Vuit emprenedors catalans amb discapacitat impulsen projectes amb ajuda de Fundació ONCE
Un total de 77 emprenedors amb discapacitat, d'ells vuit catalans, van posar en marxa els seus projectes en 2019 gràcies al programa de Fundació ONCE de suport a l'emprenedoria o creació d'empreses de l'economia social per part de persones amb discapacitat.
L'objectiu d'aquests ajuts, que Fundació ONCE ofereix en qualitat d'Organisme Intermedi del Programa Operatiu de Fons Social Europeu d'Inclusió Social i Economia Social 2018-2022 (Poises), és fomentar l'ocupació i millorar l'ocupabilitat i la inserció sociolaboral del col·lectiu.
Des de la posada en marxa d'aquesta iniciativa de foment de l'autoocupació el 1988, s'ha atorgat ajudes a un total de 1.823 emprenedors amb discapacitat.
En aquesta edició, de nou els projectes aprovats acumulen un alt grau d'innovació. Entre les iniciatives presentades figuren, per exemple, una aplicació per localitzar aparcament per a les persones amb mobilitat reduïda, la comercialització d'un joc terapèutic, un projecte de musicoteràpia, una botiga en línia de cosmètica rural i un centre de realitat virtual de simulació de competició de ral·lis.
A més, hi ha diverses iniciatives relacionades amb el món rural que van des d'un allotjament de turisme fins a un servei d'advocacia, passant per explotacions ramaderes o un servei d'eco-formació.
De les 77 ajudes concedides en l'última edició del programa, un 58 per cent han estat per a homes i un 42 per cent per a dones. Quant a la distribució geogràfica, 24 han anat a parar a beneficiaris que viuen a Andalusia; vuit han estat per a emprenedors radicats a Castella-Lleó, Catalunya, Extremadura i Galícia; set per a projectes desenvolupats a Astúries; sis per a iniciatives de Madrid i tres per a emprenedors de Castella-la Manxa i Comunitat Valenciana, a més d'un ajut per a un projecte a Canàries i una altra per un de la Regió de Múrcia.
Ajudes
En el període d'execució 2018-2022, Fundació ONCE destinarà 2,6 milions d'euros per impulsar l'emprenedoria de persones amb discapacitat. A més, en aquesta convocatòria s'han incorporat criteris específics per afavorir, per exemple, l'emprenedoria de les dones amb discapacitat.
Els emprenedors reben una ajuda econòmica fixa i mínima de 3.000 euros que es pot incrementar en funció del seu perfil: fins a 2.000 euros més els col·lectius amb discapacitat amb especial dificultat, entre els quals es troben persones amb paràlisi cerebral, malaltia mental o discapacitat intel·lectual; 1.000 euros més a les dones, els aturats de llarga durada, els majors de 45 anys i els immigrants, i fins a 2.000 euros més a les víctimes de violència de gènere, les famílies monoparentals i aquelles llars amb tots els membres en atur i fills menors a càrrec.
D'altra banda, també es prima a les empreses que generin ocupació per a altres persones amb discapacitat; als projectes que a més fomentin el desenvolupament de sectors en creixement com l'agricultura ecològica; als que contribueixin al desenvolupament rural i als que tenen a veure amb les tecnologies i societat de la informació, el turisme especialitzat, serveis de salut, medi ambient i als dirigits a investigació i desenvolupament o a la innovació social.
No obstant això, la suma total de l'ajuda no serà, en cap cas, superior als 18.000 euros.
- L
- M
- M
- J
- V
- S
- D
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31