Nº 46 OCTUBRE 2020

 • La Fundació ONCE del Gos Guia celebra els seus 30 anys amb 189 gossos pigall a Catalunya

  30/09/2020 Protagonistes Cadells de gossos pigall a l'escola ONCE del Perro Guia.

  La 'Fundación ONCE del Perro Guia' (FOPG) fa enguany 30 anys al costat de la ciutadania . Tres dècades d'història a les quals ha facilitat més de 3.200 gossos a les persones cegues o amb discapacitat visual greu per tal de millorar la seva autonomia, desplaçaments i seguretat. A l'actualitat són més de 1.000 els gossos guia que recorren els nostres carrers i pobles. A Catalunya treballen actualment 189 gossos pigall: 157, a Barcelona; 14, a Girona; 1, a Lleida i 17, a Tarragona.

  Continuar llegint La Fundació ONCE del Gos Guia celebra els seus 30 anys amb 189 gossos pigall a Catalunya
 • El primer amor té premi amb 'Mi Dia' de l'ONCE

  30/09/2020 Joc 'Mi Dia' , la nova loteria de l'ONCE. Les teves dates especials tenen premi!

  El naixement dels teus fills. L’aniversari de noces. El dia en què es van casar els teus pares o vas conèixer algú extraordinari. Un viatge fantàstic. ‘Mi Dia’ és la nova loteria de l'ONCE en el qual les dates especials per a una persona poden donar-li molts premis, per només un euro. Se sortejarà tots els dijous, des de l'1 d'octubre.

  Continuar llegint El primer amor té premi amb 'Mi Dia' de l'ONCE
 • L’ONCE convida als estudiants a diferenciar entre l’ús i l’addicció a les noves tecnologies

  30/09/2020 Grup Social ONCE El 37 Concurs Escolar del Grup Social ONCE. “ConexiON, AdicciOFF. Això no és un joc” mobilitza més de 2.000 docents i 150.000 estudiants per a dissenyar falques de ràdio, cartells i espots publicitaris que reflecteixin bondats i alertin de riscos de la tecnologia. Cartell.

  El 37 Concurs Escolar del Grup Social ONCE. “ConexiON, AdicciOFF. Això no és un joc” mobilitza més de 2.000 docents i 150.000 estudiants per a dissenyar falques de ràdio, cartells i espots publicitaris que reflecteixin bondats i alertin de riscos de la tecnologia.

  Continuar llegint L’ONCE convida als estudiants a diferenciar entre l’ús i l’addicció a les noves tecnologies
 • ILUNION Bell Art i Almirante obren després de la pandèmia amb seguretat per clients i treballadors

  30/09/2020 Ilunion L'equip de l'Hotel Almirante, el dia de la reapertura.

  Els hotels ILUNION Bell Art i Almirante de Barcelona van reobrir aquest mes de setembre les seves portes després de la pandèmia de la Covid-19, que va obligar a mantenir tancats tots els establiments de la companyia des del passat mes de març.Per poder reobrir les seves portes, ILUNION Hotels ha realitzat un exhaustiu treball de neteja i desinfecció de totes les seves instal·lacions, seguint les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i el protocol sanitari establert per a la companyia per Quirón Prevenció, per tal de garantir la seguretat tant dels seus treballadors com dels turistes que es desplacen fins als seus establiments.

  Continuar llegint ILUNION Bell Art i Almirante obren després de la pandèmia amb seguretat per clients i treballadors
 • El ‘Cuponazo’ del divendres de l’ONCE deixa un gran premi de 9 milions d’euros a Sabadell

  30/09/2020 Joc El venedor de l'ONCE de Sabadell Vicente Garcia Carbó .

  El sorteig de l’ONCE deixà a la ciutat vallesana un gran premi de 9 milions d’euros i altres 5 premis de 25.000 euros cadascú i un de 40.000. A Terrassa també van tocar 25.000 euros. D'altra banda, Rubén Vázquez, agent venedor dels jocs responsables de l’Organització des de fa tot just un mes, va repartir un ‘Sueldazo’ de 2.000 euros al mes durant 10 anys a Cubelles al sorteig del ‘Sueldazo’ del Cap de Setmana de diumenge 13 de setembre.

  Continuar llegint El ‘Cuponazo’ del divendres de l’ONCE deixa un gran premi de 9 milions d’euros a Sabadell
 • Els 1.166 estudiants cecs de Catalunya tornen al col·legi com la resta dels seus companys

  30/09/2020 Protagonistes Alumna cega amb el seu ordinador a l'aula.

  Per a garantir la seva plena inclusió en l'entorn educatiu, més encara en les actuals circumstàncies, els mestres de suport itinerants del Servei Educatiu compartit entre l’ONCE i el Departament d’Educació a Catalunya, han treballat per adaptar l'atenció educativa als estudiants amb sordceguesa, ceguesa o discapacitat visual. Ho fan de manera individualitzada tenint en compte les necessitats de cada alumne/a i la seva inclusió a les aules com a conseqüència de la Covid-19.

  Continuar llegint Els 1.166 estudiants cecs de Catalunya tornen al col·legi com la resta dels seus companys
 • L’equip de gestió d’ONCE Catalunya es renova

  30/09/2020 Protagonistes Entrada de la Delegació Territorial ONCE Catalunya.

  Rebeca García Navarro ha assumit des del passat 16 de setembre la direcció de l’agència de l’ONCE a Granollers i Guillermo Fernández Jener, la de Figueres. Lidia Ramos Nieves s'incorpora a la Delegació Territorial d'ONCE Catalunya com a cap del Departament de Coordinació i Talent.

  Continuar llegint L’equip de gestió d’ONCE Catalunya es renova
 • El Grup Social ONCE demana a Europa que no deixi de banda a les persones amb discapacitat davant la crisi de la Covid-19

  30/09/2020 Protagonistes Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE.

  El president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda, va demanar el passat 28 de setembre a les autoritats públiques espanyoles i europees més suport per a les persones amb discapacitat davant la crisi sanitària i econòmica provocada per la Covid-19.

  Continuar llegint El Grup Social ONCE demana a Europa que no deixi de banda a les persones amb discapacitat davant la crisi de la Covid-19
 • '2020 Any Internacional d'Infermeres i Llevadores’ llueix al cupó en homenatge a la seva tasca

  30/09/2020 Joc El director general de l'ONCE, Ángel Sánchez, el president del Consell General d'Infermeria, Florentino Pérez, i Pilar Fernández, vicepresidenta de la institució infermera, van presentar aquest cupó amb el que l'Organització ret homenatge a les més de 316.000 infermeres i infermers.

  L'ONCE va difondre en el cupó de dimecres, 16 de setembre, la celebració de ‘2020 Any Internacional d'Infermeres i Llevadores’. Cinc milions i mig de cupons van homenatjar aquests professionals de la salut i la sanitat, que han tingut un paper clau i segueixen tenint-lo durant la pandèmia.

  Continuar llegint '2020 Any Internacional d'Infermeres i Llevadores’ llueix al cupó en homenatge a la seva tasca
 • Inserta Empleo participa a la Fira d'Ocupació, Capacitat i Talent 'Sí, i Millor', a Barcelona

  30/09/2020 Fundación ONCE Inserta Empleo, entitat de Fundació ONCE per a l'ocupació i la formació de persones amb discapacitat, participà amb un estand a la Fira d'Ocupació, Capacitat i Talent 'Sí, i Millor' organitzada del 21 al 23 de setembre Es va realitzar de manera virtual i presencial, al Pavelló 8 de Recinte Firal de Montjuïc, a Barcelona.

  Inserta Empleo, entitat de Fundació ONCE per a l'ocupació i la formació de persones amb discapacitat, participà amb un estand a la Fira d'Ocupació, Capacitat i Talent 'Sí, i Millor' organitzada del 21 al 23 de setembre a la FECETC (Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya) de forma conjunta amb els esdeveniments patrocinats per l'Ajuntament de Barcelona: BIZ·Barcelona, saló de l'Ocupació, una trobada de referència per a les persones emprenedores i les pimes en els reptes de la nova economia. Es va realitzar de manera virtual i presencial, al Pavelló 8 de Recinte Firal de Montjuïc, a Barcelona.

  Continuar llegint Inserta Empleo participa a la Fira d'Ocupació, Capacitat i Talent 'Sí, i Millor', a Barcelona
 • Anima’t a participar al concurs Roc Boronat de literatura en català: fins el 30 de novembre pots!

  30/09/2020 Esports, Cultura i Oci Violeta Richart i Santi Moese, guanyadors de l'edició d'enguany (lliurament el 2020)

  Fins el proper 30 de novembre l’ONCE Catalunya té obert el termini per participar a la XXIII edició del Concurs Literari Roc Boronat, creat per donar suport i estimular els escriptors i poetes en llengua catalana i fomentar la creació literària en aquesta llengua entre les persones amb discapacitat visual.

  Continuar llegint Anima’t a participar al concurs Roc Boronat de literatura en català: fins el 30 de novembre pots!
 • Formació tecnològica per a les dones

  30/09/2020 Fundación ONCE El Programa Radia pretén oferir oportunitats d'ocupació a les dones amb discapacitat.

  El Programa Radia pretén oferir oportunitats d'ocupació a les dones amb discapacitat, que constitueixen el grup que menys opcions té de desenvolupament professional en els àmbits tecnològics. En total hi participen 50 dones de tot Espanya. Ana Pastor Alcaraz és la única beneficiària d'aquesta iniciativa a Catalunya enguany.

  Continuar llegint Formació tecnològica per a les dones
 • El cinquè aniversari dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, en el cupó de l’ONCE

  30/09/2020 Joc Gabriel Castañares y Alberto Durán posan junto a la imagen del cupón

  El Grup Social ONCE compta amb instruments claus d'acció que, a hores d'ara, s'alineen amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, especialment els números 4 (inclusió educativa), número 5 (igualtat de gènere) i números 10 i 11 (reducció de desigualtats i ciutats i comunitats sostenibles).

  Continuar llegint El cinquè aniversari dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, en el cupó de l’ONCE
 • ILUNION incorpora sis camions de gas natural en el seu compromís amb el medi ambient

  30/09/2020 Esports, Cultura i Oci ILUNION ha incorporat recentment sis camions de gas natural de la marca IVECO a la seva àrea de reciclats, la qual cosa suposarà que deixarà d'emetre entre 60 i 90 tones anuals de CO2.

  Cadascú d'aquests sis camions de gas natural, incorporats a la companyia de logística Taxileón, en la qual ILUNION té una participació del 50%, evita l'emissió de 13.500 kg de CO2 a l'any. A més del 25% de reducció en CO2, també disminueix l'emissió d'altres gasos contaminants, com l'òxid de nitrogen (35%) o les partícules en suspensió (95%), el que permet poder accedir a zones urbanes de trànsit restringit.

  Continuar llegint ILUNION incorpora sis camions de gas natural en el seu compromís amb el medi ambient
 • I Jornada del Pacte Nacional de la Discapacitat

  30/09/2020 T'interessa Logo

  Es va obrir la participació a totes aquelles persones interessades en fer aportacions ja fossin a títol personal o en l’àmbit d’una organització. Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya van participar.

  Continuar llegint I Jornada del Pacte Nacional de la Discapacitat