La sèrie animada 'On Fologüers' torna per alertar de les barreres que ha creat la 'nova normalitat'

on_floguers.jpg

Fundació ONCE va estrenar divendres 26 de juny un nou capítol de la sèrie animada On Fologüers, que en aquesta ocasió alerta de les barreres que ha creat la 'nova normalitat' per a les persones amb discapacitat. Sota el hashtag #BarrerismoCovid, els protagonistes aborden amb humor com s'enfronten les persones amb discapacitat a la situació que ha deixat la pandèmia del coronavirus i que inclou centenars de normes poc accessibles, mampares, màscares o gels hidroalcohòlics que dificulten la seva vida quotidiana.

José Luis Martínez Donoso, director general de Fundació ONCE, posa de manifest que la 'nova normalitat' “no ha de deixar enrere a les persones amb discapacitat. Durant l'Estat d'Alerta moltes persones amb discapacitat van viure situacions de discriminació, tancades a casa seva i vam veure com es recriminava a joves amb autisme i els seus acompanyants que sortien a fer passejades terapèutics. En aquesta nova etapa les persones amb discapacitat no hem de quedar fora i hem de poder realitzar la nostra vida diària amb total llibertat”.

El primer dels dos capítols, que es distribuiran per xarxes socials, està protagonitzat per Dani, que és un jove amb discapacitat intel·lectual, i Maria, que es mou en cadira de rodes. Sota el títol 'Mare meva la nova normalitat', Dani posa de manifest les dificultats que tenen les persones amb discapacitat intel·lectual per comprendre tota la informació, el llenguatge i la normativa generada per lluitar contra la pandèmia.

Per la seva banda, en el seu dia a dia Maria ha de sortejar les mampares i barreres que s'han instal·lat en els espais públics perquè els ciutadans mantinguin la distància de seguretat. També adverteix de les dificultats per accedir a un gel hidroalcohòlic situat molt alt per a assolir-lo.

Paral·lelament a aquest material audiovisual, Fundació ONCE ha publicat juntament amb el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) i el Reial Patronat sobre Discapacitat el tríptic “11 claus per a una 'nova normalitat' accessible”, en què es fan recomanacions tenint en compte les necessitats de les persones amb discapacitat en l'adequació dels espais i edificis públics a aquesta nova realitat fruit de la lluita contra la Covid-19.

La publicació aborda, de manera fàcil i senzilla, onze elements com són les 'Pautes de conducta', 'Informació en diferents formats', 'Adequació d'Equips de Protecció', 'Dispensadors de gel hidroalcohòlic', 'Espai de separació mínima', 'Mampares separadors de protecció', 'Terrasses i vetlladors', 'Sistemes d'activació d'elements', 'espais higiènics d'ús públic', 'Transport col·lectiu' i 'Reducció d'aforament d'espais públics'.

‘On Fologüers’
Després de l'èxit de la primera temporada, estrenada el juny de 2016, Fundació ONCE va tornar a insistir en aquest format per tal de visibilitzar i tractar de normalitzar el dia a dia de les persones amb discapacitat retratades en una colla d'amics que s'enfronten a situacions quotidianes i que resolen amb molt sentit de l'humor.

Gràcies a la seva aposta per normalitzar la discapacitat, la sèrie de Fundació ONCE va ser reconeguda en 2008 amb el Premi Cermi.es en la categoria de Comunicació i Imatge Social de la Discapacitat.

Després de 16 capítols, emesos en dues temporades, la sèrie torna ara per sumar-se a la lluita contra el coronavirus i les desigualtats i barreres que genera.

La sèrie s'emet en els canals de xarxes socials de Fundació ONCE i també es pot accedir a través del web de Fundació ONCE (www.fundaciononce.es).
Enllaç al capítol: https://youtu.be/V9Hs0DYm1ig

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos