La Fundació ONCE per a Llatinoamèrica llança una nova convocatòria del seu programa FOAL Violeta

foal_0.jpg

La Fundació ONCE per a Llatinoamèrica (FOAL) va obrir la IV convocatòria del seu programa FOAL Violeta, una iniciativa que persegueix donar poder a dones i nenes amb discapacitat visual donant suport a la materialització de projectes d'emprenedoria o aquells que afavoreixin el desenvolupament de les seves habilitats i capacitats amb la implicació del seu entorn.

L'anunci es va fer en el transcurs d'una trobada online que va donar veu a dues organitzacions que van ser beneficiàries de les subvencions d'aquest programa en anys anteriors: la Fundació María Elena Restrepo - FUNDAVE, de Colòmbia, amb el seu projecte 'Dones de Colors'; i la Federació Argentina de Cecs i ambliops, FAICA, amb l'acció 'Dones en moviment'.

Per tal de compartir la feina que FOAL, juntament amb la Unió llatinoamericana de Cecs (ULAC), desenvolupa per promoure la igualtat de gènere i promoure la participació en aquesta nova convocatòria del programa FOAL Violeta, tant de les organitzacions civils que treballen a favor dels drets de dones i persones amb discapacitat, públiques i privades, la trobada va comptar amb la participació de 102 persones de 18 països en els quals coopera FOAL.

Les assistents van exposar els motius que els havien portat a presentar el seu projecte i van valorar els resultats obtinguts. Així, des d'Argentina i Colòmbia, Soledad Galvez, Laura Lemura, Rosario Buevara i Clara Insignares van compartir l'impacte que van tenir els seus projectes en cadascú dels països, així com les principals dificultats a les que van fer front.

Estefania Mirpuri, directora general de FOAL i Elisabeth Campos, secretària d'igualtat de gènere de la ULAC,  van traslladar la importància de comptar en les seves organitzacions amb accions directes específicament dirigides a promoure la igualtat entre homes i dones.

Amaya Granja, tècnic de FOAL, va presentar posteriorment el programa i la convocatòria donant l'oportunitat a les participants de plantejar qüestions que els ajudin a elaborar i presentar els projectes.

FOAL i els seus socis locals treballen en l'àmbit de la igualtat de gènere alineats amb les normatives de referència, fonamentades en la Carta de Nacions Unides (1945) i en els compromisos assumits per la ratificació dels convenis internacionals establerts en les Conferències Internacionals de l'Organització de les Nacions Unides (ONU), especialment la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (CDPD) i la Convenció per a l'Eliminació de totes les formes de discriminació contra la Dona (CEDAW), la normativa de la Unió Europea vinculant per els països membres i les directrius i recomanacions emanades pel CAD-OCDE, a més de les diferents legislacions nacionals.

Així mateix, el seu treball es vincula amb l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, sobretot amb l'ODS 5 sobre la Igualtat de Gènere i l'Empoderament de la Dona, que compta amb indicadors i metes que hauran de ser assolides pels països en 2030 .

La IV Convocatòria de subvencions a projectes FOAL Violeta romandrà oberta fins al dia 9 d'abril de 2021.

Visor de contenido web (Global)

Compartir :

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Diciembre

« »
 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya

Publicador de contenidos