Nº 53 MAIG 2021

 • Celebrem Sant Jordi amb dues maratons de lectura: ‘Cartes d’amor’ i ‘Dones amb història’

  30/04/2021 Esports, Cultura i Oci Imatge de la marató de lectura de 'Cartes d'amor' a Barcelona.

  L’ONCE Catalunya va celebrar Sant Jordi amb dues maratons (online) de lectures que van tenir lloc a Barcelona, divendres 23 d’abril i a Tarragona, dijous 22 d’abril. Tots els nens cecs i totes les nenes cegues de Catalunya, més d’un miler d’afiliats i afiliades a l’Organització, també van poder celebrar Sant Jordi, igual que la resta dels seus companys i companyes. Ho va fer amb llibres en braille i amb contes il·lustrats en relleu, pels més menuts.

  Continuar llegint Celebrem Sant Jordi amb dues maratons de lectura: ‘Cartes d’amor’ i ‘Dones amb història’
 • El Sorteig Extra de l’ONCE del Dia de la Mare toca íntegrament a Santa Margarida i els Monjos: els 100 cupons, gairebé 21 milions d'euros

  30/04/2021 Joc Sergi Goral, venedor de l'ONCE que va repartir quasi 21 milions d'euros de l'Extra del Dia de la Mare, al seu punt de venda de l'Av.Catalunya, 61 de Santa Margarida i els Monjos.

  És la primera vegada que el Sorteig Extraordinari del Dia de la Mare toca completament a Catalunya: els 100 cupons del premi. Sergi Coral Acosta, de 41 anys, venedor de l’ONCE, és qui va portar la fortuna a Santa Margarida i els Monjos. Sergi ven els productes de joc responsable de l’Organització des del seu punt de venda a l’Avinguda Catalunya, 61. "Estic contentíssim per haver donat tanta felicitat a tanta gent. La meva feina és repartir il·lusions i estic súperfeliç d’haver-les donat en un dia tan especial per les mares i les famílies”, va comentar Sergi, en saber la notícia.

  Continuar llegint El Sorteig Extra de l’ONCE del Dia de la Mare toca íntegrament a Santa Margarida i els Monjos: els 100 cupons, gairebé 21 milions d'euros
 • L'ONCE lliura 15 gossos pigall a Catalunya

  30/04/2021 Protagonistes Cadells de gossos guia.

  Cinc milions i mig de cupons van retre homenatge a aquests animals que donen més seguretat i major mobilitat a les persones cegues. el 28 d'abril, Dia Internacional del Gos Guia.

  Continuar llegint L'ONCE lliura 15 gossos pigall a Catalunya
 • L’Escola Maspujols-Tarragona, La Parellada de Santa Oliva I l’Institut Bellulla de Canovelles guanyen a Catalunya el Concurs Escolar ONCE

  30/04/2021 Grup Social ONCE Detall del póster Guanyador de la Categoria C.

  A Catalunya, han participat 15.879 escolars de 175 centres. A tot l’Estat, més de 152.000 estudiants han treballat per l’ús responsable de les noves tecnologies

  Continuar llegint L’Escola Maspujols-Tarragona, La Parellada de Santa Oliva I l’Institut Bellulla de Canovelles guanyen a Catalunya el Concurs Escolar ONCE
 • Les Festes de Primavera de L'H, al cupó

  30/04/2021 Joc Núria Marín, alcaldessa de L'H amb Enric Botí, delegat ONCE Catalunya, amb una rèplica gran del cupó i el Gegant Neptú, que il·lustra el cupó.

  Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya va lliurar dimecres 21 d'abril a Núria Marín, alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE dedicà a les Festes de Primavera de l’Hospitalet de Llobregat el 26 d’abril. 5,5 milions de cupons difondran la imatge d’aquestes festes.

  Continuar llegint Les Festes de Primavera de L'H, al cupó
 • La Targeta & Web '+ONCE' ara amb avantatges i ofertes per als membres del Grup Social ONCE

  30/04/2021 Grup Social ONCE Cartell +ONCE

  A partir del 5 de maig, la targeta '+ONCE', acompanyada d'una pàgina web, s'obre a un ampli ventall d'avantatges i ofertes comercials de diferents marques i firmes per a totes les persones que formen la gran família Grup Social ONCE. Amb aquesta nova funcionalitat es completa l'objectiu pel qual va néixer aquesta identificació, fa més de dos anys, sumant-se a les operacions habilitades fins ara, que ja estan sent utilitzades per molts companys i companyes. Entre les primeres empreses que s'han incorporat com a col·laboradores d'aquest programa i, per tant, que ofereixen els seus avantatges comercials per a tots els membres del Grup Social ONCE a través de la targeta '+ONCE' s'incorpora Ilunion, que ofereix descomptes i avantatges en les divisions d'Ilunion Hotels, Retail, Corredoria d'assegurances, Ibèrics d'Azuaga, Enriqueta Regala Bonito o Fisioteràpia i Salut.

  Continuar llegint La Targeta & Web '+ONCE' ara amb avantatges i ofertes per als membres del Grup Social ONCE
 • La companyia Amanida Teatre s’endinsa en la producció audiovisual amb 'Si Talia fora cega'

  30/04/2021 Esports, Cultura i Oci Rafi Pérez, actriu d'Amanida Teatre, amb l'equip tècnic abans de rodar una escena.

  La companyia Amanida Teatre, de Tarragona, al costat d'altres 10 grups de teatre ONCE, s'ha involucrat en el projecte audiovisual 'Si Talia fora cega' (#SiTalíafueraciega), un curtmetratge muntat a partir del rodatge d'escenes de les produccions teatrals dels diferents grups, on els protagonistes són els actors i actrius cecs i amb discapacitat visual greu. 'Si Talia fora cega' pretén ser una pel·lícula que explica què hagués passat si l'ONCE existís en els temps de Trajano, facilitant la participació en la creació i el gaudi cultural dels seus afiliats romans, sota la clara influència de la musa de teatre Talia.

  Continuar llegint La companyia Amanida Teatre s’endinsa en la producció audiovisual amb 'Si Talia fora cega'
 • Els olotins i les olotines, en 5,5 milions de cupons

  30/04/2021 Joc Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va fer a mans a Pep Berga, alcalde d’Olot, una imatge emmarcada del cupó que l’ONCE dedicà diumenge 2 de maig, a Olot.també van participar el director de l’agència de l’ONCE a Figueres, Guillermo Fernández i Jordi Vilarrasa, president de l’Associació de Placers d’Olot.

  Dilluns 26 d'abril Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va fer a mans a Pep Berga, alcalde d’Olot, una imatge emmarcada del cupó que l’ONCE dedicà diumenge 2 de maig, a Olot. 5,5 milions de cupons, que pertanyen a la sèrie Gentilicis, van difondre la imatge dels olotins i les olotines per tot l’Estat. A l’acte, també van participar el director de l’agència de l’ONCE a Figueres, Guillermo Fernández, un grup de persones cegues de La Garrotxa i Jordi Vilarrasa, president de l’Associació de Placers d’Olot, atés que la Plaça Mercat il·lustra el cupó.

  Continuar llegint Els olotins i les olotines, en 5,5 milions de cupons
 • Campanya de l’ONCE amb l’Ajuntament de Molins de Rei per fer una ciutat més inclusiva

  30/04/2021 T'interessa La Tècnica de Rehabilitació de l’ONCE Àngela Arnau ha fet ja una formació als primers quatre Agents Cívics i a la Caporala de la Policia Local de proximitat.

  Agents cívics, una part d’ells formats per la nostra Organització, donaran consells a peu de carrer i convidaran la ciutadania a fer de la via pública un espai amb menys barreres per a les persones cegues i amb mobilitat reduïda.

  Continuar llegint Campanya de l’ONCE amb l’Ajuntament de Molins de Rei per fer una ciutat més inclusiva
 • Noves etiquetes intel·ligents a la xarxa de metro i autobusos de TMB per millorar l’accessibilitat

  30/04/2021 T'interessa Dolors Luna, cap del departament de Serveis Socials per Persones Afiliades de l'ONCE Catalunya, en un moment de la seva intervenció.

  L’acte va incloure una demostració del funcionament de les etiquetes. Hi van assistir també Joan Ramon Riera, regidor i president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat; Gerardo Lertxundi, conseller delegat de TMB i Dolors Luna, cap del departament de Serveis Socials per Persones Afiliades de l'ONCE Catalunya, entre d’altres.

  Continuar llegint Noves etiquetes intel·ligents a la xarxa de metro i autobusos de TMB per millorar l’accessibilitat
 • Lliurem un exemplar en braille a Pere Parramon d' 'El noi saltador i la reina dels guardians rossos'

  30/04/2021 Esports, Cultura i Oci Dilluns 26 d’abril, el director de l’ONCE a Girona, Fran Rodríguez, va lliurar a Pere Parramon, professor i escriptor, un exemplar transcrit en braille de la seva obra El noi saltador i la reina dels guardians rossos.

  Dilluns 26 d’abril, el director de l’ONCE a Girona, Fran Rodríguez, va lliurar a Pere Parramon, professor i escriptor, un exemplar transcrit en braille de la seva obra El noi saltador i la reina dels guardians rossos. Amb la novel·la s’endinsa en la ficció com a forma alternativa de reflexió sobre el fenomen artístic.

  Continuar llegint Lliurem un exemplar en braille a Pere Parramon d' 'El noi saltador i la reina dels guardians rossos'
 • Renovem el conveni de col·laboració amb l’Institut Català de les empreses culturals

  30/04/2021 Esports, Cultura i Oci

  Miquel Curanta, director de l’Institut Català de les Empreses Culturals i Enric Botí, Delegat Territorial d’ONCE Catalunya, han signat la renovació del conveni de col·laboració entre les dues entitats, que tindrà una vigència de quatre anys més.

  Continuar llegint Renovem el conveni de col·laboració amb l’Institut Català de les empreses culturals
 • El Grup Social ONCE demana que l’estratègia de vacunació no oblidi les persones amb discapacitat

  30/04/2021 Grup Social ONCE Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE, en un moment de la seva intervenció en un acte de la Cimera Iberoamericana de Caps d'Estat i de Govern que es va celebrar a Andorra.

  Per al Grup Social ONCE és "molt important" visibilitzar a les persones amb discapacitat i les seves xarxes de suport "com a col·lectius prioritaris en les estratègies de vacunació", va manifestar Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE, en diferents actes paral·lels a la Cimera Iberoamericana de Caps d'Estat i de Govern que es va celebrar a Andorra.

  Continuar llegint El Grup Social ONCE demana que l’estratègia de vacunació no oblidi les persones amb discapacitat
 • El 21% dels estudiants amb discapacitat afirma haver-se sentit discriminat en alguna ocasió

  30/04/2021 T'interessa Dimarts 20 d’abril, va tenir lloc la presentació del V Estudi 'Universitat i Discapacitat', que aborda el grau d'inclusió actual de les persones amb discapacitat en el sistema universitari.

  Segons les dades, recopilades en l'enquesta realitzada als universitaris amb discapacitat, un 11% de dones amb discapacitat han afirmat que el fet de ser dona ha suposat més dificultats en l'accés als seus estudis universitaris, que l'experimentada pels seus companys homes. Aquest percentatge augmenta fins a gairebé el 16% quan se'ls pregunta sobre les dificultats que han tingut al llarg de tota la carrera universitària pel fet de ser dona.

  Continuar llegint El 21% dels estudiants amb discapacitat afirma haver-se sentit discriminat en alguna ocasió
 • El Grup Social ONCE puja cinc llocs i se situa 16ena entre les 100 empreses que més talent atreuen

  30/04/2021 Grup Social ONCE

  Gràcies a la feina de tots i totes els que formem la gran família del Grup Social ONCE és possible aconseguir aquestes dades, que ens situen com a líders en el nostre sector social, com a referents a seguir, i com una de les organitzacions espanyoles on més i millor es parla i es valora el talent de les persones.

  Continuar llegint El Grup Social ONCE puja cinc llocs i se situa 16ena entre les 100 empreses que més talent atreuen