Nº 50 FEBRER 2021

 • Redoblem la il·lusió

  01/02/2021 T'interessa Enric Botí, delegat territorial ONCE Catalunya., amb una foto d'un venedor històric de l'ONCE.

  "Seguim oberts a ajudar i a donar tots els serveis socials personalitzats als nostres afiliats i afiliades, la nostra raó de ser. Amb la tecnologia construim ponts per estar junts i repartim abraçades virtuals mentre no arribin les de veritat, les que acaben amb un bon cop a l’esquena. No defallirem mai. Redoblem la il·lusió. I les ganes, les capacitats i els esforços. Posem el millor de tots nosaltres i així anirem conquerint esperances a cada minut. Comptem amb tu, amb tots i totes, per seguir endavant. I que tinguem també un xic de sort, molt necessària per acompanyar el treball", diu Enric Botí, delegat territorial de l'ONCE Catalunya.

  Continuar llegint Redoblem la il·lusió
 • L'ONCE celebra el Dia Mundial del Braille per a recordar que sis punts són la clau de l'accessibilitat

  01/02/2021 T'interessa Mans en terme mig amb alfabet braille.

  A l’ONCE Catalunya, per commemorar el Dia Mundial del Braille, es va preparar un vídeo que mostra les entranyes de la seva impremta. ‘La fàbrica dels punts’ ensenya com treballa el Servei Bibliogràfic, tot el procés de creació d’un llibre en braille i com s’elaboren els contes adaptats en relleu pels més menuts, que són petites obres artesanals. Des de l'ONCE s'impulsa l'ús del braille amb l'objectiu que els afiliats a l'ONCE i la resta de la ciutadania puguin conèixer i gaudir d'aquest codi de lectoescriptura des de tots els seus àmbits: l'educatiu, el cultural, l’oci, els serveis i en moltes altres vessants.

  Continuar llegint L'ONCE celebra el Dia Mundial del Braille per a recordar que sis punts són la clau de l'accessibilitat
 • 14.534 estudiants i 186 mestres de Catalunya treballen sobre l’ús i l’addicció a les noves tecnologies en el Concurs Escolar de l'ONCE

  01/02/2021 Grup Social ONCE Participants d'una classe treballen a l'aula el Concurs Escolar.

  A petició de docents i estudiants que han vist les seves classes suspeses per la pandèmia, el Grup Social ONCE ha decidit ampliar el termini d'inscripció i presentació de treballs fins al 26 de febrer. Sota l'original lema ‘ConexiON, AdicciOFF. Això no és un joc’, la proposta d'aquesta edició consisteix a crear una campanya publicitària de sensibilització amb un missatge capaç d'inspirar a tota la societat. Per a això el concurs posa a disposició dels participants diverses eines per debatre i treballar sobre el bon ús de les noves tecnologies, realitzant propostes per millorar les seves aptituds socials i aconseguir un entorn adaptat a totes les persones.

  Continuar llegint 14.534 estudiants i 186 mestres de Catalunya treballen sobre l’ús i l’addicció a les noves tecnologies en el Concurs Escolar de l'ONCE
 • El Concurs Literari Roc Boronat, en marxa

  01/02/2021 Esports, Cultura i Oci Lliurament de premis del Roc Boronat, l'any 2020.

  El passat dimecres 27 de gener va tenir lloc, de forma virtual, la primera reunió dels membres del jurat dels Premis de la XXIII edició del Concurs Literari Roc Boronat. Hauran d’avaluar les 88 obres presentades: 82 títols, a la categoria de narrativa i 6 la categoria de prosa, per a persones cegues o amb discapacitat visual greu. És una participació rècord, la més alta de tota la història.

  Continuar llegint El Concurs Literari Roc Boronat, en marxa
 • L’Extra de Nadal de l’ONCE reparteix 4,5 milions d’euros a Vilafranca, L'H, Tarragona i Capellades

  01/02/2021 Joc Número premiat de l'Extra de Nadal de 2021.

  El Sorteig de l’Extra de Nadal de l’ONCE, celebrat el passat 1 de gener, va repartir 4,5 milions d’euros a Catalunya. A Vilafranca del Penedès van tocar 4 milions d’euros amb 10 cupons del primer premi de 400.000 euros cadascú i un de 400.000, a L’Hospitalet de Llobregat. A Tarragona van caure 40.000 euros del segon premi i 80.000 euros a Capellades (Barcelona), del tercer.

  Continuar llegint L’Extra de Nadal de l’ONCE reparteix 4,5 milions d’euros a Vilafranca, L'H, Tarragona i Capellades
 • El Mercat del Lleó de Girona, en el cupó

  01/02/2021 Joc Dijous 14 de gener Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, i Francisco Rodríguez, director de l’agència de l’ONCE a Girona, van lliurar a Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE va dedicar al Mercat del Lleó el passat dilluns 18 de gener. Van estar acompanyats per Núria Pi, Regidora de Drets Socials de l’ajuntament de Girona i per Joan Antoni Carmona, venedor d’ONCE.

  Dijous 14 de gener Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, i Francisco Rodríguez, director de l’agència de l’ONCE a Girona, van lliurar a Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE va dedicar al Mercat del Lleó el passat dilluns 18 de gener. Van estar acompanyats per Núria Pi, Regidora de Drets Socials de l’ajuntament de Girona i per Joan Antoni Carmona, venedor d’ONCE. El cupó pertanyia a la sèrie ‘Aquest és el teu mercat’.

  Continuar llegint El Mercat del Lleó de Girona, en el cupó
 • Més de 1.500 persones cegues de 190 països al World Blindness Summit 2021, al juny

  01/02/2021 T'interessa Logo World Business Summit

  El Grup Social ONCE convertirà Madrid a la capital mundial de la ceguesa amb la celebració del ‘World Blindness Summit Madrid 2021’, una cimera històrica ajornada per la pandèmia, que se celebrarà a la del 28 al 30 de juny de forma presencial i virtual. Es tracta de la major assemblea internacional al voltant de la discapacitat visual mai celebrada, que comptarà amb la participació de més de 1.500 persones cegues de 190 països i més de 200 organismes relacionats amb la discapacitat visual compartint espais, tallers, ponències, coneixements i experiències en favor del debat cap a un futur millor i sobre el qual treballar junts de forma global.

  Continuar llegint Més de 1.500 persones cegues de 190 països al World Blindness Summit 2021, al juny
 • El Grup Social ONCE, entre les tres empreses més responsables i amb millor govern corporatiu

  01/02/2021 T'interessa El Grup Social ONCE s'ha situat com la tercera empresa més responsable a l'Estat el 2020 i consolida la seva posició entre els tres líders més destacats del rànquing de responsabilitat i govern corporatiu que acaba de fer públic el prestigiós mesurador Merco.

  El Grup Social ONCE s'ha situat com la tercera empresa més responsable a l'Estat el 2020 i consolida la seva posició entre els tres líders més destacats del rànquing de responsabilitat i govern corporatiu que acaba de fer públic el prestigiós mesurador Merco. Cedeix el primer lloc aconseguit de forma consecutiva en els últims cinc anys a Inditex i Mercadona, que s'han vist impulsades en el passat exercici per la seva notorietat durant la pandèmia de la Covid.

  Continuar llegint El Grup Social ONCE, entre les tres empreses més responsables i amb millor govern corporatiu
 • Més de 93 milions de cupons expliquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per fer una societat i un planeta millors

  01/02/2021 Joc El primer cupó, de dilluns, 25 de gener, va estar dedicat a l'ODS 1 (fi de la pobresa), i incloïa la frase 'Evitem que la discapacitat signifiqui pobresa'.

  En total, se sumen 17 cupons que formen part d'una sèrie que començà el dilluns, 25 de gener, i que s'estima que finalitzarà a la tardor comptant, com a exemple de cada ODS, algunes de les realitats del Grup social ONCE en aplicació d'aquesta desitjable iniciativa de l'ONU.

  Continuar llegint Més de 93 milions de cupons expliquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per fer una societat i un planeta millors
 • L’ONCE dedica 22 milions de cupons per donar suport a les persones amb malalties rares

  01/02/2021 Joc Teresa Palahí, secretària general de Fundació ONCE, Juan Carrión, president de FEDER i la seva Fundació, i Alba Ancochea, directora de FEDER, van presentar el passat 8 de gener aquests quatre cupons.

  L'ONCE dedicà 22 milions de cupons per donar suport a les persones amb malalties rares i les seves famílies, corresponents als dies 11, 12, 13 i 14 de gener de 2021. Aquesta va ser la tercera ocasió en què l'ONCE portà als seus cupons la tasca de la Federación Española de Enfermedades Raras (FEDER) i les seves reivindicacions per fer visibles aquestes malalties.

  Continuar llegint L’ONCE dedica 22 milions de cupons per donar suport a les persones amb malalties rares
 • Més de 66.000 llibres en braille i formats accessibles per a tots els cecs del món

  01/02/2021 Esports, Cultura i Oci Lectura en braille i en formats digitals.

  És el resultat de la posada en marxa per part de l'ONCE de la iniciativa que permet el Tractat de Marràqueix per al lliure intercanvi de llibres accessibles entre persones cegues de tot el món sense atemptar contra els drets d'autor i amb totes les garanties de complir allò que estableix l'Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual (OMPI), per evitar així qualsevol tipus d'actuació pirata.

  Continuar llegint Més de 66.000 llibres en braille i formats accessibles per a tots els cecs del món