Nº 23 OCTUBRE 2018

 • El Grup Social ONCE impulsa a Catalunya 758 llocs de treball, segons l'Informe de Valor Compartit'17

  30/09/2018 T'interessa Treballadors d'ILUNION.

  En els darrers cinc anys s'han impulsat més de 47.000 llocs de treball i invertit 1.200 milions d'euros en acció social a tot l’Estat. Les vendes d'ONCE milloren un 3,9% i les d’ILUNION, un 6,4% i empenyen la generació d'ocupació i inversió social per a persones amb discapacitat.

  Continuar llegint El Grup Social ONCE impulsa a Catalunya 758 llocs de treball, segons l'Informe de Valor Compartit'17
 • Els venedors de l’ONCE a Girona i Tarragona presenten les armilles com repartidors d’il·lusió i sort i els de LLeida, també nou model de quiosc

  30/09/2018 Protagonistes Presentació de la nova indumentària a Girona, davant d'un quiosc de l'ONCE.

  La nova indumentària farà més visibles als venedors i venedores de l’ONCE a Lleida i es podran reconèixer més fàcilment. El nou model de quiosc és més accessible per a tots els agents venedors amb discapacitat, més ecològic per la tipologia de productes de construcció i els seus consums i, especialment, amb més facilitat de comunicació amb el públic.

  Continuar llegint Els venedors de l’ONCE a Girona i Tarragona presenten les armilles com repartidors d’il·lusió i sort i els de LLeida, també nou model de quiosc
 • Càritas, Creu Roja i ONCE alerten sobre la crisi migratòria dels refugiats i asilats, la cronificació de la pobresa i les desigualtats a les que estan sotmeses les persones amb discapacitat

  30/09/2018 T'interessa Han participat a la reunió Francesc Roig, president de Càritas Catalunya; Antoni Aguilera, president de Creu Roja a Catalunya i Josep Quitet, vicepresident de la Creu Roja a Catalunya i Enric Morist, coordinador de Creu Roja Catalunya, així com Enric Botí, president de l’ONCE a Catalunya i Xavier Grau, delegat de l’ONCE Catalunya, conjuntament amb el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent.

  Per primera vegada en la seva llarga història, aquestes tres entitats singulars de Catalunya (Càritas, Creu Roja i ONCE) van anar de la mà divendres 28 de setembre per exposar al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, les difícils situacions que pateixen les persones afectades per l’actual mobilitat humana forçosa (refugiats, asilats, menors no acompanyats (MENA); els problemes de persones i famílies que viuen en situació o en risc d’exclusió social i les situacions de discriminació i desigualtat en les que viuen les cegues o amb discapacitat visual greu. També van plantejar la necessitat de disposar de mesures concretes per a fer front a les situacions de vulnerabilitat social. Ho han fet en un ambient de cordialitat i la voluntat de col·laborar activament amb el Parlament, a través de les comissions i grups de treball.

  Continuar llegint Càritas, Creu Roja i ONCE alerten sobre la crisi migratòria dels refugiats i asilats, la cronificació de la pobresa i les desigualtats a les que estan sotmeses les persones amb discapacitat
 • Més de 1.100 alumnes amb ceguesa tornen al ‘cole’ a Catalunya amb la novetat del primer Editor Matemàtic Accessible: EDICO

  30/09/2018 T'interessa Aquest curs té una important novetat: s’introduirà a les aules el primer Editor Matemàtic Accessible EDICO, desenvolupat per la ONCE en col·laboració amb la Universidad Complutense de Madrid (UCM).

  Més d’un miler d’alumnes amb ceguesa o discapacitat visual greu de Catalunya han afrontat la tornada al cole com la resta de companys, amb el suport educatiu dels professionals dels equips específics a la ceguesa i la discapacitat visual greu, formats per professionals d'ONCE i del Departament d’Ensenyament, en el marc del conveni signat per totes dues Institucions des de 1985, renovat periòdicament, l’última vegada el passat 5 de juliol. El 99% dels estudiants estan escolaritzats en centres d'ensenyament ordinari, seguint el principi de la inclusió educativa.

  Continuar llegint Més de 1.100 alumnes amb ceguesa tornen al ‘cole’ a Catalunya amb la novetat del primer Editor Matemàtic Accessible: EDICO
 • ‘L’art als fogons’ arriba a les colònies de l’ONCE

  30/09/2018 Serveis i activitats Una trentena de nens i nenes amb discapacitat visual (i sense) van participar en un Concurs de Cuina al campament ‘Bon Profit’ De l’1 al 5 de setembre a Santa Margarida de Montbui.

  Una trentena de nens i nenes amb discapacitat visual (i sense) van participar en un Concurs de Cuina al campament ‘Bon Profit’ De l’1 al 5 de setembre a Santa Margarida de Montbui.

  Continuar llegint ‘L’art als fogons’ arriba a les colònies de l’ONCE
 • Ofrena floral de l'ONCE a la Diada de Catalunya

  30/09/2018 T'interessa Xavier Grau, delegat territorial ONCE Catalunya i Raquel Saavedra, directora de l’agència de l’ONCE a El Prat de Llobregat van assistir el passat 11 de setembre, amb motiu de la Celebració de la Diada Nacional de Catalunya, a la recepció i a l’esmorzar oficial de l’Ajuntament de Sant Boi (Jardins de Can Torrents) i van fer la tradcional ofrena floral a la tomba de Rafael de Casanovas a l’església de San Baldiri.

  Xavier Grau, delegat territorial ONCE Catalunya i Raquel Saavedra, directora de l’agència de l’ONCE a El Prat de Llobregat van assistir el passat 11 de setembre, amb motiu de la Celebració de la Diada Nacional de Catalunya, a la recepció i a l’esmorzar oficial de l’Ajuntament de Sant Boi (Jardins de Can Torrents) i van fer la tradicional ofrena floral a la tomba de Rafael de Casanovas a l’església de San Baldiri.

  Continuar llegint Ofrena floral de l'ONCE a la Diada de Catalunya
 • En marxa els Premis Solidaris ONCE Catalunya'18

  30/09/2018 Imatge dels guanyadors dels Solidaris 2017.

  Fins l'11 d’octubre es poden proposar a la Secretària del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya (c/ Sepúlveda núm. 1, 6a planta, 08015 de Barcelona) o a l'adreça electrònica ctcatalunya@once.es les candidatures, que són públiques i obertes, als Premis Solidaris ONCE Catalunya 2018 per tal de reconèixer i premiar aquelles persones, empreses, ONG, entitats i organismes de l’Administració pública i programes o treballs de mitjans de comunicació que s’hagin compromès més des dels seus diferents àmbits d’actuació per portar a terme una labor solidària coincident amb els valors essencials de la Cultura Institucional del Grup Social ONCE i la filosofia que impregna l’Economia Social i els objectius del Tercer Sector.

  Continuar llegint En marxa els Premis Solidaris ONCE Catalunya'18
 • Una foto sobre l’evolució social d’Adriana Cabello, que va guanyar a Catalunya el Concurs ‘Veo Evolució’, il·lustra 5,5 milions cupons de l’ONCE

  30/09/2018 Protagonistes

  La fotografia d’Adriana Cabello va guanyar a Catalunya el Concurs fotogràfic VEO EVOLUCIÓ, que va impulsar l’ONCE per mostrar l’evolució social dels seus primers 80 anys de vida. La imatge mostra en primer terme una dona acompanyada del seu gos pigall i el bastó blanc que usen les persones cegues, a les portes de la Delegació Territorial d’ONCE Catalunya.

  Continuar llegint Una foto sobre l’evolució social d’Adriana Cabello, que va guanyar a Catalunya el Concurs ‘Veo Evolució’, il·lustra 5,5 milions cupons de l’ONCE
 • Anima’t! Encara pots participar al Roc Boronat!

  30/09/2018 Esports, Cultura i Oci Imatge d'Anna Punsoda, guanyadora de la passado edició dels premis Roc Boronat, en al modalitat oberta a tothom.

  Fins al proper 30 de novembre de 2018 està obert el termini de presentació dels treballs per la 21ª edició del Concurs Literari Roc Boronat, convocat per l’ONCE Catalunya per donar suport i estimular els escriptors i poetes en llengua catalana i fomentar la creació literària en aquesta llengua entre les persones amb discapacitat visual.

  Continuar llegint Anima’t! Encara pots participar al Roc Boronat!
 • Extra d’Estiu a Sant Andreu de la Barca i Mataró

  30/09/2018 Joc Imatge del cupó de l'Extra d'estiu 2018.

  El venedor David Navas González, persona amb discapacitat com tots els agents venedors de l ’Organització, és qui va portar la sort a Sant Andreu de la Barca des del seu punt de venda a l’Avinguda Constitució, número 6. Va vendre un cupó premiat amb 100.000 euros. Sant Andreu de la Barca pertany administrativament a l’Agència de l’ONCE a Molins de Rei, que presta serveis personalitzats a 365 afiliats i té 90 venedors dels jocs responsables de l’Organització.

  Continuar llegint Extra d’Estiu a Sant Andreu de la Barca i Mataró
 • El sector de la discapacitat aplaudeix l'anunci de crear el Pacte per a la Discapacitat a Catalunya

  30/09/2018 T'interessa A banda d'Antonio Guillén, en representació del col·lectiu de persones amb discapacitat han pres part a la reunió Rosa Cadenas (DINCAT), Roser Roigé (COCEMFE Catalunya), Josep Giralt (ECOM), Enric Botí (ONCE Catalunya), Israel Molinero (SMC), Raimon Jané (ACAPPS), Mercè Batlle (FEPCCAT), Úrsula Reales (DOWN Catalunya), Albert R. Casellas (FESOCA) i Josep Roset (FECETC).

  El COCARMI també celebra que el Codi d'Accessibilitat entri en la darrera fase abans de la seva aprovació, amb l'acord de Govern de sotmetre'l a informació pública. L'accessibilitat és una condició prèvia perquè les persones amb discapacitat puguin viure de forma independent, participar plenament i en igualtat en la societat i gaudir de forma il·limitada de tots els seus drets humans i llibertats.

  Continuar llegint El sector de la discapacitat aplaudeix l'anunci de crear el Pacte per a la Discapacitat a Catalunya
 • Oro de Ávila i Font en los Mundiales de ciclismo

  30/09/2018 Esports, Cultura i Oci

  La pareja catalana, que ya colecciona medallas en mundiales y Juegos Paralímpicos tanto en carretera como en pista, realizó una de sus mejores actuaciones de todos los tiempos y protagonizó una escapada de más de 100 kilómetros

  Continuar llegint Oro de Ávila i Font en los Mundiales de ciclismo
 • Sis medalles dels nostres atletes als Europeus d'atletisme paralímpic de Berlin

  30/09/2018 Esports, Cultura i Oci La Melany Berges i el seu guia Sergio Sánchez, tercera i quart a la foto des dl'esquerra, van gunyar també medalla de plata. La mateixa parella i el mateix resultat a la prova de 400m llisos.

  Molts bons resultats, amb una collita d'una medalla d'or, quatre d'argent i una de bronze, i una molt bona feina per a culminar la temporada.

  Continuar llegint Sis medalles dels nostres atletes als Europeus d'atletisme paralímpic de Berlin
 • Plata i bronze de Marian Polo i rècord d'Espanya, als Europeus de natació paralímpica de Dublin

  30/09/2018 Esports, Cultura i Oci La jove Marian Polo va obtenir uns grans resultats: plata en el 4x100 lliures mixtes i bronze en els 50 metres lliures i 100 esquena, aconseguint en aquesta última prova el rècord d’Espanya.

  La jove Marian Polo va obtenir uns grans resultats: plata en el 4x100 lliures mixtes i bronze en els 50 metres lliures i 100 esquena, aconseguint en aquesta última prova el rècord d’Espanya.

  Continuar llegint Plata i bronze de Marian Polo i rècord d'Espanya, als Europeus de natació paralímpica de Dublin
 • XXXV Concurs Escolar de l'ONCE i la seva Fundació: per un esbarjo inclusiu

  30/09/2018 T'interessa Alumnes de l'Institut La Guineueta, guanyadors autonòmics de Catalunya, la passada edició del Concurs

  Enguany el Concurs Escolar arriba a la seva 35a edició i porta per lema “Por mí y por todos mis compañeros. Ideas para un recreo inclusivo”. Les fases d'inscripció i de participació estan obertes des del passat 17 de setembre i fins a l’1 de febrer i es poden fer a través del web www.concursoescolaronce.es o al telèfon 900 808 111.

  Continuar llegint XXXV Concurs Escolar de l'ONCE i la seva Fundació: per un esbarjo inclusiu
 • ‘No te rindas nunca’ d’Inserta Empleo mostra el talent i la inclusió social de joves amb discapacitat

  30/09/2018 T'interessa Inserta Empleo, l'entitat per a la formació i l'ocupació de Fundació ONCE, ha posat en marxa a Catalunya el roadshow “No et rendeixis mai”, que amb el lema "Aquesta oportunitat no passa cada dia" viatja per 15 comunitats autònomes i 78 localitats durant 3 mesos.

  Aquesta iniciativa s'integra en el pla d'inclusió laboral de joves amb discapacitat dins el projecte “Activa el teu Talent”, en el marc d'execució del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil (POEJ) cofinançat pel Fons Social Europeu. El seu objectiu és atraure 5.000 joves aturats d'entre 16 i 29 anys de tot el territori espanyol que posseeixin certificat de discapacitat igual o superior al 33%, i dotar-los de recursos que millorin la seva ocupabilitat.

  Continuar llegint ‘No te rindas nunca’ d’Inserta Empleo mostra el talent i la inclusió social de joves amb discapacitat
 • Viatge d’estiu a la Riviera Maia

  30/09/2018

  Un grup de més de 100 persones, entre afilats i acompanyants de l’ONCE Catalunya, van gaudir, del 20 al 28 d’agost, d’un viatge a la Riviera Maia que els ha permès conèixer la història i els costums de la cultura maia i l’exuberant vegetació de la Península del Yucatán.

  Continuar llegint Viatge d’estiu a la Riviera Maia
 • La ONCE y el Instituto de Investigación Biomédica de Bellvitge (IDIBELL) renuevan su colaboración para estudiar distrofias hereditarias de retina

  30/09/2018 T'interessa

  La ONCE y el Instituto de Investigación Biomédica de Bellvitge (IDIBELL) han renovado su colaboración en investigación sobre ceguera y, en esta ocasión, la Organización va a apoyar el trabajo “Uso del secuenciador MINION para la identificación de marcas moleculares causadas por mutaciones en factores que producen Retinosis Pigmentaria”, coordinado por el investigador Julián Cerón Madrigal, también del IDIBELL.

  Continuar llegint La ONCE y el Instituto de Investigación Biomédica de Bellvitge (IDIBELL) renuevan su colaboración para estudiar distrofias hereditarias de retina
 • ILUNION Sociosanitario, la primera del sector con el certificado Empresa Saludable de AENOR

  30/09/2018 T'interessa Trabajadores de ILUNION Sociosanitario con el certificado de AENOR.

  ILUNION Sociosanitario es la única empresa española de su sector que ha obtenido el pionero certificado de Empresa Saludable que AENOR entrega a aquellas compañías que, de una manera estructurada, promueven y protegen la salud, seguridad y bienestar de sus empleados, de una manera sostenible.

  Continuar llegint ILUNION Sociosanitario, la primera del sector con el certificado Empresa Saludable de AENOR
 • ONCE, Fundación ONCE y Microsoft refuerzan su colaboración en Inteligencia Artificial

  30/09/2018 T'interessa En la foto, Alberto Durán, Vicepresidente Ejecutivo de Fundación ONCE y Pilar López, Presidenta de Microsoft España, con la robot “PACA”, durante su visita a la VII Bienal de Arte Contemporáneo de Fundación ONCE.

  ONCE, Fundación ONCE y Microsoft han ampliado la colaboración estratégica que mantienen desde hace más de 20 años con el objetivo de identificar y desarrollar proyectos comunes en el terreno de la Inteligencia Artificial que permitan mejorar la vida de las personas con discapacidad y facilitar su acceso a las Tecnologías de la Información, como el guiado de personas ciegas en exteriores y su integración con BeepCon, el sistema de balizas inteligentes desarrollado por ILUNION que facilita la identificación y localización de objetos cercanos a personas con discapacidad visual.

  Continuar llegint ONCE, Fundación ONCE y Microsoft refuerzan su colaboración en Inteligencia Artificial