Nº 49 GENER 2021

 • Entrega de medalles de 25 i 35 anys a l’ONCE

  28/12/2020 Protagonistes Entrega medalles personal no venedor de la DT.

  L’acte de reconeixement als treballadors que van fer 25 i 35 anys de serveis a l’Organització, va ser diferent enguany. Vam idear una entrega, en petit format, amb un màxim de sis persones, per a que tots els companys homenatjats tinguessin l’afecte i solidaritat institucional que es mereixen. I també un virtual aplaudiment, que va sonar molt fort en els seus cors. Una trobada més íntima i familiar, que va permetre a tots els medallistes que van coincidir poder parlar entre ells i recordar els seus primers dies, els orígens, els valors i les anècdotes d’una vida laboral plegats. El 2020, han estat un total de 94 companys; 34 que han fet 25 anys i 60 ja han fet els 35. A més a més, en un missatge gravat, Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE, els va adreçar unes paraules.

  Continuar llegint Entrega de medalles de 25 i 35 anys a l’ONCE
 • Homenatge als jubilats 2020

  28/12/2020 Protagonistes Enguany, hem tingut l’oportunitat de donar les gràcies als 136 companys que es van jubilar o incapacitar l’any passat per l’esforç i dedicació que durant tants anys han dedicat a la nostra Organització. Una celebració que arriba ja a la seva 27a edició. A la imatge, un collage de fotos amb una part dels jubilats.

  Enguany tot és diferent, també l’entranyable cerimònia d’homenatge als companys i companyes que recentment s’han jubilat a l’ONCE Catalunya. Les circumstàncies ens van portar a reinventar-nos i canviar el format de l’acte per fer-ho més íntim i personal. Això sí, ho vam fer de tot cor i amb l’escalfor de sempre. Malgrat tot, ho vam voler fer. I vam tenir l’oportunitat de donar les gràcies als 136 companys que es van jubilar o incapacitar l’any passat per l’esforç i dedicació que durant tants anys han dedicat a la nostra Organització. Una celebració que arriba ja a la seva 27a edició.

  Continuar llegint Homenatge als jubilats 2020
 • El Grup Social ONCE celebra ‘Santa Llúcia’

  28/12/2020 T'interessa Miguel Carballeda, Carlos Latre i Estela Landrove, en un monet de la gala.

  El Grup Social ONCE va celebrar el passat diumenge dia 13 de desembre la festivitat de Santa Llúcia, patrona de les persones cegues i data del 82 aniversari del naixement de l'ONCE. Ho va fer al costat de tota la societat, les més de 73.000 persones que formen la plantilla del Grup Social ONCE i altres 72.000 afiliades a l'Organització, en un programa especial que es va emetre per televisió i xarxes socials amb l’ànim de mantenir l'esperit d’unitat i il·lusió que sempre ha presidit aquesta data tan especial.

  Continuar llegint El Grup Social ONCE celebra ‘Santa Llúcia’
 • La família del Grup Social ONCE a Catalunya se suma al repte de donar 111.111 quilos d’aliments

  28/12/2020 A Barcelona, Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, i David Bernardo, president del Consell Territorial, van entregar a Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc d’Aliments de Barcelona, més de cinc tones d’aliments recollides a la Delegació Territorial de l’ONCE a Barcelona.

  Els treballadors i treballadores de totes les àrees d'ONCE, Fundació ONCE i ILUNION de Catalunya, conjuntament amb els afiliats i amb tota la gran família de l'Organització, van participar en aquesta enorme iniciativa de recollida d'aliments no peribles que impediran que moltes famílies pateixin la manca d'aliment en els pròxims mesos, davant els greus desequilibris socials generats per la pandèmia. Van recaptar més de set tones (7.267 quilos) que es va entregar, el passat 17 de desembre, als Bancs d’Aliments de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

  Continuar llegint La família del Grup Social ONCE a Catalunya se suma al repte de donar 111.111 quilos d’aliments
 • ONCE Catalunya homenatja els seus 349 voluntaris

  28/12/2020 Protagonistes A Barcelona, Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, i David Bernardo, president del Consell Territorial, van lliurar una placa a Joaquim Artal, de L’Hospitalet de Llobregat, en representació de tots els voluntaris de Barcelona, Lleida i Girona.

  A Barcelona, Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, i David Bernardo, president del Consell Territorial, van lliurar una placa a Joaquim Artal, de L’Hospitalet de Llobregat, en representació de tots els voluntaris de Barcelona, Lleida i Girona. A Reus, Arantxa Vallespi, directora de l’agència de l’ONCE a Reus i Rafaela Pérez, vicepresidenta del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, van fer a mans la placa de reconeixement a Antonio Marín, en representació de la labor de tots els voluntaris de les comarques de Tarragona.

  Continuar llegint ONCE Catalunya homenatja els seus 349 voluntaris
 • La participació més alta del Concurs Literari Roc Boronat de la seva història: 88 obres presentades

  28/12/2020 Esports, Cultura i Oci Prospecte de les bases del Concurs Roc Boronat 2020.

  A la categoria de narrativa, oberta a tothom, s’han presentat 82 obres i a la categoria de prosa, per a persones cegues o amb discapacitat visual greu, sis.

  Continuar llegint La participació més alta del Concurs Literari Roc Boronat de la seva història: 88 obres presentades
 • El cupó de l’ONCE convida a degustar 'L’Escudella'

  28/12/2020 Joc Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va lliurar a Nan Ferreres, directora de l’Escola Tècnica Professional i dels Estudis Universitaris de Gastronomia del CETT-UB, una imatge emmarcada del cupó que l’ONCE dedicà a 'L’Escudella' el passat dissabte 26 de desembre. A la foto també Montse Urán, va preparar a cegues una nostrada escudella amb l’equip del CETT-UB.

  El passat 23 de desembre, Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va lliurar a Nan Ferreres, directora de l’Escola Tècnica Professional i dels Estudis Universitaris de Gastronomia del CETT-UB, una imatge emmarcada del cupó que l’ONCE dedicà a 'L’Escudella' el passat dissabte 26 de desembre, Sant Esteve. Prèvia a la presentació del cupó, la cuinera afiliada a l’ONCE, Montse Urán, va preparar a cegues una nostrada escudella amb l’equip del CETT-UB.

  Continuar llegint El cupó de l’ONCE convida a degustar 'L’Escudella'
 • L’Hospital Clínic, en 5,5 milions de cupons

  28/12/2020 Joc El passat 1 de desembre Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va lliurar a Josep Maria Campistol, director general de l’Hospital Clínic Barcelona, un quadre amb el Cupó que l’ONCE dedicà, el passat dijous 10 de desembre, a l’Hospital Clínic, dintre de la sèrie ‘Tu ets important’.

  El passat 1 de desembre Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va lliurar a Josep Maria Campistol, director general de l’Hospital Clínic Barcelona, un quadre amb el Cupó que l’ONCE dedicà, el passat dijous 10 de desembre, a l’Hospital Clínic, dintre de la sèrie ‘Tu ets important’. 5,5 milions de cupons van difondre la imatge d’aquest centre hospitalari per tot l’Estat.

  Continuar llegint L’Hospital Clínic, en 5,5 milions de cupons
 • Els manresans i manresanes, en el cupó

  28/12/2020 Joc Dilluns 21 de desembre, David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Àngel Ávila, sotsdelegat territorial de l’ONCE a Catalunya; i Maria Teresa Siles, directora de l’agència de l’ONCE a Manresa, van lliurar a Marc Aloy, alcalde de Manresa, una imatge enmarcada del Cupó que l’ONCE dedica, el proper diumenge 3 de gener, a Manresa.

  Pertanyen a la sèrie 'Gentilicis'. Els cupons de Manresa estàn il·lustrats amb una fotografia de La Seu darrera del Pont Vell de Manresa. Seràn pel dia 3 de gener. David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Àngel Ávila, sotsdelegat territorial de l’ONCE a Catalunya; i Maria Teresa Siles, directora de l’agència de l’ONCE a Manresa, van lliurar a Marc Aloy, alcalde de Manresa, una imatge enmarcada d'aquest cupó, dilluns 21 de desembre.

  Continuar llegint Els manresans i manresanes, en el cupó
 • La Torre Rellotge del Port de Tarragona marca el temps al cupó, a la sèrie 'Ciutats en punt i hora'

  28/12/2020 Joc Cupó que l’ONCE dedica, el proper dijous 7 de gener, a La Torre Rellotge del Port de Tarragona dintre de la sèrie ‘Ciutats en punt i hora’.

  El passat 28 de desembre, al Port de Tarragona, Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va lliurar a Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona, una imatge emmarcada del Cupó que l’ONCE dedica, el proper dijous 7 de gener, a La Torre Rellotge del Port de Tarragona dintre de la sèrie ‘Ciutats en punt i hora’. 5,5 milions de cupons portaran el temps de Tarragona a tot l’Estat. A l’acte també van assistir Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona; i Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consejo Territorial de l’ONCE a Catalunya.

  Continuar llegint La Torre Rellotge del Port de Tarragona marca el temps al cupó, a la sèrie 'Ciutats en punt i hora'
 • Bonica la gent meravellosa que té per donar

  28/12/2020 Protagonistes Campaña Bonita la Gente

  Aquestes paraules, el missatge de la nostra campanya de Nadal, condensen els valors i els principis que animen al moviment i als col·lectius de la discapacitat que, units pel grup social ONCE, se sumen al propòsit de donar el millor perquè entre tots, sense excepció, aportem tot el que portem dins. Farem així un país millor, més solidari, més generós, més inclusiu.Com diu l'eslògan de la campanya 'Farem un món més bonic'.

  Continuar llegint Bonica la gent meravellosa que té per donar
 • La companyia Amanida Teatre de Tarragona participa en l’adaptació radiofònica accessible i inclusiva de l’obra ‘El perro del hortelano’

  28/12/2020 Esports, Cultura i Oci Des de Tarragona, en la lectura participà Juani Fuentes, actriu de la companyia Amanida Teatre, que va ser la narradora, sota la direcció de Núria García.

  La Fundació Festival Internacional de Teatre Clàssic d'Almagro acabà l'any amb un projecte que defineix una de les senyes d'identitat del Festival en els últims anys, ser accessible i inclusiu. Fer teatre amb tots i per a tothom. I ho va fer de la mà de dos col·laboradors habituals, i pilars importants de la cita teatral manxega, com són Ràdio Nacional d'Espanya (RNE) i l'ONCE. Es tractà d'una iniciativa de l'ONCE, impulsada per la Fundació en col·laboració amb RNE. Des de Tarragona, en la lectura participà Juani Fuentes, actriu de la companyia Amanida Teatre, que va ser la narradora, sota la direcció de Núria García.

  Continuar llegint La companyia Amanida Teatre de Tarragona participa en l’adaptació radiofònica accessible i inclusiva de l’obra ‘El perro del hortelano’
 • Concert d'Ignasi Terraza & Randy Greer a l'Auditori ONCE 'Al voltant de l'arbre de Nadal'

  28/12/2020 Esports, Cultura i Oci Formació d'Ignasi Terraza per al concert.

  Campanya solidària de Nadal. Per cada entrada comprada per aquest concert s’ajudava a la Fundació ONCE del Perro Guia (FOPG). I també amb el disc, dos euros de cada venda.

  Continuar llegint Concert d'Ignasi Terraza & Randy Greer a l'Auditori ONCE 'Al voltant de l'arbre de Nadal'
 • Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

  28/12/2020 T'interessa Celebració Dia Mundial de la Discapacitat a Reus.

  Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, celebrat el passat 3 de desembre, ONCE Catalunya es va sumar al manifest del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat): Per una reconstrucció sanitària, social i econòmica inclusiva. A diferents centres d’ONCE Catalunya es van fer activitats commemoratives d’aquesta jornada, com ara Tarragona, Lleida Reus, Blanes, Rubí o Sant Cugat.

  Continuar llegint Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat
 • 'Contra el discurs de l'odi, diàleg constructiu'

  28/12/2020 Joc El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat va ser el motiu del cupó de l'ONCE de dijous, 3 de desembre. Cinc milions i mig de cupons, que incloïen la frase 'Contra el discurs de l'odi, diàleg constructiu', van portar la imatge de la discapacitat i van clamar pels drets d'aquests ciutadans i ciutadanes.

  El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat va ser el motiu del cupó de l'ONCE de dijous, 3 de desembre. Cinc milions i mig de cupons van clamar pels drets d'aquests ciutadans i ciutadanes.

  Continuar llegint 'Contra el discurs de l'odi, diàleg constructiu'
 • Joves amb discapacitat intel·lectual es formen a la Universitat Rovira i Virgili aquest curs acadèmic

  28/12/2020 Fundación ONCE Universitat Rovira i Virgilim façana.

  Les classes van començar la primera setmana de desembre i es prolongaran fins al mes de juny de 2021 en el Curs 'Inserlab, orientació professional per a la inserció sociolaboral', que, com el seu nom indica, proporcionarà als alumnes eines que els ajudin a ser més eficaços en la recerca i consecució d'una ocupació.

  Continuar llegint Joves amb discapacitat intel·lectual es formen a la Universitat Rovira i Virgili aquest curs acadèmic
 • 'La mirada tàctil', sempre a prop

  28/12/2020 T'interessa

  Des del 2007, l'ONCE Catalunya i la Diputació de Barcelona col·laboren en la campanya La Mirada Tàctil, dirigida als museus locals amb l’objectiu de fer accessible el patrimoni i els seus continguts als visitants amb discapacitat visual, ceguesa o mobilitat reduïda posant a l’abast de tots el ciutadans els tresors del nostre patrimoni cultural.

  Continuar llegint 'La mirada tàctil', sempre a prop
 • 7.389 persones amb discapacitat troben feina el 2020 gràcies a Fundació ONCE i Inserta Empleo

  28/12/2020 Fundación ONCE Una persona amb discapacitat al seu lloc de treball.

  Un total de 7.389 persones amb discapacitat han estat contractades al llarg de 2020 gràcies a la tasca d'intermediació que fa Fundació ONCE a través d'Inserta Empleo. A més a amés, 11.457 persones amb discapacitat han rebut cursos, en línia o semi presencials, organitzats per Fundació ONCE a través d'Inserta Empleo. I es van crear 260 places ocupacionals.

  Continuar llegint 7.389 persones amb discapacitat troben feina el 2020 gràcies a Fundació ONCE i Inserta Empleo
 • Fundació ONCE ajuda 917 entitats socials de persones amb discapacitat l'any 2019

  28/12/2020 Fundación ONCE Gairebé un miler d'organitzacions de persones amb discapacitat de tot l'Estat, un total de 917, van rebre durant el passat exercici de 2019 ajudes de Fundació ONCE per poder implementar algun dels projectes que desenvolupen.

  Es van presentar un total de 2.731 projectes a les diverses convocatòries de Fundació ONCE, i es van aprovar el 77,5 per cent. Això suposa 2.116 projectes, amb un pressupost total de 70,8 milions d'euros.

  Continuar llegint Fundació ONCE ajuda 917 entitats socials de persones amb discapacitat l'any 2019
 • Fundació ONCE convoca la VI edició dels Premis Discapnet a les tecnologies accessibles

  28/12/2020 Fundación ONCE Cartel dels VI Premis Discapnet a les Tecnologies Accessibles.

  Fundació ONCE ha convocat la VI edició dels Premis Discapnet a les Tecnologies Accessibles, uns guardons que reconeixen les millors iniciatives i accions en el camp de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) aplicades a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, així com a les empreses, entitats o organitzacions que hagin desenvolupat una tasca continuada en el camp de l'accessibilitat tecnològica.

  Continuar llegint Fundació ONCE convoca la VI edició dels Premis Discapnet a les tecnologies accessibles