IL·LUSIÓ Nº 66 JULIOL 2022

 • Gran setmana de l’ONCE a Catalunya

  01/07/2022 Protagonistes Carpes de l'ONCE Catalunya a Montserrat, el passat 13 de juny.

  La Setmana de l’ONCE Catalunya va tenir lloc del 4 a l’11 de juny. Es van realitzar activitats als 17 centres i agències que l'ONCE té a Catalunya. I culminà amb la celebració del Dia de la Gran Família de l’ONCE, a Montserrat el passat 12 de juny. Vam obrir de bat a bat les portes de l’ONCE a tots els ciutadans i totes les ciutadanes de Catalunya per compartir les nostres il·lusions i els nostres reptes. Vam agrair a la societat la solidaritat que rebem cada dia i que ens permet donar un servei integral i personalitzat a les persones cegues o amb baixa visió. I vam compartir una jornada de convivència per fer una societat més inclusiva. Les activitats de la Setmana de l’ONCE a Catalunya tenien una finalitat múltiple: donar a conèixer la feina que diàriament fa l’ONCE; visibilitzar les capacitats dels afiliats i afiliades i sensibilitzar la ciutadania donant-li opció de conèixer en primera persona com és el dia d’una persona cega o baixa visió.

  Continuar llegint Gran setmana de l’ONCE a Catalunya
 • Les persones cegues de tot el món poden veure, amb la mà, la Torre de Maria de la Sagrada Família

  01/07/2022 T'interessa La maqueta la van inaugurar l’Eminentíssim i Reverendíssim Cardenal i Arquebisbe metropolità de Barcelona, Joan Josep Omella i Omella; el president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps; el director general de la Fundación ONCE, José Luis Martínez Donoso, i el delegat territorial d’ONCE Catalunya, Enric Botí. Van estar acompanyats per un grup de persones cegues afiliades a ONCE Catalunya, encapçalades per David Bernardo, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya

  Les persones cegues de tot el món ja poden veure des del passat 28 de juny la Torre de Maria de la Sagrada Família gràcies a una maqueta tàctil que s’ubica a l’Espai Gaudí i la Natura de la Basílica. És una peça accessible perquè les persones cegues o amb baixa visió puguin conèixer fins a l'últim detall de l'estrella lluminosa que corona la torre des del passat mes de desembre. La maqueta la van inaugurar l’Eminentíssim i Reverendíssim Cardenal i Arquebisbe metropolità de Barcelona, Joan Josep Omella i Omella; el president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps; el director general de la Fundación ONCE, José Luis Martínez Donoso, i el delegat territorial d’ONCE Catalunya, Enric Botí. Van estar acompanyats per un grup de persones cegues afiliades a ONCE Catalunya, encapçalades per David Bernardo, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya, que van estar les primeres a poder tocar la maqueta i fer una prova d'ús real. Ha estat finançada pel Grup Social ONCE i cedida al Temple.

  Continuar llegint Les persones cegues de tot el món poden veure, amb la mà, la Torre de Maria de la Sagrada Família
 • Antonio María Barjollo Mateos, reconegut com a millor venedor de l’ONCE a Catalunya l'any 2021

  01/07/2022 Protagonistes Antonio María Barjollo Mateos ha estat reconegut com el millor venedor de l'ONCE de l'any 2021 (dreta). A la foto, acompanyat per Ángel Sánchez, director general de l'ONCE.

  Antonio María Barjollo Mateos ha estat reconegut com el millor venedor de l'ONCE de l'any 2021 a l'àmbit de la Delegació Territorial de Catalunya. Un guardó amb què l'Organització reconeix anualment l'esforç dels treballadors i treballadores dedicats a la venda dels seus diferents productes de loteria responsable, així com l'actitud en el seu lloc de treball, la implicació amb els clients o el compromís amb la tasca social de l'ONCE.

  Continuar llegint Antonio María Barjollo Mateos, reconegut com a millor venedor de l’ONCE a Catalunya l'any 2021
 • Commemorem el Dia Internacional de les Persones Sordcegues amb una visita guiada a La Model

  01/07/2022 Grup Social ONCE Per tal de donar visibilitat a la sordceguesa i amb l’objectiu d’oferir una experiència única al col·lectiu, l’ONCE Catalunya va celebrar el Dia Internacional de les Persones Sordcegues, el passat 27 de juny, sota el lema ‘Posa’t a la meva pell’. I ho va fer, després de dos anys amb restriccions, amb una visita guiada a la presó de La Model.

  Per tal de donar visibilitat a la sordceguesa i amb l’objectiu d’oferir una experiència única al col·lectiu, l’ONCE Catalunya va celebrar el Dia Internacional de les Persones Sordcegues, el passat 27 de juny, sota el lema ‘Posa’t a la meva pell’. I ho va fer, després de dos anys amb restriccions, amb una visita guiada a la presó de La Model, un acte institucional amb el testimoni de dues persones sordcegues i la presentació del sistema Dactyls.

  Continuar llegint Commemorem el Dia Internacional de les Persones Sordcegues amb una visita guiada a La Model
 • Una seixantena de nens i nenes descobreixen el seu talent al campament inclusiu de l’ONCE Catalunya

  01/07/2022 Esports, Cultura i Oci Uns 60 nens i joves d'entre 6 i 17 anys amb i sense discapacitat visual participen en els campaments inclusius que l'ONCE organitza a Barcelona per a participants de tot Catalunya. A la foto, una jove es llença amb tirolina.

  Uns 60 nens i joves d'entre 6 i 17 anys amb i sense discapacitat visual participen en els campaments inclusius que l'ONCE organitza a Barcelona per a participants de tot Catalunya. Es fan en dos torns de campaments que es desenvoluparan a l'alberg i casa de colònies La Conreria, a la Ctra. Badalona-Mollet km 6 (BV-500), situada a la localitat de Tiana, a la comarca del Maresme (Barcelona).

  Continuar llegint Una seixantena de nens i nenes descobreixen el seu talent al campament inclusiu de l’ONCE Catalunya
 • Manel Eiximeno, director del CRE ONCE Barcelona, rep la insígnia d’argent de la UFEC

  01/07/2022 Protagonistes El passat 2 de juny Manel Eiximeno, director del CREDV-CRE ONCE Barcelona, va rebre de la mà de Jordi Puigneró, vicepresident de la Generalitat de Catalunya, la insígnia d'argent de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), acompanyasts per Dolors Luna, actual presidenta de la FCECS.

  El passat 2 de juny Manel Eiximeno, director del CREDV-CRE ONCE Barcelona, va rebre de la mà de Jordi Puigneró, vicepresident de la Generalitat de Catalunya, la insígnia d'argent de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). Tot un reconeixement a la seva tasca, durant vuit anys, com a president de la Federació Catalana d’Esports per a cecs (FCECS), una distinció que honora l'esport inclusiu.

  Continuar llegint Manel Eiximeno, director del CRE ONCE Barcelona, rep la insígnia d’argent de la UFEC
 • Els músics catalans Ignasi Cambra, Ignasi Terraza i David Viñolas, a la 17 Biennal de Música ONCE

  01/07/2022 Esports, Cultura i Oci Ignasi Cambra, al piano.

  Els pianistes barcelonins Ignasi Cambra, Ignasi Terraza i el bateria David Viñolas, tots tres promocionats per ONCE Catalunya, van participar a la 17 Bienal de Música ONCE (#BienalMúsicaONCE), entre el 2 i el 5 de juny, que va recórrer set ciutats i localitats d'Aragó.

  Continuar llegint Els músics catalans Ignasi Cambra, Ignasi Terraza i David Viñolas, a la 17 Biennal de Música ONCE
 • El centenari de la Xarxa de Bus de TMB es mou en 5 milions de cupons de l’ONCE, un gran camí junts

  01/07/2022 Joc Enric Botí, delegat territorial de l’ ONCE a Catalunya, va lliurar a Gerardo Lertxundi, conseller delegat de TMB, una imatge emmarcada del cupó que l’ONCE dedicà, el passat 7 de juny, al centenari de la Xarxa de Bus de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). El director del Servei Bibliogràfic de l’ONCE (SBO) a Barcelona, Claudio Muñoz, li va entregar una reproducció del pòster del Centenari del Bus accessible, en braille i en relleu.

  Dimecres 1 de juny, a l’espai d’exposicions Mercè Sala (vestíbul de connexió de les línies L3 i L5 de l’estació de metro Diagonal), Enric Botí, delegat territorial de l’ ONCE a Catalunya, va lliurar a Gerardo Lertxundi, conseller delegat de TMB, una imatge emmarcada del cupó que l’ONCE dedicà, el passat 7 de juny, al centenari de la Xarxa de Bus de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). El director del Servei Bibliogràfic de l’ONCE (SBO) a Barcelona, Claudio Muñoz, li va entregar una reproducció del pòster del Centenari del Bus accessible, en braille i en relleu.

  Continuar llegint El centenari de la Xarxa de Bus de TMB es mou en 5 milions de cupons de l’ONCE, un gran camí junts
 • Joves amb discapacitat intel·lectual es graduen per la Universitat de Barcelona per la seva inserció

  01/07/2022 Fundación ONCE Una dotzena d'alumnes amb discapacitat intel·lectual es van graduar el passat 8 de juny per la Universitat de Barcelona en un curs de formació per a l'ocupació gràcies a un programa finançat per Fundació ONCE en col·laboració amb el Fons Social Europeu (FSE) per millorar la inserció laboral dels joves amb aquest tipus de discapacitat.

  Una dotzena d'alumnes amb discapacitat intel·lectual es van graduar el passat 8 de juny per la Universitat de Barcelona en un curs de formació per a l'ocupació gràcies a un programa finançat per Fundació ONCE en col·laboració amb el Fons Social Europeu (FSE) per millorar la inserció laboral dels joves amb aquest tipus de discapacitat.

  Continuar llegint Joves amb discapacitat intel·lectual es graduen per la Universitat de Barcelona per la seva inserció
 • Accessibilitat a l’Anella Verda de Terrassa

  01/07/2022 T'interessa Visita Comissió Accessibilitat Anella Verda de Terrassa.

  El passat 8 de juny, Gemma Badia, directora de l’ONCE a Terrassa; Àngela Arnau, tècnic de rehabilitació de l’ONCE, i l’afiliada Judit Serra van assistir a una trobada de la Comissió d’Accessibilitat de l’Ajuntament de Terrassa. La trobada va servir per validar l'estat del ferm, l'amplada i altres condicionants que garanteixin que tothom pugui transitar per aquests camins de forma autònoma. L'Ajuntament egarenc va valorar l'experiència, que ha permès detectar alguns aspectes de millora.

  Continuar llegint Accessibilitat a l’Anella Verda de Terrassa
 • El ‘Sueldazo’ reparteix dos sous de 2.000 euros/mes 10 anys, a Roses i a L’Hospitalet de Llobregat

  01/07/2022 Joc Imatge del cupó del 12 de juny, dedicat a la Feria del Libro de Madrid.

  Héctor García, agent venedor dels jocs responsables de l’Organització, és qui va portar la sort a Roses des del punt de venda ubicat al carrer de Marià Benlliure, núm. 35. I a L’Hospitalet, Jorge Mata, també venedor de l’ONCE, va repartir fortuna des del quiosc de l’ONCE de l’avinguda Masnou, núm. 51 al barri de La Florida.

  Continuar llegint El ‘Sueldazo’ reparteix dos sous de 2.000 euros/mes 10 anys, a Roses i a L’Hospitalet de Llobregat