Marc Albors, campió juvenil d’Esquí Alpí per a cecs

marc_albors.jpg

El català Marc Albors, la madrilenya Inés Gortázar, i la càntabra Celia Gramse, s'han proclamat campions d'Espanya d'Esquí Alpí per a cecs en les seves respectives categories, després de la disputa de la competició a l'estació granadina de Sierra Nevada els passats 22 i 23 de març.

En la categoria juvenil masculina van destacar Marc Albors al costat del seu guia Marc Coll, i en la femenina, Celia Gramse que va estar acompanyada de Pepo Barreiro. Tots ells també van aconseguir la primera plaça en les proves programades en aquest Campionat d'Espanya d'Esquí Alpí. Inés Gortázar, al costat de la seva guia Alba Villamediana, va conquistar el títol en categoria absoluta després de vèncer amb claredat en les dues proves de gegant i l'eslàlom femení.

A més, el granadí Andrés Boira al costat del seu guia Rafael Areces, va fer bons els pronòstics que el situaven com un dels favorits en categoria absoluta masculina, i es va alçar amb el títol en el gegant. En l'eslàlom no va poder finalitzar la segona mànega, i la medalla d'or la va conquistar a l'aragonès Raúl Simón al costat del seu guia Rubén Salmerón.
Cal destacar que tant Marc Albors com Inés Gortázar formen part de l'equip de tecnificació de la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs (FEDC), la qual cosa reflecteix la bona feina i l'entrenament que han seguit durant la temporada hivernal.

Organitzat per la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs (FEDC), al Campionat d'Espanya van acudir un total de 24 els esquiadors cecs en categoria absoluta (11 esportistes) i juvenil (13 esportistes). Van estar acompanyats dels  seus guies en el que va significar la segona competició oficial que van disputar fora de Madrid després de l'arribada de la pandèmia fa un any.

Tots els participants, que a més van realitzar un petit curs de tecnificació durant el cap de setmana a l’estació granadina, es van realitzar una prova serològica prèvia a la disputa del Campionat d’Espanya, utilitzant mascareta fins i tot durant els descensos, i gel hidroalcohòlic abans d’accedir a la pista.

Meritxell Lorca, atleta cega espluguina, guanyadora de la primera copa FEDC d'esquí.
Meritxell Lorca, atleta cega espluguina, i la seva guia Martina Fuster van ser la guanyadores de la primera Copa FEDC (Federació Espanyola d’Esports per a Cecs) d'esquí, disputada els passats  13 i 14 de febrer a Madrid Snowzone. Va ser la primera cita del circuit de carreres d’esquí, format  per les dues Copes i els Campionats d’España Juvenil i Absolut d’Esquí Adaptat. "Sincerament no m'ho esperava. Sí que ho dono tot de mi; la Martina (la meva guia) i jo notem que estan sortint els nostres fruits després de 9 anys de molts entrenaments i sobretot de sincronització” va manifestar Meritxell.

La segona Copa  FEDC es va celebrar els passat dies 6 i 7 de març  a Sierra Nevada (Granada), coincidint amb el Trofeo Riosport Fadi Absoluto Inclusivo. En Slalom, a la categoria juvenil femenina, segona posició de Lucía Roda amb el seu guia Diego Lorita. A la categoria, juvenil masculina, els guanyadors van ser Marc Albors i el seu guia Marc Coll . I tercers, Àlex Guijarro i el seu guia Ignacio Martínez.
En Gegant, a la categoria sènior homes Daniel Esquiva i la seva guia Laura Roset, van quedar en  tercera posició. I en dones, a la categoria sènior, segona posició per Elena Huguet i la seva guia Marina García.

El guia, única particularitat
L'esquiador cec o amb discapacitat visual greu no és diferent a un altre esquiador. L'única particularitat és que presenta una discapacitat sensorial i, per això, ha d'anar acompanyat d'un guia, que es converteix en una figura imprescindible.

El guia sempre va davant del esquiador amb discapacitat visual i sol utilitzar un intercomunicador sense fil, en el cas de tenir resta visual, perquè l'esquiador segueixi la seva veu i instruccions. Quan es tracta d'esquiadors cecs totals, el guia porta un megàfon a l'esquena, perquè pugui ser seguit pel corredor.

A l'igual que en altres esports, les persones cegues (categoria B1), les que tenen poc  resta visual (B2) i aquelles que posseeixen un gran resta visual (B3) competeixen en una mateixa categoria amb la diferència que s'aplica un coeficient corrector al temps real aconseguit, segons la categoria.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos