Les persones cegues reivindiquen en 'El dia del bastó blanc' que les adaptacions d’espais i edificis per la pandèmia es facin amb disseny universal

Secciones: T'interessa
bastones_0.jpg

L'ONCE celebrà el Dia Internacional del Bastó Blanc, signe de la mobilitat de les persones cegues a tot el món, i llançà un avís a les autoritats perquè les adaptacions d'infraestructures, edificis i altres espais que es realitzen per raons de la pandèmia siguin accessibles. Aquesta reivindicació es va fer conjuntament amb la Unió Mundial de Cecs (UMC).

L'ONCE i la resta d'organitzacions de persones cegues del món continuen reivindicant que s'apliquin normes de disseny universal. “És necessari que tota la ciutadania s'adapti a la nova normalitat sense que ningú es quedi enrere o vegi limitada greument la seva mobilitat o accés a serveis públics, el que pot ser encara més greu en cas de persones cegues o amb una altra discapacitat” subratlla Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya.

A més, l'Organització recordà la importància que té el bastó blanc per a la vida independent de les persones cegues o amb discapacitat visual. I reivindica la capacitat i la necessitat d'aquestes persones de comptar amb espais i serveis cada vegada més accessibles, especialment en la situació en la qual viu el món.

L'ONCE se sumà així a la reivindicació de la UMC en la recerca de com gestionar la Covid-19 i el seu impacte, i recordà als països que no oblidin les obligacions consagrades a la Convenció de l'ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, més específicament, en el seu Article 9, requereixen que els països identifiquin i eliminin els obstacles i barreres i garanteixin que puguin accedir al seu entorn, al transport i a serveis públics.

A l'Article 19, s'assenyala que han de poder viure amb independència i estar incloses en la comunitat. A més, al número 11 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), es destaca la importància de fer que les ciutats i els assentaments humans siguin segurs per a tota la ciutadania. Cal que els països s'esforcin per aconseguir aquesta fita, ja que l'accés universal eliminarà alguns dels reptes als quals en l'actualitat s'enfronten els usuaris cecs i amb discapacitat visual del bastó blanc.

En la celebració del Dia Internacional del Bastó Blanc, l'ONCE, al costat de la UMC i a la resta d'organitzacions de persones cegues, confia que els que elaboren les polítiques reconeguin la importància del dret de les persones cegues i amb discapacitat visual a desplaçar-se amb independència i seguretat en un entorn universalment accessible amb el seu bastó, així com que elles mateixes valorin tenir-lo, utilitzar-lo i mantenir-lo desinfectat per seguretat de tots.
 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos