L’Ajuntament de Terrassa inicia una campanya per conscienciar sobre la importància dels paviments podo-tàctils per a persones cegues

Secciones: T'interessa
Imatge de la campanya dels Encaminadors a Terrassa.

L'Ajuntament de Terrassa ha iniciat una campanya informativa per donar a conèixer els diferents tipus de paviments podo-tàctils que hi ha al carrers de la ciutat. Es tracta d'una campanya de difusió impulsada per l'Oficina d'Accessibilitat Municipal amb la col·laboració de l'ONCE, que té com a objectiu principal donar a conèixer a la població el funcionament i les característiques d’aquests paviments específics per a persones cegues o amb discapacitat visual greu.

Els paviments podo-tàctils tenen un relleu diferent al que trobem habitualment a les voreres, per tal de facilitar l'accessibilitat a les persones cegues o amb discapacitat visual greu. Això els ajuda a orientar-se més fàcilment i els permet desplaçar-se de manera segura i autònoma pels carrers de la ciutat.

La campanya vol fer incís, a més, en la necessitat de mantenir aquests encaminadors lliures de pas, per tal que les persones que ho necessitin puguin desplaçar-se sense impediments mitjançant els bastons d'orientació.

“És un nou pas de la ciutat de Terrassa per millorar l’accessibilitat. Ens fa contents en la mesura que s’aplica un disseny urbà que ens ajuda a tots a conviure en un mateix espai. I això és el que volem, ser un més, amb igualtat d’oportunitats. Hem recorregut ja una part del camí plegats i ho volem continuar fent amb iniciatives com aquesta que són un bé comú per a tota la ciutadania”, explicà José Juan Rodríguez Abril, director de l’ONCE a Terrassa.  

Terrassa compta amb dos tipus de paviments podo-tàctils diferents: d'una banda l'estriat, conegut com a encaminador, que serveix per guiar-se cap a una direcció i marca el recorregut segur, principalment cap a la línia de façana; i d'altra banda, el de botons, que serveix per alertar i advertir a la persona de llocs que poden tenir risc, com a les proximitats d'una calçada, ja que són espais on s'entra en convivència amb els vehicles.

La tinenta d'alcalde de Participació, Qualitat Democràtica i Drets Humans, i regidora d'Accessibilitat de Terrassa, Meritxell Lluís, assegura que “la necessitat de conscienciar i sensibilitzar als veïns i veïnes de Terrassa sobre la importància d'aquests encaminadors és essencial, perquè permeten una millor i més fàcil accessibilitat al col·lectiu de persones cegues o amb discapacitat visual. 

“Cal tenir present que a Terrassa hi ha afiliades 290 persones a l'ONCE i totes elles han de poder transitar per la via pública sense cap impediment, de manera autònoma i lliure d'obstacles”, apunta Lluís.
 

Visor de contenido web (Global)

Compartir :

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

  1. L
  2. M
  3. M
  4. J
  5. V
  6. S
  7. D
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos