Nº 47 NOVEMBRE 2020

 • Les persones cegues reivindiquen en 'El dia del bastó blanc' que les adaptacions d’espais i edificis per la pandèmia es facin amb disseny universal

  27/10/2020 T'interessa 'ONCE celebrà el Dia Internacional del Bastó Blanc

  'ONCE celebrà el Dia Internacional del Bastó Blanc. L'ONCE i la resta d'organitzacions de persones cegues del món continuen reivindicant que s'apliquin normes de disseny universal. “És necessari que tota la ciutadania s'adapti a la nova normalitat sense que ningú es quedi enrere o vegi limitada greument la seva mobilitat o accés a serveis públics, el que pot ser encara més greu en cas de persones cegues o amb una altra discapacitat” subratlla Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya.

  Continuar llegint Les persones cegues reivindiquen en 'El dia del bastó blanc' que les adaptacions d’espais i edificis per la pandèmia es facin amb disseny universal
 • Nou model de quiosc a Figueres i a Mataró

  27/10/2020 Joc L’acte va comptar amb la participació d’Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; David Bernardo, president del Consell territorial de l'ONCE a Catalunya; Guillermo Fernández, director de l’ONCE a Figueres i el venedor dels productes de joc de l’Organització, Ángel Paché.

  L’acte de Figueres va comptar amb la participació d’Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; David Bernardo, president del Consell territorial de l'ONCE a Catalunya; Guillermo Fernández, director de l’ONCE a Figueres i el venedor dels productes de joc de l’Organització, Ángel Paché. I a Mataró van participar David Bote, alcalde de Mataró; Àngel Ávila, sotsdelegat territorial de l’ONCE a Catalunya; José Miguel Jiménez, director de l’ONCE a Mataró i la venedora dels productes de joc de l’Organització, Mercedes Sureda.

  Continuar llegint Nou model de quiosc a Figueres i a Mataró
 • Guillermo Fernández, nou director de l'ONCE a Figueres i Rebeca Garcia, a l'Agència de Granollers

  27/10/2020 Protagonistes El 20 d’octubre, a l’Ajuntament de Figueres, Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya va presentar a Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres, al nou director de l’agència de l’ONCE a Figueres, Guillermo Fernández. També van assistir Manel Caballero, anterior director de l’agència, recentment jubilat, i el president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya, David Bernardo.

  Guillermo Fernández, nascut a Barcelona fa 30 anys, afiliat a l’ONCE des dels set, és graduat en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra. Ha realitzat pràctiques professionals a l’agència EFE. Ha estat agent venedor dels productes de joc de l’Organització a Barcelona: al barri d’Horta, Vall d’Hebron i a la Plaça de Lesseps. Des de gener de 2020 i fins al seu nomenament, el 31 d’agost com a director de l’ONCE a Figueres, ha estat subdirector de l’agència de l’ONCE a Granollers. Rebeca García, nascuda a Barcelona fa 41 anys, és afiliada a l’ONCE, cega total de naixement. Ha estudiat sempre en escoles integrades, amb l’ajuda de la ONCE. És llicenciada en Dret per la Pompeu Fabra i màster de Dret d’Empresa per la Universitat de Barcelona (UB). Va ser directora de l’ONCE a Igualada (2005-2007). Posteriorment i durant 13 anys ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat a la Delegació Territorial de l’ONCE Catalunya: cap de Recursos Humans, directora tècnica del Servei Bibliogràfic i cap del Departament de Coordinació i Talent, fins el seu nomenament com a directora de l’agència de Granollers, el passat 16 de setembre.

  Continuar llegint Guillermo Fernández, nou director de l'ONCE a Figueres i Rebeca Garcia, a l'Agència de Granollers
 • Condemnen a un taxista per negar-se a portar a una persona cega i el seu gos guia a Barcelona

  27/10/2020 T'interessa Ramón Ozalla i la seva gossa, al seu barri d'Horta.

  "Gossos no gossos no". És el que li va dir un taxista a una persona cega que volia accedir al vehicle amb el seu gos guia abans d'iniciar la marxa. Quan va arrencar amb la porta oberta li va provocar una contusió cervical. És el que considera el Jutjat Penal número 20 de Barcelona que ha condemnat a un taxista a sis mesos d'inhabilitació per exercir la seva professió per un delicte contra els drets fonamentals. La víctima és Ramón Ozalla, afiliat a l’ONCE i venedor de cupons a l’Avinguda Meridiana de Barcelona, al costat de l’Hipercor. “No era la primera vegada que un taxista es negava a agafar-me. Però en aquesta ocasió concreta vam tenir la sort de que un noi que passava en bici li va fer una foto i amb la prova sí que van poder presentar una denúncia”, comenta Ramón Ozalla. Per Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya: “No podem discriminar una persona perquè porti gos, perquè porti bastó o perquè porti cadira de rodes. Hem de tenir cura del respecte dels drets fonamentals de les persones. Parlem d’inclusió i de respectar els drets de les persones amb discapacitat, i en aquest cas de les persones cegues”. I afegeix: “Donem les gràcies als professionals que treballen en el transport públic, i naturalment, als molts amics taxistes, que ens ajuden cada dia en la mobilitat de les persones cegues arreu de Catalunya. Allò que demanem a tothom és que es respecti la llei”.

  Continuar llegint Condemnen a un taxista per negar-se a portar a una persona cega i el seu gos guia a Barcelona
 • Repartim un milió d’euros a BCN amb ‘La Paga’

  27/10/2020 Joc Monica Bachero davant del seu quiosc.

  Mónica Bachero, venedora de l’ONCE, donà el premial carrer Urgell, núm. 57, cantonada amb Gran Via, de Barcelona. L’ONCE també va repartir 9.044,68 euros a Gavà, amb una butlleta de ‘Mi Día’ al sorteig celebrat dijous 15 d’octubre, el primer gran premi que dona amb aquest nou joc. Ana María Castro, agent venedora dels jocs responsables de l'Organització, és qui va portar la sort a Gavà.

  Continuar llegint Repartim un milió d’euros a BCN amb ‘La Paga’
 • Reobrim el canal 'Cultura a cegues'

  27/10/2020 Esports, Cultura i Oci 'Canal Cultura a Cegues' a YouTube

  Atès que la situació sanitària continua sent complexa, de moment i fins a nou avís segueixen suspeses les activitats grupals socioculturals que es feien a l’ ONCE Catalunya. Així doncs, per tal de seguir estant en contacte amb vosaltres, hem preparat un seguit d'activitats a distància que esperem que us agradin.

  Continuar llegint Reobrim el canal 'Cultura a cegues'
 • Les persones cegues ja poden ‘donar la volta al món’ amb un globus terraqüi accessible

  27/10/2020 T'interessa Aquesta iniciativa, que ha estat desenvolupada pel Centre de Tiflotecnología i Innovació de l'ONCE (CTI), permet a totes les persones amb discapacitat visual conèixer amb detall tots els accidents geogràfics del món, mitjançant la incorporació d'una suma de diferents adaptacions tàctils i tecnològiques.

  Les persones cegues o amb discapacitat visual greu ja poden 'donar la volta al món' a través d'un globus terraqüi físic totalment accessible. Es tracta d'una eina inclusiva pensada per a la seva incorporació a les aules on estudien alumnes cecs, però igual d'útil per a totes aquelles persones amb discapacitat visual que vulguin conèixer en profunditat tots els detalls de la geografia mundial.

  Continuar llegint Les persones cegues ja poden ‘donar la volta al món’ amb un globus terraqüi accessible
 • El Grup Social ONCE aposta per l'emprenedoria com a via per a la plena inclusió social de les persones amb discapacitat a INCYDE

  27/10/2020 T'interessa Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE, va intervenir en la inauguració de les jornades 'INCYDE School Barcelona 2020: Emprendre a la Discapacitat'.

  Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE, va intervenir en la inauguració de les jornades 'INCYDE School Barcelona 2020: Emprendre a la Discapacitat'

  Continuar llegint El Grup Social ONCE aposta per l'emprenedoria com a via per a la plena inclusió social de les persones amb discapacitat a INCYDE
 • Nous discs d'Ignasi Terraza i David Viñolas

  27/10/2020 Esports, Cultura i Oci Ignasi Terraza tocant el piano

  El proper 6 de novembre sortirà el nou disc de l’Ignasi Terraza amb en Randy Greer, titulat 'Around The Christmas Tree' (Al voltant de l’arbre de Nadal). I David Viñolas i Sergi Sirvent van presentar el passat 18 d’octubre el seu treball Recreacions tímbriques: de Mompou a Bartók. Tant l’Ignasi com el David són afiliats de l’ONCE a Catalunya.

  Continuar llegint Nous discs d'Ignasi Terraza i David Viñolas
 • El Grup Social ONCE escala 21 llocs en 8 anys i ja està en el quart lloc del rànquing Merco a la millor reputació empresarial a Espanya de l'any 2020

  27/10/2020 T'interessa El Grup Social ONCE ha disparat la seva qualificació en el rànquing Merco Empreses 2020 i ha escalat del lloc 7 al 4 en els últims 12 mesos en el seu nivell de reputació entre les millors empreses i organitzacions analitzades per aquest prestigiós verificador.

  Per al Grup Social ONCE, representa haver sabut mantenir una trajectòria d'acció social, una manera de ser, una coherència en la nostra activitat i una superació constant són claus que ajuden a consolidar prestigi, solvència i lideratge. La reputació ens arrela als nostres valors, a la nostra vocació social i ens legitima per seguir actuant com el major generador de serveis socials, ocupació, educació i inclusió per a persones cegues i amb discapacitat a Espanya i al món. Un agent socioeconòmic que impulsa amb rotunditat la igualtat per aconseguir societats millors a tots els nivells.

  Continuar llegint El Grup Social ONCE escala 21 llocs en 8 anys i ja està en el quart lloc del rànquing Merco a la millor reputació empresarial a Espanya de l'any 2020
 • ONCE i Unió Mundial de Cecs llancen la campanya “Esperança a la vista” per frenar l’augment de la discapacitat visual i garantir la salut accessible

  27/10/2020 T'interessa L'ONCE i la Unió Mundial de Cecs (UMC) insten els governs de tot el món a garantir serveis d’atenció i de salut visual que siguin accessibles i assequibles per a tothom. Aquesta reivindicació es realitzà per celebrar el Dia Mundial de la Visió, que va tenir lloc el dijous 8 d'octubre.

  L'ONCE i la Unió Mundial de Cecs (UMC) insten els governs de tot el món a garantir serveis d’atenció i de salut visual que siguin accessibles i assequibles per a tothom. Aquesta reivindicació es realitzà per celebrar el Dia Mundial de la Visió, que va tenir lloc el dijous 8 d'octubre.

  Continuar llegint ONCE i Unió Mundial de Cecs llancen la campanya “Esperança a la vista” per frenar l’augment de la discapacitat visual i garantir la salut accessible
 • El cupó de l'ONCE s'activa contra la probresa

  27/10/2020 Joc Alberto Durán, vicepresident primer de Coordinació Institucional, Solidaritat i Relacions Externes de l'ONCE, i Carlos Susías, president de la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social a l'Estat Espanyol (EAPN-ES), van participar en la presentació d'aquest cupó, que incloïa la frase “Activa't contra la pobresa”.

  L'ONCE va donar suport al Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa, dedicant-li el cupó del passat dissabte, 17 d'octubre. Cinc milions i mig de cupons van difondre aquesta iniciativa.

  Continuar llegint El cupó de l'ONCE s'activa contra la probresa
 • La colla 'ON Fologüers' se suma al concurs escolar ONCE sobre l'ús i l'addicció a les noves tecnologies

  27/10/2020 Grup Social ONCE Els famosos personatges de la minisèrie animada 'On Fologüers' se sumen al 37 concurs escolar del Grup Social ONCE que, en aquesta edició, vol traslladar el missatge que la tecnologia és la nostra aliada sempre que fem un ús responsable de la mateixa i no un abús que pot comportar riscos i conseqüències no desitjades.

  Els famosos personatges de la minisèrie animada 'On Fologüers' se sumen al 37 concurs escolar del Grup Social ONCE que, en aquesta edició, vol traslladar el missatge que la tecnologia és la nostra aliada sempre que fem un ús responsable de la mateixa i no un abús que pot comportar riscos i conseqüències no desitjades.

  Continuar llegint La colla 'ON Fologüers' se suma al concurs escolar ONCE sobre l'ús i l'addicció a les noves tecnologies
 • El 75è aniversari de l'ONU també se celebra al cupó, per seguir 'Forjant el nostre futur junts'

  27/10/2020 Joc La Carta de les Nacions Unides, el document fundacional de l'ONU, compleix 75 anys. Per això, l'ONCE va dedicar el seu cupó de dissabte, 24 d'octubre, a aquesta efemèride. Cinc milions i mig de cupons, que incloïen la frase 'Forjant el nostre futur junts', van difondre aquest aniversari.

  La Carta de les Nacions Unides, el document fundacional de l'ONU, compleix 75 anys. Per això, l'ONCE va dedicar el seu cupó de dissabte, 24 d'octubre, a aquesta efemèride. Cinc milions i mig de cupons, que incloïen la frase 'Forjant el nostre futur junts', van difondre aquest aniversari.

  Continuar llegint El 75è aniversari de l'ONU també se celebra al cupó, per seguir 'Forjant el nostre futur junts'
 • Nous dissenys d'objectes en 3D per millorar la vida diària de persones amb discapacitat

  27/10/2020 Fundación ONCE Gots, amb escotadura i cònics,

  El projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració de Reial Patronat sobre Discapacitat i el seu objectiu és desenvolupar productes assequibles que facilitin la realització de tasques quotidianes a les persones amb discapacitat.

  Continuar llegint Nous dissenys d'objectes en 3D per millorar la vida diària de persones amb discapacitat