Nº 34 OCTUBRE 2019

 • Presentat a Reus i Cambrils el nou model de quiosc d'ONCE, més accessible i ecològic

  01/10/2019 T'interessa L’acte ha comptat amb la participació de Carles Pellicer, alcalde de Reus; Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social; Àngel Ávila, sotsdelegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Arantxa Vallespí, directora de l’agència de l’ONCE a Reus i la venedora dels productes de joc responsable de l’Organització, Maria Dolors Miró.

  És un model més accessible per a tots els agents venedors amb discapacitat, més ecològic i els seus consums i que facilita la comunicació amb el públic.L’acte va comptar amb la participació de Carles Pellicer, alcalde de Reus; Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social; Àngel Ávila, sotsdelegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Arantxa Vallespí, directora de l’agència de l’ONCE a Reus i la venedora dels productes de joc responsable de l’Organització, Maria Dolors Miró.

  Continuar llegint Presentat a Reus i Cambrils el nou model de quiosc d'ONCE, més accessible i ecològic
 • Trobada de convivència de persones cegues amb els seus gossos pigall: uns 30 gossos guies es banyen i juguen a la platja de la bassa d’Arena i fan un passeig en barca pel Delta de l’Ebre.

  01/10/2019 Protagonistes Uns 30 gossos guia van poder córrer i jugar lliurament a la platja de la Bassa d’Arena

  Dissabte 28 de setembre va tenir lloc la III Trobada de Convivència per a les persones afiliades d’ONCE Catalunya que son usuàries de gossos pigall, organitzada pel Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya en col·laboració amb l’Associació d’Usuaris de Gossos Guia de Catalunya amb l’objectiu de gaudir d’una jornada que permet als afiliats usuaris de gossos pigall estar més a prop, conèixer-se millor i visibilitzar la tasca digna d’encomi que duen a terme els gossos pigall. A Catalunya hi ha 189 gossos pigall en actiu:156 a Barcelona, 18 a Tarragona, 14 a Girona i un a Lleida.

  Continuar llegint Trobada de convivència de persones cegues amb els seus gossos pigall: uns 30 gossos guies es banyen i juguen a la platja de la bassa d’Arena i fan un passeig en barca pel Delta de l’Ebre.
 • El cupó de l’ONCE puja el teló del TNC

  01/10/2019 Joc Un grup de persones cegues afiliades l’ONCE van visitar el TNC i van ‘veure’ mitjançant el tacte i l’oïda com és la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya. Ho van fer sobre l’escenari mateix de la sala amb una mostra d’atrezzo d'espectacles representats al TNC. Entre els elements d’escena hi havia una màquina de fer vent i altra de fer trons, mobiliari i un telèfon dels anys 70.

  Un grup de persones cegues afiliades a l’ONCE va visitar el TNC i va ‘veure’ mitjançant el tacte i l’oïda com és la Sala Petita amb una mostra d’atrezzo de diferents espectacles

  Continuar llegint El cupó de l’ONCE puja el teló del TNC
 • Tomàs Pardo, que porta 34 anys al mateix quiosc de Gavà, dona més de 9 milions amb el ‘Cuponazo’

  01/10/2019 Joc El venedor de l’ONCE Tomàs Pardo és qui va portar la sort i la il·lusió al centre de Gavà, on ven el cupó i altres productes de joc responsable de l’Organització des del seu quiosc al carrer Sant Pere, 30.

  El sorteig de l’ONCE donà al Baix Llobregat un gran premi de 9 milions d’euros i altres 4 premis de 25.000 euros cadascú. En total, l’ONCE va deixar a tot l’Estat més d’11 milions d’euros amb premis a A Coruña, Telde, Madrid, Mallorca, Tenerife, Villalba, Móstoles, Gran Canaria, Huelva, Cartagena, Lorca, Benidorm, Almeria, Lugo, Sevilla i Màlaga.

  Continuar llegint Tomàs Pardo, que porta 34 anys al mateix quiosc de Gavà, dona més de 9 milions amb el ‘Cuponazo’
 • El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies visita l’ONCE i coneix de primera mà els serveis personalitzats que reben els afiliats a Catalunya

  01/10/2019 Protagonistes El conseller Chakir El Homrani en el pis de Vida Diària amb Enric Botí, david Bernardo i Dolors Luna.

  El passat 6 de setembre Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, va visitar les instal·lacions d’ONCE Catalunya, per tal de conèixer de primera mà els serveis socials personalitzats que reben les persones cegues a Catalunya. Al Llibre d'honor ens va escriure: "L'ONCE és un exemple amb arrels profundes i històriques amb un present en a totes les viles, pobles i ciutats del país, on formeu part de la realitat dels veïns i veïnes. I el més important: un futur de treball per la millora dels drets de les persones amb discapacitat. Continuarem treballant per aquest objectiu conjuntament".

  Continuar llegint El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies visita l’ONCE i coneix de primera mà els serveis personalitzats que reben els afiliats a Catalunya
 • Un atleta amb disCapacitat visual afiliat a l'ONCE fa la “III Volta Solidària a Espanya”: 1.900 km a peu i bici en 35 dies en favor de les Malalties Rares

  01/10/2019 Solidaritat Marcos Bajo.

  Marcos Bajo, esportista afiliat a l'ONCE amb disCapacitat visual a causa d'una Malaltia Rara, cofundador de l'Associació Mou-te pels que no poden, és l'artífex de la III Volta Solidària a Espanya. Els objectius són: donar a conèixer les Malalties Rares (MR, les que afecten a menys de 5 de cada 10.000 persones); animar a les persones amb discapacitat a practicar esport saludable; eliminar les barreres socials i acostar a la població la realitat dels pacients i familiars de MR. També pretén recaptar fons per a la continuïtat de les investigacions. S'iniciarà a Bilbao el 7 d'octubre, després de dues etapes pròleg pels voltants de la capital biscaïna i acabarà a Barcelona el 10 de novembre de 2019 (a l’Hospital de Sant Joan de Déu).

  Continuar llegint Un atleta amb disCapacitat visual afiliat a l'ONCE fa la “III Volta Solidària a Espanya”: 1.900 km a peu i bici en 35 dies en favor de les Malalties Rares
 • Espanya, campiona d’ Europa de Futbol per a cecs amb dos gols de Haddaoui, que juga al Tarragona

  01/10/2019 Esports, Cultura i Oci La selecció espanyola de futbol per a cecs es va proclamar el Dia de la Mercè campiona d'Europa, després de derrotar a França en la final per 3-1, amb dos gols del jugador de Tarragona Youssef el Haddaoui

  La selecció espanyola de futbol per a cecs es va proclamar el Dia de la Mercè campiona d'Europa, després de derrotar a França en la final per 3-1, amb dos gols del jugador de Tarragona Youssef el Haddaoui i un altre del capità, Adolfo Acosta. A l'equip inicial també va jugar Pablo Cantero, que com Haddaoui, juga amb un equip català, el Tarragona.

  Continuar llegint Espanya, campiona d’ Europa de Futbol per a cecs amb dos gols de Haddaoui, que juga al Tarragona
 • Un afiliat de l'ONCE de Girona fa per primera vegada la ‘Volta a Menorca’ en un caiac individual

  01/10/2019 Protagonistes Isaac Padrós amb el seu caiac individual.

  Isaac Padrós, afiliat a l’ONCE i estudiant de la Universitat de Girona (UdG), s'enfronta al repte únic de fer la ‘Volta a Menorca’ en caiac individual, acompanyat d'un caiaquista expert. És tot un repte. "Mostra les nostres capacitats, la integració que supera totes les barreres, i com l'esport adaptat ens fa compartir objectius i metes amb la resta. Les barreres són per trencar-se”, assegura Padrós.

  Continuar llegint Un afiliat de l'ONCE de Girona fa per primera vegada la ‘Volta a Menorca’ en un caiac individual
 • Ofrenes floral de l'ONCE a la Diada de Catalunya

  01/10/2019 T'interessa Enric Botí, delegat territorial ONCE Catalunya; David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i Jordi Costa, director de l’agència de l’ONCE a El Prat de Llobregat van assistir el passat 11 de setembre, amb motiu de la Celebració de la Diada Nacional de Catalunya, a la recepció i a l’esmorzar oficial de l’Ajuntament de Sant Boi.

  Enric Botí, delegat territorial ONCE Catalunya; David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i Jordi Costa, director de l’agència de l’ONCE a El Prat de Llobregat van assistir el passat 11 de setembre, amb motiu de la Celebració de la Diada Nacional de Catalunya, a la recepció i a l’esmorzar oficial de l’Ajuntament de Sant Boi. També van fer ogrenes florals les nostres agències de Tarragona i de Terrassa.

  Continuar llegint Ofrenes floral de l'ONCE a la Diada de Catalunya
 • El Rellotge de la Torre de Sant Roc, de Castellfollit de la Roca, en 5,5 milions de cupons de l’ONCE

  01/10/2019 Joc Cupó del Rellotge de la Torre de Sant Roc de Castellfollit de la Roca

  L’acte de presentació va comptar amb la intervenció de Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca. Amb aquesta col·lecció de cupons l'ONCE vol recordar la funció que realitzen els rellotges, màquines de precisió, algunes amb més d'un segle de funcionament. Al llarg dels anys han estat guia i punt d'informació per a les persones cegues que, gràcies a les seves campanades, podien i poden conèixer l'hora del dia en què es troben.

  Continuar llegint El Rellotge de la Torre de Sant Roc, de Castellfollit de la Roca, en 5,5 milions de cupons de l’ONCE
 • L’ONCE Catalunya participa a la CambriBike

  01/10/2019 Esports, Cultura i Oci Stand de l'ONCE amb Josep Pitarch, cap de la Unitat de Cultura i Esports de la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya i per l’Arantxa Vallespí, directora de l’agència de l’ONCE a Reus.

  L’ONCE Catalunya va participar a la CambriBike que es va celebrar a Cambrils del 27 al 29 de setembre. Els participants van estat acompanyats i animats pel Josep Pitarch, cap de la Unitat de Cultura i Esports de la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya i per l’Arantxa Vallespí, directora de l’agència de l’ONCE a Reus.

  Continuar llegint L’ONCE Catalunya participa a la CambriBike
 • Tècnics municipals i polítics de Tàrrega es posen a la pell de persones amb discapacitat per fer una diagnosi dels obstacles urbans

  01/10/2019 Protagonistes

  Van recórrer diferents carrers de la ciutat amb els ulls tapats o tapats parcialment i també amb cadira de rodes per comprovar quines dificultats hi ha a l'hora de moure's pel municipi. L'experiència s'ha portat a terme de la mà la tècnic de rehabilitació de l’ONCE, Maika Cruz i de professionals de l'Associació Alba que treballa amb discapacitats físics .

  Continuar llegint Tècnics municipals i polítics de Tàrrega es posen a la pell de persones amb discapacitat per fer una diagnosi dels obstacles urbans
 • 'Parlant en sènior', 22 milions de cupons de l'ONCE amb consells per als més grans

  01/10/2019 Joc 'Parlant en sènior' és el títol de la sèrie de cupons que l'ONCE dedicà als més grans, corresponent als dies 30 de setembre, i 1, 2 i 3 d'octubre. Un total de 22 milions de cupons inclouen consells per a una millor qualitat de vida d'aquestes persones.

  Aquesta sèrie de cupons es va realitzar amb la col·laboració amb la Confederació Espanyola d'Organitzacions de Majors (CEOMA), i la Unió Democràtica de Pensionistes (UDP), per celebrar el Dia Internacional de la Gent Gran, l'1 d'octubre. La sèrie començà el dilluns, 30 de setembre amb el cupó que inclou la frase 'Gaudir de l'oci, millor en companyia', amb la qual es pretén que les persones grans no s'aïllin i acudeixin a llocs i activitats lúdiques, culturals i d'oci en general.

  Continuar llegint 'Parlant en sènior', 22 milions de cupons de l'ONCE amb consells per als més grans
 • Joves amb discapacitat intel·lectual es formaran en universitats catalanes durant aquest curs acadèmic

  01/10/2019 T'interessa Alumnes, inici curs 2019.

  Estudiaran en tres universitats catalanes: la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona; la de Girona (UdG) i la de Barcelona (UB). Les universitats participants inclouen en els seus programes formatius un període de pràctiques als campus o en empreses externes ordinàries. Les universitats han plantejat aquestes pràctiques en la modalitat de treball amb suport, per al que han comptat amb preparadors laborals

  Continuar llegint Joves amb discapacitat intel·lectual es formaran en universitats catalanes durant aquest curs acadèmic