Nº 12 OCTUBRE 2017

 • Homenatge de l'ONCE als 25 anys dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona’92

  01/10/2017 T'interessa Imatge de l'acte- homenatge per commemorar l’esperit inclusiu i integrador de Barcelona 92. Es va acabar de construir un puzle gegant amb la imatge del cupó, que feia 7 metres de llargada per 4 d’amplada. Es va fer entre les institucions, membres de l’Organització, federacions esportives i protagonistes que ho van viure en primera persona, els esportistes, olímpics i paralímpics de llavors i d’ara.

  El 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona’92 va protagonitzar el cupó de l’ONCE de dimecres 13 de setembre. Cinc milions i mig de cupons van portar aquesta efemèride per tot l’Estat. La imatge del cupó és una clara reivindicació de la germanor entre els Jocs Olímpics i Paralímpics que es va viure a Barcelona. A la part esquerra figura un moment de la cerimònia d’inauguració amb la famosa salutació HOLA! a l’Estadi Olímpic i a la dreta un moment de la desfilada inaugural dels atletes paralímpics. També hi són els logos dels 25 anys dels Jocs Olímpics i Paralímpics amb colors vermell, blau i groc i la llegenda: ‘Juegos Olímpicos y Paralímpicos de Barcelona ’92. Amics per sempre/Amigos para siempre.

  Continuar llegint Homenatge de l'ONCE als 25 anys dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona’92
 • Uns 1.200 alumnes cecs que tornen al ‘cole’ demanen accessibilitat total a les noves tecnologies

  01/10/2017 T'interessa Nena amb ajuda tiflotecnològica en una classe.

  Prop de 1.200 alumnes amb ceguesa o discapacitat visual greu de Catalunya van afrontar el 12 de setembre la tornada a l'activitat escolar i acadèmica com la resta de companys, amb el suport educatiu dels professionals dels equips específics a la ceguesa i la discapacitat visual greu, formats per professionals d'ONCE i del Departament d’Ensenyament. El 99% dels estudiants ho van fer escolaritzats en centres d'ensenyament ordinari, és a dir, seguint el principi de la inclusió educativa.

  Continuar llegint Uns 1.200 alumnes cecs que tornen al ‘cole’ demanen accessibilitat total a les noves tecnologies
 • Els Premis Solidaris d'ONCE Catalunya, a punt

  01/10/2017 Solidaritat

  L’ONCE Catalunya reconeix la solidaritat i la superació que rep de la societat catalana amb el lliurament dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2017. La cerimònia d'entrega, el 5 d'octubre. El president del Consell Territorial de l'ONCE Catalunya, Enric Botí, ha assenyalat que els guardons premien la feina ben feta "d'aquells que ajuden diàriament a persones amb discapacitat en qualsevol activitat".

  Continuar llegint Els Premis Solidaris d'ONCE Catalunya, a punt
 • Presenta la teva obra al concurs literari Roc Boronat en llengua catalana abans del 30 de novembre

  01/10/2017 Esports, Cultura i Oci Escenerai del Roc Boronat, març de 2016.

  L’ONCE Catalunya ja ha convocat la 20a edició del Concurs Literari Roc Boronat per donar suport i estimular els escriptors i poetes en català i fomentar la creació literària en aquesta llengua entre les persones amb discapacitat visual. Atenció , enguany el termini de presentació dels treballs finalitza el 30 de novembre de 2017. Animeu-vos a participar!

  Continuar llegint Presenta la teva obra al concurs literari Roc Boronat en llengua catalana abans del 30 de novembre
 • L’esport inclusiu protagonitza les colònies d’estiu dels nens cecs de l’ONCE Catalunya a Caldes

  01/10/2017 Serveis i activitats Dues nenes practiquen judo durant els campaments d'estiu de l'ONCE Catalunya.

  Una trentena de nens i nenes cegues i amb discapacitat visual greu de Catalunya i de les Illes Balears van gaudir de les colònies d’ONCE Catalunya a la Casa de Colònies Eurostage, de Caldes d’Estrac (Caldetes), del 5 al 9 de setembre. Ja fa vint-i-quatre anys que l’ONCE Catalunya organitza les colònies d’estiu per tal de potenciar una plena integració dels grups i el coneixement mutu dels escolars.

  Continuar llegint L’esport inclusiu protagonitza les colònies d’estiu dels nens cecs de l’ONCE Catalunya a Caldes
 • La Comisión de Empleo del Parlamento Europeo alaba el modelo sociolaboral de la ONCE y valora extenderlo a Europa

  01/10/2017 T'interessa Miembros de la Comisión de Empleo del Parlamento Europeo participaron el 21 de septiembre en una jornada en la que pudieron acercarse al modelo sociolaboral de la ONCE, su Fundación e ILUNION, durante una visita a Madrid en la que alabaron esta iniciativa , única en el mundo, y consideraron que puede hacerse extensible al resto de países de la Unión Europea (UE).

  Miembros de la Comisión de Empleo del Parlamento Europeo participaron el 21 de septiembre en una jornada en la que pudieron acercarse al modelo sociolaboral de la ONCE, su Fundación e ILUNION, durante una visita a Madrid en la que alabaron esta iniciativa , única en el mundo, y consideraron que puede hacerse extensible al resto de países de la Unión Europea (UE).

  Continuar llegint La Comisión de Empleo del Parlamento Europeo alaba el modelo sociolaboral de la ONCE y valora extenderlo a Europa
 • La ONCE acoge la mayor cumbre de Europa sobre juego responsable y le dedica un cupón

  01/10/2017 Joc Presentación del cupón del próximo 4 de octubre, cuyo motivo estará dedicado al compromiso con el Juego Responsable.

  La ONCE acogió la mayor cumbre de Europa sobre juego responsable, que se celebró del 20 al 22 de septiembre. En el seminario “Responsible Gaming Seminar”, que organizaronn conjuntamente la Asociación Mundial de Loterías (WLA por sus siglas en inglés) y la organización Loterías Europeas (EL), máximas autoridades internacionales en este ámbito de la responsabilidad del sector y en materia de juego público en general –de las cuales la ONCE es miembro de pleno derecho-, participaron representantes de países occidentales. La inauguración oficial del encuentro corrió a cargo de la vicepresidenta de WLA, Rebeca Paul Hargrove, acompañada por el director general de la ONCE, Ángel Sánchez, como anfitrión del encuentro.

  Continuar llegint La ONCE acoge la mayor cumbre de Europa sobre juego responsable y le dedica un cupón
 • El Extra de Verano de la ONCE deja más de un millón de euros en Catalunya

  01/10/2017 Joc

  El Sorteo Extraordinario de Verano de la ONCE repartió 1.287.000 euros en Catalunya, donde se celebró la llegada de la ilusión y la suerte con tres de los 20 segundos premios, que han tocado en Arbúcies, Calonge y Rubí (100.000 euros en cada población) y 329 premios de 3.000,00 € cada uno a las cuatro cifras del premio mayor.

  Continuar llegint El Extra de Verano de la ONCE deja más de un millón de euros en Catalunya
 • El 200 Aniversari de la Festa Major de Gràcia, en 5,5 milions de cupons de l'ONCE

  01/10/2017 Joc

  El "200 Aniversari Festa Major de Gràcia" va protagonitzar el cupó de l’ONCE de diumenge 20 d’agost. Cinc milions i mig de cupons van portar la imatge de la decoració del carrer Fraternitat a l’any 1931 dissenyat per commemorar el seu bicentenari i la llegenda 200 Festa Major de Gràcia BARCELONA una festa de tradició, cultura i guarnit.

  Continuar llegint El 200 Aniversari de la Festa Major de Gràcia, en 5,5 milions de cupons de l'ONCE
 • ... i també els 400 anys de Ntra. Sra. de la Cinta

  01/10/2017 Joc La Reial Arxiconfraria de Ntra. Sra. De la Cinta, l’any del IV Centenari de l’entitat, va protagonitzar el cupó de l’ONCE de dilluns 4 de setembre.

  La Reial Arxiconfraria de Ntra. Sra. De la Cinta, l’any del IV Centenari de l’entitat,  va protagonitzar el cupó de l’ONCE de dilluns 4 de setembre. Cinc milions i mig de cupons van portar la imatge de la Mare, el logo de l’Any Jubilar 2017 i la llegenda Año Jubilar 2017 Ntra. Sra. de la CINTA, Tortosa, dissenyat per commemorar el quart centenari de la Reial Arxiconfraria.

  Continuar llegint ... i també els 400 anys de Ntra. Sra. de la Cinta
 • TifloInnova, del 17 al 19 de novembre a Madrid

  01/10/2017 T'interessa El Centre d’Investigació, Desenvolupament i Aplicació Tiflotècnica (CIDAT) organitza per al cap de setmana del 17 al 19 de novembre, l’Exposició Internacional TifloInnova 2017, en el Complex Esportiu i Cultural de l’ONCE, situat al Passeig de La Habana, número208 (Madrid).

  El Centre d’Investigació, Desenvolupament i Aplicació Tiflotècnica (CIDAT) organitza per al cap de setmana del 17 al 19 de novembre, l’Exposició Internacional TifloInnova 2017, en el Complex Esportiu i Cultural de l’ONCE, situat al Passeig de La Habana, número208 (Madrid). L’Exposició Internacional estarà adreçada a tots els afiliats i afiliades de l’ONCE, professionals relacionats amb la discapacitat visual, i al públic en general interessat a visitar-la.

  Continuar llegint TifloInnova, del 17 al 19 de novembre a Madrid
 • El ‘Sueldazo’ del Cap de Setmana reparteix un premi de 2.000 euros al mes durant 10 anys a Vic

  01/10/2017 Joc

  L’Organització Nacional de Cecs (ONCE) va repartir un sou de 2.000 euros al mes durant 10 anys, en total 240.000 euros, a Vic, en el sorteig de ‘El Sueldazo’ del Cap de Setmana, de diumenge 3 de setembre.

  Continuar llegint El ‘Sueldazo’ del Cap de Setmana reparteix un premi de 2.000 euros al mes durant 10 anys a Vic
 • Más de 5 millones de cupones de la ONCE, al lado de los pacientes de Alzheimer y sus familias

  01/10/2017 Joc Patricia Sanz, vicepresidenta de la ONCE, entrega a José Luis Nogueira, secretario de la Fundación Reina Sofía, una lámina enmarcada del cupón del Dïa del Alzheimer.

  El Día Mundial del Alzheimer fue el motivo del cupón de la ONCE del jueves, 21 de septiembre. Con esta iniciativa, la Organización ha querido apoyar a las personas con esta enfermedad y a sus familias, así como a la labor que desarrolla la Fundación Reina Sofía. Cinco millones y medio de cupones de la ONCE llevarán la lucha contra el Alzheimer por todo el Estado. La ONCE, Fundación Reina Sofía y CEAFA se unen porque “aún queda mucho por hacer, pero todos juntos lo lograremos”.

  Continuar llegint Más de 5 millones de cupones de la ONCE, al lado de los pacientes de Alzheimer y sus familias
 • Ya a la venta el Sorteo de Navidad, el 11/11 de la ONCE y rasca de 'LaLiga 2017'

  01/10/2017 Joc

  A lo largo del mes de agosto y de septiembre, la ONCE ha comenzado a comercializar el ya tradicional Extra del 11/11, el Sorteo de Navidad o el rasca de “LaLiga 2017”.

  Continuar llegint Ya a la venta el Sorteo de Navidad, el 11/11 de la ONCE y rasca de 'LaLiga 2017'
 • Sagarra recibe la orden paralímpica tras 20 años en la directiva del Comité Paralímpico Internacional

  01/10/2017 Protagonistes El secretario general del Comité Paralímpico Español, Miguel Sagarra, fue condecorado con la Orden Paralímpica, máxima distinción del Comité Paralímpico Internacional (IPC)

  El secretario general del Comité Paralímpico Español, Miguel Sagarra, fue condecorado con la Orden Paralímpica, máxima distinción del Comité Paralímpico Internacional (IPC). En un emotivo acto, enmarcado en la Asamblea General del IPC que se celebró a principios de septiembre en Abu Dhabi, Sagarra recibió el reconocimiento de la organización internacional de manos de su presidente, Phil Craven. El dirigente deportivo español llevaba los últimos 20 años formando parte del órgano ejecutivo del Comité Paralímpico Internacional, primero como secretario general entre 1997 y 2005, después como vicepresidente entre 2005 y 2009 y desde 2009 como vocal del Consejo de Gobierno.

  Continuar llegint Sagarra recibe la orden paralímpica tras 20 años en la directiva del Comité Paralímpico Internacional
 • FOAL y Konecta emplean a unos 20 trabajadores con discapacidad visual en Brasil y Chile

  01/10/2017 Solidaritat

  Fruto del acuerdo con la Fundación ONCE para América Latina (FOAL) en 2016, la compañía española Konecta, líder en servicios integrales de BPO y Contact Cent, cuenta en ya en su filial brasileña de Sao Paulo con ocho personas ciegas que desarrollan funciones como ‘qualities’ de Contact Center, utilizando para ello adaptaciones técnicas y aplicaciones accesibles, desarrolladas para facilitar su labor.

  Continuar llegint FOAL y Konecta emplean a unos 20 trabajadores con discapacidad visual en Brasil y Chile