Presentació del llibre del jove afiliat Pere Ribes

pere_ribes_libro.jpg


Dijous 16 de gener va tenir lloc, a la Biblioteca Pública Arús (passeig de Sant Joan, 26 de Barcelona), la presentació del llibre Pere Ribes, És quan faig ràdio que hi veig clar, de Pilar Riera i publicat per l’editorial Oliveras.

L’acte va anar a càrrec de Gemma Ros, crítica d’art; Daniel Fenoy, activista cultural i del propi Pere Ribes, protagonista del llibre que va estar acompanyat per la seva mare, l’Antònia Graboleda; l’escriptora, Pilar Riera; l’editor, Josep Oliveras i Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona.

El llibre explica el naixement d’en Pere, l’impacte que la seva ceguesa va causar a la família, com és el seu dia a dia a l'ONCE i les activitats diàries, com en Pere es relaciona a l’escola, amb els amics. Segons l’autora, “el llibre demostra que les limitacions d’en Pere s’han convertit en la seva gran fortalesa per dur a terme una vida normal on poques coses són impossibles”.

A 'És quan faig ràdio que hi veig clar' es narra com la ràdio ha estat la companya inseparable d’en Pere Ribas i com ha aconseguit fer-se un lloc a les ones i al cor dels oients. La ràdio ha estat per en Pere la demostració autèntica de que tot és possible. 

Gemma Ros, crítica d’art; Daniel Fenoy, activista cultural i del propi Pere Ribes, protagonista del llibre que va estar acompanyat per la seva mare, l’Antònia Graboleda; l’escriptora, Pilar Riera; l’editor, Josep Oliveras i Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona.

En Pere Ribes, olotí, és cec de naixement i té molt clar que de gran vol ser periodista esportiu. De fet, ja és comentarista dels partits de l’equip local a Ràdio Olot i estudia com  juga el rival escoltant partits anteriors. “Quan era petit em deia: ‘sóc cec, com puc veure el futbol?’. He trobat una cosa que ha estat la meva salvació: la ràdio. La ràdio són els meus ulls”.

L'agost de 2014 Pere Ribes va conèixer David Planella de Ràdio Olot. El periodista el va convidar a seure al seu costat per escoltar els partits de futbol. Pel Pere la ceguesa no és una barrera per construir el seu somni: ser de major periodista esportiu. “Jo amb la ràdio veig perfectament tot el que passa en el partit. Per això sé que ho sabria fer bé", afirma Pere. I s’explica: "Només vaig uns segons més tard que la resta de locutors, per rematar amb la meva intervenció i comentaris el que ells conten”. Pere estudia com  juga el rival escoltant partits anteriors. Explica que veu el futbol a través de la ràdio, perquè el periodista que retransmet el partit li descriu el terreny de joc i qui té la pilota, i la resta és imaginar-ho.

Al 2017, l’ONCE Catalunya va atorgar un del seus Premis Solidaris com a Mitjà de Comunicació al programa  L’Olot, a Ràdio Olot, on participa el Pere.

El llibre ha comptat amb la col·laboració i el testimoni dels pares d’en Pere i amb l’aprovació del propi protagonista.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Publicador de contenidos

Webs de ONCE

Logo de la web de ONCE (Abrir en nueva ventana)