La colla 'ON Fologüers' se suma al concurs escolar ONCE sobre l'ús i l'addicció a les noves tecnologies

folowers2.jpg

Els famosos personatges de la minisèrie animada 'On Fologüers' se sumen al 37 concurs escolar del Grup Social ONCE que, en aquesta edició, vol traslladar el missatge que la tecnologia és la nostra aliada sempre que fem un ús responsable de la mateixa i no un abús que pot comportar riscos i conseqüències no desitjades.

Per això han protagonitzat un capítol especial en què cada personatge relata la seva relació amb les xarxes socials i explica com les noves tecnologies ajuden a les persones amb discapacitat en la seva inclusió en la societat. Animen d'aquesta manera als estudiants a fer un ús responsable, i no un abús, dels mòbils, les tablets i ordinadors, i a participar en aquesta edició del concurs escolar.

On Fologüers és una iniciativa de Fundació ONCE amb l'objectiu de promoure la normalització de les persones amb discapacitat i mostrar la discapacitat sense que es parli d'ella. Els personatges de la sèrie són joves amb i sense discapacitat que desenvolupen la seva vida en diferents entorns i protagonitzen trames a través de les que coneixem les barreres socials i arquitectòniques a què han de fer front en el seu dia a dia. Durant aquest estiu també s'han sumat a la lluita contra el coronavirus i les desigualtats i barreres que genera per a les persones amb discapacitat.

ConexiON #8211 AdicciOFF
Sota el lema 'ConexiON, AdicciOFF. Això no és un joc', s'ha posat en marxa el 37 concurs escolar del Grup Social ONCE, un programa de sensibilització educativa que pretén treballar a l'aula de manera activa valors com la solidaritat i el pensament crític, l'important paper de l'alumnat, i el treball col·laboratiu per aconseguir la igualtat d'oportunitats per a tothom.

El repte d'aquest any consisteix a crear una campanya publicitària de sensibilització amb un missatge capaç d'inspirar a tota la societat. Al 37 concurs escolar del Grup Social ONCE poden participar tots els escolars dels centres educatius espanyols públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació especial i Formació Professional.

La participació es realitzarà per aules completes (una feina-una aula) dirigides per un docent. Els estudiants de Primària i Educació Especial (Categories A, B i E) hauran de fer una falca de ràdio d'un minut, com a màxim, capaç de transmetre un missatge sobre el bon ús de la tecnologia per part dels menors. Haurà d'anar titulada i, per facilitar l'accessibilitat a la feina, incorporarà un document amb el text utilitzat.

Per la seva banda, els estudiants de Secundària (categoria C) hauran de dissenyar un cartell publicitari que capti l'atenció i transmeti un missatge que fomenti l'ús responsable de la tecnologia, evitant l'abús de la mateixa. Haurà d'incloure un eslògan i una audiodescripció de la feina.

Per als estudiants de Batxillerat i FP (Categoria D), el concurs demana la realització d'un espot publicitari, de 40 segons, per sensibilitzar sobre l'ús responsable de la tecnologia i els riscos que comporta el seu abús. Haurà d'estar acompanyat d'un títol i un document amb el guió, per facilitar l'accessibilitat a les persones amb discapacitat.

El jurat valorarà de manera especial la creativitat, la qualitat, el missatge i l'accessibilitat dels treballs presentats que, com en anteriors edicions, concursaran a nivell provincial, autonòmic i nacional.

Cada grup o aula haurà de pujar a la pàgina web del concurs (www.concursoescolaronce.es) el seu treball. Els directors o professors de tots els centres educatius que desitgen participar en el concurs i accedir als materials educatius, podran fer-ho a través del propi web o per via telefònica al número gratuït 900 808 111, sent la data límit de recepció de participacions el 5 de febrer de 2021.

La pàgina web http://www.concursoescolaronce.es/ 
Twitter    @ConcursoONCE
Facebook facebook.com/concursoescolarONCE  
YouTube    http://www.youtube.com/user/concursoescolaronce
Instagram   https://www.instagram.com/concursoonce/
 

Visor de contenido web (Global)

Compartir :

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Diciembre

« »
 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya

Publicador de contenidos