L’ONCE Catalunya premia la solidaritat i la superació de la societat catalana amb els ‘Premis Solidaris 2024’, a Girona

Foto de família de premiats i autoritats.

L’ONCE va premiar dimarts 11 de juny la solidaritat que rep de la societat catalana amb el lliurament dels Premis Solidaris del Grup Social ONCE a Catalunya 2024. L’acte, celebrat al Teatre Municipal de Girona per primera vegada, va estar presidit per Carles Campuzano, conseller de Drets Socials  de la Generalitat de Catalunya i Lluc Salellas, alcalde de Girona, com a amfitrió. També van participar Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i Mercè Batlle, presidenta del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat).  Així mateix, Ángel Sánchez, director general de l’ONCE; Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya i David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya.

Els Premis Solidaris del Grup Social ONCE a Catalunya 2024, enguany sota el títol “Apropa’t a la Solidaritat’ situà als espectadors davant un contratemps, per a la resolució del qual són apel·lats pel Grup Social ONCE a treballar units. Perquè no hi ha problema prou gran que ens impedeixi aconseguir el nostre objectiu, ser solidaris.

“Aquests guardons premien la solidaritat que tenim la sort de rebre a diari a Catalunya i que ens permet fer la nostra tasca social. Els Premis Solidaris ONCE Catalunya donen visibilitat a persones i iniciatives que moltes vegades són invisibles”, assegurà el president dels Premis Solidaris ONCE Catalunya i també president del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, David Bernardo. “Ens agradaria que tothom sabés de les seves lluites i superacions quotidianes perquè s’ho mereixen. Fan una feina diària, callada i tenaç i demostren que amb esforç i constància hi ha realitats que es poden canviar”, destacà Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya.

Sensibilitat social i dedicació

Els Premis  ONCE Catalunya tenen la finalitat de reconèixer i premiar persones, entitats, institucions, mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització, l'autonomia personal i l'accessibilitat universal. 

Els premiats van rebre l’obra escultòrica SOLIDARIS, un reconeixement a la seva tasca en favor de la societat. Els Premis Solidaris ONCE Catalunya es celebren des del 2001. Des de llavors han estat guardonats, entre d’altres, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Pere Casaldàliga, el Pare Manel i la Fundació Vicente Ferrer.

Premis Solidaris 2024 ONCE Catalunya a:

A la Institució, Organització, Entitat, ONG: 

El Lloc de la Dona-Germanes Oblates

Pel treball de prevenció, atenció, formació i inserció laboral que permeten empoderar i normalitzar les vides de moltes de les dones que exerceixen prostitució als carrers.

A Barcelona, l’entitat realitza des de 1984 -aquest any és el seu 40è aniversari- un treball socioeducatiu al Raval amb les dones que exerceixen la prostitució. L’any 1996 s’inaugurà el centre El Lloc de la Dona, de la Congregació de Les Germanes Oblates, situat al cor del barri, amb instal·lacions pròpies. L’entitat té com a finalitat combatre la situació d’exclusió social que viuen moltes de les dones que exerceixen prostitució als carrers de Barcelona, fonamentalment a Ciutat Vella, mitjançant activitats de prevenció, atenció, formació i inserció laboral que permetin empoderar-les, normalitzar les seves vides i dotar-les d’una major autonomia i independència en tots els àmbits de la seva vida. 

Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona lliura el premi a El LLoc de la Dona -Germanes Oblates.
Al Programa, article o projecte de comunicació: 

Programa ‘La Porteria’ (Betevé)   

Per la inclusió i la igualtat d’oportunitats en una televisió pública i la normalització d’un tertulià amb discapacitat intel·lectual, Cristian Garcia.

La Porteria, programa d’actualitat i tertúlia sobre futbol de Betevé, aposta per la inclusió i la igualtat d’oportunitats en una televisió pública. Des de 2019 compta amb la participació normalitzada d’un tertulià amb discapacitat intel·lectual, Cristian Garcia, que també és presentador de TEB Vist. Cristian comparteix taula tots els dijous entre les 14.25 i les 15.25 hores, al costat d’altres persones expertes en futbol. Aporta un gran valor pels seus coneixements futbolístics, fins al punt que compta amb una secció pròpia: la Cristianpèdia, on cada programa recorda un antic partit del Barça, el resultat i els golejadors. Cristian, en cap cas, és presentat com una persona amb discapacitat intel·lectual, sinó que se’l valora pels seus coneixements.

Carles Campuzano, conseller de Drets Socials  de la Generalitat de Catalunya lliura el premi a Pitu Abril i Cristian Garcia, de 'La Porteria'

A la Persona Física: 

Juan Carlos Unzué

Per divulgar la seva malaltia i lluitar per aconseguir drets, ajudes i investigació per als seus companys d'equip, altres 4.000 pacients d'ELA a tot l’Estat.

Va anunciar que té l'ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica), de la qual va ser diagnosticat al juliol de 2019. Va ser porter de l'Osasuna, FC Barcelona, ??Sevilla, Tenerife i Oviedo, preparador de porters al Barça, assistent de Luis Enrique a Vigo i Barcelona i primer entrenador a Numància, Racing, Celta i Girona.

Juan carlos Unzué i el director general de l'ONCE, Juan Carlos Unzué.

A l'Empresa: 

Topromi  

Per facilitar l’ocupació i integració de persones en risc d’exclusió social.

La Fundació Topromi, entitat de la Fundació Catalunya La Pedrera, crea l’empresa d’Inserció Topromi per a facilitar l’ocupació de persones en risc d’exclusió social, donant un pas més per a complir amb la seva missió de promoure la integració social i laboral de persones en situació de vulnerabilitat social. Topromi treballa principalment en quatre serveis: obrador d’envasat de fruita seca ecològica; digitalització documental; manipulats industrials i serveis a les empreses. Qualsevol empresa o entitat que tingui una necessitat de personal per algunes feines concretes pot recórrer a l’empresa d’inserció.

A Topromi es treballa per a la millora de la qualitat de vida de les persones adultes més vulnerables, per això la missió se centra en generar llocs de treball per a persones amb especials dificultats i en acompanyar-los en el seu procés d’integració social i laboral.

Mercè Batlle, presidenta del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat) amb la directora de la Fundació Topromi, Eva Calbés.

A l'estament de l'Administració Pública:

Ajuntament d’Altafulla

Pel seu programa d’acollida a Joves migrants sols. 

Els menors no acompanyats  viuen a l'alberg d'Altafulla des del desembre del 2023.  Es destaquen els bons resultats del pla d'acollida de la vintena de joves migrants que tot just acaben de rebre el Certificat de Primera Acollida després d'un programa formatiu de 150 hores, un exemple d'integració.  

La regidoria de Benestar Social i Ciutadania de l’Ajuntament d’Altafulla vol continuar treballant en la creació d'una figura de dinamitzador de joves no emancipats i altres mesures per facilitar l'accés al món formatiu i laboral com el projecte Conversa i Vila del Pla d'Acció Comunitària i Inclusiva del Consell Comarcal del Tarragonès i el programa formatiu per al coneixement de la llengua, la cultura i els recursos d’accés al món laboral de l’Escola Municipal d’Adults d’Altafulla.
  L'alcalde Jordi Molinera i la regidora Eva Martínez de l'Ajuntament d'Altafulla reben el premi amb Lluc Salellas, alcalde de Girona i Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya i David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya.

El jurat

El jurat ha estat format enguany per David Bernardo, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya; Enric Botí, delegat de l'ONCE a Catalunya; Bárbara Palau,  consellera general de l'ONCE; Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona; Lluís Torrens, secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; Francina Alsina, presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; Mercè Batlle, presidenta del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat) i representants de mitjans de comunicació. 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos