Nº 40 ABRIL 2020

 • Avís important als lectors

  19/03/2020 T'interessa Capçalera revista Il·lusió

  A causa de la situació excepcional que estem vivint, des d'ONCE Catalunya hem decidit avançar la publicació d'aquest Butlletí amb els temes d'actualitat recollits fins al moment, que com podran comprovar s'han vist minvats.

  Continuar llegint Avís important als lectors
 • El president del Grup Social ONCE: “Tirarem endavant amb la nostra capacitat de ser capaços”

  19/03/2020 T'interessa Miguel Carballeda Piñeiro, president del Grup Social ONCE

  El president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda, s'adreça a tots els afiliats i treballadors de l'ONCE, Fundación ONCE i ILUNION: "Hem defensat sempre que som persones que treballen per a persones, que tenim una especial capacitat de ser capaços i així continuarà sent, molt més en circumstàncies tan delicades com les que estem vivint. Són dies durs, però tots hem demostrat que sabem superar les dificultats sempre units i amb il·lusió. Estigueu segurs que tirarem endavant i afrontarem el futur més forts desplegant la nostra singular capacitat de ser capaços".

  Continuar llegint El president del Grup Social ONCE: “Tirarem endavant amb la nostra capacitat de ser capaços”
 • El Grup Social ONCE es bolca amb les persones cegues i amb discapacitat més necessitades

  19/03/2020 T'interessa Servei d'atenció telefònica d'ONCE

  Des de la direcció d'ONCE Catalunya i des del Consell Territorial estem redoblant els esforços per estar encara més a prop dels 2.500 venedors, dels més de 10.000 afiliats, de la plantilla de treballadors i agents socials que formem la gran família de l'ONCE a Catalunya. Són dies difícils, de quedar-nos a casa, i us volem transmetre el nostre escalf i la nostra solidaritat. I ho fem ara telemàticament i des del mòbil amb la finalitat que el nostre vincle segueixi viu i la nostra veu serveixi per a sentir-nos sempre acompanyats. Agraïm la resposta responsable de tots, l'ajuda i el suport que ens donem els uns als altres perquè ens necessitem junts, ara i en el futur. El Grup Social ONCE, especialment amb l'actuació dels serveis socials de la Delegació Territorial d’ONCE Catalunya i la tasca dels seus voluntaris i voluntàries, està portant a la pràctica des del dilluns 16 de març un pla urgent d'atenció a les persones cegues i amb discapacitat, especialment aquelles que són majors, viuen soles i, per la situació general provocada pel coronavirus, necessiten una major atenció.

  Continuar llegint El Grup Social ONCE es bolca amb les persones cegues i amb discapacitat més necessitades
 • ONCE suspèn els seus sortejos

  19/03/2020 T'interessa

  Des dels equips de l’estructura comercial i territorial de l’ONCE Catalunya estem portant a terme un programa de seguiment i suport a tots els agents venedors per a que tots estiguin ben informats i es puguin resoldre els dubtes que es tinguin en aquest temps de suspensió provisional de la venda.L’ONCE Catalunya vol agrair la solidaritat de la ciutadania i continuarà donant suport als seus més de 10.000 afiliats per tots els mitjans disponibles per acompanyar i ajudar a les persones amb discapacitat, un col·lectiu especialment sensible i vulnerable.

  Continuar llegint ONCE suspèn els seus sortejos
 • 'Generació igualtat'

  19/03/2020 Joc Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Maria de la Sierra López, vicepresidenta segona del Consell Territorial de l’ONCE i Laura Martínez, presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD) van presentar el cupó de la 'Generació Igualtat' a la seu de l’ICD.

  Divendres 6 de març va tenir lloc a l’Auditori de l’Institut Català de les Dones, la presentació del Cupó que l’ONCE dedicà diumenge 8 de març al Dia Internacional de la Dona. 5,5 milions de cupons van portar escrit la Generació Igualtat: Pels drets de les dones i un futur igualitari. L'Institut Català de les Dones (ICD) va donar a conèixer la producció per part de l’ICD de diversos materials de prevenció i sensibilització de les violències masclistes i sexuals en el sistema de lectura i escriptura tàctil braille.

  Continuar llegint 'Generació igualtat'
 • Nou model de quiosc, a Vilanova i La Geltrú

  19/03/2020 T'interessa Olga Arnau, alcaldessa de Vilanova i La Geltrú; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Genís Martos, director de l’ONCE a Vilanova i la Geltrú, en el nou quiosc de la rambla Principal de Vilanova.

  El nou disseny compleix amb els requisits d’accessibilitat universal per a la persona que exerceix la venda i també per als compradors. L'exposició dels productes de joc, amb més superfície de vidre, és més clara i organitzada per ajudar al client en la seva elecció.

  Continuar llegint Nou model de quiosc, a Vilanova i La Geltrú
 • Ja tenim guanyadors a Lleida, Girona i Tarragona del 36 Concurs Escolar: 'La mirada de tod@s'

  19/03/2020 Protagonistes Més de 12.000 estudiants i 183 mestres de Catalunya han dissenyat banderes i himnes per la inclusió de la discapacitat.

  Més de 12.000 estudiants i 183 mestres de Catalunya han dissenyat banderes i himnes per la inclusió de la discapacitat.

  Continuar llegint Ja tenim guanyadors a Lleida, Girona i Tarragona del 36 Concurs Escolar: 'La mirada de tod@s'
 • Presentat el cupó dedicat al 180 aniversari del Mercat de La Boqueria amb un ‘Tast a cegues’

  19/03/2020 Joc En el ‘Tast a cegues’, directius del propi mercat, periodistes i gastrònoms van poder experimentar en primera persona com es mengen uns calamarsets, maduixes o una truita sense veure, amb un antifaç. Dues tècniques de rehabilitació de l’ONCE, Maria José Seseña i Leticia Vieitez, van explicar com s’ordenen els aliments al plat, seguint les pautes de les agulles del rellotge i com cal omplir un got d’aigua.

  En el ‘Tast a cegues’, directius del propi mercat, periodistes i gastrònoms van poder experimentar en primera persona com es mengen uns calamarsets, maduixes o una truita sense veure, amb un antifaç. Dues tècniques de rehabilitació de l’ONCE, Maria José Seseña i Leticia Vieitez, van explicar com s’ordenen els aliments al plat, seguint les pautes de les agulles del rellotge i com cal omplir un got d’aigua.

  Continuar llegint Presentat el cupó dedicat al 180 aniversari del Mercat de La Boqueria amb un ‘Tast a cegues’
 • L’ONCE fa un homenatge als 189 gossos guia de Catalunya, que són els protagonistes del cupó

  19/03/2020 Joc A Catalunya treballen 189 gossos guia (157 a Barcelona; 14 a Girona; 1 a Lleida i 17 a Tarragona) que proporcionen més mobilitat i accessibilitat a les persones cegues que són les seves usuàries.

  A Catalunya treballen 189 gossos guia (157 a Barcelona; 14 a Girona; 1 a Lleida i 17 a Tarragona) que proporcionen més mobilitat i accessibilitat a les persones cegues que són les seves usuàries.

  Continuar llegint L’ONCE fa un homenatge als 189 gossos guia de Catalunya, que són els protagonistes del cupó
 • El Monestir de Sant Cugat llueix en el cupó

  19/03/2020 Joc ,5 milions de cupons van lluir la imatge del Monestir de sant Cugat per tot l’Estat el dimarts 14 d’abril

  Serà dimarts 14 d’abril. El monestir de Sant Cugat és una antiga abadia benedictina que va ser construït entre els segles IX i XIV.

  Continuar llegint El Monestir de Sant Cugat llueix en el cupó
 • El catedràtic de la Universitat de BCN Javier Velaza guanya el Premi Tiflos de Poesia de l’ONCE 2019

  19/03/2020 Jurat de poesia dels premis Tiflos.

  La seva obra 'De mudanzas' ha estat seleccionada entre els 367 treballs que optaven al premi en aquesta mateixa modalitat literària. Es tracta "d’un llibre d'una gran bellesa en una contemplació del canvi de vida, del desarrelament, de la mobilitat. A més, és un llibre que connecta amb la tradició i amb la pregunta de què significa viure", destaca el jurat.

  Continuar llegint El catedràtic de la Universitat de BCN Javier Velaza guanya el Premi Tiflos de Poesia de l’ONCE 2019
 • Units per a promoure la presència de més dones amb discapacitat en l'àmbit tecnològic

  19/03/2020 Fundación ONCE Fundació ONCE, la Conferència de Consells Socials de les Universitats Espanyoles (CCS) i Fundació CEOE van signar divendres 6 de març un conveni de col·laboració per posar en marxa el Programa RADIA, que conté mesures de captació i formació d'universitàries amb discapacitat en l'àmbit tecnològic.

  Fundació ONCE, la Conferència de Consells Socials de les Universitats Espanyoles (CCS) i Fundació CEOE van signar divendres 6 de març un conveni de col·laboració per posar en marxa el Programa RADIA, que conté mesures de captació i formació d'universitàries amb discapacitat en l'àmbit tecnològic.

  Continuar llegint Units per a promoure la presència de més dones amb discapacitat en l'àmbit tecnològic