Quasi 14.000 persones gaudeixen de ‘Veure i Tocar’, mostra itinerant dels 25 anys del Tiflològic

visita_guiada_exposicio_veure_i_tocar_mmb.jpg

Des de la seva inauguració fins la seva clausura el passat 1 de juny, un total de 13.640 persones han visitat l’Exposició Itinerant que celebra els 25 anys del seu Museu Tiflològic, que té la seva  seu central a Madrid i va acollir el Museu Marítim de Barcelona. Això és una xifra rècord!
Cal destacar la visita guiada  per a afiliats a l’ONCE que es va fer el  21 de maig i la del dia de la clausura, a la qual van assistir  200 persones del grup de la gent gran de l’ONCE a Catalunya, capitanejats per Pere Badia, president de SUPO Barcelona. 
El dissabte 20 de maig, coincidint amb la Nit de Museus, el nombre de persones que van visitar l’exposició va estar força destacat. La Nit dels Museus és una iniciativa del Consell d'Europa que enguany ha arribat a la seva tretzena edició. Durant aquesta nit, diversos museus de Catalunya, entre ells el Marítim van obrir les portes més enllà de la mitjanit amb diverses propostes lúdico-culturals.

En aquesta Exposició Itinerant, el visitant ha pogut veure i tocar la maqueta dels Palaus Àrabs de l'Alhambra i la del Taj Mahal, entre d'altres, per conèixer què sent una persona cega quan percep l'art a través dels seus dits.

De l'Alhambra al del Taj Mahal
En aquesta Exposició Itinerant, el visitant ha pogut veure i tocar la maqueta dels Palaus Àrabs de l'Alhambra i la del Taj Mahal, entre d'altres, per conèixer què sent una persona cega quan percep l'art a través dels seus dits. A més, va poder veure i també tocar obres d'art realitzades per persones cegues o amb discapacitat visual greu, com la Serie Cielo y Tierra Eterno Poema nº 28, del pintor cec Ataúlfo Casado; Luz de Clamor, fotografia de Carme Ollé; Tripeando, del també fotògraf amb discapacitat visual Juan Torre; Bodegón, pintura de Mª Covadonga Martín Alonso, o Dehesa Soriana, del pintor José Miguel González. En total, 32 peces exposades.

El visitant va tenir l'oportunitat d'admirar també La Castañera, pintura de Rafael Arias; Gran Vía, fotografia de Marcelo Bilevich; Concierto I, del pintor Fernando Torres; Dalí y yo, una pintura d'Eduardo Matute  o Rossy de Palma, un retrat que mostra la forma en què la pintora Kelly Arrontes veu a l'actriu.
Aquesta mostra també va incloure escultures: Homenatge a l’ONCE, de l’autor sordcec José María Prieto Lago; Soñando, d'Andrés Clariana;  Salomé, de Cesar Delgado i Hombre con perro  i Los novios, de Miguel Detrell.
A més, s'ha exhibit material tiflològic que han utilitzat o utilitzen les persones cegues, com una pauta d'escriptura en caràcters visuals, un àbac, una màquina calculadora o El Libro de Escritura en Relieve de Llorens, datat en 1872.
Paral•lelament a aquesta exposició del Museu Tiflològic, es va poder visitar una mostra de la fotògrafa Carme Oller, afiliada a l’ONCE, i de l’escultor sordcec Andrés Clariana.

El Museu Tiflològic de l'ONCE
El Museu Tiflològic (http://museo.once.es) és un espai accessible a tots els públics, on es fan servir, com a canals d'entrada de la informació, el tacte i l'oïda, al costat de la vista. A les seves sales es mostren quatre col•leccions: la de maquetes de monuments arquitectònics, la d'obres d'artistes amb discapacitat visual greu, la de material tiflològic i la de llibres en braille i altres sistemes d'escriptura anteriors a la creació de l'ONCE.
Es va inaugurar el 14 de desembre de 1992 i és un espai concebut perquè els seus visitants puguin veure i tocar les peces exposades, encara que el que realment el fa original i únic és el fet de ser un museu que neix per decisió dels seus usuaris i dissenyat per aquests a la mesura de les seves necessitats.
S'hi exhibeix el patrimoni cultural de l'ONCE i es desenvolupen els programes d'exposicions temporals d'obres d'artistes cecs i d'extensió museística a través de l'exposició itinerant dels seus fons. L'objectiu és promocionar i satisfer les necessitats culturals de les persones amb discapacitat visual greu, així com servir d'aparador als esforços d'integració i normalització perseguits per l'ONCE.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Publicador de contenidos

Webs de ONCE

Logo de la web de ONCE (Abrir en nueva ventana)