Nº 38 FEBRER 2020

 • L’ONCE Catalunya celebra el Dia Mundial del Braille

  30/01/2020 T'interessa Un grup d’unes 50 persones, entre afiliats, i barcelonins i barcelonines que s’havien inscrit prèviament, van realitzar una visita guiada acompanyats d’un historiador per la Barcelona del Sindicats de Cecs

  L’ONCE va celebrar dissabte 4 de gener el Dia Mundial del Braille. A Barcelona, es van fer una sèrie d’activitats que es van portar a terme durant tot el matí i a diferents espais. L’ONCE va instal·lar una carpa a la Plaça de la Mercè, on el visitant va poder veure contes en relleu i conèixer alfabets en Braille. També va poder escriure el seu nom en Braille amb la màquina Perkins i va poder participar a Endevinalles per descobrir frases secretes escrites en aquests 6 punts màgics que van obrir la cultura a les persones cegues. L’escriptora Coia Valls en tinta i, el periodista afiliat, Guille Fernández, en Braille van fer la lectura del Manifest del Dia Mundial del Braille. I es va fer una representació teatral d’un fragment de l’obra de teatre 'Els camins de la llum'. El fragment va ser de Louis Braille quan era un nen i la seva mare, interpretat per Josep Maria Piñol i Núria Carazo.

  Continuar llegint L’ONCE Catalunya celebra el Dia Mundial del Braille
 • El número 11 dona ‘La Grossa’ de l’Extra de Nadal de l’ONCE a Catalunya: 8 milions d’euros

  30/01/2020 Joc Cupó Extra Nadal ONCE, amb ceros.

  Quatre milions van anar a Barcelona, on la venedora de l'ONCE Marina de Julián, persona sordcega, va vendre 10 cupons premiats amb 400.000 euros cadascun. Altres quatre milions d’euros van portar la il·lusió de l'ONCE a El Prat de Llobregat, on el venedor David Higuera va donar 10 cupons premiats.

  Continuar llegint El número 11 dona ‘La Grossa’ de l’Extra de Nadal de l’ONCE a Catalunya: 8 milions d’euros
 • Un grup de persones cegues toquen les joies automobilístiques de la Col·lecció de SEAT, com el Papamòbil, un 600 i un cotxe de competició

  30/01/2020 Esports, Cultura i Oci Un grup de persones cegues afiliades a l’ONCE van visitar dimecres15 de gener, la Col·lecció de SEAT a la Zona Franca de Barcelona. Van poder tocar alguns tresors de la història automobilística espanyola de la nau A-122, on es troba la Col·lecció de Cotxes Històrics, amb 325 models fabricats en l'últim mig segle. Entre ells, el llegendari 600.

  Un grup de persones cegues afiliades a l’ONCE van visitar dimecres15 de gener, la Col·lecció de SEAT a la Zona Franca de Barcelona. Van poder tocar alguns tresors de la història automobilística espanyola de la nau A-122, on es troba la Col·lecció de Cotxes Històrics, amb 325 models fabricats en l'últim mig segle. Entre ells, el llegendari 600 i el 1.400. També altres cotxes clàssics com el Panda o els models amb noms de ciutats, com el Toledo, l'Ibiza o el Leon.

  Continuar llegint Un grup de persones cegues toquen les joies automobilístiques de la Col·lecció de SEAT, com el Papamòbil, un 600 i un cotxe de competició
 • El Campanar de la Seu Vella de Lleida, al cupó

  30/01/2020 Joc Rellotge del Campanar de La Seu Vella dintre de la sèrie ‘Ciutats en punt i hora’. 5,5 milions de cupons van portar el temps de Lleida per tot l’Estat.

  Dimecres 22 de gener, a la pròpia Seu Vella, va tenir l’acte de presentació del Cupó que l’ONCE dedicà sis dies més tard al rellotge del Campanar de La Seu Vella dintre de la sèrie ‘Ciutats en punt i hora’. 5,5 milions de cupons van portar el temps de Lleida per tot l’Estat. L’acte va comptar amb la participació de Joan Baigol, director del Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida; Marcelino Cid, director de l’agència de l’ONCE a Lleida i representants municipals.

  Continuar llegint El Campanar de la Seu Vella de Lleida, al cupó
 • Nou model de quiosc ONCE, a Cornellà

  30/01/2020 Joc Antoni Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; David Bernardo, sotsdelegat territorial i la venedora dels productes de joc de l’Organització, María de Guia Burón.

  Un model més accessible per a tots els agents venedors amb discapacitat, més ecològic per la tipologia de productes de construcció i els seus consums i que facilita la comunicació amb el públic. La idea és que es vagin implantant progressivament a tot Catalunya. L’acte va comptar amb la participació d’Antoni Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i la venedora dels productes de joc de l’Organització, María de Guia Burón.

  Continuar llegint Nou model de quiosc ONCE, a Cornellà
 • Els responsables del Mobile World Congress visiten ONCE Catalunya i coneixen la tecnologia accessible que fa la vida més fàcil a les persones cegues

  30/01/2020 Protagonistes John Hoffman, conseller delegat de GSMA, organitzadora del Mobile World Congress i Therese Jamaa, general manager del MWC, van visitar el 23 de gener la seu de l’ONCE a Catalunya. Trobada amb el delegat territorial, Enric Botí i Manel Eiximeno, director del CRE ONCE Barcelona. I Pol Montserrat i l'Arense Rodríguez, dos joves estudiants cecs.

  John Hoffman, conseller delegat de GSMA, organitzadora del Mobile World Congress i Therese Jamaa, general manager del MWC, van visitar el dijous 23 de gener la seu de l’ONCE a Catalunya. En aquesta trobada amb el delegat territorial, Enric Botí i Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius- CRE ONCE Barcelona, van tenir l’oportunitat de conèixer cóm les tecnologies accessibles fan més fàcil la vida de les persones cegues. I ho van fer de la mà d'en Pol Montserrat i l'Arense Rodríguez, dos alumnes cecs amb els què van interactuar amb el seu Instagram i el seu WhatsApp mitjançant la síntesis de veu i una línia Braille.

  Continuar llegint Els responsables del Mobile World Congress visiten ONCE Catalunya i coneixen la tecnologia accessible que fa la vida més fàcil a les persones cegues
 • El Jurat del Concurs Literari Roc Boronat ja treballa per decidir els guanyadors de la XXII edició

  30/01/2020 Esports, Cultura i Oci Rafael Vallobona rep el guardó del 2019 al premi de novel·la de la mà d'Ester Franquesa.

  Hauran d’avaluar les 73 obres presentades: 67 títols, a la categoria de narrativa i 6 la categoria de prosa, per a persones cegues o amb discapacitat visual greu. Els guanyadors i/o guanyadores es coneixeran durant el primer trimestre del 2020 i els guardons es lliuraran dijous 26 de març a les 18.00 h a l'Auditori ONCE Catalunya.

  Continuar llegint El Jurat del Concurs Literari Roc Boronat ja treballa per decidir els guanyadors de la XXII edició
 • Presentació del llibre del jove afiliat Pere Ribes

  30/01/2020 Esports, Cultura i Oci Gemma Ros, crítica d’art; Daniel Fenoy, activista cultural i del propi Pere Ribes, protagonista del llibre que va estar acompanyat per la seva mare, l’Antònia Graboleda; l’escriptora, Pilar Riera; l’editor, Josep Oliveras i Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona.

  Dijous 16 de gener va tenir lloc, a la Biblioteca Pública Arús (passeig de Sant Joan, 26 de Barcelona), la presentació del llibre Pere Ribes, És quan faig ràdio que hi veig clar, de Pilar Riera i publicat per l’editorial Oliveras. Amb la participació de Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona.

  Continuar llegint Presentació del llibre del jove afiliat Pere Ribes
 • Tres medalles d'or, tres de plata i un bronze, en els Campionats d'Espanya de ciclisme en pista

  30/01/2020 Esports, Cultura i Oci Tàndem Ignasi Ávila – Joan Font

  Tres medalles d'or per al tàndem Ignasi Ávila – Joan Font, altres tres de plata per a la parella Pepi Benitez – Fina Casas i una de bronze per als debutants Eduardo Ester – David Juan, va ser l'espectacular balanç.

  Continuar llegint Tres medalles d'or, tres de plata i un bronze, en els Campionats d'Espanya de ciclisme en pista
 • Responsables d’Amazon visiten l’ONCE Catalunya

  30/01/2020 T'interessa El passat 14 de gener un grup de 24 de treballadors d’Amazon, vinguts de diferents punts del món, van visitar les instal·lacions d’ONCE Catalunya. A la foto, a la impremta.

  El passat 14 de gener un grup de 24 de treballadors d’Amazon, vinguts de diferents punts del món, van visitar les instal·lacions d’ONCE Catalunya. I van conèixer de primera mà els serveis socials personalitzats que reben les persones cegues a Catalunya.

  Continuar llegint Responsables d’Amazon visiten l’ONCE Catalunya
 • Tres alumnes catalans, entre els millors expedients acadèmics de l’ONCE del curs 2018/19

  30/01/2020 Protagonistes

  L’Alfonso Borrás Brell, ha rebut el primer premi de la diplomatura universitària o títol de grau, dotat amb 750 euros i la Gemma Pleixats Mateu, ha rebut el segon premi, dotat amb 625 euros. I Joan Josep Bestard Bou, ha rebut el premi de Doctorat, dotat amb 800 euros.

  Continuar llegint Tres alumnes catalans, entre els millors expedients acadèmics de l’ONCE del curs 2018/19
 • Vuit emprenedors catalans amb discapacitat impulsen projectes amb ajuda de Fundació ONCE

  30/01/2020 Fundación ONCE Vuit emprenedors catalans amb discapacitat impulsen els projectes en 2019 amb l’ajuda de Fundació ONCE.

  En els seus 30 anys d'existència, l'entitat ha finançat 1.823 iniciatives emprenedores; 77 en l'últim any.

  Continuar llegint Vuit emprenedors catalans amb discapacitat impulsen projectes amb ajuda de Fundació ONCE