Nº 18 ABRIL 2018

 • L'Auditori ONCE Catalunya celebra amb tots els honors la 20ena edició dels premis Roc Boronat

  28/03/2018 Esports, Cultura i Oci Foto de família del Roc Boronat any 2017.

  El jurat del premi literari Roc Boronat va escollir Anna Punsoda com a guanyadora de la XX edició per l’obra Els llits dels altres, la seva primera novel•la. El premi està dotat amb 6.000 €. L’obra relata la història d'una dona de trenta anys que fa memòria dels episodis que més han marcat la seva vida, un relat cru i terriblement vital. A la categoria exclusiva per a escriptors cecs o amb discapacitat visual greu, Antoni Jaumandreu va vèncer a l’apartat de prosa amb l’obra La noia de la cua. Durant la gala de lliuraments, celebrada el 22 de març, es va homenatjar l’escriptora Maria Antònia Oliver.

  Continuar llegint L'Auditori ONCE Catalunya celebra amb tots els honors la 20ena edició dels premis Roc Boronat
 • José Carlos Fernández, d’Arenys de Mar, el millor venedor d’ONCE Catalunya l'any 2017

  28/03/2018 Protagonistes José Carlos Fernández ha estat seleccionat per l’ONCE com el millor venedor de Catalunya de l’any 2017. A la foto, amb el director general de l'ONCE, Àngel Sánchez.

  José Carlos Fernández ha estat seleccionat per l’ONCE com el millor venedor de Catalunya de l’any 2017 i un dels 22 millors agents venedors dels productes de joc responsable de l’Organització a tot l’Estat. La distinció és un reconeixement amb el que l’ONCE homenatja el seu esforç i el bon servei als seus clients. A Catalunya, l’ONCE compta avui dia amb una xarxa de quasi 3.000 venedors i venedores. José Carlos és una persona amb discapacitat visual que fa 13 anys que ven els productes de joc de l’Organització.

  Continuar llegint José Carlos Fernández, d’Arenys de Mar, el millor venedor d’ONCE Catalunya l'any 2017
 • 17.231 estudiants catalans reinventen una escola per a tothom amb el Concurs Escolar de l'ONCE

  28/03/2018 Grup Social ONCE Alumnes amb discapacitat visual en una classe.

  Un total d’17.231 escolars i 354 professors de 250 centres educatius de Catalunya han treballat i reflexionat sobre com poder fer una escola més oberta, diversa i per a tothom, gràcies a la seva participació en el 34 concurs escolar del Grup Social ONCE. Tots han presentat cartells o "curts" audiovisuals en els que reflecteixen com es pot fer una escola per a tothom.

  Continuar llegint 17.231 estudiants catalans reinventen una escola per a tothom amb el Concurs Escolar de l'ONCE
 • L’ONCE dedica un cupó a la Fira Alimentaria

  28/03/2018 Joc Imatge del cupó dedicat a Alimentaria.

  L’ONCE dedica el seu cupó del diumenge 15 d’abril a Alimentària 2018, la Fira d’alimentació, begudes i gastronomia líder a l’arc mediterrani i un referent internacional del sector. Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya va lliurar el cupó commemoratiu a J. Antoni Valls, director general d’ Alimentària, en el transcurs de l’acte de presentació de les Activitats Gastronòmiques d’Alimentaria i Hostelco 2018.

  Continuar llegint L’ONCE dedica un cupó a la Fira Alimentaria
 • L’ONCE signa un conveni de col•laboració amb l’Ajuntament de Sant Boi amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat

  28/03/2018 T'interessa Lluïsa Moret, alcaldessa de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, van signar dimarts 27 de març un acord de col•laboració entre les dues entitats amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat de Sant Boi.

  Lluïsa Moret, alcaldessa de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, van signar dimarts 27 de març un acord de col•laboració entre les dues entitats amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat de Sant Boi, especialment amb ceguesa i amb discapacitat visual en àmbits com la mobilitat i l’accessibilitat i el disseny universals, la igualtat d’oportunitats, la no discriminació, la formació i el treball, la cultura i el lleure o les noves tecnologies.

  Continuar llegint L’ONCE signa un conveni de col•laboració amb l’Ajuntament de Sant Boi amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat
 • El Hospital de la Santa Creu i Sant Pau gana el IV Certamen Internacional ONCE de Investigación sobre Juego Responsable

  28/03/2018 T'interessa Miembros del jurado del IV Certamen Internacional ONCE de Investigación sobre Juego Responsable.

  La Unidad de Conductas Adictivas del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, de Barcelona, ha ganado el IV Certamen Internacional ONCE de Investigación sobre Juego Responsable, con el trabajo titulado ‘Impacto de la publicidad en función de la tipología de juego, factores sociodemográficos y psicopatología asociada’. El proyecto pretende evaluar el impacto de la publicidad en función de la tipología del juego, los factores sociodemográficos (edad, sexo, nivel de estudios, estado civil), y la psicopatología asociada en una muestra de la población con trastorno de juego y, por otro lado, comparar dichos resultados con los obtenidos en una muestra de la población general.

  Continuar llegint El Hospital de la Santa Creu i Sant Pau gana el IV Certamen Internacional ONCE de Investigación sobre Juego Responsable
 • El sorteig Extraordinari del ‘Día del Padre’ de l’ONCE reparteix 680.000 euros a Terrassa, Salt i Barcelona

  28/03/2018 Joc Imatge del sorteig Extraordinari del ‘Día del Padre’ de l’ONCE.

  Terrassa ha estat agraciada amb 360.000 euros, Salt (Girona) amb 200.000 euros i Barcelona amb 120.000 euros.

  Continuar llegint El sorteig Extraordinari del ‘Día del Padre’ de l’ONCE reparteix 680.000 euros a Terrassa, Salt i Barcelona
 • Pujada al Loreto i caminada popular per una Tarragona més integrada i inclusiva

  28/03/2018 Solidaritat L’ONCE Tarragona i el Patronat Municipal d’Esports de Tarragona van organitzar el passat diumenge 4 de març la tradicional Pujada al Loreto.

  L’ONCE Tarragona i el Patronat Municipal d’Esports de Tarragona van organitzar el passat diumenge 4 de març la tradicional Pujada al Loreto. Amb l’objectiu de fer una Tarragona més integrada i inclusiva, la cursa arribà a la seva 29a edició. Aquest any la novetat ha estat que de forma paral•lela per afavorir la participació de persones amb discapacitat es va fer una caminada popular. Tant l’ONCE com el Patronat Municipal d’Esports de Tarragona, que organitzen i coordinen les diferents activitats esportives municipals de la ciutat, volen que aquesta cursa estigui oberta a tota la ciutadania amb la finalitat d'afavorir la inclusió social i molt especialment la participació de persones amb discapacitat visual i d'altres discapacitats.

  Continuar llegint Pujada al Loreto i caminada popular per una Tarragona més integrada i inclusiva
 • Tocar la història amb La Mirada Tàctil, a Sabadell

  28/03/2018 Esports, Cultura i Oci Foto de família de la presentació pública de la nova instal•lació de la Mirada Tàctil al Museu d'Història de Sabadell.

  Gràcies al suport de la Diputació de Barcelona i a través del seu programa la Mirada Tàctil, el Museu d'Història de Sabadell ha inaugurat una sèrie de mòduls que milloren substancialment l'accessibilitat de les persones amb discapacitat visual o auditiva a la seva exposició permanent. El nou recorregut tàctil que es pot fer, va des dels primers assentaments prehistòrics d'ara fa 7.000 anys, passant pels ibers, la romanització i l'època medieval, fins a arribar a la vila menestral d'època moderna.

  Continuar llegint Tocar la història amb La Mirada Tàctil, a Sabadell
 • El sector de la discapacitat celebra els 20 anys del COCARMI amb una demostració d'unitat

  28/03/2018 Solidaritat Consellers i fundadors COCARMI: d'esquerra a dreta: Anna Simó, Jordi Tudela, Antoni Comas, Irene Rigau, Raimon Jané, Carme Figueras, Neus Munté, Dolors Bassa, Teresa Palahí, Encarna Muñoz, Silvestra Moreno, Pilar Díaz i Josep Giralt.

  Unes 300 persones van omplir la tarda del 6 de març l'Auditori ONCE Catalunya per celebrar els 20 anys del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de la discapacitat a Catalunya, que representa més de 500.000 persones i unes 700 entitats. L’acte, sota el lema Obrim camins per les persones amb discapacitat va homenatjar alguns dels membres fundadors del comitè, els quals van creure i apostar per la força de la unitat de les entitats de la discapacitat, i va comptar amb la majoria dels consellers d’Afers Socials dels últims 30 anys

  Continuar llegint El sector de la discapacitat celebra els 20 anys del COCARMI amb una demostració d'unitat
 • Un veí de Granollers guanya mig milió d’euros a l’instant amb el rasca 'X20' de l’ONCE

  28/03/2018 Joc

  L’ONCE va repartir 500.000 euros a Granollers, amb un premi 1ª categoria del seu rasca anomenat ‘X20’ el passat dijous 22 de març. És el premi més gran repartit a Catalunya d’aquesta loteria instantània de l’ONCE. María José García Orta, agent venedora dels jocs responsables de l’Organització, és qui va portar la sort a Granollers.

  Continuar llegint Un veí de Granollers guanya mig milió d’euros a l’instant amb el rasca 'X20' de l’ONCE
 • El tándem de Ignacio Ávila y Joan Font, plata en los Mundiales de Ciclismo Paralímpico en Pista

  28/03/2018 Esports, Cultura i Oci Ávila y Font, en plena competición.

  Ignacio Ávila y Joan Font ganaron una medalla de plata en los Campeonatos del Mundo de Pista celebrado en Río de Janeiro entre el 22 y el 25 de marzo. El tándem de los catalanes se metió en la final con el mejor crono, pero no pudo con el dúo británico Stephen Bate-Adam Duggleby, vigente campeón paralímpico y propietario del récord del mundo, y se quedó en el segundo cajón del podio.

  Continuar llegint El tándem de Ignacio Ávila y Joan Font, plata en los Mundiales de Ciclismo Paralímpico en Pista
 • Ignasi Terraza, a la Biennal de Música ONCE

  28/03/2018 Esports, Cultura i Oci El pianista cec Ignasi Terraza participà a la 16 Biennal de Música ONCE que es va celebrar del 14 al 17 de març a Sevilla, Huelva i Jerez de la Frontera.

  El músic barceloní va fer dos concerts durant aquesta important cita musical que organitza l'ONCE. El primer d'ells, el dijous 15 de març, al Teatre Vila Mairena, a la localitat sevillana de Mairena d'Aljarafe i el divendres 16, la cita va ser a la Sala Compañía de Jerez de la Frontera. Va estar acompanyat pel compositor brasiler establert a Madrid Gladston Galliza, també cec.

  Continuar llegint Ignasi Terraza, a la Biennal de Música ONCE
 • El CRE s’implica amb ‘La carta de la Terra’ del col•lectiu de Lleida IMPLICA’T+ i el suport de la Fundació Mayor Zaragoza

  28/03/2018 Solidaritat Federico Mayor Zaragoza sosté a mans un exemplar en Braille del conte Per què ha vingut en Salim?

  El Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona, seu a la vegada del Servei Educatiu de la Generalitat de Catalunya CREDV, des del primer moment va oferir la possibilitat de col•laborar transcrivint al Braille els documents necessaris per difondre aquesta tasca del col•lectiu. Fins aquest moment, s’han transcrit a Braille: Sota l’acàcia, un conte realista adreçat a infants a partir de vuit anys que reflexiona sobre la pau i la justícia social, La crida, un conte que aborda la consciència ecològica i la conservació del planeta ideal per als nens i nenes de cicle infantil i inicial, La Carta de la Terra, el document fundacional amb tots els Principis (en català i castellà) i Per què ha vingut en Salim?, un conte creat de manera col•lectiva per un grup de gent gran de Tortosa (iaios conta contes) i que narra les peripècies d’un nen nouvingut a casa nostra.

  Continuar llegint El CRE s’implica amb ‘La carta de la Terra’ del col•lectiu de Lleida IMPLICA’T+ i el suport de la Fundació Mayor Zaragoza
 • L’Eurojackpot reparteix 440.725 euros a Gavà

  28/03/2018 Joc

  Concepción Mulet Clemente, agent venedora dels jocs responsables de l’Organització, és qui va portar la sort a Gavà des del quiosc ubicat al carrer Diagonal, 6, on va vendre la butlleta de l’Eurojackpot amb un premi de segona categoria (5 encerts + 1 sol) premiada amb 440.725 euros.

  Continuar llegint L’Eurojackpot reparteix 440.725 euros a Gavà
 • ILUNION se consolida y cierra 2017 con una clara mejora de sus resultados económicos y sociales

  28/03/2018 Ilunion Lavandería de ILUNION en Sant Boi de Llobregat.

  En Catalunya, ILUNION mantiene 40 centros de trabajo y cuenta a cierre de 2017 con una plantilla de 3.872 trabajadores, de los que 1.681 son personas con discapacidad. Las empresas de ILUNION facturaron en 2017 un total de 847,2 millones de euros. Durante este ejercicio, además, cumplió sus objetivos sociales e incrementó su plantilla en 1.597 trabajadores con discapacidad.

  Continuar llegint ILUNION se consolida y cierra 2017 con una clara mejora de sus resultados económicos y sociales
 • Plata y bronce en los Juegos de Pyeongchang 2018

  28/03/2018 Esports, Cultura i Oci El Equipo Paralímpico Español terminó los Juegos de Pyeongchang 2018, celebrados entre el 9 y el 18 de marzo, con el resultado de dos medallas, una de plata y otra de bronce, más cuatro diplomas.

  El Equipo Paralímpico Español terminó los Juegos de Pyeongchang 2018, celebrados entre el 9 y el 18 de marzo, con el resultado de dos medallas, una de plata y otra de bronce, más cuatro diplomas. El esquiador vasco Jon Santacana y su guía, el aragonés Miguel Galindo, de la Federación Española de Deportes para Ciegos, continuaron cosechando éxitos en los que fueron sus últimos Juegos Paralímpicos. Tras dos agridulces cuartos puestos en el descenso y el supergigante, en la prueba supercombinada lograron por fin ser segundos y sumar su novena medalla paralímpica.

  Continuar llegint Plata y bronce en los Juegos de Pyeongchang 2018
 • Francia califica de ejemplo a seguir el modelo de inclusión liderado por el Grupo Social ONCE

  28/03/2018 T'interessa La secretaria de Estado de Personas con Discapacidad de Francia, Sophie Cluzel, en el CRE de Madrid.

  El modelo de inclusión social de la discapacidad en España, liderado por el Grupo Social ONCE, es un buen ejemplo para transformar la situación de los 12 millones de personas con discapacidad en Francia”. Así concluía su visita a nuestro país la secretaria de Estado de Personas con Discapacidad de Francia, Sophie Cluzel, tras mantener un encuentro con responsables del Grupo Social ONCE, en la sede del Centro de Recursos Educativos (CRE) de la ONCE en Madrid.En el encuentro se le presentó el modelo de atención educativa, formación y empleo para personas con discapacidad visual de la ONCE; el papel de la Fundación ONCE y el compromiso con el empleo de las personas con discapacidad de las empresas ILUNION.

  Continuar llegint Francia califica de ejemplo a seguir el modelo de inclusión liderado por el Grupo Social ONCE
 • Talgo, Fundación Talgo y Fundación ONCE se unen para mejorar la accesibilidad de los trenes

  28/03/2018 Fundación ONCE El acuerdo lo rubricaron Carlos de Palacio, presidente de Talgo; Gabriel Novela del Rey, director gerente de la Fundación Talgo, y Alberto Durán, vicepresidente ejecutivo de Fundación ONCE. En la foto, también José Luis Martínez Donoso y Jesús Hernández.

  Talgo, Fundación Talgo y Fundación ONCE firmaron el jueves el jueves 8 de marzo un convenio de colaboración por el que se comprometen a trabajar juntos en la mejora de la accesibilidad ferroviaria y a facilitar así el desplazamiento en tren a personas mayores y ciudadanos con discapacidad. Para ello desarrollarán programas y proyectos conjuntos de I+D+i durante los próximos dos años.

  Continuar llegint Talgo, Fundación Talgo y Fundación ONCE se unen para mejorar la accesibilidad de los trenes
 • Carme Ollè, accésit en el XVII Concurso Fotográfico ONCE Euskadi por 'El sueño de una maratón'

  28/03/2018 Esports, Cultura i Oci Foto de Carme Ollé “El sueño de una maratón

  ONCE Euskadi falló el XVII Concurso Fotográfico “Un Mundo para todos, superación de las discapacidades, certamen cuyos tres primeros premios viajan hasta Irak, India y la Federación rusa. Se han recibido 1.501 fotos de 475 autores de hasta 58 países.

  Continuar llegint Carme Ollè, accésit en el XVII Concurso Fotográfico ONCE Euskadi por 'El sueño de una maratón'