Nº 13 NOVEMBRE 2017

 • L’ONCE premia la solidaritat catalana

  31/10/2017 Solidaritat Peu de foto premiats: (d'esquerra a dreta) Ferran Busquets, director de la Fundació Arrels; Marga García, tinenta d'alcalde d'El Prat de Llobregat; Pere Ribes, comentarista del programa L'Olot a Ràdio; Olot Domènech Roig, president de Tallers Gaudí i Josep Marí Pàmies (germà de Jaume Marí Pàmies).

  L’ONCE ha premiat, com cada any, la solidaritat que rep de la societat catalana amb el lliurament dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2017. Va ser en una gala celebrada a l'Auditori ONCE Catalunya, ple de gom a gom, dijous 5 d'octubre. Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya; Ángel Sánchez, director general de l’ONCE; Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Enric Morist, president de la Taula del Tercer Sector i Antonio Guillén, president del COCARMI, van entregar els Premis Solidaris ONCE Catalunya 2017, en un acte al qual també van assistir representants del Tercer Sector, del món polític i social i el delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, Xavier Grau.

  Continuar llegint L’ONCE premia la solidaritat catalana
 • L’ONCE Catalunya homenatja els seus esportistes

  31/10/2017 Esports, Cultura i Oci Grup d'atletisme a la Gala de l'Esport 2017.

  Dissabte 21 d'octubre, l'ONCE a Catalunya va celebrar la XXII Gala de l'Esport. Un acte homenatge a tots els esportistes cecs i discapacitats visuals greus, entrenadors, pilots i guies. Una jornada festiva en què l'esport professional, l'esport de base i formació es van donar la mà gràcies a ONCE Catalunya.

  Continuar llegint L’ONCE Catalunya homenatja els seus esportistes
 • El 50è aniversari del Festival de Cinema de Sitges en 5,5 milions de cupons de l'ONCE

  31/10/2017 Joc El Cupó de l’ONCE va ser presentat el matí de dijous 5 d'ctubre, en un acte celebrat als jardins de l’Hotel Meliá Sitges. Va comptar amb la participació de Miquel Forns, Batlle de Sitges i president del Patronat de la Fundació Sitges; Xavier Duran, director de la Fundació Sitges i director del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya; Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i Genís Martos, director de l’agència de l’ONCE a Vilanova i La Geltrú.

  El 50è aniversari del Festival de Cinema de Sitges protagonitzà el cupó de l’ONCE de diumenge 15 d’octubre. Cinc milions i mig de cupons van portar aquesta efemèride per tot l’Estat. La imatge del cupó és el logotip del Festival amb el número 50 de fons i la llegenda “Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Del 5 al 15 de octubre”.

  Continuar llegint El 50è aniversari del Festival de Cinema de Sitges en 5,5 milions de cupons de l'ONCE
 • 34 Concurs Escolar de l' ONCE i la seva Fundación: reinventar una escola per a tothom

  31/10/2017 T'interessa L'ONCE i la seva Fundació han posat en marxa l'edició 34 del seu concurs escolar en què conviden els docents i estudiants a treballar i reflexionar sobre com poder fer una escola més oberta, diversa i per a tothom.

  L'ONCE i la seva Fundació han posat en marxa l'edició 34 del seu concurs escolar en què conviden els docents i estudiants a treballar i reflexionar sobre com poder fer una escola més oberta, diversa i per a tothom. El concurs escolar de l'ONCE és un programa de sensibilització educativa que pretén treballar a l'aula de manera activa el canvi d'actituds i l'actuació dels alumnes per mantenir una convivència respectuosa. Cada any, més de 2.000 professors i 150.000 alumnes treballen sobre qüestions que tenen a veure amb el seu entorn social més proper.

  Continuar llegint 34 Concurs Escolar de l' ONCE i la seva Fundación: reinventar una escola per a tothom
 • Jornada de convivència entre afiliats de l’ONCE i els seus gossos pigall al Parc de Collserola

  31/10/2017 Serveis i activitats Dissabte 21 d’octubre va tenir lloc una jornada de convivència entre els afiliats usuaris de gossos pigall. La sortida, organitzada pel Consell Territorial de l'ONCE Catalunya amb la col•laboració de l'Associació d'Usuaris de Gossos Pigall, tenia com a objectiu conviure i compartir il•lusions i valors. Va ser una magnífica oportunitat de gaudir d'activitats a l’aire lliure per estar més a prop i conèixer-se millor.

  Dissabte 21 d’octubre va tenir lloc una jornada de convivència entre els afiliats usuaris de gossos pigall. La sortida, organitzada pel Consell Territorial de l'ONCE Catalunya amb la col•laboració de l'Associació d'Usuaris de Gossos Pigall, tenia com a objectiu conviure i compartir il•lusions i valors. Va ser una magnífica oportunitat de gaudir d'activitats a l’aire lliure per estar més a prop i conèixer-se millor.

  Continuar llegint Jornada de convivència entre afiliats de l’ONCE i els seus gossos pigall al Parc de Collserola
 • La ONCE impulsa en Bruselas un modelo social que llegue también a las personas con discapacidad

  31/10/2017 T'interessa Una delegación de la ONCE y su Fundación se reunió en Bruselas la segunda semana de octubre con el comisario europeo de Cooperación Internacional y Desarrollo, Neven Mimica, y también con la comisaria de Política Regional, Corina Cretu, a quienes se reiteró la necesidad de que el apoyo de la discapacidad llegue hasta las políticas regionales de la Unión.

  La ONCE ha exigido garantías en Bruselas de que la ayuda dirigida desde la Unión Europea a cooperación al desarrollo tenga en cuenta a las personas con discapacidad de los países a los que se envía y no provoque incluso una mayor distancia de estas personas con la dura realidad a la que se enfrentan cada día.

  Continuar llegint La ONCE impulsa en Bruselas un modelo social que llegue también a las personas con discapacidad
 • El centenari del tren a Sant Cugat del Vallès viatja en 5,5 milions de cupons de l'ONCE

  31/10/2017 Joc El Cupó de l’ONCE va ser presentar el 26 d'octubre en un acte celebrat al claustre del Monestir de Sant Cugat. Va comptar amb la participació de Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat i presidenta de la Diputació de Barcelona; Enric Ticó, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, entre d’altres.

  El centenari del tren a Sant Cugat del Vallès va viatjar al cupó de l’ONCE de diumenge 29 d’octubre. Cinc milions i mig de cupons van portar aquest aniversari per tot l’Estat. El cupó s’il•lustra amb el logotip del centenari, una imatge del tren i la llegenda “100 años del tren a Sant Cugat del Vallès. Barcelona”. El Cupó de l’ONCE va ser presentar el 26 d'octubre en un acte celebrat al claustre del Monestir de Sant Cugat. Va comptar amb la participació de Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat i presidenta de la Diputació de Barcelona; Enric Ticó, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, entre d’altres.

  Continuar llegint El centenari del tren a Sant Cugat del Vallès viatja en 5,5 milions de cupons de l'ONCE
 • Fundación ONCE lliura a Global Basket Vallès cadires de rodes per promoure l’esport inclusiu

  31/10/2017 Fundación ONCE El passat 31 d’octubre, en un acte celebrat al Poliesportiu de la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya, Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i Enric Botí, president del Consell Territorial, van donar dues cadires de rodes al Club Esportiu Global Basket UAB Vallès. Les van recollir, molt contents, Raúl Fernando Elia, membre de Junta Directiva; José Maria Molina, membre del cos tècnic i Adrian Lorenzo, jugador de l’equip.

  Des de Fundación ONCE s’impulsa el foment de l'activitat esportiva entre la població jove amb discapacitat i es dóna visibilitat a la pràctica esportiva del bàsquet en cadira de rodes com una de les principals eines per aconseguir la plena inclusió de les persones amb discapacitat. El passat 31 d’octubre, en un acte celebrat al Poliesportiu de la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya, Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i Enric Botí, president del Consell Territorial, van donar dues cadires de rodes al Club Esportiu Global Basket UAB Vallès. Les van recollir, molt contents, Raúl Fernando Elia, membre de Junta Directiva; José Maria Molina, membre del cos tècnic i Adrian Lorenzo, jugador de l’equip.

  Continuar llegint Fundación ONCE lliura a Global Basket Vallès cadires de rodes per promoure l’esport inclusiu
 • Celebrem Santa Llúcia tots junts!

  31/10/2017 Serveis i activitats Celebració de Santa Llúcia a la DT, desembre de 2016.

  El proper diumenge 17 de desembre la gran família de l’ONCE commemora la festa de la nostra patrona Santa Llúcia. I celebrem també el nostre 79 aniversari. Segur que a la teva ciutat o molt a prop teu també hi ha un dinar de germanor i altres activitats programades. Et convidem a què contactis amb la teva agència o amb el teu centre i t’informis el més aviat possible.

  Continuar llegint Celebrem Santa Llúcia tots junts!
 • El ‘Sueldazo’ dóna 300.000 euros al comptat més 5.000 euros al mes durant 20 anys a Sabadell

  31/10/2017 Joc

  L’ONCE va repartir 1.680.000 d’euros a Sabadell en el sorteig del ‘Sueldazo’ del Cap de Setmana, de dissabte 21 d’octubre. Jesús Lagunas Barraquer, agent venedor dels jocs responsables de l’Organització des del 10 d’octubre de 2014, és qui va portar la sort a Sabadell des del seu quiosc situat a l’Hospital Taulí. Jesús va vendre un cupó premiat amb 300.000 euros al comptat, més 5.000 euros al mes durant 20 anys. I també va repartir 9 cupons més premiats amb 20.000 euros cadascú d’ells. En total, va donar 1.680.000 euros.

  Continuar llegint El ‘Sueldazo’ dóna 300.000 euros al comptat més 5.000 euros al mes durant 20 anys a Sabadell
 • Exhibibió de Gossos Pigall a Vilanova i la Geltrú

  31/10/2017 Serveis i activitats Dissabte 21 d’octubre va haver una exhibició de gossos pigall a Vilanova i la Geltrú. Es va fer a la Rambla de la Pau, des de les 17.00 h fins a les 18:30h.

  Dissabte 21 d’octubre va haver una exhibició de gossos pigall a Vilanova i la Geltrú. Es va fer a la Rambla de la Pau, des de les 17.00 h fins a les 18:30h.

  Continuar llegint Exhibibió de Gossos Pigall a Vilanova i la Geltrú
 • Terrassa, Premi Reina Letizia d’Accessibilitat 2016, en 5,5 milions de cupons de l’ONCE

  31/10/2017 Joc El cupó el va presentar a Terrassa, divendres 3 de novembre, Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i la regidora terrassenca Lluisa Melgares. L'acte va comptar amb la presència del director de l’agència de l’ONCE a Terrassa, Francisco Aguilar.

  Terrassa, Premi Reina Letizia d’Accessibilitat 2016, protagonitza el cupó de l’ONCE de dijous 9 de novembre. Cinc milions i mig de cupons difondran la tasca que la ciutat catalana realitza en matèria d’accessibilitat i mostrarà el recolzament l’ONCE a aquest tipus d’actuacions.

  Continuar llegint Terrassa, Premi Reina Letizia d’Accessibilitat 2016, en 5,5 milions de cupons de l’ONCE
 • Once pintores ciegos demuestran que es posible dar pinceladas desde la oscuridad

  31/10/2017 Esports, Cultura i Oci Gemma León, Ana Ruiz y Teresa Díaz, en la presentación de la nueva exposición del Tifllógico de la ONCE.

  Once pintores ciegos o con discapacidad visual grave demuestran que es posible dar pinceladas desde la oscuridad, mostrando sus cuadros en la exposición que puede verse, en el Museo Tiflológico de la ONCE, hasta el 25 de noviembre.

  Continuar llegint Once pintores ciegos demuestran que es posible dar pinceladas desde la oscuridad
 • Fundación ONCE e ILUNION llevan el diseño para todos a la Feria InteriHOTEL de Barcelona

  31/10/2017 Fundación ONCE En el acto de inauguración de la Feria el espacio contó con la presencia de Xavier Grau, delegado territorial de ONCE Catalunya, y Jesús Hernández, director de Accesibilidad Universal e Innovación de Fundación ONCE.

  Fundación ONCE, en colaboración con ILUNION, participó en la feria InteriHOTEL de Barcelona con el desarrollo del proyecto de la Experience Area, un espacio accesible que demuestra que el diseño para todos es posible. El InteriHotel abrió sus puertasdel 25 al 27 de octubre. En Experience Area, una superficie de 48 metros cuadrados, los visitantes puedieron comprobar que una habitación de hotel accesible no está reñida con el diseño, la estética y el buen gusto. Es más, que puede mantener el mismo interiorismo que una habitación de hotel convencional.

  Continuar llegint Fundación ONCE e ILUNION llevan el diseño para todos a la Feria InteriHOTEL de Barcelona
 • El cupón grita #contralatratademujeres

  31/10/2017 Joc El Día Europeo contra la Trata de Seres Humanos protagonizó el cupón de la ONCE del 18 de octubre.

  El Día Europeo contra la Trata de Seres Humanos protagonizó el cupón de la ONCE del 18 de octubre, coincidiendo con la fecha de su conmemoración. Cinco millones y medio de cupones gritaron #contralatratademujeresTOMACONCIENCIA y mostraron el apoyo de la Organización a esta lucha.

  Continuar llegint El cupón grita #contralatratademujeres
 • ILUNION entrega a instituciones y empresas su diploma de compromiso con la accesibilidad

  31/10/2017 Ilunion Foto de familia de la entrega de diplomas de ILUNION Tecnología y Accesibilidad.

  ILUNION Tecnología y Accesibilidad, perteneciente al grupo de empresas de la ONCE y su Fundación, entregó el 4 de octubre a cerca de 40 empresas, instituciones y distintas administraciones con las que ha trabajado sendos diplomas, que reconocen su compromiso con la accesibilidad dentro del plazo establecido por la Ley de Igualdad de Oportunidades, No Discriminación y Accesibilidad Universal de las Personas con Discapacidad. Entre ellas, al Ajuntament de Barcelona, TMB i Universitat Oberta de Catalunya.

  Continuar llegint ILUNION entrega a instituciones y empresas su diploma de compromiso con la accesibilidad
 • Fundación ONCE apuesta por la innovación inclusiva con el d-LAB en Barcelona

  31/10/2017 Fundación ONCE El pasado 26 de octubre se presentó en Barcelona el proyecto Irisbond, una de las soluciones ganadoras del Primer Reto d-LAB, que tenía como objetivo empoderar a las personas con discapacidades a través de las tecnologías móviles.

  El pasado 26 de octubre se presentó en Barcelona el proyecto Irisbond, una de las soluciones ganadoras del Primer Reto d-LAB, que tenía como objetivo empoderar a las personas con discapacidades a través de las tecnologías móviles. Durante la presentación del mismo Jesús Hernández, director de Accesibilidad Universal e Innovación de Fundación ONCE, puso de relieve la necesidad de que los avances tengan un carácter inclusivo.

  Continuar llegint Fundación ONCE apuesta por la innovación inclusiva con el d-LAB en Barcelona
 • Los carteros de Correos, en el cupón

  31/10/2017 Joc Los carteros de Correos fueron los protagonistas del cupón de la ONCE del domingo, 22 de octubre. Cinco millones y medio de los tradicionales cupones difundieron su imagen por toda España.

  Los carteros de Correos fueron los protagonistas del cupón de la ONCE del domingo, 22 de octubre. Cinco millones y medio de los tradicionales cupones difundieron su imagen por toda España. El presidente de Correos, Javier Cuesta , y el director general de la ONCE, Ángel Sánchez Cánovas, presentaron este cupón, acompañados por directivos de Correos y de la ONCE, y un grupo de carteros y carteras que representaban a los casi 30.000 que son homenajeados en este cupón.

  Continuar llegint Los carteros de Correos, en el cupón
 • Fundación ONCE presenta Amuse, una app interactiva y accesible para visitar museos

  31/10/2017 Fundación ONCE Fundación ONCE, ILUNION y el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte presentaron el viernes 20 de octubre el proyecto Amuse, una innovadora aplicación interactiva y accesible para recorrer museos y que funciona a través de ‘beepcons’.

  Fundación ONCE, ILUNION y el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte presentaron el viernes 20 de octubre el proyecto Amuse, una innovadora aplicación interactiva y accesible para recorrer museos y que funciona a través de ‘beepcons’, balizas de guiado inteligente mediante bluetooth. Amuse es un innovador sistema de guiado, basado en la tecnología de las balizas inteligentes denominadas ‘beepcons’, que facilita el acceso a la información de los contenidos de los museos a todas las personas.

  Continuar llegint Fundación ONCE presenta Amuse, una app interactiva y accesible para visitar museos
 • BBVA crea una app para facilitar a las personas ciegas usar los cajeros automáticos

  31/10/2017 T'interessa Gracias a la tecnología utilizada, la aplicación de BBVA muestra al cliente los cajeros más cercanos cuando este inicia la operativa para realizar una disposición de efectivo.

  Gracias a la tecnología utilizada, la aplicación de BBVA muestra al cliente los cajeros más cercanos cuando este inicia la operativa para realizar una disposición de efectivo. Una vez elige el que más le conviene y selecciona el importe a retirar, la aplicación, gracias a un sistema de geolocalización, le enseña la ruta más rápida, tanto a pie como en transporte público, a través de Google Maps. Además, cuando el usuario está cerca del cajero, puede localizarlo gracias a unas señales acústicas que éste emite. Al introducir la tarjeta, el cajero se conecta con el móvil y realiza la operativa que el cliente ha solicitado previamente a través de su teléfono móvil.

  Continuar llegint BBVA crea una app para facilitar a las personas ciegas usar los cajeros automáticos