Nº 11 AGOST 2017

 • Els guanyadors dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2017 són: Fundació Arrels, Jaume Marí, l'Ajuntament d'El Prat de Llobregat, Tallers Gaudí i ‘L’Olot, a Ràdio Olot’

  26/07/2017 Solidaritat Jurat dels Premis SOLIDARIS ONCE CATALUNYA 2017

  “Aquests premis són un reconeixement a la solidaritat catalana, la que rebem cada dia a l’ONCE i la qual ens permet fer la nostra tasca social. Distingim persones, entitats i projectes que són l’altaveu d’accions que passen, massa sovint, silenciosament al nostre voltant. Brindem visibilitat a persones i iniciatives, massa sovint, invisibles. I ens agradaria que tothom sabés de les seves lluites i superacions quotidianes perquè s’ho mereixen. Fan una feina diària, callada i tenaç i demostren que amb esforç i constància hi ha realitats que es poden canviar”, assegura el president d’aquests guardons i també president del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, Enric Botí.

  Continuar llegint Els guanyadors dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2017 són: Fundació Arrels, Jaume Marí, l'Ajuntament d'El Prat de Llobregat, Tallers Gaudí i ‘L’Olot, a Ràdio Olot’
 • L'ONCE puja un 6,2% les seves vendes el 2016, referma la seva tasca social i impulsa 9.557 llocs de treball per a persones amb discapacitat

  26/07/2017 T'interessa En el capítol d'ocupació de venedors, en els últims cinc anys l'ONCE ha subscrit 3.645 contractes indefinits, a raó de 730 anuals, xifra que suposa dos venedors fixos cada dia. A Catalunya, hem fet 502 contractacions noves el 2016, un de cada cinc indefinides (109).

  A Catalunya, l'increment de vendes va ser de + 1,54% i es van generar 1.179 llocs de treball. Aquestes són algunes de les dades més destacades del recentment aprovat Informe de Valor Compartit 2016. La Fundació ONCE va destinar 74,8 milions a projectes amb la discapacitat com a protagonista i ILUNION tancà el segon exercici amb la seva nova marca, amb rècord de facturació (796.500.000), un 5,7% més.

  Continuar llegint L'ONCE puja un 6,2% les seves vendes el 2016, referma la seva tasca social i impulsa 9.557 llocs de treball per a persones amb discapacitat
 • La Generalitat, amb l’ONCE i la seva Fundació per la inclusió de persones amb discapacitat

  26/07/2017 T'interessa El conveni el van signar Jordi Turull, conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i Xavier Grau, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, el passat 20 de juliol. També van ser presents Enric Botí, president del Consell territorial; Rosa Díaz, sotsdelegada territorial; Manel Eiximeno, director del CRE ONCE Barcelona; Dolors Luna, cap dels Serveis Socials d'ONCE Catalunya i Enric Opi, director d' Inserta Empleo de Catalunya i Balears.

  La Generalitat de Catalunya ha subscrit un conveni de col•laboració amb l'ONCE i la seva Fundació amb l'objectiu de desenvolupar activitats conjuntes per promoure la inclusió de les persones amb discapacitat en àrees com l'ocupació, l'accessibilitat universal, l'educació, la innovació i la responsabilitat social, entre d'altres. L'acord marc, en el qual s'inclou també a la Fundació ONCE per a l'Atenció de Persones amb Sordceguesa (FOAPS) i l’Asociación Inserta Empleo, el van signar Jordi Turull, conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i Xavier Grau, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, el passat 20 de juliol. El conveni, que afecta la majoria de departaments del Govern, permetrà millorar la implementació de polítiques públiques d'integració social de persones amb discapacitat i la coordinació entre totes les entitats signants, té validesa fins finals de 2018.

  Continuar llegint La Generalitat, amb l’ONCE i la seva Fundació per la inclusió de persones amb discapacitat
 • Els cupons de Les Festes de Gràcia, la Sra. De la Cinta (Tortosa) i els 25 anys de BCN’92, a l’agost

  26/07/2017 Joc Les Festes de Gràcia de Barcelona, un gran esdeveniment de tradició popular, enguany celebren el seu bicentenari. El cupó es presentarà el 4 d’agost i a partir d’aquell dia ja s’avançarà la venda a la Ciutat Comtal. El cupó serà el del 20 d’agost.

  Durant aquest mes d’agost es posaran a la venda els cupons de: Festes de Gràcia de Barcelona, Arxiconfraria de la Verge de la Cinta i els 25 anys del Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona'92.

  Continuar llegint Els cupons de Les Festes de Gràcia, la Sra. De la Cinta (Tortosa) i els 25 anys de BCN’92, a l’agost
 • Gerard Descarrega y Marcos Blanquiño se proclaman campeones del mundo de 400 metros

  26/07/2017 Esports, Cultura i Oci El atleta ciego Gerard Descarrega y su guía, Marcos Blanquiño, conquistaron la medalla de oro durante la quinta jornada del Campeonato del Mundo de Atletismo Paralímpico, que se celebró en Londres hasta el día 23 de julio.

  El atleta ciego Gerard Descarrega y su guía, Marcos Blanquiño, conquistaron la medalla de oro durante la quinta jornada del Campeonato del Mundo de Atletismo Paralímpico, que se celebró en Londres hasta el día 23 de julio. El equipo nacional ha concluido su participación en los campeonatos con un botín de 11 medallas, una de ellas de oro, 3 de plata y 7 de bronce.

  Continuar llegint Gerard Descarrega y Marcos Blanquiño se proclaman campeones del mundo de 400 metros
 • El cupón de la ONCE se apellida García, González, Rodríguez y Fernández, en el mes de julio

  26/07/2017 Joc El lunes 10 de julio, el cupón estuvo dedicado al apellido García. En España, según los datos del Instituto Nacional de Estadística, hay 2.876.341 personas que llevan este apellido. García es un apellido patronímico vasco, procedente del euskera ‘gartzea’ o ‘gartzia’, cuyo significado es joven. Las primeras referencias de este apellido se remontan al año 789, en Navarra.

  García, González, Rodríguez y Fernández son los cuatro apellidos más habituales en España. Por eso se merecen aparecer en el cupón de la ONCE, y lo hicieron los días 10, 11, 12 y 13 de julio. Un total de 22 millones de cupones (cinco millones y medio por cada apellido) llevaron estos apellidos.

  Continuar llegint El cupón de la ONCE se apellida García, González, Rodríguez y Fernández, en el mes de julio
 • Un 'Sueldazo', premis del Cupó Diari, Eurojackpot i Super ONCE, al juliol a terres catalanes

  26/07/2017 Joc L’Organització Nacional de Cecs (ONCE) va repartir un sou de 2.000 euros al mes durant 10 anys, en total 240.000 euros, a Granollers, en el sorteig de ‘El Sueldazo’ del Cap de Setmana, de dissabte 1 de juliol.

  Premis de juliol 2017

  Continuar llegint Un 'Sueldazo', premis del Cupó Diari, Eurojackpot i Super ONCE, al juliol a terres catalanes
 • La ONCE estrena el pago con tarjeta a través de la mayor red de TPV accesibles del mundo

  26/07/2017 Joc Los clientes de los cerca de 20.000 vendedores de la ONCE, que se encuentran repartidos por toda la geografía estatal, pueden ya hacer sus compras habituales y pagar con tarjeta de crédito gracias a la mayor red mundial de Terminales Punto de Venta (TPV) completamente accesibles y adaptados a las necesidades de estos vendedores.

  Los clientes de los cerca de 20.000 vendedores de la ONCE, que se encuentran repartidos por toda la geografía estatal, pueden ya hacer sus compras habituales y pagar con tarjeta de crédito gracias a la mayor red mundial de Terminales Punto de Venta (TPV) completamente accesibles y adaptados a las necesidades de estos vendedores.

  Continuar llegint La ONCE estrena el pago con tarjeta a través de la mayor red de TPV accesibles del mundo
 • Barcelona B2, campeón de España de fútbol sala

  26/07/2017 Esports, Cultura i Oci El pasado 1 de julio de 2017 arrancó en Segovia el Campeonato de España de Fútbol sala y de fútbol 5, que jugaron los cuatro primeros clasificados de la fase regular. Barcelona participó por obtener una merecida tercera posición en la Liga. En total ocho equipos, cuatro de fútbol sala y cuatro de fútbol cinco, se disputaron el título durante tres jornadas. Barcelona B2 se llevó el título tras vencer (4-3) a Albacete en una gran final.

  El pasado 1 de julio de 2017 arrancó en Segovia el Campeonato de España de fútbol sala. Barcelona B2 se llevó el título tras vencer (4-3) a Albacete en una gran final.

  Continuar llegint Barcelona B2, campeón de España de fútbol sala
 • Tarragona, campeón de España de fútbol 5

  26/07/2017 Esports, Cultura i Oci El equipo de Tarragona, campeón de España, estuvo formado por el entrenador Fran Moreno; por los porteadores Reda Rabii y César Leal, y por los jugadores Asier Moreno, Javi Muñoz, Bernardo Fernández, Guillermo Fernández, Josemi Molina, Víctor Sánchez, Youssef el Haddaoui y el capitán José López

  El equipo de Tarragona, que desde hacía solo pocas semanas jugaba con el nombre de ONCE Tarragona Gimnàstic, se proclamó campeón de España de futbol 5 en Segovia, el pasado 3 de julio, algo impensable después de ser tercero en la Liga.

  Continuar llegint Tarragona, campeón de España de fútbol 5
 • El cupó del 17 de juliol, dedicat a Esparreguera

  26/07/2017 Joc Esparreguera protagonitza el cupó de l’ONCE de dilluns 17 de juliol, pertanyent a la sèrie ‘Mi pueblo’, dedicada a localitats amb noms singulars. Cinc milions i mig de cupons difondran aquesta localitat catalana. El cupó es va presentar el 6 de juliol en un acte a l’Ajuntament d’Esparreguera que ha comptat amb la presència d’Eduard Rivas, alcalde d'Esparreguera i de Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE Catalunya.

  Esparreguera protagonitza el cupó de l’ONCE de dilluns 17 de juliol, pertanyent a la sèrie ‘Mi pueblo’, dedicada a localitats amb noms singulars. Cinc milions i mig de cupons van difondre aquesta localitat catalana. El cupó es va presentar el 6 de juliol en un acte a l’Ajuntament d’Esparreguera que ha comptat amb la presència d’Eduard Rivas, alcalde d'Esparreguera i de Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE Catalunya.

  Continuar llegint El cupó del 17 de juliol, dedicat a Esparreguera
 • Montesquiu protagonista de 5,5 milions de cupons

  26/07/2017 Joc El Cupó de l’ONCE va ser presentat dimecres 12 de juliol a l’Ajuntament de Montesquiu. L’acte ha comptat amb la presència d’Elisabet Ferreres, alcaldessa de l'Ajuntament de Montesquiu; Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE Catalunya i Salvador Castañer, director de l’agència de l’ONCE a Vic.

  El Cupó de l’ONCE va ser presentat dimecres 12 de juliol, en un acte celebrat a l’Ajuntament de Montesquiu amb la presència d’Elisabet Ferreres, alcaldessa de l'Ajuntament de Montesquiu; Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE Catalunya i Salvador Castañer, director de l’agència de l’ONCE a Vic. Pertany a la col·lecció 'Mi Pueblo'.

  Continuar llegint Montesquiu protagonista de 5,5 milions de cupons
 • La regidora de Benestar Social de Reus, a Mesnet

  26/07/2017 Ilunion La regidora de Benestar Social i la coordinadora de Serveis Socials de Reus (Tarragona), Montserrat Vilella i Àngels Granados, van visitar el passat 18 de juliol Mesnet, la bogaderia associada que ILUNION tè a aquesta població tarragonina. Durant la visita, van estar acompanyades per la directora de l’ONCE a Reus, Arantxa Vallespi, i el gerent de la planta, Christian Rica, els quals li van ensenyar les instal•lacions, on hi treballen 93 persones, 87 amb algun tipus de discapacitat.

  La regidora de Benestar Social i la coordinadora de Serveis Socials de Reus (Tarragona), Montserrat Vilella i Àngels Granados, van visitar el passat 18 de juliol Mesnet, la bogaderia associada que ILUNION tè a aquesta població tarragonina.

  Continuar llegint La regidora de Benestar Social de Reus, a Mesnet
 • Institut GUTTMANN cerca voluntaris per a un estudi per saber què fer per mantenir el teu cervell sa

  26/07/2017 T'interessa

  Vols saber què fer per mantenir el teu cervell sa? La salut cerebral és clau per gaudir més i millor de la vida. Mantenir sa el nostre cervell és imprescindible per aconseguir una bona qualitat de vida. El Barcelona Brain Health Initiative (BBHI), promogut pel Institut Guttmann amb el suport de l'Obra Social “la Caixa”, és un estudi de recerca que pretén descobrir què podem fer per mantenir sa el cervell al llarg de la nostra vida. Per desenvolupar l'estudi es necessiten voluntaris sans (sense diagnòstic de malaltia neurològica o psiquiàtrica) d'entre 40 i 65 anys. Participa a través del web: www.bbhi.cat

  Continuar llegint Institut GUTTMANN cerca voluntaris per a un estudi per saber què fer per mantenir el teu cervell sa
 • La ONCE aplaude el paso de la Eurocámara para hacer efectivo el Tratado de Marrakech en la UE

  26/07/2017 T'interessa

  La ONCE aplaude la decisión del Parlamento Europeo de aprobar nuevas reglas que permitirán ampliar el catálogo de libros disponibles para personas ciegas y con discapacidad visual o con dificultades de acceso al texto impreso, en formatos como braille o audiolibros. La aprobación de esta norma sitúa a la Unión Europea (UE) en línea con sus compromisos internacionales bajo el Tratado de Marrakech, que suscribió en 2014, pero que aún tiene que ratificar formalmente. Pide que se insista en la gratuidad del intercambio de obras accesibles y que la Unión Europea dé ya el visto bueno definitivo.

  Continuar llegint La ONCE aplaude el paso de la Eurocámara para hacer efectivo el Tratado de Marrakech en la UE
 • Colombia, protagonista en la serie de cupones de la ONCE ‘Solidarios con Iberoamérica’

  26/07/2017 Joc En la presentación, Alberto Durán López, consejero general de Cooperación y Relaciones Institucionales de la ONCE, entregó una copia enmarcada del cupón a Alberto Furmansky, embajador de Colombia en España, durante un acto en el que han estado acompañados por Ángel Sánchez Cánovas, director general de la ONCE, Mª Jesús Varela, directora general de FOAL, y Óscar da Pena, responsable Comercial y de Marketing de ILUNION.

  Colombia fue la protagonista del cupón de la ONCE del sábado, 15 de julio, en la serie ‘Solidarios con Iberoamérica’ con la que la Organización quiere mostrar la labor de la Fundación ONCE para la Solidaridad con las Personas Ciegas de América Latina (FOAL). Cinco millones y medio de cupones de la ONCE difundieron la relación con los países del entorno iberoamericano. Esta serie de cupones comenzó el 18 de febrero y finalizará en 2019.

  Continuar llegint Colombia, protagonista en la serie de cupones de la ONCE ‘Solidarios con Iberoamérica’
 • Campaña solidaria de Specsavers Ópticas y FOAPS

  26/07/2017 T'interessa

  La cadena Specsavers Ópticas y la Fundación ONCE de Atención a Personas con Sordoceguera (FOAPS) iniciaron el 3 de julio una campaña solidaria destinada a mejorar la calidad de vida de estas personas, mediante la atención y el servicio de los mediadores, aquellas personas que les conectan con el mundo, les informan, les acompañan, les enseñan y les motivan. La campaña, que se desarrollará hasta diciembre de este año, consiste en la solicitud, por parte de las ópticas, de un euro solidario a cada uno de los pacientes que se realice un examen visual gratuito en alguno de los ocho centros que la cadena tiene en España. El objetivo final es conseguir recaudar 6.000 euros para sufragar 400 horas de mediación para las personas sordociegas.

  Continuar llegint Campaña solidaria de Specsavers Ópticas y FOAPS
 • Tast a cegues a Girona amb l'Isaac Padrós

  26/07/2017 Serveis i activitats Tast de vins i formatges a Girona. A la taula, unes 20 persones, 15 d'elles afiliades.

  Unes 20 persones, entre les quals hi havia 15 afiliats de l’agència de l’ONCE a Girona, van gaudir d’una activitat amb molt de sabor: un tast de vins i formatges.

  Continuar llegint Tast a cegues a Girona amb l'Isaac Padrós
 • L’Ajuntament de Terrassa, premi Reina Letizia 2016 d’accessibilitat universal de municipis

  26/07/2017 T'interessa

  El jurat ha destacat diferents aspectes inclosos en Pla Local d'Atenció a les Capacitats Diverses i Accessibilitat 2016-2020. Des de l’ONCE, felicitem l’Ajuntament per aquest guardó i l'encoratgem a seguir treballant plegats per fer una ciutat més inclusiva i millor per a tothom. Des de l’Oficina Tècnica per a la Promoció de l’Accessibilitat també han felicitat a l’ONCE per la part que ens toca “que és molta”. “Sense vosaltres seria molt més difícil”, ens diuen.

  Continuar llegint L’Ajuntament de Terrassa, premi Reina Letizia 2016 d’accessibilitat universal de municipis