Un premi Discapnet de la Fundació ONCE per a l'empresa tecnològica catalana Mass Factory pel desenvolupament de 'App Town Compagnon'

Secciones: T'interessa
premios_discapnet.png

Els Premis Discapnet a les Tecnologies Accessibles de Fundació ONCE, lliurats dilluns 26 de juny  a Madrid amb la presidència de la reina Letizia, han guardonat en la seva IV edició a 'App & Town Compagnon', una aplicació de l'empresa tecnològica catalana Mass Factory, un sistema de transport assistit per a persones amb discapacitat. Ha obtingut aquest guardó en la categoria C, que reconeix al projecte d'emprenedoria que destaqui per potenciar l'accessibilitat TIC.

'App & Town Compagnon' és un sistema de transport assistit per a persones amb discapacitat, majors, menors i altres col•lectius, que permet fer desplaçaments en transport públic a través d'una aplicació mòbil i una contínua monitorització dels usuaris des de qualsevol lloc i dispositiu.

El jurat dels premis ha destacat, a més, que l'aplicació s'ha desenvolupat seguint les pautes d'accessibilitat del W3C i que permet la planificació de rutes i guiat precís "mitjançant un algoritme propi i innovador".
Mass Factory és una empresa tecnològica catalana, 'spin-off' de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), constituïda amb l'objectiu de crear productes innovadors que aportin valor a la societat. Desenvolupa sistemes basats en aplicacions mòbils amb geolocalització i processament 'en el núvol', amb suport de 'Big Data' i 'Business Intelligence', per al càlcul de rutes, acompanyament, gestió i monitorització d'usuaris, facilitant i optimitzant el seu ús per a persones amb discapacitat cognitiva, sensorial i física, i millorant amb això la seva mobilitat i per tant la seva inclusió social.

A més de 'App & Town Compagnon', de Mass Factory, han resultat guanyadors en la IV edició dels Premis Discapnet a les Tecnologies Accessibles el Centre d'Estudis i Integració en Gestió del Coneixement (CEIEC), de la Universidad Francisco de Vitòria, pel seu videojoc 'DownTown, Aventura al Metro', que ajuda a les persones amb discapacitat intel•lectual a desenvolupar-se en el suburbà, i Samsung Electronics Iberia, per la integració de l'accessibilitat en els seus dispositius.

Els Premis Discapnet a les Tecnologies Accessibles reconeixen les millors iniciatives i accions en el camp de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) aplicades a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, així com a les empreses, entitats o organitzacions que hagin desenvolupat una tasca continuada en el camp de l'accessibilitat TIC.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Publicador de contenidos

Webs de ONCE

Logo de la web de ONCE (Abrir en nueva ventana)