‘Si Talía fuera ciega’ es projecta al Festival Inclús de Barcelona i a l’Antiga Audiència de Tarragona

talia.jpg

A Barcelona, el Festival Inclús va acollir, dimecres 24 de novembre a CaixaForum, la projecció de ‘Si Talía fuera ciega’, un curtmetratge protagonitzat per actors i actrius cecs de diverses companyies teatrals de l’ONCE, entre elles ‘Amanida Teatre’, de Tarragona. I a Tarragona, per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb discapacitat, es va projectar, també dimecres 24 de novembre a l’Antiga Audiència.

Hi va haver un col·loqui en el qual va intervenir Núria García, directora d’Amanida Teatre,  algunes de les protagonistes que formem part d’aquest grup teatral i Dolors Luna, presidenta de l’Associació Artística de Cecs i Deficients Visuals de Catalunya.

Inclús, Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona, promou obres audiovisuals amb l'objectiu de donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat des d'un punt de vista diferent. Comparteix i fomenta l'ús i coneixement de l'accessibilitat audiovisual. Tenen cabuda curtmetratges, pel·lícules de ficció, documentals i produccions audiovisuals d'entitats.

‘Si Talía fuera ciega’ és una experiència cinematogràfica a mig camí entre la ficció i el documental on, per primera vegada a la història, més de 100 actors i actrius cecs o amb discapacitat visual greu són protagonistes d'11 històries adaptades al cinema, a través de dos personatges ficticis. Pretén ser una pel·lícula que faci reflexionar sobre la inclusió de persones amb discapacitat a la societat i com es veuen representades al cinema.


Lucius, un ciutadà romà cec a l'Augusta Emèrita del segle I d.c. vol ser actor, però no el deixen. Invoca els déus, entre ells Talía, musa del teatre, perquè reflexioni sobre com seria el teatre fet per persones cegues. En un viatge a través del temps, Talía comença a visualitzar diferents seqüències relacionades amb autors teatrals de diferents èpoques, per acabar, adonant-se que el teatre no entén de discapacitat i que les persones cegues i les arts escèniques poden aportar moltes coses positives de forma recíproca.

Les 11 companyies de teatre de l'ONCE participants en aquest projecte audiovisual són: ‘Amanida Teatre’, de Tarragona; ‘La Ruina Teatro’, d'Albacete; ‘La Luciérnaga’, de Madrid; ‘Muxicas’, d'Orense; ‘Jacaranda11’, de Granada; ‘Samaruc Teatre’, de València; ‘Homero Teatro’, de Sevilla; ‘Tiflonuba Teatro’, de Huelva; ‘Sa Boira Teatre’, de Palma de Mallorca; ‘Valacar Teatro’, de la Corunya, i ‘La Esfera Teatro’, de Gijón.

‘Si Talía fuera ciega’ va néixer de la mà del reconegut actor i director teatral Esteve Ferrer, assessor de teatre de l'ONCE, amb el suport de la Direcció de Promoció Cultural de l'ONCE. L'adaptació i direcció ha estat a càrrec del realitzador Antonio Gil Aparicio, cineasta emeritenc i director de la Setmana de Cinema Inclusiu i Discapacitat (SECINDI) de Mèrida, i tot el seu equip de col·laboració d'Emblema Films.
 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos