Nº 21 JULIOL 2018

 • L’ONCE Catalunya commemora el 80è aniversari a la Diada de Montserrat amb números molt humans

  02/07/2018 T'interessa L’acte central va ser al migdia, a la Plaça Central de la Basílica. Per celebrar el 80è aniversari, es va representar el número 8 i el número 0 amb dues grans figures humanes engalanades amb els colors de l’ONCE, el groc i el verd, que simbolitzen Il•lusió i esperança.

  Diumenge 10 de juny, l’ONCE a Catalunya celebrà al Santuari de Montserrat la 24ª edició de la Diada de la Gran Família de l’ONCE Catalunya per a commemorar el seu 80è aniversari, que va aplegar unes 1.200 persones entre afiliats, pensionistes, treballadors, familiars i amics de la nostra Institució amb l’objectiu de compartir tots junts un dia de germanor. Ens va visitar Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i Patricia Sanz, vicepresidenta del Consejo General de la ONCE.

  Continuar llegint L’ONCE Catalunya commemora el 80è aniversari a la Diada de Montserrat amb números molt humans
 • El 'Cuponazo' reparteix prop de 9,5 milions d'euros entre amics d'un bar d'Olivella (Barcelona)

  02/07/2018 Joc 'Cuponazo' de l'1 de juny.

  El 'Cuponazo' de l'ONCE va repartir més de 9 milions d'euros entre les localitats barcelonines d'Olivella i Olèrdola, on es van vendre 17 cupons premiats del sorteig del divendres 1 de juny de 2018. Un d'ells va estar agraciat amb el premi major de 9 milions d'euros i els altres 16 cupons, amb 25.000 euros cadascun, la qual cosa fa un total de 9.400.000 euros.

  Continuar llegint El 'Cuponazo' reparteix prop de 9,5 milions d'euros entre amics d'un bar d'Olivella (Barcelona)
 • Un grup de persones sordcegues de l’ONCE coneix el Camp Nou i toca una de les Champions del Barça

  02/07/2018 Esports, Cultura i Oci Un grup de persones sordcegues de l'ONCE visitan el Museu del FC Barcelona. Autor foto: Germán Parga del FC Barcelona

  Per tal de donar visibilitat a aquesta doble discapacitat i amb l’objectiu d’oferir una experiència única al col•lectiu, aquest dissabte 30 de juny un grup d’afiliats a l’ONCE amb sordceguesa, juntament amb els seus guies intèrprets, va visitar el Camp Nou per commemorar el Dia Internacional de la Sordceguesa. El grup va tocar una de les copes de la Champions guanyades pel FCB, la Copa del Rei i la Copa de la Lliga i va rebre una explicació sobre la història del FC Barcelona a la Sala Johan Cruyff. També van accedir pel túnel, van tocar la gespa i van saber com és la sortida al Camp Nou com fan als partits els jugadors blaugrana.

  Continuar llegint Un grup de persones sordcegues de l’ONCE coneix el Camp Nou i toca una de les Champions del Barça
 • El poble de Sort busca fortuna al cupó

  02/07/2018 Joc L’ONCE dedicà el seu cupó del dimecres 13 de juny a la població de Sort, dintre de la sèrie ‘Mi Pueblo’, dedicada a localitats amb nom singular.

  Dintre de la sèrie ‘Mi Pueblo’, dedicada a localitats amb nom singular.

  Continuar llegint El poble de Sort busca fortuna al cupó
 • Ponts, en cinc milions i mig de cupons

  02/07/2018 Joc L’acte de presentació del cupó de Ponts va tenir lloc dimecres 6 a l’Ajuntament de Ponts, i va comptar amb la presència de l’alcaldessa Alba Basomba; Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Trini Ruiz, regidora de Serveis Socials, Salut i Gent Gran i Marcelino Cid, director de l’agència de l’ONCE a Lleida.

  El cupó es va presentar el 6 de juny amb l’alcaldessa de Ponts, Alba Basomba, i el delegat territorial de l’ONCE Catalunya, Xavier Grau.

  Continuar llegint Ponts, en cinc milions i mig de cupons
 • Gallego&Rey ‘dibujan’ la realidad de las personas con sordoceguera en el folleto “¡Ojo!... ¿oído?”

  02/07/2018 T'interessa Gallego&Rey junto a Raquel Alba muestran el folleto.

  A través de las viñetas e ilustraciones de Gallego&Rey, con el apoyo de textos explicativos, “¡Ojo!... ¿oído?” trata de mostrar, con rigor pero con su humor característico, la realidad de estas personas en la sociedad, mediante breves descripciones sobre la sordoceguera, a la vez que ofrece una serie de pautas y recomendaciones de comunicación que hay que tener en cuenta a la hora de dirigirse a una persona sordociega.

  Continuar llegint Gallego&Rey ‘dibujan’ la realidad de las personas con sordoceguera en el folleto “¡Ojo!... ¿oído?”
 • Ángela González i Natàlia Loose, guanyadores a Catalunya del Concurs de redacció ‘La ONCE y YO’

  02/07/2018 T'interessa

  Per tal de fomentar el coneixement de l'ONCE i la seva Fundació entre el sector més jove de la població atesa per l'Entitat, inclosos els seus familiars, i emmarcat en les accions de cultura institucional impulsades pel Consell General, la Direcció d'Educació, Ocupació i promoció Cultural va convocar el IV Concurs de redacció ‘La ONCE y YO’ per a alumnat menor d'edat i les seves famílies (pares/mares i germans/es). Van guanyar un viatge a Madrid, on els van rebre, juntament amb les seves famílies, Miguel Carballeda, president del Grupo Social ONCE; José Luis Pinto, Vicepresident primer del Consejo General; Patricia Sanz vicepresidenta segona i Andrés Ramos, director general adjunt de Serveis Socials.

  Continuar llegint Ángela González i Natàlia Loose, guanyadores a Catalunya del Concurs de redacció ‘La ONCE y YO’
 • L’ONCE, a la Mostra d'Entitats de Mataró

  02/07/2018 Serveis i activitats L'Agència de l'ONCE a Mataró va participar a la VII edició de la Mostra d'Entitats de Mataró amb el lema "A Mataró, l'associacionisme es viu!".

  L'Agència de l'ONCE a Mataró va participar a la VII edició de la Mostra d'Entitats de Mataró amb el lema "A Mataró, l'associacionisme es viu!". L’ONCE va donar a conèixer als ciutadans i ciutadanes de Mataró la gran tasca social i els serveis que ofereix la institució i va donar les gràcies a la societat per estar amb l'Organització dia a dia. "És la solidaritat de la ciutadania amb la compra dels jocs responsables de l'ONCE la que fa possible aquesta labor", explicà el director de l'ONCE a Mataró, José Miguel Jiménez.

  Continuar llegint L’ONCE, a la Mostra d'Entitats de Mataró
 • Ana Peláez, nuevo miembro del comité contra la discriminación de la mujer de la ONU

  02/07/2018 Protagonistes Ana Peláez, en el centro de la imagen, hace unos días en el Instituto Cervantes de Nueva York.

  Con 153 votos a favor (la segunda más votada), de los 189 Estados que han emitido su voto, la candidata española Ana Peláez se ha convertido en la primera mujer ciega que forma parte del Comité de Seguimiento de la Convención Contra todas las Formas de Discriminación de la Mujer (CEDAW por sus siglas en inglés) de Naciones Unidas.

  Continuar llegint Ana Peláez, nuevo miembro del comité contra la discriminación de la mujer de la ONU
 • Un cupó pel Dia de l’Orgull LGTBI

  02/07/2018 Joc Cupó del Dia de l'Orgull del 8 de juliol de 2018.

  El Cupó de l'ONCE de diumenge 8 de juliol es dedica al Dia de l'Orgull LGTBI i que enguany es reivindicà als carrers de Barcelona amb el ‘Pride’, que es va celebrar el darrer cap de setmana de juny.

  Continuar llegint Un cupó pel Dia de l’Orgull LGTBI
 • Fundación ONCE arranca el IV Congreso Internacional ‘Universidad y Discapacidad’ con la apertura de plazo para presentar proyectos

  02/07/2018 Fundación ONCE

  Fundación ONCE celebrará el IV Congreso Internacional ‘Universidad y Discapacidad’ los días 15 y 16 de noviembre en Madrid. El encuentro arranca con la apertura de plazo para presentar proyectos, que culminará el próximo 29 de junio. En esta edición, que coincide con el 70 aniversario de la Declaración Universal de los Derechos Humanos.

  Continuar llegint Fundación ONCE arranca el IV Congreso Internacional ‘Universidad y Discapacidad’ con la apertura de plazo para presentar proyectos
 • El moviment català de la discapacitat ofereix al Parlament la seva col·laboració per construir polítiques socials més inclusives

  02/07/2018 T'interessa

  El primer pas hauria de ser, tal com ha demanat el COCARMI en altres ocasions, la creació d'una comissió parlamentària de la discapacitat, seguint l'exemple d'altres parlaments autonòmics com els de Cantabria, Castilla-León i Castilla-La Mancha.

  Continuar llegint El moviment català de la discapacitat ofereix al Parlament la seva col·laboració per construir polítiques socials més inclusives
 • Un grup d'afiliats a l’ONCE sobrevolen de la Zona Volcànica de la Garrotxa en globus

  02/07/2018 Esports, Cultura i Oci Dissabte 30 de juny un grup d’afiliats a l’ONCE van viure l’experiència de sobrevolar en globus aerostàtic el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, un paisatge únic de molts contrastos i colors.

  Dissabte 30 de juny un grup d’afiliats a l’ONCE van viure l’experiència de sobrevolar en globus aerostàtic el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, un paisatge únic de molts contrastos i colors.

  Continuar llegint Un grup d'afiliats a l’ONCE sobrevolen de la Zona Volcànica de la Garrotxa en globus
 • Inserta Empleo y el Ayuntamiento de Pineda del Mar, convenio para fomentar la integración laboral de las personas con discapacidad

  02/07/2018 Grup Social ONCE El Alcalde de Pineda del Mar, Xavier Amor, y Enric Opi, el director regional en Catalunya de Inserta Empleo la entidad de Fundación ONCE para la formación y el empleo, firmaron el 28 de junio el convenio.

  El citado acuerdo establece un marco de colaboración para mejorar la situación en el mercado laboral de las personas con discapacidad mediante el establecimiento de programas de formación, captación, derivación, orientación e inserción de personas con discapacidad del Ayuntamiento para conseguir su acceso al empleo de calidad.

  Continuar llegint Inserta Empleo y el Ayuntamiento de Pineda del Mar, convenio para fomentar la integración laboral de las personas con discapacidad
 • España, quinta en el Mundial de Fútbol para Ciegos

  02/07/2018 Esports, Cultura i Oci España logró el quinto puesto en el Mundial de Fútbol para Ciegos en el partido disputado el 16 de junio contra Colombia (41-1).

  La selección española cerró el 16 de junio su participación en el Mundial de Fútbol para Ciegos que se celebró en el Colegio Sagrado Corazón de Madrid con una rotunda victoria por 4-1 ante Colombia, que le garantiza el quinto puesto. Con este clasificación final, España mejora ligeramente la sexta posición de los Juegos Paralímpicos de Río 2016, la última ocasión en que se midió a las principales potencias mundiales. Su próximo reto será el Europeo de 2019, en el que peleará por hacerse con una de las dos plazas clasificatorias para Tokio 2020.

  Continuar llegint España, quinta en el Mundial de Fútbol para Ciegos
 • Fundació ONCE impulsa a Masquefa la inserció laboral de persones joves amb discapacitat

  02/07/2018 T'interessa Trobada de Xavier Grau, delegat territorial d'ONCE Catalunya, amb membres de l’equip de govern de Masquefa i amb representants del Grup Àuria

  Dimecres 20 de juny Masquefa va rebre la visita de Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE Catalunya. La trobada oficial amb membres de l’equip de govern de Masquefa i amb representants del Grup Àuria tenia com a objectiu conèixer de primera mà el desenvolupament dels programes d’ocupació i integració impulsats aquest 2018 al municipi per la Fundació ONCE. La comitiva estava formada per l’alcalde Xavier Boquete; la coordinadora de l’Ajuntament, Lourdes Bosch; la tècnica d’Educació, Carme Alias; Miquel Canet i Marta Mateu, del Grup Àuria; i Moisés Castells, responsable del programa.

  Continuar llegint Fundació ONCE impulsa a Masquefa la inserció laboral de persones joves amb discapacitat
 • VII Bienal de Arte Contemporáneo de Fundación ONCE: ‘Grandes genios del arte con discapacidad’

  02/07/2018 T'interessa Imagen de familia de la inauguración.

  En total la exposición, comisariada por Maite Barrera, expone cerca de 70 obras de una treintena de artistas, en su gran mayoría (más del 85%) con discapacidad, y entre los que se encuentran Antonio Saura, Nancy Spero, Derek Jarman, Ángela de la Cruz, Tacita Dean o David Hockney. Los asistentes también podrán admirar obras de Francisco de Goya, cedidas por Fundación Ibercaja y por la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, y distintos videos explicativos de cómo la discapacidad se refleja en la obra de artistas como Edgard Degas, Claude Monet, Edvard Munch o Van Gogh.Permanecerá abierta al público en CentroCentro hasta el 16 de septiembre.

  Continuar llegint VII Bienal de Arte Contemporáneo de Fundación ONCE: ‘Grandes genios del arte con discapacidad’
 • El clima, la biodiversidad, el agua y los océanos: 22 millones de cupones por el Medio Ambiente

  02/07/2018 Joc La serie de cupones fue presentada por el presidente de la ONCE, Miguel Carballeda, y la ministra de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente, Isabel García Tejerina.

  La ONCE dedicó sus cupones de los días 4, 5, 6 y 7 de junio a la Semana del Medio Ambiente. Un total de 22 millones de cupones difundieron la importancia que tienen el clima, la biodiversidad, el agua y los océanos, en una iniciativa realizada en colaboración con el Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente. La serie de cupones fue presentada por el presidente de la ONCE, Miguel Carballeda, y la ministra de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente, Isabel García Tejerina, quien agraeció a la ONCE su colaboración por dar a conocer con estos cupones la importancia que tiene cuidar el entorno.

  Continuar llegint El clima, la biodiversidad, el agua y los océanos: 22 millones de cupones por el Medio Ambiente
 • Fundación ONCE inaugura su Academia Digital: tecnología para jóvenes con discapacidad

  02/07/2018 Fundación ONCE

  La academia, una iniciativa financiada por el Programa Operativo de Empleo Juvenil del Fondo Social Europeo, se inauguró simultáneamente en Madrid, Barcelona y Sevilla, que son las ciudades donde se impartirá la formación, dirigida a jóvenes con discapacidad inscritos en el Sistema Nacional de Garantía Juvenil (SNGJ). La formación se impartirá hasta el próximo 21 de septiembre.

  Continuar llegint Fundación ONCE inaugura su Academia Digital: tecnología para jóvenes con discapacidad
 • Fundación ONCE presenta un nuevo cuento que contagia ilusión: ‘Ramón paleontólogo de profesión’

  02/07/2018 Esports, Cultura i Oci Fundación ONCE presentó a principios de junio en Dinópolis, el parque temático sobre dinosaurios de Teruel, Ramón paleontólogo de profesión, el último título de ‘Cuentos que contagian ilusión’, una colección de historias infantiles concebida para dar a conocer la discapacidad entre los más pequeños, de manera divertida, amena y normalizada.

  Fundación ONCE presentó a principios de junio en Dinópolis, el parque temático sobre dinosaurios de Teruel, Ramón paleontólogo de profesión, el último título de ‘Cuentos que contagian ilusión’, una colección de historias infantiles concebida para dar a conocer la discapacidad entre los más pequeños, de manera divertida, amena y normalizada.

  Continuar llegint Fundación ONCE presenta un nuevo cuento que contagia ilusión: ‘Ramón paleontólogo de profesión’
 • El Museo Tiflológico muestra las Meninas de Luz Galván, la pintora ciega del color y el trazo decidido

  02/07/2018 Esports, Cultura i Oci El Museo Tiflológico de la ONCE tiene sus propias Meninas gracias a Luz Galván, la pintora ciega del color y el trazo decidido, que muestra parte de su obra en la exposición ‘Fantasía Cromática. Las Meninas de Luz Galván’.

  El Museo Tiflológico de la ONCE tiene sus propias Meninas gracias a Luz Galván, la pintora ciega del color y el trazo decidido, que muestra parte de su obra en la exposición ‘Fantasía Cromática. Las Meninas de Luz Galván’, que puede verse en el Museo Tiflológico de la ONCE (calle La Coruña, 18. Madrid), del 8 de junio al 15 de septiembre, en horario de martes a viernes, de 10 a 14 horas y de 17 a 20 horas; y sábados, de 10 a 14 horas.

  Continuar llegint El Museo Tiflológico muestra las Meninas de Luz Galván, la pintora ciega del color y el trazo decidido