Nº 1 OCTUBRE 2016

 • Il·lusionem-nos!

  30/09/2016 T'interessa

  Ens mudem a un format digital, al nou butlletí electrònic d’ONCE Catalunya, que manté el nom d’IL·LUSIÓ perquè “té molt a veure amb l’esperança, amb l’alegria i la solidaritat per un futur millor”. Recollim els continguts generals, d’esport i cultura, les cròniques dels actes, les notícies, l’agenda, serveis i activitats, àrea de joc, ILUNION, protagonistes de dins i de fora. Reflectim les novetats més significatives del Tercer Sector Social, de les entitats i del món de la solidaritat. I ho fem amb l'objectiu d’apropar les coses de casa nostra a la gran família de l’ONCE, la seva Fundació i a tota la societat del nostre país.

  Continuar llegint Il·lusionem-nos!
 • Niños Sin Barreras, Carme Canals, La Tavella, el Museu Marítim i TEBVist, Premis Solidaris 2016

  27/09/2016 Solidaritat Leandro Lamor, Delegat Agència EFE Catalunya; Manel Eiximeno, director del CRE ONCE Barcelona; Josep Vidal, director gral. d’Economia Social de la Generalitat;; Antonio Guillén, president del COCARMI; Enric Botí, president Consell Territorial ONCE Catalunya; Xavier Grau, delegat territorial; Ana Peláez, consellera general de l' ONCE; Pepa Masó, directora adjunta d’El Punt Avui; Christian Garcia, director Esport s de CCMA i Oriol Illa, president de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

  Els Premis Solidaris ONCE Catalunya tenen la finalitat de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària en el seu entorn d'influència i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització i l'autonomia personal i l'accessibilitat universal. Els premiats destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits.

  Continuar llegint Niños Sin Barreras, Carme Canals, La Tavella, el Museu Marítim i TEBVist, Premis Solidaris 2016
 • Els nostres esportistes són d’or

  27/09/2016 Esports, Cultura i Oci Recepció a l' Aeroport de Barcelona -El Prat dels esportistes paralímpics. La representació de l’ONCE la va encapçalar el president del Consell Territorial de Catalunya, Enric Botí. També hi van ser la cap de la Unitat d’Autonomia Personal, Anaïs Garcia; membres de la Federació Catalana d’Esports per Cecs, amics i familiars dels esportistes.

  Dijous 22 de setembre vam rebre amb els honors que mereixen els esportistes catalans que havien participat fins uns dies abans als Jocs Paralímpics de Rio 2016. A la Terminal 1 de l’Aeroport de Barcelona - El Prat es van aplegar un centenar de persones en una recepció plena d’emocions, música i xerinola. De la representació de la Federació Catalana d’Esports per Cecs els resultats més brillants van ser els ors d’Elena Congost, a la marató, i de Gerard Descarrega, en 400 metres llisos. També el ciclista afiliat a l’ONCE, Ignasi Ávila, va pujar al podi, amb una segona posició a la prova de ruta.

  Continuar llegint Els nostres esportistes són d’or
 • El Parlament de Catalunya, a 5,5 milions de cupons

  27/09/2016 Joc Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya; Xavier Grau, delegat territorial; i Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Manel Eiximeno, director del CRE ONCE Barcelona i David Bernardo, vicepresident del consell. També els afiliats Jordi Cardús, Antònia Almodòvar, Maria de la Sierra. I els diputats Magda Casamitjana (JxSí), Carmen de Rivera (C's), María Francisca Valle (C's) i Raúl Moreno (PSC).

  Dilluns 19 de setembre va tenir lloc, al despatx d’audiències de la presidenta del Parlament de Catalunya, l’acte de presentació del cupó que l’ONCE va dedicar el dissabte 24 de setembre al Parlament de Catalunya. Van participar Carme Forcadell, presidenta del Parlament; Xavier Grau, delegat territorial; Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Manel Eiximeno, director del CRE ONCE Barcelona i David Bernardo, vicepresident del consell, acompanyats pels afiliats María de la Sierra, venedora de cupons; Antònia Almodóvar, persona sordcega i Jordi Cardú, estudiant cec.

  Continuar llegint El Parlament de Catalunya, a 5,5 milions de cupons
 • Les Festes de Santa Tecla de Tarragona, al cupó

  27/09/2016 Joc Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona; Anna Santos, tinent d’alcalde de Serveis Socials; Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Rafaela Pérez, vicepresidenta del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Sara Gimeno, directora de la direcció de l’ONCE a Tarragona i membres de la família ONCE a Tarragona i del Consistori. Foto: MAURI.

  Dimarts 13 de setembre es va presentar, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Tarragona, el cupó que l’ONCE va dedicar dijous 22 de setembre a les Festes de Santa Tecla de Tarragona. L’acte va comptar amb les intervencions de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; de la tinent d’alcalde de Serveis Socials, Anna Santos; del delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, Xavier Grau i de la vicepresidenta del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, Rafaela Pérez.

  Continuar llegint Les Festes de Santa Tecla de Tarragona, al cupó
 • La ONCE, premio Ciudadano Europeo 2016

  27/09/2016 T'interessa La eurodiputada Rosa Estaràs entrega a Alberto Durán y a Ana Peláez el galardón, que reconoce el modelo de inclusión social de la ONCE, basado en educación y empleo para personas ciegas o con otra discapacidad.

  La ONCE recogió el viernes 23 de setiembre uno de los premios Ciudadano Europeo 2016, que concede anualmente el Parlamento Europeo. Un galardón que reconoce las actividades o acciones de ciudadanos, grupos, asociaciones u organizaciones que han mostrado un compromiso excepcional fomentando la mayor integración entre ciudadanos de los Estados miembro o promoviendo la cooperación transfronteriza o transnacional dentro de la Unión Europea.

  Continuar llegint La ONCE, premio Ciudadano Europeo 2016
 • Un nou Roc Boronat ja està en marxa

  27/09/2016 Esports, Cultura i Oci L'escriptora Lolita Bosch va guanyar el XVIII Roc Boronat amb la novel·la 'La ràbia'. A la foto, el moment en el qual rep el premi.

  L’ONCE Catalunya ja ha convocat la 19a edició del Concurs Literari Roc Boronat per donar suport i estimular els escriptors i poetes en català i fomentar la creació literària en aquesta llengua entre les persones amb discapacitat visual.

  Continuar llegint Un nou Roc Boronat ja està en marxa
 • L'ONCE porta molta sort a Tarragona aquest estiu

  27/09/2016 Joc Cupó dedicat a Maderuelo (Segovia) dins de la col·leció de 'Nuestros Pueblos Más Bonitos'. Va tocar a Tarragona.

  Les terres tarragonines han estat molt afortunades aquest estiu amb els jocs de l’ONCE. Han tocat 'La paga' de 3.000 euros al mes durant 25 anys, a Tarragona capital, i dos segons premis d' ‘El Sueldazo’ del Cap de Setmana, a El Vendrell.

  Continuar llegint L'ONCE porta molta sort a Tarragona aquest estiu
 • Els alumnes del centre ARCO-VILLARROEL reben el xec com a finalistes estatals del Concurs Escolar

  27/09/2016 Esports, Cultura i Oci Un grup d'alumnes del centre CEIR ARCO-VILLARROEL amb el xec que han guanyat del Concurs Escolar, amb Manel Eiximeno, director del CRE ONCE Barcelona; Rebeca Garcia, cap de Coordinació i Gestió de Recursos Humans i Generals i Josep Pitarch, cap de Cultura de l'ONCE Catalunya .

  El grup d’alumnes del Centre d’Estudis CEIR ARCO-VILLARROEL, que van quedar finalistes estatals de la categoria D (batxillerat i grau mitjà i superior) del Concurs Escolar ONCE, van visitar el passat dia 21 de setembre la Biblioteca de l’ONCE a Catalunya per conèixer més de prop aquest servei que l’ONCE presta als seus afiliats. També van rebre el xec de 400 euros del premi i els diplomes.

  Continuar llegint Els alumnes del centre ARCO-VILLARROEL reben el xec com a finalistes estatals del Concurs Escolar
 • ‘Triplex de la ONCE’, el nuevo juego activo

  27/09/2016 Joc

  La Organización lanza ‘Triplex de la ONCE’, un nuevo producto de juego activo desde el 3 de octubre, al precio de 0,50 euros por boleto. ‘Triplex de la ONCE’ ofrece diferentes premios según la combinación ganadora. Es un juego ágil, sencillo y dinámico, basado en la selección de una combinación ganadora de tres dígitos.

  Continuar llegint ‘Triplex de la ONCE’, el nuevo juego activo
 • Uns 1.200 alumnes amb ceguesa i discapacitat visual greu de Catalunya tornen al ‘cole’

  27/09/2016 Serveis i activitats Un grup de nens i nenes amb la seva màquina Perkins treballant a la seva classe.

  Uns 1.200 alumnes amb ceguesa i discapacitat visual greu de tot Catalunya han afrontat la tornada a l'activitat escolar i acadèmica com la resta de companys, amb l’ajut dels equips de suport específic a la ceguesa i la discapacitat visual greu formats per professionals d'ONCE i del Departament d’Ensenyament.

  Continuar llegint Uns 1.200 alumnes amb ceguesa i discapacitat visual greu de Catalunya tornen al ‘cole’
 • Els Jocs Paralímpics, protagonistes enguany de les colònies d’estiu dels nens cecs de l’ONCE Catalunya

  27/09/2016 Esports, Cultura i Oci Els campaments estivals de l'ONCE són una gran experiència per la integració de tots els joves.

  Una vintena de nens i nenes cegues i amb discapacitat visual greu de Catalunya i de les Illes Balears han gaudit de les colònies d’ONCE Catalunya a la Casa de Colònies Eurostage de Caldes d’Estrac (Caldetes), del 6 al 10 de setembre.

  Continuar llegint Els Jocs Paralímpics, protagonistes enguany de les colònies d’estiu dels nens cecs de l’ONCE Catalunya
 • Nuevos rascas: ‘La Liga’ y ‘Racha de suerte’

  27/09/2016 Joc

  Desde el pasado 7 de septiembre, la ONCE comercializa el nuevo Rasca de ‘La Liga 2016’, una reedición del producto que ha coincidido con el inicio de la nueva temporada de LaLiga 2016-17. De igual manera, desde del 28 de septiembre, la ONCE vende también el Rasca ‘Racha de Suerte'.

  Continuar llegint Nuevos rascas: ‘La Liga’ y ‘Racha de suerte’