Nº 37 GENER 2020

 • L’ONCE Catalunya celebra Santa Llúcia

  24/12/2019 T'interessa Imatge del Poliesportiu de la DT ONCE Catalunya en la celebració de Santa Llúcia. L’ONCE va viure dissabte 14 de desembre la celebració de Santa Llúcia i el 81 aniversari de l’ONCE. Més de 3.500 persones van commemorar l'aniversari i el dia de la patrona de les persones cegues amb activitats als 18 centres que l’ONCE té a tota Catalunya.

  L’ONCE va viure dissabte 14 de desembre la celebració de Santa Llúcia i el 81 aniversari de l’ONCE. Més de 3.500 persones van commemorar l'aniversari i el dia de la patrona de les persones cegues amb activitats als 18 centres que l’ONCE té a tota Catalunya.

  Continuar llegint L’ONCE Catalunya celebra Santa Llúcia
 • IGUALS!

  24/12/2019 Protagonistes Cupó del Dia de Santa LLúcia, 13 de desembre de 2019.

  TRIBUNA D’OPINIÓ Enric Botí, delegat territorial ONCE Catalunya David Bernardo, president del Consell territorial ONCE Catalunya

  Continuar llegint IGUALS!
 • ONCE Catalunya lliura els seus treballadors les medalles i diplomes de 25 i 35 anys de serveis

  24/12/2019 Protagonistes Foto de Família Medallistes de 25 anys, a la DT

  El passat 19 de desembre, va tenir lloc a l’Auditori ONCE Catalunya el lliurament de medalles i diplomes 25 i 35 anys de feina a la nostra institució. Enguany, un total de 49 companys i companyes adscrits a la Delegació Territorial, van rebre el seu diploma i la medalla dels seus anys de servei a l'Organització. Els treballadors i les treballadores adscrits a les Agències van ser homenatjats a l’acte de celebració de Santa Llúcia.

  Continuar llegint ONCE Catalunya lliura els seus treballadors les medalles i diplomes de 25 i 35 anys de serveis
 • 73 obres pel Concurs Literari Roc Boronat

  24/12/2019 Esports, Cultura i Oci

  Divendres 29 de novembre va finalitzar el termini de presentació d’obres al XXII Concurs Literari Roc Boronat. Aquesta edició ha comptat amb la quarta participació més alta de la història dels guardons:73 títols. A la categoria de narrativa, oberta a tothom, s’han presentat 67 obres i a la categoria de prosa, per a persones cegues o amb discapacitat visual greu, sis. Els guanyadors i/o guanyadores es coneixeran durant el primer trimestre del 2020.

  Continuar llegint 73 obres pel Concurs Literari Roc Boronat
 • Ramon Lamiel: "Els diners serveixen per resoldre les barreres arquitectòniques i l’humanisme, per combatre les barreres mentals"

  24/12/2019 Protagonistes Ramon Lamiel, gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), que acaba de celebrar el seu 40 aniversari.

  Entrevistem Ramon Lamiel, gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), que acaba de celebrar el seu 40 aniversari.

  Continuar llegint Ramon Lamiel: "Els diners serveixen per resoldre les barreres arquitectòniques i l’humanisme, per combatre les barreres mentals"
 • L’ONCE dona un ‘Sueldazo del Cap de Setmana’ de 5.000 euros/mes durant 20 anys i 300.000 euros a BCN amb un número acabat en ‘13’

  24/12/2019 Joc Cupó 20 de desembre.

  El cupó agraciat el va vendre Ruth Blanco amb el punt de venda situat a la Rambla Guipúscoa, 75, al barri de Sant Martí de Barcelona. Ruth, persona amb discapacitat com tots els venedors de l’ONCE, va vendre a més a més altres dos cupons premiats amb 20.000 euros cadascun (premi a les cinc xifres). En total, aquesta venedora va repartir més d’un milió i mig d'euros a la capital catalana. L’ONCE va repartir també 100.000 euros a Santa Coloma de Gramenet, al sorteig del ‘Cuponazo’ de divendres 20 de desembre. Victorina Revilla, agent venedora dels jocs responsables de l’Organització, és qui va portar la sort a Santa Coloma des del seu punt de venda ubicat al Carrer Jacint Verdaguer, 154-156.

  Continuar llegint L’ONCE dona un ‘Sueldazo del Cap de Setmana’ de 5.000 euros/mes durant 20 anys i 300.000 euros a BCN amb un número acabat en ‘13’
 • ONCE junta a ‘Nadal en Família 2019’ 27 persones majors cegues de Catalunya que viuen soles

  24/12/2019 Protagonistes L'Hotel Carles I de Benidorm va acollir entre el 22 de desembre i el 2 de gener de 2020, el programa de Vacances Socials “Nadal en Família 2019” que organitza l'ONCE per a permetre a moltes persones pal·liar en part la solitud.

  Un equip de l'ONCE format per nou monitors i un coordinador, van ser els responsables d'ocupar el seu temps lliure amb un programa d'activitats que inclouen des d'actuacions de teatre i música, festes de disfresses, “Betlem vivent”, dinàmiques de grup, mindfulness..., fins a excursions als punts d'interès turístic, com Vila Joiosa o la capital d'Alacant. Es van fer activitats com pilates, ioga, classes de ball, jocs de taula o bingo.

  Continuar llegint ONCE junta a ‘Nadal en Família 2019’ 27 persones majors cegues de Catalunya que viuen soles
 • Taller interactiu de com és la vida a cegues

  24/12/2019 Serveis i activitats ONCE Catalunya organitzà dimecres 11 de desembre un taller interactiu de com és la vida a cegues, adreçat al personal de GSMA. Hi van participar unes 20 persones.

  Adreçat al personal de GSMA, hi van participar unes 20 persones, rebudes per l’Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya. A la seu de la institució a Barcelona van conèixer l'atenció integral i multidisciplinària a més de 3.000 afiliats i afiliades de la ciutat i a més de 10.000 de la seva àrea d’influència. Tanmateix el grup del GSMA va experimentar els tipus de visió que afecten majoritàriament a les persones amb discapacitat visual amb unes ulleres especials que simulen diferents patologies. Al carrer, van posar en pràctica la teoria rebuda sobre la tècnica guia. Ho van fer per parelles. Una persona va caminar amb els ulls tapats i el seu acompanyant la va guiar. Després van canviar els papers.

  Continuar llegint Taller interactiu de com és la vida a cegues
 • Un grup d’11 persones cegues de l’ONCE participa rebent trucades solidàries a la Marató de TV3

  24/12/2019 Solidaritat Un grup d’11 persones cegues afiliades a l’ONCE van fer de voluntàries, per primera vegada, a la centraleta de trucades de la Marató de TV3, que enguany arribà a la seva 28ena edició, dedicada a les Malalties Minoritàries. A la foto, Santi Moese.

  La solidaritat també és inclusiva.

  Continuar llegint Un grup d’11 persones cegues de l’ONCE participa rebent trucades solidàries a la Marató de TV3
 • L’ONCE presenta a L’Hospitalet el seu nou quiosc

  24/12/2019 Joc L’acte va comptar amb la participació de Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Rosa Díaz, directora de l’agència de l’ONCE a L’H i el venedor dels productes de joc de l’Organització, Xavier López.

  Ja n’hi ha 25 a L’Hospitalet de Llobregat. La idea és que es vagin implantant progressivament a tot Catalunya. Van participar Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Rosa Díaz, directora de l’agència de l’ONCE a L’H i el venedor dels productes de joc de l’Organització, Xavier López.

  Continuar llegint L’ONCE presenta a L’Hospitalet el seu nou quiosc
 • Festa del voluntariat ONCE a Barcelona

  24/12/2019 Protagonistes

  Divendres, 13 de desembre es va fer la fer la festa del voluntariat a la Delegació Territorial de l’ONCE a Barcelona. Es va fer la presentació oficial de la nova coordinadora, l’Ana Zanfaño.

  Continuar llegint Festa del voluntariat ONCE a Barcelona
 • El cupó de l'ONCE dona suport al Dia Internacional del Voluntariat: per canviar i tenir cura del món

  24/12/2019 Joc Cupó dedicat al Dia Internacional del Voluntariat.

  El Dia Internacional del Voluntariat va ser el motiu del cupó de l'ONCE de dijous, 5 de desembre. Cinc milions i mig de cupons van difondre la tasca dels voluntaris amb la frase 'Fes voluntariat, canvia el món', per retre homenatge als que ofereixen el seu temps a diverses causes socials. L'ONCE compta amb diversos programes de treball per a persones voluntàries per reforçar la consecució de l'autonomia personal i inclusió social de les persones amb ceguesa o discapacitat visual afiliades a l'Organització.

  Continuar llegint El cupó de l'ONCE dona suport al Dia Internacional del Voluntariat: per canviar i tenir cura del món
 • Manifest del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat: 'SOS Soledat, jo també compto'

  24/12/2019 T'interessa

  Amb motiu del Dia Internacional i Europeu de les Persones amb Discapacitat, que se celebra cada 3 de desembre, el COCARMI, del qual forma part l'ONCE Catalunya, va fer públic enguany un manifest, que apel·la a la necessitat de prendre consciència sobre el creixent problema social de la soledat no volguda. I convida a l'acció pública i cívica perquè entre totes les persones, també les que tenen una discapacitat, fem de la vida en comunitat, sense restriccions, una experiència rica, decent, intensa i extensa. Amb la participació de les dones i homes amb discapacitat, sense aïllament ni solitud forçosa, fent realitat la inclusió, es produirà una enorme millora personal i col·lectiva.

  Continuar llegint Manifest del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat: 'SOS Soledat, jo també compto'
 • Lliçons de vida: 25 anys del Curs de Puericultura d’ONCE Catalunya per a mares i pares cecs

  24/12/2019 Protagonistes Foto de familía darrer Curs de Puericultura, el 2019. Ama maria José i Mar, fila de dalta, eextrem esquerra i dreta, respectivament. I futurs pares i mares afiliats.

  El 1994, l’ONCE Catalunya va ser pionera en posar en pràctica el Curs de Puericultura per a futurs pares i mares cecs o amb discapacitat visual greu. Aquest any, arribem als primers 25 anys. Entrevistem MariaJosé Seseña, la primera tècnica que va iniciar el taller i es manté fins a dia d’avui. I a la Mar Sardón, que enguany s’ha estrenat.

  Continuar llegint Lliçons de vida: 25 anys del Curs de Puericultura d’ONCE Catalunya per a mares i pares cecs
 • Dones amb discapacitat aprenen a afrontar el seu futur laboral en un curs d'Inserta a Barcelona

  24/12/2019 Protagonistes Dones amb discapacitat aprenen a afrontar el seu futur laboral en un curs d'Inserta a Barcelona.

  La formació, cofinançada pel Fons Social Europeu, ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Vull Treball i ha conclòs aquest divendres amb un acte celebrat en Barcelona.

  Continuar llegint Dones amb discapacitat aprenen a afrontar el seu futur laboral en un curs d'Inserta a Barcelona
 • La direcció d'ONCE Catalunya assisteix a la presentació de l’estudi 'Greuge econòmic de les persones amb discapacitat de Barcelona'

  24/12/2019 T'interessa Marga Marí-Klose, regidora d’Infància, Joventut, Gent Gran i Diversitat Funcional de l’Ajuntament de Barcelona.

  El passat 3 de desembre, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i dels 40 anys de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), va tenir lloc al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona la presentació de l’estudi 'Greuge econòmic de les persones amb discapacitat de la ciutat de Barcelona'. Per part de l’ONCE Catalunya van assistir Enric Botí, delegat territorial; David Bernardo, president del Consell Territorial i Dolors Luna, cap del departament de Serveis Socials per Afiliats. Les persones amb discapacitat pateixen un greuge econòmic que se situa, de mitjana, entre els 17.700 i els 41.200 euros anuals.

  Continuar llegint La direcció d'ONCE Catalunya assisteix a la presentació de l’estudi 'Greuge econòmic de les persones amb discapacitat de Barcelona'
 • Vuit beques 'Oportunitat al Talent' de Fundació ONCE a universitaris catalans amb discapacitat

  24/12/2019 Fundación ONCE Foto de família. Un total de 104 estudiants amb discapacitat, d’ells vuit d’universitats catalanes, han obtingut una beca per continuar els seus estudis, realitzar treballs de recerca o pràctiques en empreses, dins de la sisena edició de el programa 'Oportunitat al Talent' de Fundació ONCE per al curs 2019/2020.

  Un total de 104 estudiants amb discapacitat, d’ells vuit d’universitats catalanes, han obtingut una beca per continuar els seus estudis, realitzar treballs de recerca o pràctiques en empreses, dins de la sisena edició de el programa 'Oportunitat al Talent' de Fundació ONCE per al curs 2019/2020.

  Continuar llegint Vuit beques 'Oportunitat al Talent' de Fundació ONCE a universitaris catalans amb discapacitat
 • L'ONCE obre un concurs per premiar projectes emprenedors destinats a persones cegues

  24/12/2019 T'interessa La convocatòria és pública i és per a emprenedors que ja compten amb solucions i casos en el mercat, perquè sigui més ràpida la seva implantació, així com a emprenedors amb un prototip o producte mínim viable (MVP) que pugui concretar-se en un termini curt (menys d'1 any).

  L'ONCE llançà el passat 10 de novembre ONCE Innova Emprendedores, un nou programa de captació de talent emprenedor en forma de concurs per premiar els millors projectes de startups i particulars amb bones idees per millorar la qualitat de vida de persones cegues a tots els àmbits, des de l'ocupació fins a l'accés a l'oci, l'educació o la cultura. El termini per enviar les propostes acaba el 31 de gener de 2020.

  Continuar llegint L'ONCE obre un concurs per premiar projectes emprenedors destinats a persones cegues
 • Ofrena floral a la ‘Superació'

  24/12/2019 Esports, Cultura i Oci Dimarts 3 de desembre Dolors Luna, presidenta de la Federació Catalana d’Esports per a Cecs va assistir a l’acte. El monument s'alça en homenatge als esportistes amb discapacitat.

  Dimarts 3 de desembre Dolors Luna, presidenta de la Federació Catalana d’Esports per a Cecs va assistir a l’acte. El monument 'Superació' s'alça en homenatge als esportistes amb discapacitat.

  Continuar llegint Ofrena floral a la ‘Superació'
 • L'ONCE se suma a la DGT amb la campanya 'Millor més a poc a poc' contra els accidents de trànsit

  24/12/2019 Joc 'No li deixis conduir' va ser la frase del cupó de dimarts, 17 de desembre, en el qual es veia un conductor en condicions poc idònies, i que una altra persona li impedeix agafar el vehicle, una pràctica que s'ha d'estendre en situacions d'alcoholèmia i/o altres consums i que perjudiquen la conducció.

  L'ONCE va dedicar quatre dels seus cupons a la campanya 'Millor més a poc a poc', de la Direcció General de Trànsit (DGT), en els sortejos dels dies 16, 17, 18 i 19 de desembre. Un total de 22 milions de cupons van recordar als conductors que la pressa no és bona.

  Continuar llegint L'ONCE se suma a la DGT amb la campanya 'Millor més a poc a poc' contra els accidents de trànsit