Nº 15 GENER 2018

 • Multitudinària celebració de Santa Llúcia, patrona de les persones cegues, a ONCE Catalunya

  01/01/2018 T'interessa A Barcelona, l’ONCE va viure una multitudinària celebració per commemorar Santa Llúcia, la patrona de les persones cegues, i el 79è aniversari de l’ONCE. En primer terme , en Lluís i la Remei vestits del Pare Noel.

  El cap de setmana del 16 i 17 de desembre milers de persones cegues van celebrar Santa Llúcia amb activitats als 18 centres que l’ONCE té a tota Catalunya, com ara Tarragona, Girona, Lleida, Badalona, Granollers o L’Hospitalet.

  Continuar llegint Multitudinària celebració de Santa Llúcia, patrona de les persones cegues, a ONCE Catalunya
 • El Tortell de Reis endolceix el cupó de l’ONCE

  01/01/2018 Joc El cupó dedicat al Tortell de Reis, que tanca aquesta sèrie, es va presentar el 19 de desembre en un acte a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (Museu de la Xocolata), per Antoni Ballart, secretari del Gremi de Pastisseria i Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya.

  El Tortell de Reis que té forma de rosca i està fet de pasta de full i altres masses, i farcit de massapà, nata, crema, melmelada o cabell d'àngel protagonitza el cupó de l’ONCE de dissabte 6 de gener de 2018, dintre de la sèrie que l’ONCE dedica als dolços nadalencs. Els cupons de l'ONCE s'uneixen així a la dolça tradició de les postres de Nadal amb una sèrie que, sota el títol de 'Dolços Nadalencs', mostra la variada rebosteria de les 17 comunitats autònomes en aquestes dates. Un total de 93.500.000 cupons (cinc milions i mig cada dia), difondran el dolç sabor del Nadal, des del 12 de desembre de 2017 i fins el 6 de gener de 2018.

  Continuar llegint El Tortell de Reis endolceix el cupó de l’ONCE
 • L’ONCE Catalunya ret homenatge els seus voluntaris i els dedica un cupó

  01/01/2018 Solidaritat L'ONCE Catalunya va retre homenatge als seus voluntaris, i els de tota l'Organització, i els dedicà el seu cupó de dimarts, 5 de desembre, al Dia Internacional del Voluntariat.

  L'ONCE Catalunya va retre homenatge als seus voluntaris, i els de tota l'Organització, i els dedicà el seu cupó de dimarts, 5 de desembre, al Dia Internacional del Voluntariat. Cinc milions i mig de cupons van difondre la labor dels que regalen part del seu temps als altres.L'ONCE compta amb 2.352 voluntaris que, el 2017, han atès 9.536 afiliats de l'Organització. L’ONCE Catalunya vol agrair la tasca del seus 361 voluntaris i voluntàries, que durant els primer onze mesos d’enguany ja han fet 6.292 serveis.

  Continuar llegint L’ONCE Catalunya ret homenatge els seus voluntaris i els dedica un cupó
 • L’ONCE reparteix un ‘súper sou’ de 2.000 euros al mes durant 10 anys a Alguaire (Lleida)

  01/01/2018 Joc

  Eusebio Orrit Ramos, agent venedor dels jocs responsables de l’Organització, és qui ha portat la sort a Alguaire des del quiosc situat al c/ Sant Faust, 6. Eusebio va vendre un cupó premiat amb el sou de 2.000 euros al mes durant 10 anys. Alguaire pertany administrativament a l’agència de l’ONCE a Lleida, que presta serveis a 542 afiliats i compta amb 103 agents venedors dels productes de joc de l’Organització.

  Continuar llegint L’ONCE reparteix un ‘súper sou’ de 2.000 euros al mes durant 10 anys a Alguaire (Lleida)
 • Marian Polo, que debutava amb 17 anys, plata i bronze al Mundial de Natació Paralímpica a Mèxic

  01/01/2018 Esports, Cultura i Oci Marian Polo, al pòdium.

  La nedadora sabadellenca Marian Polo va guanyar les medalles de plata i bronze al Campionat del Món de Natació Paralímpica, celebrat a l'Alberca Olímpica Francisco Márquez de Ciutat de Mèxic entre el 2 i el 7 de desembre.

  Continuar llegint Marian Polo, que debutava amb 17 anys, plata i bronze al Mundial de Natació Paralímpica a Mèxic
 • Vacaciones Sociales de ‘Navidad en Familia’ para 225 personas ciegas y deficientes visuales

  01/01/2018 Serveis i activitats El Hotel AR Roca Esmeralda, situado en la localidad alicantina de Calpe, acogió entre el 22 de diciembre y el 2 de enero de 2018, el programa de Vacaciones Sociales “Navidad en Familia 2017” organizado por la ONCE.

  Su finalidad principal es ofrecer un espacio acogedor a todas aquellas personas ciegas y con deficiencia visual grave, mayores de 55 años, que no cuentan con acompañamiento familiar para pasar las fechas más significativas de la Navidad, contribuyendo a su bienestar mediante este turno de vacaciones tan especial, y posibilitando que puedan pasar estas entrañables fechas en compañía de otros mayores, con el apoyo de la Organización. La mayor parte de los asistentes son de las demarcaciones de Catalunya y Madrid.

  Continuar llegint Vacaciones Sociales de ‘Navidad en Familia’ para 225 personas ciegas y deficientes visuales
 • Fundación ONCE impulsa el talento de 750 jóvenes universitarios con discapacidad

  01/01/2018 Fundación ONCE La reunión del Patronato de Fundación ONCE tuvo lugar el jueves 21 de diciembre bajo la presidencia de Mario Garcés, secretario de Estado de Servicios Sociales e Igualdad, acompañado por Miguel Carballeda, presidente de la ONCE y su Fundación, y Alberto Durán, vicepresidente ejecutivo de Fundación ONCE.

  Fundación ONCE ha impulsado en los últimos cuatro años el talento de un total de 750 universitarios con discapacidad, gracias a los programas liderados por la entidad en colaboración con distintas organizaciones y el apoyo del Fondo Social Europeo (FSE). Así se puso de manifiesto en la reunión del Patronato de Fundación ONCE, que tuvo lugar el jueves 21 de diciembre bajo la presidencia de Mario Garcés, secretario de Estado de Servicios Sociales e Igualdad, acompañado por Miguel Carballeda, presidente de la ONCE y su Fundación, y Alberto Durán, vicepresidente ejecutivo de Fundación ONCE.

  Continuar llegint Fundación ONCE impulsa el talento de 750 jóvenes universitarios con discapacidad
 • Fundación ONCE convoca ayudas para promover la formación de jóvenes con discapacidad

  01/01/2018 Fundación ONCE

  Fundación ONCE acaba de lanzar la convocatoria a proyectos de refuerzo de la empleabilidad de jóvenes con discapacidad ‘Uno a Uno’, que está cofinanciada por el Programa Operativo de Empleo Juvenil del Fondo Social Europeo. El objetivo de la misma, que cuenta con un presupuesto de 4 millones de euros, es la mejora directa de la empleabilidad de los jóvenes con discapacidad, mediante la adquisición de las aptitudes y competencias necesarias, afrontando la inadecuación de las capacidades existentes al mercado laboral, de manera que sea posible su incorporación a este último de forma estable y duradera en el tiempo

  Continuar llegint Fundación ONCE convoca ayudas para promover la formación de jóvenes con discapacidad
 • El COCARMI demana un canvi de model en el sistema de finançament de les entitats socials

  01/01/2018 T'interessa

  El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma del sector a Catalunya, va fer el passat 30 de novembre una crida pública a les administracions perquè canviïn l'actual sistema de finançament de les entitats socials per fer-les més sostenibles i garantir la continuïtat dels projectes i serveis. Aquestes demandes es van posar sobre la taula en el transcurs de la jornada 'Cap a una societat resilient i inclusiva' organitzada pel Comitè amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, instaurat per l'ONU i que se celebra des de fa 25 anys cada tres de desembre.

  Continuar llegint El COCARMI demana un canvi de model en el sistema de finançament de les entitats socials
 • L’ONCE reparteix més de mig milió d’euros a L’Hospitalet de Llobregat en un mes

  01/01/2018 Joc

  La sort de l’ONCE acompanya L’Hospitalet de Llobregat on han tocat 590.000 euros des del 23 de novembre fins el 20 de desembre.

  Continuar llegint L’ONCE reparteix més de mig milió d’euros a L’Hospitalet de Llobregat en un mes
 • ‘Colores marcianos’, una muestra fotográfica de artistas con y sin discapacidad visual

  01/01/2018 Esports, Cultura i Oci La inauguración de la exposición contó con la presencia de Borja Fanjul, director general de Políticas de Apoyo a la Discapacidad, Mercè Luz, jefa del Departamento de Cultura y Ocio de Fundación ONCE, y Eva Sala, cofundadora de Lascientovolando, el estudio de arte participativo que ha dirigido la exposición.

  La sala Cambio de Sentido de Fundación ONCE acoge hasta el próximo 2 de marzo ‘Colores marcianos’, el resultado de un taller fotográfico creativo e integrador en el que ha participado un grupo de artistas con y sin discapacidad visual. La muestra podrá visitarse hasta el 2 de marzo de 2017 en la sala Cambio de Sentido de Fundación ONCE (C/Sebastián Herrera, 15. 1ª planta) de lunes a jueves entre las 10.00 y las 19.00 horas y los viernes de las 10.00 a las 15.00 horas.

  Continuar llegint ‘Colores marcianos’, una muestra fotográfica de artistas con y sin discapacidad visual
 • El cupón de la ONCE difunde el Día Internacional de las Personas con Discapacidad

  01/01/2018 Joc Cinco millones y medio de cupones apoyaron esta fecha, llena de movilizaciones para lograr apoyos que sirvan para mejorar la inclusión social y la calidad de vida de estas personas, que se celebra el 3 de diciembre, desde el año 1992.

  Cinco millones y medio de cupones apoyaron esta fecha, llena de movilizaciones para lograr apoyos que sirvan para mejorar la inclusión social y la calidad de vida de estas personas, que se celebra el 3 de diciembre, desde el año 1992.

  Continuar llegint El cupón de la ONCE difunde el Día Internacional de las Personas con Discapacidad
 • Fundación ONCE lanza una guía para ayudar a que la inserción laboral incorpore la perspectiva de género y discapacidad

  01/01/2018 Fundación ONCE

   

   Fundación ONCE ha presentado  una guía para ayudar al Fondo Social Europeo (FSE) a incorporar la perspectiva de género y discapacidad en su programación y contribuir así a que la inserción laboral de las personas con discapacidad sea inclusiva e igualitaria.

  Continuar llegint Fundación ONCE lanza una guía para ayudar a que la inserción laboral incorpore la perspectiva de género y discapacidad
 • El Museo Tiflológico de la ONCE muestra su arte, para ver y tocar, en 5,5 millones de cupones

  01/01/2018 Joc Cupón dedicado al Museo Tiflológico.

  La ONCE dedicó el cupón del jueves, 14 de diciembre, a su Museo Tiflológico. Cinco millones y medio de cupones mostraron este centro pionero en el acceso de las personas ciegas al arte y plataforma para que artistas ciegos o con discapacidad visual demuestren que se puede crear desde la oscuridad. Es un espacio accesible a todos los públicos, donde se emplean, como canales de entrada de la información, el tacto y el oído, junto al tradicional de la vista. En sus salas se muestran cuatro colecciones: la de maquetas de monumentos arquitectónicos, la de obras de artistas con discapacidad visual grave, la de material tiflológico y la de libros en braille y otros sistemas de escritura anteriores a la creación de la ONCE.

  Continuar llegint El Museo Tiflológico de la ONCE muestra su arte, para ver y tocar, en 5,5 millones de cupones
 • La campiona Gema Sevillano, nova padrina d’El Consell de l’Esport Escolar de Barcelona

  01/01/2018 Protagonistes El Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB) ha donat la benvinguda a una nova padrina, la medallista paralímpica Gema Sevillano. A la seu d’El Consell, ubicada al CEM La Mar Bella, va signar el diploma d’apadrinament, que aquest cop ha integrat una lectura en Braille.

  Gema Sevillano és una atleta afiliada a l'ONCE Catalunya amb més de 30 anys d’experiència esportiva. La seva arribada a El Consell de l’Esport Escolar de Barcelona significa un pas endavant pel que fa als valors que integren El Consell, especialment l’entusiasme, l'integració i l'inclusió.

  Continuar llegint La campiona Gema Sevillano, nova padrina d’El Consell de l’Esport Escolar de Barcelona
 • L’ONCE avança les festes nadalenques a Barcelona amb 250.000 euros del Rasca de Nadal

  01/01/2018 Joc

  María Pilar Sandalinas Pujol, agent venedora dels jocs responsables de l’Organització, és qui ha portat la sort a la capital catalana. María Pilar va vendre la bulleta guanyadora, premiada amb els 250.000 euros, al quiosc de la Plaça Font i Sagué, 1.

  Continuar llegint L’ONCE avança les festes nadalenques a Barcelona amb 250.000 euros del Rasca de Nadal
 • El cupón difunde el 70 aniversario de UNICEF

  01/01/2018 Joc Ángel Sánchez, Carmelo Angulo y Alberto Durán con el cupón dedicado a UNICEF.

  El 70 aniversario de UNICEF protagonizó el cupón de la ONCE del sábado, 9 de diciembre. Cinco millones y medio de cupones llevaron esta celebración por todo el Estado. Alberto Durán López, consejero general de Cooperación y Relaciones Institucionales de la ONCE, entregó una copia enmarcada de este cupón a Carmelo Angulo Barturen, presidente de UNICEF, en presencia, entre otros, de Ángel Sánchez Cánovas, director general de la ONCE.

  Continuar llegint El cupón difunde el 70 aniversario de UNICEF
 • Signatura de conveni entre ONCE i GAES

  01/01/2018 T'interessa

  L'acord contempla com a beneficiaris als afiliats i treballadors d'ONCE amb dificultats auditives, així com als seus familiars fins a segon grau de consanguinitat o afinitat que desitgin adquirir determinades solucions i serveis de GAES en condicions especials i amb possibilitat de finançament preferent.

  Continuar llegint Signatura de conveni entre ONCE i GAES