Nº 27 FEBRER 2019

 • Enric Botí pren possessió com a nou delegat territorial d’ONCE a Catalunya i David Bernardo, com nou president del Consell Territorial

  05/02/2019 Protagonistes La nova direcció está formada per: Enric Botí, nou delegat territorial; Àngel Ávila, nou sotsdelegat territorial; Manel Eiximeno, ratificat com a director del Centre de Recursos Educatius (CRE); David Bernardo, nou president del Consell territorial; Rafaela Pérez, vicepresidenta 1ª del Consell territorial i María de la Sierra López, vicepresidenta 2ª del Consell territorial.

  En l'acte de presentació, Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE, va mostrar la seva satisfacció pel treball realitzat per l'Organització durant els últims quatre anys i va assegurar que aborden el nou mandat sorgit de les urnes amb la il·lusió de complir els compromisos que conté el programa de govern aprovat pel nou Consell General de l’ONCE. La nova direcció está formada per: Enric Botí, nou delegat territorial; Àngel Ávila, nou sotsdelegat territorial; Manel Eiximeno, ratificat com a director del Centre de Recursos Educatius (CRE); David Bernardo, nou president del Consell Territorial; Rafaela Pérez, vicepresidenta 1ª del Consell Territorial i María de la Sierra López, vicepresidenta 2ª del Consell Territorial.

  Continuar llegint Enric Botí pren possessió com a nou delegat territorial d’ONCE a Catalunya i David Bernardo, com nou president del Consell Territorial
 • Constituït el nou Consell General de l’ONCE

  05/02/2019 Protagonistes L'ONCE va constituir el passat 17 de gener el seu nou Consell General, sorgit de les XI eleccions democràtiques de l'Organització, celebrades el passat 4 de desembre. Miguel Carballeda Piñeiro ha estat reelegit president de l'ONCE.

  L'ONCE va constituir el passat 17 de gener el seu nou Consell General, sorgit de les XI eleccions democràtiques de l'Organització, celebrades el passat 4 de desembre. Miguel Carballeda Piñeiro ha estat reelegit president de l'ONCE.

  Continuar llegint Constituït el nou Consell General de l’ONCE
 • 76 títols es presenten al Premi Roc Boronat

  05/02/2019 Esports, Cultura i Oci Primera reunió del jurat del Roc Boronat 2019.

  Aquesta edició del XXI Concurs Literari Roc Boronat ha comptat amb la tercera participació més alta del total d’obres presentades; han estat 76 títols. A la categoria de narrativa s’han presentat 69 títols, la segona participació més alta en la història dels Premis i a la categoria de prosa, per a persones cegues o amb discapacitat visual greu, s’han presentat 7 títols.

  Continuar llegint 76 títols es presenten al Premi Roc Boronat
 • ‘Barrerismo’, nueva campaña de Fundación ONCE contra los obstáculos en los espacios públicos

  05/02/2019 Fundación ONCE La campaña, que se difundirá a través de las distintas redes sociales, va acompañada de una recogida de firmas a través de la plataforma Change.org para que la palabra ‘barrerismo’ sea reconocida por la Real Academia de la Lengua Española (RAE).

  La campaña, que se difundirá a través de las distintas redes sociales, va acompañada de una recogida de firmas a través de la plataforma Change.org para que la palabra ‘barrerismo’ sea reconocida por la Real Academia de la Lengua Española (RAE).

  Continuar llegint ‘Barrerismo’, nueva campaña de Fundación ONCE contra los obstáculos en los espacios públicos
 • La ONCE celebra San Valentín con cupones llenos de premios y una web con regalos

  05/02/2019 Joc Cupón de la ONCE dedicado a San Valentín.

  A los 35.000 euros por cupón más La Paga se añaden tarjetas regalo ‘Rusticae clásica’, a través de la web www.cuponespecial.es

  Continuar llegint La ONCE celebra San Valentín con cupones llenos de premios y una web con regalos
 • Un veí de Girona compra amb el mòbil un cupó en www.juegosonce.es, i guanya un ‘Sueldazo’ de 2.000 euros al mes durant 10 anys

  05/02/2019 Joc

  JuegosONCE, el web oficial de jocs de loteria de l'ONCE, que acaba de celebrar el seu desè aniversari, ha aconseguit una xifra rècord de vendes des de dispositius mòbils, amb més del 60% de totes les vendes realitzades des d'ells.

  Continuar llegint Un veí de Girona compra amb el mòbil un cupó en www.juegosonce.es, i guanya un ‘Sueldazo’ de 2.000 euros al mes durant 10 anys
 • "Por mí y por todos mis compañeros”, en marxa el 35 Concurs Escolar del Grup Social ONCE

  05/02/2019 Més de 139.000 escolars i 2.300 professors de 1.887 centres educatius de tot el territori estatal participen ja en el 35 concurs escolar del Grup Social ONCE al crit de “Por mí y por todos mis compañeros”, aportant idees per convertir el temps de l'esbarjo en una oportunitat lúdica i educativa que no provoqui l'exclusió per raons de diversitat o discapacitat.

  Més de 139.000 escolars i 2.300 professors de 1.887 centres educatius de tot el territori estatal participen ja en el 35 concurs escolar del Grup Social ONCE al crit de “Por mí y por todos mis compañeros”, aportant idees per convertir el temps de l'esbarjo en una oportunitat lúdica i educativa que no provoqui l'exclusió per raons de diversitat o discapacitat.

  Continuar llegint "Por mí y por todos mis compañeros”, en marxa el 35 Concurs Escolar del Grup Social ONCE
 • L'ONU reconeix el Dia Internacional del Braille: 4G

  05/02/2019 T'interessa Dit sobre un llibre en Braille.

  Amb aquesta decisió es dóna resposta a una llarga i esforçada reclamació de les persones cegues de tot el món, també de l'ONCE, per fixar aquest reconeixement a la data del naixement del creador d'aquest sistema de lectoescriptura, el francès Louis Braille.

  Continuar llegint L'ONU reconeix el Dia Internacional del Braille: 4G
 • Experts escaquistes cecs aprenen noves tècniques a Barcelona amb el Gran Mestre Jordi Magem

  05/02/2019 Esports, Cultura i Oci Un grup d'experts escaquistes cecs o amb discapacitat visual greu, de la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs (FEDC), van assistir del 20 al 24 de gener, a Barcelona, a un curs d'excel·lència i perfeccionament impartit pel gran mestre internacional Jordi Magem.

  Un grup d'experts escaquistes cecs o amb discapacitat visual greu, de la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs (FEDC), van assistir del 20 al 24 de gener, a Barcelona, a un curs d'excel·lència i perfeccionament impartit pel gran mestre internacional Jordi Magem, considerat com un dels millors escaquistes espanyols de tots els temps i campió d'Espanya en 1990.

  Continuar llegint Experts escaquistes cecs aprenen noves tècniques a Barcelona amb el Gran Mestre Jordi Magem
 • La Galera i Porrera, protagonistes del cupó

  05/02/2019 Joc Cupó dedicat a La Galera.

  Els pobles tarragonins de La Galera i Porrera van protagonitzar el cupons de l’ONCE de dimarts 8 i de dimecres 9 de gener, respectivament , dintre de la sèrie ‘Mi Pueblo’, dedicada a les localitats amb nom singular. Cinc milions i mig de cupons van difondre cadascuna d’aquestes dues localitats per tot l’Estat.

  Continuar llegint La Galera i Porrera, protagonistes del cupó
 • Conveni entre Fundación ONCE i Universitat de Lleida per fomentar la igualtat d'oportunitats

  05/02/2019 Fundación ONCE Fundación ONCE i la Universitat de Lleida van signar el passat 28 de gener un conveni marc de col·laboració per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. Roberto Fernández, rector de la Universitat de Lleida, i Isabel Martínez Lozano, comissionada per la Universitat, Joventut i plans especials de Fundació ONCE, van ser els encarregats de subscriure aquest acord.

  Fundación ONCE i la Universitat de Lleida van signar el passat 28 de gener un conveni marc de col·laboració per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. Roberto Fernández, rector de la Universitat de Lleida, i Isabel Martínez Lozano, comissionada per la Universitat, Joventut i plans especials de Fundació ONCE, van ser els encarregats de subscriure aquest acord en un acte celebrat al rectorat de la universitat. L'acte també va comptar amb la presència del director d'ONCE a Lleida, Marcelino Cid.

  Continuar llegint Conveni entre Fundación ONCE i Universitat de Lleida per fomentar la igualtat d'oportunitats
 • Las Obras Maestras del Museo del Prado, en 71,5 millones de cupones de la ONCE

  05/02/2019 Joc ’12 meses, 12 obras maestras’ es el título de la serie de cupones que la ONCE dedica al Bicentenario de Museo del Prado. Un total de 71.500.000 cupones, los 12 de la serie y uno más dedicado al día exacto del aniversario, difundirán una muestra de los tesoros de la pinacoteca. La serie de cupones fue presentada por Miguel Carballeda, presidente del Grupo Social ONCE y Miguel Falomir, director del Museo del Prado.

  ’12 meses, 12 obras maestras’ es el título de la serie de cupones que la ONCE dedica al Bicentenario de Museo del Prado. Un total de 71.500.000 cupones, los 12 de la serie y uno más dedicado al día exacto del aniversario, difundirán una muestra de los tesoros de la pinacoteca. La serie de cupones fue presentada por Miguel Carballeda, presidente del Grupo Social ONCE y Miguel Falomir, director del Museo del Prado.

  Continuar llegint Las Obras Maestras del Museo del Prado, en 71,5 millones de cupones de la ONCE
 • Fundación ONCE convoca ayudas para que jóvenes con discapacidad estudien idiomas en el extranjero

  05/02/2019 Fundación ONCE Fundación ONCE convoca ayudas para que jóvenes con discapacidad estudien idiomas en el extranjero.

  Las becas cubren estancias en países de la UE cuya lengua oficial sea el inglés, francés o alemán y podrán disfrutarse entre febrero y septiembre de 2019. Los interesados pueden presentar sus solicitudes del 1 de febrero al 31 de agosto de 2019.

  Continuar llegint Fundación ONCE convoca ayudas para que jóvenes con discapacidad estudien idiomas en el extranjero
 • La directora de l'ONCE a El Prat de Llobregat fa una xerrada a alumnes de l’Escola del Parc

  05/02/2019 Protagonistes La directora de l'ONCE a El Prat de Llobregat visita uns alumnes de l’Escola del Parc

  Durant dos mesos els alumnes havien treballat la diversitat en els idiomes i quatre alumnes van fer un treball de recerca sobre el sistema de lectoescriptura Braille, que van exposar davant de tothom.

  Continuar llegint La directora de l'ONCE a El Prat de Llobregat fa una xerrada a alumnes de l’Escola del Parc
 • La ‘Casa Inteligente, Accesible y Sostenible’ de Fundación ONCE, elegida buena práctica mundial

  05/02/2019 Fundación ONCE La comisaria europea Thyssen visita la Casa Sostenible de Fundación ONCE.

  La ‘Casa Inteligente, Accesible y Sostenible’ de Fundación ONCE ha sido seleccionada entre las 65 buenas prácticas y 11 políticas de todo el mundo que se expondrán en la Conferencia Internacional Zero Project, que tendrá lugar entre los próximos 20 y 22 de febrero en Viena. Demuestra a constructores y diseñadores de interior que la accesibilidad universal y el diseño para todas las personas no están reñidos con las últimas tendencias.

  Continuar llegint La ‘Casa Inteligente, Accesible y Sostenible’ de Fundación ONCE, elegida buena práctica mundial
 • ILUNION Hotels lanza la campaña ‘Todos Incluidos’

  05/02/2019 Ilunion

  Bajo el concepto “Hoteles con todos incluidos”, la campaña tiene como objetivo reivindicar que la cadena hotelera de ILUNION, la marca de las empresas del Grupo Social ONCE, es un proyecto único en el mundo que basa su modelo de negocio en la inclusión de personas con discapacidad y en la búsqueda de un mundo no excluyente.

  Continuar llegint ILUNION Hotels lanza la campaña ‘Todos Incluidos’
 • Tarragona i Barcelona s'emporten un pessic de 480.000 euros del Sorteig de Nadal de l'ONCE

  05/02/2019 Joc Cupó Extraordinari de Nadal.

  Del segon premi, dotat amb 40.000 euros al cupó, el venedor de Barcelona Eric Villalón va repartir un cupó premiat al quiosc ubicat davant la seu de la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya, al carrer Sepúlveda.

  Continuar llegint Tarragona i Barcelona s'emporten un pessic de 480.000 euros del Sorteig de Nadal de l'ONCE
 • El músic cec David Viñolas actua al Festival Internacional Jazz Plaza a La Habana (Cuba)

  05/02/2019 Esports, Cultura i Oci Foto de David Viñolas

  El Festival comptà amb la presència de prestigioses figures d’important tradició i repercussió internacional del Jazz Llatí o Jazz Cubà. David Viñolas Trio va fer tres concerts amb músics cubans: ell a la bateria; Robertico García, a la trompeta i Omar González, al contrabaix. El primer va ser el 16 de gener al Teatro Bertolt Brecht, sala Tito Junco; el segon el 18 de gener a l’Hotel Melià Habana; i el tercer el 19 de gener a la Pérgola del Pabellón Cuba.

  Continuar llegint El músic cec David Viñolas actua al Festival Internacional Jazz Plaza a La Habana (Cuba)
 • El ‘Cupó Diari’ reparteix 350.000 euros a Rubí, 250.000, a Montornès i 210.000, a Osona

  05/02/2019 Joc

  Consuelo Baena Gómez, agent venedora dels jocs responsables de l’Organització, és qui va portar la sort a Rubí, des del quiosc ubicat al carrer Sant Cugat, núm. 27. Consuelo va vendre 10 cupons premiats amb 35.000 euros cadascú d’ells. En total, va repartir 350.000 euros.

  Continuar llegint El ‘Cupó Diari’ reparteix 350.000 euros a Rubí, 250.000, a Montornès i 210.000, a Osona
 • L’ONCE demostra en 22 milions de cupons que la tecnologia accessible és possible i inclusiva

  05/02/2019 Joc L'ONCE dedicà una sèrie de quatre cupons a difondre els beneficis que les noves tecnologies ofereixen a les persones amb discapacitat en la seva vida diària i demostrar com l'accessibilitat és possible i necessària perquè ajuda a la inclusió en l'educació, l'ocupació, l'oci i mil àmbits de la vida quotidiana. Un total de 22 milions de cupons van portar aquestes eines accessibles, els dies 28, 29, 30 i 31 de gener, sota el títol 'Noves Tecnologies: cap a un món accessible'.

  L'ONCE dedicà una sèrie de quatre cupons a difondre els beneficis que les noves tecnologies ofereixen a les persones amb discapacitat en la seva vida diària i demostrar com l'accessibilitat és possible i necessària perquè ajuda a la inclusió en l'educació, l'ocupació, l'oci i mil àmbits de la vida quotidiana. Un total de 22 milions de cupons van portar aquestes eines accessibles, els dies 28, 29, 30 i 31 de gener, sota el títol 'Noves Tecnologies: cap a un món accessible'.

  Continuar llegint L’ONCE demostra en 22 milions de cupons que la tecnologia accessible és possible i inclusiva
 • `El Camino de Santiago para todos'

  05/02/2019 Fundación ONCE Fundación ONCE presentó en Fitur el ‘Camino de Santiago para todos’, un proyecto concebido para mejorar la accesibilidad del denominado Camino Francés.

  Fundación ONCE presentó en Fitur el ‘Camino de Santiago para todos’, un proyecto concebido para mejorar la accesibilidad del denominado Camino Francés, el más visitado por los peregrinos, que incluirá una aplicación móvil con información accesible y fácil de entender, orientada especialmente a las personas con discapacidad visual o intelectual.

  Continuar llegint `El Camino de Santiago para todos'
 • Fomento del empleo de personas con discapacidad en el sector turístico y de buenas prácticas

  05/02/2019 Fundación ONCE El vicepresidente ejecutivo de Fundación ONCE, Alberto Durán, y el secretario general de la Organización Mundial del Turismo (OMT), Zurab Pololikashvili. A la derecha, Jesús Hernández.

  La carta de intenciones entre Fundación ONCE y la Organización Mundial del Turismo (OMT) contempla la difusión de buenas prácticas y lecciones aprendidas a través de recomendaciones y directrices dirigidas al sector turístico así como el apoyo de iniciativas de inclusión laboral dentro de la OMT.

  Continuar llegint Fomento del empleo de personas con discapacidad en el sector turístico y de buenas prácticas
 • El cupón celebra los 60 años de Manos Unidas

  05/02/2019 Joc Clara Pardo y ALberto Durán con una imagen enmarcada del cupón de la ONCE dedicado al 60 aniversario de Manos Unidas

  El cupón de la ONCE del domingo, 10 de febrero, se dedica al 60 aniversario de Manos Unidas. Cinco millones y medio de cupones divulgarán la labor que desarrolla esta ONG. Alberto Durán, vicepresidente de la ONCE,entregó a Clara Pardo, presidenta de Manos Unidas, una lámina enmarcada de este cupón.

  Continuar llegint El cupón celebra los 60 años de Manos Unidas