Nº 16 FEBRER 2018

 • L'Alhambra i el Taj Mahal es poden tocar a Terrassa

  31/01/2018 Esports, Cultura i Oci L’acte d’inauguració va comptar amb la participació de Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Adrià Sànchez, regidor de Capacitats Diverses i Accessibilitat de la ciutat de Terrassa i Francisco Aguilar, director de l’agència de l’ONCE a Terrassa.

  L’ONCE ha inaugurat a l’Arxiu Històric de Terrassa l’Exposició Itinerant que celebra els 25 anys del seu Museu Tiflològic, que té la seva seu central a Madrid.L’Organització reuneix a la capital egarenca un total de 32 peces. L’exposició es pot visitar fins al 2 de febrer, a l’Arxiu Històric de Terrassa (carrer Baldrich, 268) en el següent horari. L’acte d’inauguració va comptar amb la participació de Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Adrià Sànchez, regidor de Capacitats Diverses i Accessibilitat de la ciutat de Terrassa i Francisco Aguilar, director de l’agència de l’ONCE a Terrassa.

  Continuar llegint L'Alhambra i el Taj Mahal es poden tocar a Terrassa
 • 59 obres, una de les quals guanyarà el Roc Boronat

  31/01/2018 Esports, Cultura i Oci Foto del Jurat del premis Roc Roronat 2018.

  Dimecres 31 de gener va tenir lloc la primera reunió del jurat del XX Concurs Literari Roc Boronat en Llengua Catalana que convoca l’ONCE i l’obra guanyadora del qual publica el segell de ficció Amsterdam Llibres. En aquesta edició a la categoria de narrativa s’han presentat 59 títols i a la categoria de prosa, per a persones cegues o amb discapacitat visual greus, s’han presentat sis obres. L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el 22 de març a dos quarts de vuit del vespre a l’Auditori de l’ONCE.

  Continuar llegint 59 obres, una de les quals guanyarà el Roc Boronat
 • El Sorteig de Nadal de l’ONCE reparteix 620.000 euros a Granollers, Abrera i El Vendrell

  31/01/2018 Joc

  El Sorteig de Nadal de l’ONCE, celebrat l’1 de gener, va repartir 620.000 euros a Catalunya: 400.000 euros a Granollers, 200.000 euros a Abrera i 20.000 euros a El Vendrell.

  Continuar llegint El Sorteig de Nadal de l’ONCE reparteix 620.000 euros a Granollers, Abrera i El Vendrell
 • Premi del 'Códi Ètic per tothom' a la treballadora Claudia Ernica Vogel del CRE ONCE BARCELONA

  31/01/2018 Protagonistes El jueves 25 de enero, enel transcurso de un desayuno, el Presidente del Consejo Territorial de la ONCE en Catalunya, Enric Botí, con la presencia del Delegado Territorial, Xavier Grau, la Directora Técnica Pedagógica, Irene Ginebra, y el Director del CRE ONCE BARCELONA, Manel Eiximeno, ha hecho entrega del premio del Concurso “Ideas al Servicio de un Código Ético para Tod@s”, concedido a la trabajadora del CRE, Claudia Ernica Vogel.

  El dijous 25 de gener, en el transcurs d'un esmorzar, el President del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya, Enric Botí, amb la presència del Delegat Territorial, Xavier Grau, la directora Tècnica Pedagògica, Irene Ginebra, i el director del CRE ONCE BARCELONA, Manel Eiximeno, va fer entrega del premi del Concurs "Idees al Servei d'un Codi Ètic per Tothom", concedit a la treballadora del CRE, Claudia Ernica Vogel.

  Continuar llegint Premi del 'Códi Ètic per tothom' a la treballadora Claudia Ernica Vogel del CRE ONCE BARCELONA
 • Concurso de redacción: 'La ONCE y YO 2018'

  31/01/2018 Serveis i activitats El concurso de redacción 'La ONCE y YO' se convoca con carácter bienal.

  Con el propósito de fomentar el conocimiento de la ONCE y su Fundación entre el sector más joven de la población atendida por la entidad y sus familias (padres, madres y hermanos/as), se ha convocado el IV Concurso de redacción “La ONCE y YO 2018'.¡Os animamos a participar!

  Continuar llegint Concurso de redacción: 'La ONCE y YO 2018'
 • L’ONCE impulsa l’ús del Braille i celebra 10 anys de creació dels ‘Clubs Braille’

  31/01/2018 T'interessa Llibre en Braille

  L'ONCE celebra els 10 anys de la creació dels 'Clubs Braille', una de les iniciatives de l'Organització per a propiciar l'extensió d'aquest sistema de lectoescriptura, amb motiu del Dia Mundial del Braille, que es va celebrar el passat 4 de gener, en coincidència amb el naixement del seu creador, Louis Braille.

  Continuar llegint L’ONCE impulsa l’ús del Braille i celebra 10 anys de creació dels ‘Clubs Braille’
 • L’ONCE celebra la Festa del barri de Sant Antoni amb visites guiades a ‘El Racó d’en Tete Montoliu’

  31/01/2018 Esports, Cultura i Oci Piano i vestit del Tete.

  Divendres 12 de gener, amb motiu de la Festa Major del barri de Sant Antoni, l’ONCE Catalunya amb l’associació Talia Olympia i la Comissió de la Festa, van organitzar visites guiades a ‘El Racó d’en Tete’ i un concert homenatge de jazz a la seva figura amb el duo format per Ismael Dueñas i Mireia Feliu. Ambdues activitats, gratuïtes.

  Continuar llegint L’ONCE celebra la Festa del barri de Sant Antoni amb visites guiades a ‘El Racó d’en Tete Montoliu’
 • Fundación ONCE apoya el arranque de 9 proyectos de emprendedores con discapacidad en Catalunya

  31/01/2018 Fundación ONCE

  Un total de 81 emprendedores con discapacidad han podido poner en marcha sus iniciativas durante 2017 gracias al apoyo de Fundación ONCE a proyectos de emprendimiento o creación de empresas de la economía social por parte de personas con discapacidad. De ellos, un total de 9 son de Catalunya, entre los que figuran una plataforma de publicidad basada en ‘advergaming’ y realidad aumentada, un proyecto de diseño e impresión en 3D de libros y materiales didácticos inclusivos, y un programa de coaching para deportistasde alto nivel dirigido por una nadadora paralímpica con discapacidad visual.Además, Fundación ONCE mantiene abierta la convocatoria de ayudas a jóvenes emprendedores hasta el próximo 31 de marzo.

  Continuar llegint Fundación ONCE apoya el arranque de 9 proyectos de emprendedores con discapacidad en Catalunya
 • L’ONCE i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) avancen en estudis genètics per a prevenir les distròfies de retina

  31/01/2018 T'interessa El projecte coordinat per l'investigador Julián Cerón Madrigal, de l'Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). A la foto, l'equip.

  L'ONCE col•labora en el projecte coordinat per l'investigador Julián Cerón Madrigal, de l'Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), que té com a títol "Cap a la medicina personalitzada en un subtipus de retinosi pigmentària autosòmica dominant: mutacions en SNRPN200”. Les distròfies hereditàries de la retina són desordres amb gran heterogeneïtat clínica i genètica per als que no hi ha cura avui en dia i que afecten 15.000 persones a Espanya.

  Continuar llegint L’ONCE i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) avancen en estudis genètics per a prevenir les distròfies de retina
 • Lectures en veu alta per a persones cegues a la biblioteca Armand Cardona de Vilanova i la Geltrú

  31/01/2018 Serveis i activitats

  Es tracta d'una activitat gratuïta conduïda per voluntaris i voluntàries que compta amb la col•laboració de l'ONCE. Les trobades, que començaran el proper 24 de febrer seran quinzenals, els dissabtes de 17 a 18 h. Les inscripcions ja estan obertes a la biblioteca Armand Cardona o al telèfon 93 815 91 21.

  Continuar llegint Lectures en veu alta per a persones cegues a la biblioteca Armand Cardona de Vilanova i la Geltrú
 • Nuevos rascas 'Millonarios' de la ONCE

  31/01/2018 Joc

  'Mega Millonario' 2018. Gana hasta 1.000.000 € al instante. Precio: 10 €. Y 'Millonario' 2018. Gana hasta 500.000 € al instante.Precio: 5 €.

  Continuar llegint Nuevos rascas 'Millonarios' de la ONCE
 • Dos catalans, entre els millors expedients acadèmics de l’ONCE del curs 2016/17

  31/01/2018 Protagonistes

  L’ONCE convoca anualment les ajudes pel Reconeixement de resultats d’etapa educativa, destinades als afiliats a la entitat que hagin conclòs estudis corresponents a Educació Secundaria Obligatòria, Ensenyament Mitjans i Superiors, en centres de titularitat pública o privada, inclòs el centre escolar de l’ONCE.

  Continuar llegint Dos catalans, entre els millors expedients acadèmics de l’ONCE del curs 2016/17
 • La Pera i Ultramort, protagonistes dels cupons

  31/01/2018 Joc Cupó de La Pera.

  La Pera i Ultramort van protagonitzar els cupons de l’ONCE de dimarts 9 i dimecres 10 de gener de 2018, respectivament, dintre de la sèrie ‘Mi Pueblo’, dedicada a les localitats amb nom singular. Cinc milions i mig de cupons, per cada una d’elles, van difondre aquestes localitats gironines per tot l’Estat.

  Continuar llegint La Pera i Ultramort, protagonistes dels cupons
 • La pintora cega Kelly Arrontes pinta un mur de 125 metres inspirat en l’aigua al Parc Científic de BCN

  31/01/2018 Esports, Cultura i Oci Kelly Arrontes davant del mural que esta pintant al Parc Científic de Barcelona.

  La pintora cega Kelly Arrontes pintarà un mur de 125 metres lineals al Parc Científic de Barcelona (PCB, C/ Baldiri Reixach 4-12-15). El procés artístic de creació, que va començar dilluns 8 de gener, es perllongarà fins el mes de febrer. Es tracta d’un passadis interior que connecta els dos edificis Cluster del PCB. Kelly s’inspirarà en l’aigua per pintar el mural. Per ella “l’aigua és vida” atès que la seva manera de veure el món és mitjançant un “filtre aquós fictici”. Representarà l’aigua de la forma més abstracta, en les seves diferents formes físico-químiques, en el seu estat més pur. El treball el farà amb pintura acrílica amb resina sintètica. Afegirà collage per donar textura i volum. I també ones amb relleu fetes amb paper de seda.

  Continuar llegint La pintora cega Kelly Arrontes pinta un mur de 125 metres inspirat en l’aigua al Parc Científic de BCN
 • Fundación ONCE convoca ayudas para estudiar inglés en el extranjero a jóvenes con discapacidad

  31/01/2018 Fundación ONCE Las becas para estancias de dos meses son de 4.000 euros, mientras que las de tres meses ascienden a 6.000 euros.

  Fundación ONCE ha puesto en marcha un programa de ayudas de movilidad internacional para que jóvenes con discapacidad de entre 18 y 30 años puedan estudiar inglés en algún país anglófono de la Unión Europea. La iniciativa se desarrolla en el marco del Programa Operativo de Empleo Juvenil 2014-2020 (POEJ), cofinanciado por el Fondo Social Europeo, y pretende mejorar las competencias lingüísticas en inglés de los jóvenes con discapacidad y, con ello, fomentar su oportunidad de trabajar en empleos técnicos y cualificados, donde se prima el conocimiento de este idioma.

  Continuar llegint Fundación ONCE convoca ayudas para estudiar inglés en el extranjero a jóvenes con discapacidad
 • El ‘Super Once’ reparteix 100.000 euros a Palamós

  31/01/2018 Joc

  L'ONCE va repartir 100.000 euros a Palamós amb dues butlletes del ‘Super ONCE’, dijous 18 de gener. Eduardo Lupiañez Collado, agent venedor dels jocs responsable de l'Organització, és qui va portar la sort a Palamós, des del punt de venda al c/ Major,1. Eduardo va vendre, al mateix client, dues butlletes premiades amb 50.000 euros cadascuna d’elles.

  Continuar llegint El ‘Super Once’ reparteix 100.000 euros a Palamós
 • Fundación ONCE convoca ayudas para mejorar el empleo de los jóvenes con trastorno mental

  31/01/2018 Fundación ONCE Las entidades interesadas en optar a una de estas ayudas pueden presentar sus solicitudes hasta el 6 de febrero de 2018 a las 12.00 h.

  Las ayudas, con el apoyo del Fondo Social Europeo (FSE), están destinadas a entidades de la discapacidad que cuenten con proyectos específicos para personas con enfermedad mental. Pueden presentar sus solicitudes hasta el 6 de febrero de 2018 a las 12.00 h.

  Continuar llegint Fundación ONCE convoca ayudas para mejorar el empleo de los jóvenes con trastorno mental
 • Casi 3.000 personas han participado ya en los cursos de Fundación ONCE sobre diseño universal

  31/01/2018 Fundación ONCE Casi 3.000 personas han participado ya en los cursos de Fundación ONCE sobre diseño universal.

  Un total de 2.967 personas interesadas en construir una sociedad más inclusiva han participado en el canal formativo de cursos MOOC (Massive Online Open Courses) sobre diseño universal, puesto en marcha por Fundación ONCE a finales de 2016 dentro del convenio marco de colaboración con el Real Patronato sobre Discapacidad. En 2018, tal y como explicó David Zanoletty, jefe del Departamento de Tecnología Accesible e I+D de Fundación ONCE, está proyectada la creación de dos cursos más, la ejecución de una nueva edición de los cinco ya existentes y la incorporación de nuevos formatos de salida de la formación, como el eBook.

  Continuar llegint Casi 3.000 personas han participado ya en los cursos de Fundación ONCE sobre diseño universal
 • Nueva web de la Federación Española de Deportes para Ciegos, el año de su 25 aniversario

  31/01/2018 Esports, Cultura i Oci

  Se enmarca en la celebración del 25 aniversario de la Federación. La nueva web se caracteriza por una apariencia mucho más actual y atractiva que la anterior, con un rediseño total de la distribución de contenidos, colores y formas de acceso a las distintas secciones, y desarrollada para adaptar su apariencia al tipo de dispositivo en el que se visualiza (PC, tablet, Smartphone, etc.).

  Continuar llegint Nueva web de la Federación Española de Deportes para Ciegos, el año de su 25 aniversario
 • El 7/39 dóna 6.657 euros a Sant Feliu de Guíxols i 4.127 a Tarragona, al gener d'enguany

  31/01/2018 Joc

  L’ONCE va repartir 6.657,88€ a Sant Feliu de Guíxols amb una butlleta del joc 7/39, al sorteig de dijous 11 de gener. I4.127,77€ a Tarragona amb una butlleta del joc 7/39, al sorteig de dilluns 15 de gener .

  Continuar llegint El 7/39 dóna 6.657 euros a Sant Feliu de Guíxols i 4.127 a Tarragona, al gener d'enguany