'La mirada tàctil', sempre a prop

Secciones: T'interessa

El programa La Mirada Tàctil, segueix al costat de les persones amb discapacitat en el seu compromís per a l’accessibilitat de la Xarxa de Museus Locals (XML) de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb l’ONCE Catalunya. Des del 2007, ambdues institucions col·laboren en la campanya La Mirada Tàctil, dirigida als museus locals amb l’objectiu de fer accessible el patrimoni i els seus continguts als visitants amb discapacitat visual, ceguesa o mobilitat reduïda posant a l’abast de tots el ciutadans els tresors del nostre patrimoni cultural.

L’objectiu La Mirada Tàctil és fer dels museus un espai per a tothom, sensibles a les desigualtats i compensar les dificultats comunicatives d’aquells col·lectius sovint poc representats. A través d’aquest projecte, l’Oficina de Patrimoni Cultural desenvolupa diverses accions per adaptar i fer accessible mitjançant recursos físics i digitals els continguts de les exposicions permanents dels equipaments de la XML, integrada per 68 museus de 57 municipis, així com el de les exposicions itinerants produïdes conjuntament amb els museus.

Actualment hi ha 29 exposicions permanents inclusives del patrimoni del museu i enguany s’incorporen a la llista d’equipaments que ja disposen d’aquests materials els museus de Cardedeu, Canet de Mar, Capellades i Vilassar de Dalt. Amb aquest bagatge, el programa La Mirada Tàctil preveu implementar nous recursos i serveis a més equipaments de la XML en els propers mesos per fer més universal l’accés a la cultura a tota la ciutadania.

Entre les exposicions vigents que es poden visitar virtualment a https://www.youtube.com/user/LaMiradaTactil hi figuren les mostres “El modernisme i les flors. De la natura a l'arquitectura” que actualment es presenta al Museu Abelló de Mollet del Vallès, “De París a Nova York. Gravats de la Col·lecció Gelonch Viladegut” al Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet, “L’home nu. Tot despullant els arquetips de la masculinitat” del Museu de l’Hospitalet i “Caput aut Navis. A cara o creu” al Museu Molí Paperer de Capellades.

Enguany s’han incorporat els vídeos amb itineraris a l’aire lliure com el recorregut botànic al jaciment arqueològic de l'Esquerda a Roda de Ter o la visita inclusiva a les coves del Toll del Museu Arqueològic i Paleontològic de Moià.

També han estrenat vídeos les exposicions permanents del Museu de L’Esquerda a Roda de Ter, de Can Tinturé al Museu d’Esplugues de Llobregat amb la col·lecció de rajola de mostra Salvador Miquel; l’exposició “Cruïlla de Camins” del Museu Municipal de Molins de Rei; i la col·lecció 2  artística del Mas Manolo del Museu Thermalia de Caldes de Montbui, centrada en l’obra de l’artista Manolo Hugué, amb escultura, pintura, ceràmica, dibuix i joieria.

El Servei Bibliogràfic de l’ONCE Catalunya col·labora amb el programa La Mirada Tàctil en l’edició de les guies per als visitants cecs o amb discapacitat visual greu amb macro caràcter, impressió en braille i les làmines i objectes en relleu.

Al 2015, la Diputació de Barcelona va rebre, per La Mirada Tàctil  un dels Premis Solidaris que l’ONCE concedeix a aquelles persones, empreses, ONG´s, entitats i organismes de l’Administració pública i  programes o treballs de comunicació que, en opinió del Jurat, s'hagin compromès més des dels seus diferents àmbits d'actuació per dur a terme una labor solidària coincident amb els valors essencials de la Cultura Institucional del Grupo Social ONCE i la filosofia que impregna l’Economia Social i els objectius del Tercer Sector.
 

Visor de contenido web (Global)

Compartir :

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Noviembre

« »
 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya

Publicador de contenidos