Núm. 83 GENER 2024

Sigfrid Gras, director de TV3 i Enric Botí, delegat de l'ONCE Catalunya, durant la presentació del cupó.

Durant la presentació, Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya, va lliurar a Sigfrid Gras, director de TV3, una imatge emmarcada d’aquest cupó. Els va acompanyar Christian Garcia, afiliat a l’ONCE i extreballador de TV3.

Foto de família del jurat del Roc Boronat 2023

El jurat de la XXVI edició del Premi Literari Roc Boronat, creat per fomentar la creació literària en llengua catalana dels escriptors de qualsevol nacionalitat i entre les persones cegues o amb discapacitat visual greu, donarà a conèixer la seva decisió durant el mes de maig del 2024.

El Patge Reial que escriu i llegeix amb braille amb tres nens al CC Arenas de Barcelona.

El Patge Reial de la Il·lusió va fer una aturada en el seu llarg camí des d'Orient. Va ser dijous 4 de gener, quan el Patge Reial més inclusiu de Catalunya, capaç d'escriure i llegir les cartes als Reis d'Orient en braille, va ser a la Plaça del Centre Comercial Arenas de Barcelona. L'ONCE es va unir també a aquest Dia Mundial del Braille dedicant-li el 'Cupó Diari'.

Eva Núñez, venedora de l'ONCE a Girona.

La sort es va repartir entre terres gironines i Barcelona. A la capital catalana, quasi cinc milions al Barri de Gràcia. I 2,8 milions al Hospital Josep Trueta de Girona.

Foto de família de persones amb discapacitat.

Retira el terme 'disminuïts' i considera més de quatre milions i mig de ciutadans i ciutadanes com a 'persones amb discapacitat'. 

Article de Miguel Carballeda, president del Grupo Social ONCE, publicat al diari El País: 'El lenguaje que merecemos'.

 

Cupó dedicat al ball de Bastons de Vilanova i la Geltrú

Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya, va lliurar a Juan Luis Ruiz, alcalde de Vilanova i la Geltrú, una imatge emmarcada d’aquest cupó.

El comandament del semàfor s'acobla a l’arnès del gos pigall.

Els semàfors acústics s’activen a través d’un comandament a distància, distribuït gratuïtament per l’ONCE, que funciona a demanda de la persona amb ceguesa, quan el prem  activa el senyal sonor durant un cicle del verd.

El passat 22 de gener Fran Sánchez, director de l’ONCE a Reus, va lliurar a Manuel Seva, president del Club Esportiu Costa Daurada, un total de quatre cadires de rodes per promoure l’esport entre persones amb discapacitat: tres de bàsquet i una de tennis de taula.

“És una gran satisfacció poder donar un cop de mà als clubs i entitats del país que fan de l’esport un camí d’integració per a persones amb discapacitat. Reivindiquem un esport inclusiu que no deixi mai ningú enrere”, comentà Fran Sánchez, director de l’ONCE a Reus.

Enric Botí, delegat de l'ONCE Catalunya, amb Fermí Villar, president d'Amics de La Rambla i Xavier Masip, gerent.

L’any passat, Amics de La Rambla i l’ONCE, van col·laborar en diferents activitats com el Tast a La Rambla, la presentació del cupó dedicat La Rambla, la Rambla Vila del Llibre i la Festa Major de La Rambla – Festa del Roser

Fotografia d'Ignasi Terraza, al piano

El Consell de Direcció i la Comissió Permanent de la Facultat d'Informàtica de Barcelona (FIB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), han decidit nomenar doctor honoris causa al pianista i enginyer informàtic Ignasi Terraza, per reconèixer la seva tasca com a referent per a les persones cegues o amb discapacitat visual que fan estudis d'enginyeria, ja que Terraza va ser la primera persona cega a llicenciar-se en Informàtica a l'Estat.

El nou comandament accessible.

El comandament inclou múltiples botons fàcilment intercanviables i disposa d'un programari que permet adaptar les sessions de joc a les necessitats de cada persona.

Poster del Concurs X Talent Challenge

En la seva segona edició, el certamen ofereix un premi de 5.000€ per a posar en marxa la idea guanyadora. Els interessats han d'inscriure's en X Talent Challenge fins al 28 de febrer 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos