Nou comandament accessible per a PlayStation 5: Access, a Barcelona

Secciones: T'interessa
Enrique García Cortés, tècnic del departament d'Accessibilitat de Fundación ONCE en un moment de la presentació a l'Institut Guttmann de Barcelona.

Unió Europea, juntament amb PlayStation España i Sony Interactive Entertainment España, va presentar a Barcelona el nou comandament accessible per a PlayStation 5: Access, dissenyat per a adaptar-se a les necessitats de les persones amb discapacitat.

El projecte, que compta amb el suport de la comunitat de jugadors amb discapacitat, fa possible que persones amb discapacitat motora o mobilitat reduïda puguin jugar a videojocs, així com prolongar la durada i millorar la comoditat en les sessions de joc. Entre les novetats que aquest nou comandament inclou està la incorporació de 19 coixinets de botó i 3 de joystick intercanviables.

L'acte de presentació va tenir lloc dimecres 17 d'abril a l'Institut Guttmann de Barcelona, amb una demostració sobre la comoditat i versatilitat d'aquest nou producte.

Durant l'acte, Enrique García Cortés, tècnic del departament d'Accessibilitat de Fundació ONCE, va ressaltar que “el comandament Access obre l'oportunitat al fet que moltes persones amb discapacitat física i motora puguin jugar a videojocs per primera vegada o jugar després d'una discapacitat sobrevinguda. Té una gran capacitat de personalització, ja que ofereix l'opció d'intercanviar els coixinets de botó, els coixinets de joystick i configurar tot això a través del programari de la consola. Així mateix, pot assignar una o diverses funcions a la mateixa tecla”.

Dolores García Martínez, directora regional d'Inserta Ocupació a Catalunya, va destacar que: “la participació en activitats d'oci, entreteniment i temps lliure és un component important per a la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. Suposa una necessitat fonamental que contribueix al propi desenvolupament personal. Per a garantir aquesta participació, l'accessibilitat i l'eliminació de barreres juguen un paper important. A través de la col·laboració de Fundació ONCE i PlayStation Access, les persones amb discapacitat poden gaudir de videojocs accessibles adaptant les sessions de joc a les seves necessitats”.

Montse Caldés, la codirectora i gerent de l'Institut Guttmann, va posar de manifest la importància d'aquesta mena d'iniciatives perquè: “amb elles no presentem només una innovació tecnològica, sinó un pas important cap a una societat que ha de ser cada vegada més inclusiva. Reforça la nostra missió de treballar per la inclusió de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida, incloent, per descomptat, l'oci i l'entreteniment”.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos