Nº 10 JULIOL 2017

 • L’ONCE homenatja les persones sordcegues amb un bastó gegant de quasi 20 metres a Montserrat

  02/07/2017 T'interessa

  Diumenge 18 de juny, l’ONCE a Catalunya va organitzar per 23è any consecutiu  la seva Diada a Montserrat.  El Dia de la Gran Família de l’ONCE Catalunya va aplegar unes 1.000 persones cegues i deficients visuals a Montserrat.

  Continuar llegint L’ONCE homenatja les persones sordcegues amb un bastó gegant de quasi 20 metres a Montserrat
 • Una trentena d’afiliats a l’ONCE amb sordceguesa visiten el Parlament de Catalunya

  02/07/2017 Protagonistes Divendres 30 de juny, una trentena d’afiliats a l’ONCE amb sordceguesa, juntament amb els seus guies intèrprets, han visitat el Parlament de Catalunya. Aquí, a la Sala de sessions, amb la diputada Magda Casamitjana.

  Divendres 30 de juny, una trentena d’afiliats a l’ONCE amb sordceguesa, juntament amb els seus guies intèrprets, han visitat el Parlament de Catalunya. El Parlament, amb l’assessorament de tècnics en rehabilitació i especialistes en sordceguesa de l’ONCE, ha dissenyat la visita adaptada. Van recórrer diferents estances de l’edifici i l’Hemicicle i van seure als escons dels diputats i consellers i conselleres.

  Continuar llegint Una trentena d’afiliats a l’ONCE amb sordceguesa visiten el Parlament de Catalunya
 • ONCE busca voluntaris a Barcelona, Girona, Valls, Granollers, Tortosa, Vendrell i Vilanova i la Geltrú

  02/07/2017 T'interessa L'Organització proposa diversos programes de voluntariat a través dels quals es podrà donar suport a les persones afiliades a l'Organització, per a la realització de determinades tasques que, pel fet de tenir una discapacitat visual greu, són de més difícil execució, i ajudar-les a realitzar determinades activitats de la vida diària i no compten amb un suport proper suficient. Inclou programes d'acompanyament, accés a la informació i suport esportiu, cultural o recreatiu.

  L'Organització proposa diversos programes de voluntariat a través dels quals es podrà donar suport a les persones afiliades a l'Organització, per a la realització de determinades tasques que, pel fet de tenir una discapacitat visual greu, són de més difícil execució, i ajudar-les a realitzar determinades activitats de la vida diària i no compten amb un suport proper suficient. Inclou programes d'acompanyament, accés a la informació i suport esportiu, cultural o recreatiu.Un total de 2.181 voluntaris dediquen la seva atenció, de forma totalment altruista, a beneficiar i millorar la qualitat de vida de persones cegues i amb discapacitat visual greu de tot l’Estat, a través de les iniciatives i programes de Voluntariat ONCE.

  Continuar llegint ONCE busca voluntaris a Barcelona, Girona, Valls, Granollers, Tortosa, Vendrell i Vilanova i la Geltrú
 • ONCE Catalunya, el primer edifici totalment accessible per a persones cegues

  02/07/2017 T'interessa

  La seu de l’Organització al carrer Sepúlveda millora l’accessibilitat gràcies a la tecnologia beepcon, una sèrie de dispositius que permeten orientar les persones cegues amb el mòbil. L’eina de darrera generació funciona amb bluetooth mitjançant una app disponible per a IOS i Android, dóna informació sobre un determinat espai i es pot connectar a Internet per ampliar informació. Facilita la localització i informació addicional. Aquesta eina d'última generació és un instrument clarament integrador per a tothom. A les persones cegues els serveix com a indicadors espacials i els dona ubicació i referència. I a les persones que veuen els facilita informació d’utilitat.

  Continuar llegint ONCE Catalunya, el primer edifici totalment accessible per a persones cegues
 • Quasi 14.000 persones gaudeixen de ‘Veure i Tocar’, mostra itinerant dels 25 anys del Tiflològic

  02/07/2017 Esports, Cultura i Oci Des de la seva inauguració fins la seva clausura el passat 1 de juny, un total de 13.640 persones han visitat l’Exposició Itinerant que celebra els 25 anys del seu Museu Tiflològic, que té la seva seu central a Madrid i va acollir el Museu Marítim de Barcelona.

  Des de la seva inauguració fins la seva clausura el passat 1 de juny, un total de 13.640 persones han visitat l’Exposició Itinerant que celebra els 25 anys del seu Museu Tiflològic, que té la seva seu central a Madrid i va acollir el Museu Marítim de Barcelona. Això és una xifra rècord! Cal destacar la visita guiada per a afiliats a l’ONCE que es va fer el 21 de maig i la del dia de la clausura, a la qual van assitir 200 persones del grup de la gent gran de l’ONCE a Catalunya, capitanejats per Pere Badia, president de SUPO Barcelona. El dissabte 20 de maig, coincidint amb la Nit de Museus, el nombre de persones que van visitar l’exposició va estar força destacat.

  Continuar llegint Quasi 14.000 persones gaudeixen de ‘Veure i Tocar’, mostra itinerant dels 25 anys del Tiflològic
 • El cupón más orgulloso

  02/07/2017 Joc La presentación del cupón del WorldPride Madrid también ha contado con la presencia de Alaska y Mario Vaquerizo, que han señalado que “quienes estamos aquí sabemos que ser diferente no nos hace distintos a los demás”. “Nosotros colaboramos con la ONCE porque ayudáis a regresar a la sociedad a aquellas personas que pierden la vista; porque integración es sinónimo de igualdad”.

  La ONCE difunde el WorldPride Madrid 2017 en 5,5 millones de cupones con la bandera arcoíris, un símbolo de igualdad en todo el mundo.

  Continuar llegint El cupón más orgulloso
 • El documental de TV3 'Jo també vull sexe' recibe uno de los premios Tiflos de periodismo

  02/07/2017 T'interessa El documental de TV3 'Jo també vull sexe' recibe uno de los premios Tiflos de periodismo.

  Otros trabajos de Radio 5 de RNE, www.elespanol.com y ‘Hoy Diario de Extremadura’ también galardonados. Los Premios Tiflos destacan aquellos trabajos que valoran el enfoque de periodismo social sobre la actualidad y que, publicados durante el año 2016, han sido capaces de reflejar los valores relacionados con la integración y normalización de las personas con discapacidad o en riesgo de exclusión, así como la supresión de las barreras físicas y mentales que, en ocasiones, afectan a quienes no están en situación de valerse en igualdad de condiciones.

  Continuar llegint El documental de TV3 'Jo també vull sexe' recibe uno de los premios Tiflos de periodismo
 • Gran collita catalana al Campionat d’Espanya per Clubs de natació: un rècord, un retorn i 28 medalles

  02/07/2017 Esports, Cultura i Oci Exclel·lent actuació catalana al Campionat d’Espanya per Clubs de natació amb un rècord estatal de Marian Polo i un munt de medalles

  El Campionat d’Espanya per Clubs, celebrat a Cadis els dies 3 i 4 de juny amb la participació de 64 entitats i 209 nedadors d’Espanya i Portugal, ha portat un rècord nacional i un munt de medalles pels esportistes catalans. Cal destacar a la nedadora Marian Polo, que va fer la millor plusmarca espanyola en 50 esquena i millors marques en altres proves. La Marian ja té la mínima per anar al Mundial de Mèxic que es celebrarà del 30 de setembre al 6 d’octubre. Carla Casals

  Continuar llegint Gran collita catalana al Campionat d’Espanya per Clubs de natació: un rècord, un retorn i 28 medalles
 • Premi Ones Mediterrània al Consell Municipal de la discapacitat de Tarragona, del qual forma part la direcció de l’ONCE a la ciutat

  02/07/2017 T'interessa

  Li han concedit el guardó per treballar durant 25 anys en la millora de la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional, per promoure que la discapacitat es visualitzi amb normalitat des d'una perspectiva humana, social i ciutadana, i per potenciar el respecte als valors relacionats amb la discapacitat entre els tarragonins. Un grup d’una dotzena d’afiliats de l’ONCE a Tarragona, amb la seva directora, Sara Gimeno, al capdvant, van assistir a la cerimònia d’entrega. I es van felicitar pel premi i per acostar l’Organització a la societat amb l’objectiu de normalitzar la vida de les persones amb discapacitat.

  Continuar llegint Premi Ones Mediterrània al Consell Municipal de la discapacitat de Tarragona, del qual forma part la direcció de l’ONCE a la ciutat
 • L'afiliat Josep Maria Juanola Conill rep la Medalla de l'Esport de les Comarques Gironines

  02/07/2017 Protagonistes El passat 9 de juny, al Pati de les Magnòlies de l’edifici de la Generalitat de Girona, l'afiliat i esportista Josep Maria Juanola Conill va rebre la Medalla de l'Esport de les Comarques Gironines 2017.

  El passat 9 de juny, al Pati de les Magnòlies de l’edifici de la Generalitat de Girona, l'afiliat i esportista Josep Maria Juanola Conill va rebre la Medalla de l'Esport de les Comarques Gironines 2017, en el decurs de la 37ena edició de Les Medalles de l’Esport que va premiar 15 persones vinculades al món de l’esport.

  Continuar llegint L'afiliat Josep Maria Juanola Conill rep la Medalla de l'Esport de les Comarques Gironines
 • El cupón de la ONCE, con la tapa

  02/07/2017 Joc El cupón de la ONCE del 14 de junio difundióuna de las tradiciones culinarias más importantes: la tapa, dedicando cinco millones y medio de cupones al Día Mundial de la Tapa, que se celebra el 15 de junio.

  El cupón de la ONCE del 14 de junio difundióuna de las tradiciones culinarias más importantes: la tapa, dedicando cinco millones y medio de cupones al Día Mundial de la Tapa, que se celebra el 15 de junio.

  Continuar llegint El cupón de la ONCE, con la tapa
 • 'Landscape KM0' de Carme Ollé i Ei Pont

  02/07/2017 Esports, Cultura i Oci Carme Ollé i Ei Point s’han unit per presentar una nova experiència en el seu procés creatiu. Landscape Km0 pretén no només ser una exposició de fotografia, sinó que es presenta en un format d’instal•lació en la qual, a més de les 24 fotografies de productes de proximitat del territori, s’hi ubica un quadre principal sobre un metacrilat transparent que permet accedir a un espai virtual connectat amb l’obra de la sala.

  Carme Ollé i Ei Point s’han unit per presentar una nova experiència en el seu procés creatiu. Landscape Km0 pretén no només ser una exposició de fotografia, sinó que es presenta en un format d’instal•lació en la qual, a més de les 24 fotografies de productes de proximitat del territori, s’hi ubica un quadre principal sobre un metacrilat transparent que permet accedir a un espai virtual connectat amb l’obra de la sala. En aquest espai virtual, els artistes plantegen un debat perceptiu entorn als cultius de les Terres de l’Ebre, un diàleg entre l’espectador i l’artista. L’objectiu d’aquesta proposta innovadora és superar qualsevol barrera que s’interposi entre els espectadors i l’obra i convertir-los en partícips, deixant enrere l’actitud contemplativa.

  Continuar llegint 'Landscape KM0' de Carme Ollé i Ei Pont
 • Homenatge a nedadors paralímpics al Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Natació

  02/07/2017 Esports, Cultura i Oci

  Durant la segona sessió del Trofeu, que va tenir lloc a les instal•lacions del Club Natació Sant Andreu, es va fer un reconeixement als nedadors participants en els Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona 1992. També van rebre un petit homenatge els nedadors paralímpics participants als Jocs de Rio 2016: Miguel Luque, Antoni Ponce, José Antoni Marí, Sarai Gascón, Óscar Salguero i la nedadora de la Federació Catalana d’Esports per a Cecs (FCECS) Marian Polo.

  Continuar llegint Homenatge a nedadors paralímpics al Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Natació
 • Un premi Discapnet de la Fundació ONCE per a l'empresa tecnològica catalana Mass Factory pel desenvolupament de 'App & Town Compagnon'

  02/07/2017 T'interessa Els Premis Discapnet a les Tecnologies Accessibles de Fundació ONCE, lliurats dilluns 26 de juny a Madrid amb la presidència de la reina Letizia, han guardonat en la seva IV edició a 'App & Town Compagnon', una aplicació de l'empresa tecnològica catalana Mass Factory.

  Es tracta d'una aplicació que suposa un sistema de transport assistit per a persones amb discapacitat, majors, menors i altres col•lectius. Mass Factory és una empresa tecnològica catalana, 'spin-off' de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), constituïda amb l'objectiu de crear productes innovadors que aportin valor a la societat.

  Continuar llegint Un premi Discapnet de la Fundació ONCE per a l'empresa tecnològica catalana Mass Factory pel desenvolupament de 'App & Town Compagnon'