27/09/2021 Esports, Cultura i Oci Els escaquistes cecs de Catalunya Gavril Draghici, Alberto Olivera, Enrique López i Josep San Isidoro són els guanyadors de la gran final del XIX Campionat d'Espanya per equips d'escacs organitzat per la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs (FEDC). A la foto, recullen la copa de campions.

  La final del campionat comptà amb 3 equips (Cantàbria, Catalunya i Màlaga) dels 13 que van iniciar el torneig. Els equips estaven formats per quatre jugadors titulars, amb un jugador suplent. Catalunya es va imposar, vencent Cantàbria 3-1 les dues vegades i van guanyar a Màlaga també les dues vegades 3-1.

  Continuar llegint Catalunya guanya la gran final del XIX Campionat d’Espanya d’escacs per a cecs
 • Jaume Marcé, millor entrenador de natació de l’any 2021 pels seus excel·lents resultats

  27/09/2021 Esports, Cultura i Oci Jaume Marcé, a l'esquerra, amb un grup de nedadors que entrena sota l'aigua. Foto del Twittter @JaumeMarce

  Jaume Marcé, tècnic de natació de l'Equip Paralímpic Espanyol i entrenador de la Federació Catalana d’Esports per a Cecs (FCECS), acaba de ser premiat amb el guardó a 'Millor entrenador de l'any 2021' que concedeix l'Associació de Tècnics de Natació (AETN) després dels excel·lents resultats aconseguits pels seus nedadors durant tot aquest 2021. A l’ONCE Catalunya, Marcé té una empenta inoblidable, ja que és entrenador dels esportistes cecs de la (FCECS) des del 1999, any en que va néixer la Federació.

  Continuar llegint Jaume Marcé, millor entrenador de natació de l’any 2021 pels seus excel·lents resultats
 • Els cerverins i cerverines, en 5,5 milions de cupons

  27/09/2021 Joc El passat 16 d’agost Marcelino Cid, director de l’agència de l’ONCE a Lleida, va lliurar a Joan Santacana, alcalde de Cervera, una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE dedicà, el diumenge 22 d’agost, a Cervera. 5,5 milions de cupons, pertanyents a la sèrie Gentilicis i il·lustrats amb una fotografia de La Plaça Universitat de Cervera, van difondre la imatge dels cerverins i cerverines.

  El passat 16 d’agost Marcelino Cid, director de l’agència de l’ONCE a Lleida, va lliurar a Joan Santacana, alcalde de Cervera, una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE dedicà, el diumenge 22 d’agost, a Cervera. 5,5 milions de cupons, pertanyents a la sèrie Gentilicis i il·lustrats amb una fotografia de La Plaça Universitat de Cervera, van difondre la imatge dels cerverins i cerverines.

  Continuar llegint Els cerverins i cerverines, en 5,5 milions de cupons
 • Els semàfors acústics a Reus es dupliquen en 3 anys

  27/09/2021 T'interessa Arantxa Vallespi en un semàfor accesible. Foto de Alfredo González Diari de Tarragona.

  En els propers mesos començarà a executar-se la primera fase del projecte Reus Ciutat Inclusiva, en què l'ONCE ha participat activament i que té per objectiu fer de Reus una ciutat accessible, trencar les barreres arquitectòniques i pensar urbanísticament amb les persones invidents o amb mobilitat reduïda.

  Continuar llegint Els semàfors acústics a Reus es dupliquen en 3 anys
 • Ofrenes florals de l'ONCE a la Diada de Catalunya

  27/09/2021 Jordi Costa, director de l’agència de l’ONCE a El Prat de Llobregat, en representació de la nostra institució,va fer la tradicional ofrena floral a la tomba de Rafael de Casanovas a l’església de San Baldiri.

  A l'acte institucional de la Diada a Sant Boi i també a Tarragona.

  Continuar llegint Ofrenes florals de l'ONCE a la Diada de Catalunya
 • Nou servei de teleassessorament gratuït per a emprenedors amb discapacitat

  27/09/2021 Fundación ONCE Póster del nou servei de teleassessorament gratuït per a emprenedors amb discapacitat dins el programa 'Per Talent Emprèn'.

  Amb aquest nou servei els interessats rebran ajuda telefònica o per videotrucada a través d'un número gratuït. Tindran a la seva disposició un equip de prop d'un centenar d'experts en les diferents àrees de gestió empresarial, els quals, de forma immediata, els ajudaran a resoldre aquestes qüestions que els preocupen sobre la seva empresa.

  Continuar llegint Nou servei de teleassessorament gratuït per a emprenedors amb discapacitat
 • 71 joves amb discapacitat de Catalunya milloren la seva formació amb beques de Fundació ONCE

  27/09/2021 Fundación ONCE Un total de 71 joves amb discapacitat de tot Catalunya milloren la seva formació a l'accedir a alguna de les modalitats i convocatòries d'ajuts posades en marxa amb el suport de Fons Social Europeu.

  Els programes de beques impulsats per Fundació ONCE en 2020 han permès que un total de 804 joves amb discapacitatde tot l'Estat, 71 d'ellls a Catalunya, millorin la seva formació a l'accedir a alguna de les modalitats i convocatòries d'ajuts posades en marxa amb el suport de Fons Social Europeu.

  Continuar llegint 71 joves amb discapacitat de Catalunya milloren la seva formació amb beques de Fundació ONCE
 • L’ONCE lliura quatre contes en braille a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus

  27/09/2021 Esports, Cultura i Oci Arantxa Vallespí, directora de l’agència l’ONCE a Reus, va lliurar dimarts 14 de setembre a Cristina Garreta, directora del Servei Municipal de Biblioteca de l’Ajuntament de Reus, quatre contes infantils en braille. L’acte, celebrat a la Biblioteca Central Xavier Amorós, va comptar amb la participació de Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística de Reus.

  L’acte comptà amb la participació de Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística de Reus i Cristina Garreta, directora del Servei Municipal de Biblioteca.

  Continuar llegint L’ONCE lliura quatre contes en braille a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus
 • El Grup Social ONCE es puja al pòdium de les empreses amb millor reputació corporativa

  27/09/2021 Grup Social ONCE Logo del Grup Social ONCE, l'Oncelio en colors.

  El Grup Social ONCE ha ascendit 22 llocs en nou anys i s'ha col·locat com la tercera empresa amb millor reputació a tot l'Estat, segons l'Informe Merco 2021, que analitza el comportament d'un total de 100 companyies. El Grup Social ONCE només és superat en el Top 3 per Inditex i Mercadona, mentre que ja per darrere queden Repsol i Telefónica, seguides de Mapfre, Iberdrola, Ikea, Nestlé i Coca-Cola.

  Continuar llegint El Grup Social ONCE es puja al pòdium de les empreses amb millor reputació corporativa
 • ILUNION Hotels rep un dels XXX Premis FEDEPE pel seu impuls a la promoció de la dona

  27/09/2021 Ilunion El guardó, que va ser recollit pel CEO d’ILUNION Hotels, José Ángel Preciados, reconeix la feina diària que realitza la cadena hotelera per la igualtat de la dona dins de la companyia.

  La cadena hotelera d’ILUNION, que té quatre establiments a Catalunya, va rebre el passat 21 de setembre el guardó Impuls a la Promoció de la Dona en els XXX Premis de la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries (FEDEPE), en una gala celebrada a l'Estadi Wanda Metropolità i presidida per la vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño.

  Continuar llegint ILUNION Hotels rep un dels XXX Premis FEDEPE pel seu impuls a la promoció de la dona
 • Les joves afiliades Aida Fortuny, Andrea Pérez i Guillem León, premis zonacreativ@once2021

  27/09/2021 Protagonistes

  Primera i segona classificades a la categoria gràfica i el segon premi del talent musical.

  Continuar llegint Les joves afiliades Aida Fortuny, Andrea Pérez i Guillem León, premis zonacreativ@once2021