El Grup Social ONCE agraeix a la societat el seu suport per eliminar  el terme disminuït de la Constitució i ser persones amb discapacitat

Secciones: Grup Social ONCE Secciones: T'interessa
Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya i David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, acompanyats per Mercè Batlle, presidenta del COCARMI, van lliurar a Anna Erra, presidenta del Parlament de Catalunya, una imatge emmarcada del ‘Cuponazo’ de l'1 de març dedicat a la reforma de l'article 49 de la Constitució que ha permès eliminar el terme “disminuït” i canviar-lo per “persones amb discapacitat”. 

Dijous 29 de febrer Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya i David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, acompanyats per Mercè Batlle, presidenta del COCARMI, van lliurar a Anna Erra, presidenta del Parlament de Catalunya, una imatge emmarcada del ‘Cuponazo’ de l'1 de març dedicat a la reforma de l'article 49 de la Constitució que ha permès eliminar el terme “disminuït” i canviar-lo per “persones amb discapacitat”. 

Un total de 13,5 milions de cupons van agrair a la societat el suport rebut per a aquest canvi amb el lema “Gràcies a la vostra il·lusió som, sobretot, persones”. 

“Ha estat una lluita col·lectiva, l’esperit de la ciutadania, la veu de gairebé 700.000 catalans que han clamat per ser reconeguts pel seu nom”, destacà Enric Botí. I afegí: “La unitat de la discapacitat ha aconseguit una reforma que no neix de raons polítiques, econòmiques o ideològiques; neix de la voluntat d’una part del poble. Per això, podem dir ben alt que hem impulsat la primera reforma social de la Constitució. És un nou pas per la inclusió, per a millorar les paraules, per a aconseguir les paraules que mereixem, les paraules a les quals han de seguir els fets”. 

“És un canvi molt significatiu que reconeix l'esforç de molts ciutadans i ciutadanes per assolir aquest èxit perseguit durant més de vint anys. Per celebrar la fita,  li dediquem el nostre millor paper, el nostre ambaixador arreu, en aquest cas, el ‘Cuponazo’ i la seva imatge”, assegurà David Bernardo.

Des del Grup Social ONCE, amb més de 73.000 treballadors i treballadores (prop de 7.000 a Catalunya, sis de cada 10 persones amb discapacitat) dediquem un gran esforç, des de fa més de 85 anys, per construir una imatge d'aquestes persones des de la igualtat, respecte i l’enfocament de drets de tota la ciutadania. Hi hem dedicat molta feina diària, moltes campanyes publicitàries i un Concurs Escolar, que enguany celebra el seu 40 aniversari,  en què han participat més de sis milions d'escolars que, segurament per primera vegada a les seves vides, van conèixer així la realitat d'altres persones i van entendre la importància de la diversitat.

Imatge del cupó dedicat al canvi constitucional

 


A l’ONCE Catalunya s’hi ha sumat, en aquesta ocasió, el COCARMI Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, plataforma catalana nascuda el 1998 per defensar els drets de les persones amb discapacitat. El COCARMI representa unes 685.000 persones amb discapacitat integrades en les entitats que la conformen. És el principal portaveu i interlocutor del col·lectiu davant els poders públics, proposa polítiques a favor dels interessos de les persones amb qualsevol tipus de discapacitat. 
 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos