Nº 45 SETEMBRE 2020

 • Tornem amb il·lusió i seguretat!

  09/09/2020 T'interessa Enric Botí, delegat territorial ONCE Catalunya.

  Comencem una nova temporada. Ho fem amb la màxima il·lusió. I també amb màxima precaució, ateses les circumstàncies. Contents de tornar i de fer-ho amb seguretat. Comencem setembre lluitant junts i juntes, una altra vegada, per tal que rebrotin les esperances d’un món millor. Iniciem el darrer quadrimestre de l’any, un nou curs, amb optimisme i amb moltes ganes, treballant cada dia per aconseguir una societat inclusiva i igualitària.

  Continuar llegint Tornem amb il·lusió i seguretat!
 • Toca a Girona el premi més gran de la història de l'ONCE a Catalunya: 38 milions amb l'Eurojackpot

  09/09/2020 Joc La vendedora Rosa Pinto.

  L’Eurojackpot de l'ONCE va deixar 38 milions d'euros a Girona, el premi més gran repartit mai per l'ONCE a Catalunya en els seus 82 anys d'història, en el sorteig de divendres 7 d'agost de 2020. L'afortunat o afortunada va guanyar el premi de primera categoria: cinc encerts més dos sols.

  Continuar llegint Toca a Girona el premi més gran de la història de l'ONCE a Catalunya: 38 milions amb l'Eurojackpot
 • Un nou Roc Boronat ja està en marxa!

  09/09/2020 Esports, Cultura i Oci Entrega de l'edició del 2019 a Sanit Moese, guanyador de la Categoria A. Amb Enric Botí, María Sierra López i Joan Carles Girbès.

  El termini de presentació dels treballs finalitza el 30 de novembre de 2020.

  Continuar llegint Un nou Roc Boronat ja està en marxa!
 • L’ONCE reparteix 7 milions d’euros de l’Extra d’Estiu a Catalunya, entre ells la ‘grossa’ a BCN

  09/09/2020 Joc Cupó Extra Estiu 2020

  La venedora Dolores Encarnación Solís, persona amb discapacitat com tots els agents venedors de l’Organització, és qui va portar la sort a Barcelona des del seu quiosc ubicat a la Rambla Catalunya, número 86. Va vendre la ‘grossa’ de l’Extra d’Estiu de l’ONCE, un cupó premiat amb 3 milions d’euros. I també altres 99 cupons premiats amb 20.000 euros cadascú d’ells. En total, Dolores Encarnación va repartir a la Ciutat Comtal 4.980.000 euros. Catalunya també va resultar agraciada amb altres dos premis de segona categoria. Els dos milions d’euros van anar al Vallès.

  Continuar llegint L’ONCE reparteix 7 milions d’euros de l’Extra d’Estiu a Catalunya, entre ells la ‘grossa’ a BCN
 • Nous quioscs a Arenys de Mar i a Platja d’Aro

  09/09/2020 T'interessa A la presentació de Platja d’Aro van participar Maurici Jiménez, alcalde de Platja d’Aro; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Francisco Rodríguez, director de l’ONCE a Girona i venedors dels productes de joc de l’Organització.

  L'ONCE va presentar el 4 d’agost a la Rambla Bisbe Pol, 84 d’Arenys de Mar i el 10 d’agost a l’avinguda S’Agaró,42 de Platja d’Aro, el seu nou model de quiosc.

  Continuar llegint Nous quioscs a Arenys de Mar i a Platja d’Aro
 • Les Universitats de Barcelona, Girona i la Rovira i Virgili (Tarragona) acolliran programes de formació per a joves amb discapacitat intel·lectual

  09/09/2020 Fundación ONCE

  En la tercera edició d'aquesta iniciativa van participar un total de 23 universitats, gràcies a la qual cosa 336 joves amb discapacitat intel·lectual han participat en els diferents títols propis que van posar en marxa les entitats acadèmiques. D'aquesta manera, quan finalitzi aquesta quarta edició seran prop de 1.200 els joves amb discapacitat intel·lectual que han pogut passar per les universitats espanyoles per formar-se.

  Continuar llegint Les Universitats de Barcelona, Girona i la Rovira i Virgili (Tarragona) acolliran programes de formació per a joves amb discapacitat intel·lectual
 • ILUNION Hotels, més accessibles

  09/09/2020 Ilunion Ilunion Hotels ha implantat en els seus hotels el projecte de digitalització accessible 'A l'abast de la mà', amb el qual es garanteix que els clients i els treballadors puguin mantenir la distància de seguretat en les instal·lacions i evitar així el contacte de risc associat a la Covid-19.

  Comencem temporada amb una noticia que ens omple d'il·lusió. L'hotel ILUNION Barcelona ha reobert les seves portes després del tancament obligat per la pandèmia. Aquest hotel urbà de quatre estrelles, ubicat al Poblenou, destaca pel seu disseny contemporani.

  Continuar llegint ILUNION Hotels, més accessibles
 • 50 dones amb discapacitat rebran formació per accedir a llocs tecnològics amb el Programa RADIA

  09/09/2020 Fundación ONCE Un total de 50 dones amb discapacitat rebran formació per accedir a llocs tecnològics gràcies al Programa Radia. Foto del seu logo.

  La formació comença aquest mes de setembre i finalitzarà el juny de 2021. Hi participen un total de 50 dones, el 36% amb discapacitat física i amb edats compreses entre els 20 i els 29 anys (52%). La majoria d'elles (72%) no procedeixen de carreres STEM. El programa ha rebut un total de 126 sol·licituds.

  Continuar llegint 50 dones amb discapacitat rebran formació per accedir a llocs tecnològics amb el Programa RADIA
 • Beques 'Oportunitat al Talent'

  09/09/2020 Fundació ONCE manté oberta la convocatòria de la setena edició de les seves beques 'Oportunitat al Talent', un programa dirigit a universitaris amb discapacitat que compta amb la col·laboració de Fons Social Europeu. Foto de família de l'edició anterior.

  Fundació ONCE manté oberta la convocatòria de la setena edició de les seves beques 'Oportunitat al Talent', un programa dirigit a universitaris amb discapacitat que compta amb la col·laboració de Fons Social Europeu.

  Continuar llegint Beques 'Oportunitat al Talent'
 • La pandèmia de la Covid-19 aflora noves barreres per a les persones amb discapacitat

  09/09/2020 Fundación ONCE Noves barreres amb la Covid 19

  Les situacions derivades de l'Estat d'Alarma per lluitar contra la Covid -19, així com de les mesures adoptades en la 'nova normalitat', han aflorat noves barreres a les quals les persones amb discapacitat han de fer front en el seu dia a dia. Aquesta és una de les principals conclusions del segon informe de Fundació ONCE, realitzat en col·laboració amb Citibeats, una plataforma d'Intel·ligència Artificial Ètica que ha analitzat les més de 300.000 opinions recollides a Twitter.

  Continuar llegint La pandèmia de la Covid-19 aflora noves barreres per a les persones amb discapacitat
 • Arrencà la temporada de natació per a joves cecs

  09/09/2020 Esports, Cultura i Oci Arrencà la temporada de natació per a joves cecs

  Nou joves nedadors cecs o amb discapacitat visual greu han participat la primera setmana de setembre a l'Stage de Captació de Madrid, en el que és la primera cita de la temporada esportiva després de molts mesos sense poder entrenar i competir, a causa de les restriccions provocades per la pandèmia. Entre ells, els catalans Mahamadou Dambelleh i Xavier Carregal.

  Continuar llegint Arrencà la temporada de natació per a joves cecs
 • Fundació ONCE portarà la veu d'Alexa als ascensors per minimitzar el risc de contagi

  09/09/2020 Fundación ONCE Persona cega amb bastó dins d'un ascensor.

  “Volem construir solucions que no només serveixin per a un col·lectiu de discapacitat concret, sinó que siguin útils per a tota la societat. Que siguin solucions inclusives i integrals per a tothom”, explica Jesús Hernández, director d'Accessibilitat Universal i Innovació de Fundació ONCE.

  Continuar llegint Fundació ONCE portarà la veu d'Alexa als ascensors per minimitzar el risc de contagi
 • L'ONCE convoca nova edició dels Premis Tiflos de Periodisme, marcats per l'efecte de la Covid-19 en les persones amb discapacitat

  09/09/2020 Grup Social ONCE L'ONCE convoca nova edició dels Premis Tiflos de Periodisme, marcats per l'efecte de la Covid19 en les persones amb discapacitat

  L'ONCE ha convocat la XXIII edició dels Premis Tiflos de Periodisme en les seves diferents categories de Premsa Escrita, Ràdio, Televisió i Periodisme Digital, amb una dotació econòmica de 9.000 euros per a cada un dels guanyadors. La data de recepció dels treballs, que hauran d'haver estat publicats o emesos entre l'1 de gener i al 31 de desembre de 2020, finalitzarà el divendres 28 de gener de 2021.

  Continuar llegint L'ONCE convoca nova edició dels Premis Tiflos de Periodisme, marcats per l'efecte de la Covid-19 en les persones amb discapacitat