Nº 55 JULIOL 2021

 • Una injecció d'il·lusió

  01/07/2021 T'interessa El nou logo del Grup Social ONCE, amb l'Oncelio de colors, groc, blau, vermell i verd.

  Aquest 15 de juny fa un any que els nostres venedors i venedores, 2.500 sentinelles de somnis, van tornar la il·lusió als pobles i ciutats de Catalunya. Per primera vegada no havien estat, durant tres mesos, a carrers, places i avingudes del nostre país des de la fundació de l’ONCE, fa 82 anys. I celebrem aquella fita. I tant que sí! La il·lusió continua gràcies a l’esforç de tots i totes i gràcies a la solidaritat de la ciutadania que ha estat sempre al nostre costat. Ho hem aconseguit junts! Estem orgullosos d’aquesta unitat, una força imparable pel bé comú.

  Continuar llegint Una injecció d'il·lusió
 • El Grup Social ONCE organitza la Cimera Mundial de la Ceguesa amb 4.000 inscrits de 190 països

  01/07/2021 T'interessa Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE, en la Inauguració del World Blindness Summit, de la Cimera Mundial de la Ceguesa.

  Va reunir més de 4.000 inscrits de 190 països i més de 200 organismes per a dissenyar junts el futur de les persones cegues i amb discapacitat visual, més de 285 milions habitants de tot el món. Es van tractar temes que preocupen a les persones amb discapacitat visual tant en els països més avançats com els que ho tenen una mica pitjor, des de l'accés a les condicions bàsiques d'higiene i salut, els drets fonamentals i la incorporació a les noves tecnologies. Sota el lema ‘La mirada de tots’, van haver més de 50 debats, tallers i ponències sobre múltiples temàtiques que afecten les persones cegues amb l'objectiu de ser capaços en els àmbits de formació, ocupació, autonomia, tecnologies, lectura, cultura o esport.

  Continuar llegint El Grup Social ONCE organitza la Cimera Mundial de la Ceguesa amb 4.000 inscrits de 190 països
 • Els venedors i venedores de l’ONCE celebren amb la societat que fa un any van tornar a omplir d’il·lusions els carrers i places de Catalunya

  01/07/2021 Protagonistes A Badalona, ho vam celebrar amb Alba Gordo, capitana del primer equip del Club Esportiu Seagull Badalona i les jugadores Pilar Garrote, Nuria Garrote i Xenia Royo. Va ser al quiosc de l’ONCE situat al carrer Rafael Casanovas, núm.1. També va assistir el director de l’agència de l’ONCE a Badalona, Sergio Guitian i el venedor de l’ONCE Javier García.

  El passat 15 de juny va fer un any que els nostres venedors i venedores van tornar la il·lusió als pobles i ciutats de Catalunya. Per primera vegada no havien estat, durant tres mesos, a carrers, places i avingudes del nostre país des de la fundació de l’ONCE. La il·lusió continua gràcies a l’esforç de tots i totes i gràcies a la solidaritat de la ciutadania que va ser sempre al nostre costat. Ho hem aconseguit junts! Els venedors i venedores de l’ONCE segueixen a peu de carrer, per guanyar-se el pa, per cantar "els iguals per avui" i per a repartir milions i esperances. Des de fa més de 82 anys, tenen un motiu per sortir de casa tots els dies: la il·lusió que pot amb tot.

  Continuar llegint Els venedors i venedores de l’ONCE celebren amb la societat que fa un any van tornar a omplir d’il·lusions els carrers i places de Catalunya
 • El so del Braille

  01/07/2021 Esports, Cultura i Oci Cartell de 'Musica a les mans' del canal 'Cultura a cegues', amb unes mans en primer pla.

  Dissabte 19 de juny a les 20.00 h, va tenir lloc, a través del Canal de Youtube ‘Cultura a cegues’, el concert de la 15ª jornada d'estudiants de música amb discapacitat visual, ‘Música a les Mans, amb més de 40 actuacions.

  Continuar llegint El so del Braille
 • Dediquem 5,5 milions de cupons a l’hostaleria per a ‘Seguir gaudint junts’ de bars i restaurants

  01/07/2021 Grup Social ONCE A Barcelona, l’esmorzar es va fer al restaurant Semproniana amb la seva propietària i cuinera Ada Parellada; Joan Ramon Riera, Regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona; Mireia Torralba, vicepresidenta del Gremi de Restauració de Barcelona i Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya.

  Per l’acte de presentació d’aquest cupó organitzar uns esmorzars a cegues a les quatre províncies catalanes, en els que tots als assistents es van posar a la pell d’una persona cega i van gaudir d’un esmorzar sense veure, amb antifaç. Les tècniques en rehabilitació de l’ONCE els van explicar les pautes de comportament en el tracte i servei a taula a les persones cegues o amb discapacitat visual quan són clients d’un bar o restaurant, com per exemple: localitzar el menjar (seguint les hores del rellotge), la beguda, els coberts...

  Continuar llegint Dediquem 5,5 milions de cupons a l’hostaleria per a ‘Seguir gaudint junts’ de bars i restaurants
 • El president del Consell Territorial a Catalunya, David Bernardo, participa en l'acte del Dia del Orgull LGTBI+ organitzat pel CERMI

  01/07/2021 T'interessa L’ONCE dedica el seu cupó, dissabte 3 de juliol, a reivindicar el respecte a la diferència, la diversitat i la pluralitat social sota el lema 'Orgull i igualtat'. Cinc milions i mig de cupons es vesteixen amb els colors de l’Arc de Sant Martí en defensa dels drets del col·lectiu.

  David Bernardo (ONCE) va denunciar els últims casos d'agressions a Catalunya cap a col·lectius LGTBI+, al temps que va voler cridar l'atenció sobre la vulnerabilitat encara més gran que tenen les persones cegues LGTBI+.

  Continuar llegint El president del Consell Territorial a Catalunya, David Bernardo, participa en l'acte del Dia del Orgull LGTBI+ organitzat pel CERMI
 • Dolors Luna, presidenta de la Federació Catalana d’Esports per Cecs, al consell directiu de la UFEC

  01/07/2021 Protagonistes El passat 2 de juny va tenir lloc, a les instal·lacions del Club Natació Atlètic Barceloneta, l’acte de pressa de possessió de Gerard Esteva, com a president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, i dels membres del consell directiu, del qual forma part ja Dolors Luna, presidenta de la Federació Catalana d’Esports per Cecs (FCECS). Foto de l'acte de possessió. Luna, quarta, de dreta a esquerra.

  El passat 2 de juny va tenir lloc, a les instal·lacions del Club Natació Atlètic Barceloneta, l’acte de pressa de possessió de Gerard Esteva, com a president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, i dels membres del consell directiu, del qual forma part ja Dolors Luna, presidenta de la Federació Catalana d’Esports per Cecs (FCECS). La presidenta de la FCECS i responsable dels Serveis Social de l'ONCE a Catalunya, apludeix "aquest nou i important pas cap a la paritat i la igualtat'. Luna treballa per a visibilitzar i normalitzar l'esport per a totes les persones amb discapacitat.

  Continuar llegint Dolors Luna, presidenta de la Federació Catalana d’Esports per Cecs, al consell directiu de la UFEC
 • Soledad Expósito, de Terrassa, rep el guardó com millor venedora de l’ONCE a Catalunya el 2020

  01/07/2021 Protagonistes Sole Expósito, amb Miguel Carballeda, a l'esquerra, i Ángel Sánchez, a la seva dreta, a la Gala de Madrid.

  Sole, com la coneixen amics i clients, té 43 anys i és afiliada a la ONCE. És cega total. És venedora dels productes de loteria responsable de l’ONCE des de fa 25 anys, des del 19 de juliol de 1996. Actualment, treballa a l'Hospital General de Catalunya, a Sant Cugat de Vallès.

  Continuar llegint Soledad Expósito, de Terrassa, rep el guardó com millor venedora de l’ONCE a Catalunya el 2020
 • Anaïs García, cap d'Autonomia Personal de l'ONCE Catalunya, membre del Consell Rector d'IMPD

  01/07/2021 Protagonistes Anaïs Garcia, fotografiada amb la seva gossa guia Cometa, a la terrassa de la cafeteria de la DT ONCE Catalunya.

  "Agraeixo a tothom el suport que ens han donat. És una satisfacció i una responsabilitat, que assumeixo amb molta il·lusió. Treballaré amb moltes ganes, amb coneixement i experiència i amb la màxima sensibilitat per representar dignament a totes les persones cegues i amb discapacitat visual. L'objectiu és la nostra normalització, la plena inclusió i la vida autònoma", assegurà Anaïs en conèixer els resultats.

  Continuar llegint Anaïs García, cap d'Autonomia Personal de l'ONCE Catalunya, membre del Consell Rector d'IMPD
 • Una cinquantena de nens i joves amb i sense discapacitat participen en les colònies inclusives

  01/07/2021 Esports, Cultura i Oci Dues noies participen en una activitat de les colònies inclusives d'ONCE Catalunya.

  Dels 28 de juny al 3 de juliol a la Casa de Colònies ‘La Conreria’, a Tiana (Barcelona). Els campaments d'estiu es reprenen amb el focus posat en els Jocs Paralímpics de Tòquio.

  Continuar llegint Una cinquantena de nens i joves amb i sense discapacitat participen en les colònies inclusives
 • ONCE Catalunya commemora amb un video el Dia Internacional de les Persones amb Sordceguesa

  01/07/2021 Protagonistes Dolors Luna, Cap de Serveis Socials d'ONCE Catalunya, participant al video de commemoració el Dia Internacional de les Persones amb Sordceguesa.

  Els vam dedicar un video. Els participants, tots i totes professionals del Grup Social ONCE, es van adreçar a les persones sordcegues i els van desitjar “Ànims” i “Feliç Dia Internacional de les Persones amb Sordceguesa”. També els van enviar petons i abraçades, tot en Llengua de Signes Catalana.

  Continuar llegint ONCE Catalunya commemora amb un video el Dia Internacional de les Persones amb Sordceguesa
 • Adrián Rincón, el primer director d’orquestra cec

  01/07/2021 Protagonistes Adrián Rincón en un moment del seu primer concert com a director d'orquestra a l'Auditori de Barcelona.

  El passat dimecres 2 de juny Adrián Rincón es va convertir en el primer director d’orquestra cec que es titula a Espanya. És el primer d’Europa i un dels primers del món. Va debutar a la batuta com a director d’una orquestra simfònica amb el concert de fi de grau de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Va dirigir en públic, a la Sala 2 de l’Auditori de Barcelona, a 45 músics.

  Continuar llegint Adrián Rincón, el primer director d’orquestra cec
 • Un grup d'afiliats visita la mostra SEAT HISTÒRICS

  01/07/2021 Esports, Cultura i Oci El passat dimarts 15 de juny, un grup de deu persones afiliades a l'ONCE van realitzar una visita a les instal·lacions de SEAT HISTÒRICS. Els visitants van poder tocar els vehicles amb formes i detalls molt característics i diferents dels cotxes moderns (fars, parafangs, cromats, motllures ...), i també seure a l'interior d'alguns dels més antics.

  Els visitants van poder tocar els vehicles amb formes i detalls molt característics i diferents dels cotxes moderns (fars, parafangs, cromats, motllures ...), i també seure a l'interior d'alguns dels més antics, la qual cosa feia aflorar un munt de records evocats per les olors dels cotxes de la seva infància i joventut.

  Continuar llegint Un grup d'afiliats visita la mostra SEAT HISTÒRICS
 • Totes les aplicacions mòbils del sector públic han de ser accessibles des del passat 23 de juny

  01/07/2021 T'interessa

  Entre els organismes que hauran d'implantar l'accessibilitat en les seves aplicacions es troben els relatius a l'Administració General de l'Estat; les administracions de comunitats autònomes; les entitats que integren l'Administració local; el sector públic institucional; les associacions constituïdes per les administracions; ens, organismes i entitats que integren el sector públic, i l'Administració de Justícia.

  Continuar llegint Totes les aplicacions mòbils del sector públic han de ser accessibles des del passat 23 de juny
 • La major inclusió de dones amb discapacitat en el mercat laboral aportaria gairebé 9.000 milions d'euros anuals al PIB

  01/07/2021 Grup Social ONCE Un moment de la presentació de l'informe, amb Patricia Sanz, vicepresidenta de l'ONCE, al mig de la foto.

  Per al president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda, "les dades confirmen amb una aclaparadora rotunditat el que ja coneixíem, que dona i discapacitat és un binomi que, en massa ocasions, vol dir vulnerabilitat, exclusió, risc, i no estem disposats a això".

  Continuar llegint La major inclusió de dones amb discapacitat en el mercat laboral aportaria gairebé 9.000 milions d'euros anuals al PIB
 • VI Trobada d'Escoles Esportives de l'ONCE

  01/07/2021 Esports, Cultura i Oci Joves practicant Goalball.

  Gairebé un centenar d'escolars cecs o amb discapacitat visual greu es van reunir dissabte 19 de juny amb l'objectiu de compartir experiències esportives i fomentar la seva integració social a través de l'esport, demostrant que aquesta pràctica pot i ha de ser per a tothom, també a les escoles.

  Continuar llegint VI Trobada d'Escoles Esportives de l'ONCE
 • Fundació MAPFRE i FOAL impulsen la inclusió laboral de persones amb discapacitat visual a Amèrica Llatina

  01/07/2021 Solidaritat L'acord, signat pel director general de Fundació MAPFRE, Julio Domingo Souto, i el president de FOAL, Alberto Durán.

  El projecte pretén beneficiar més de 1.500 persones amb discapacitat visual de l'Amèrica Llatina i facilitarà el treball amb al menys 5 empreses i organismes públics per país, a una mitjana de 10 persones per organització.

  Continuar llegint Fundació MAPFRE i FOAL impulsen la inclusió laboral de persones amb discapacitat visual a Amèrica Llatina