L’ONG Grans Amics i l’ONCE col·laboraran en el voluntariat a persones con discapacitat visual

grandes_amigos.jpg

L'ONG Grans Amics i l'ONCE van signar, el passat 18 de setembre, un conveni de col·laboració dirigit a coordinar accions de voluntariat social per a les persones cegues i amb discapacitat visual greu. El conveni ha estat rubricat per la directora de l'ONG Grans Amics, Mercedes Villegas Beguiristáin, i el director general adjunt de Serveis Socials per a persones Afiliades de l'ONCE, Andrés Ramos Vázquez.

Per a Grans Amics aquest conveni suposa “seguir amb el nostre esperit de col·laborar sempre amb els principals actors que ens permetin millorar la nostra principal missió, que és acompanyar a persones grans que expressen sentiments de solitud i, a partir d'ara, el nostre compromís és el de poder coordinar-nos en els diferents territoris”, segons va explicar Mercedes Villegas.

Per la seva banda, Andrés Ramos va reconèixer que és un honor poder signar aquest conveni amb una ONG com Grans Amics “de gran prestigi, ja que porten 17 anys treballant en favor de les persones”. “A la fi es tracta de sumar i, per l'ONCE, comptar amb aquest tipus de convenis suposa poder arribar a un major nombre de persones afiliades a la nostra organització en situació de solitud, molt especialment en determinades zones geogràfiques”, va afegir.

El conveni ha estat rubricat per la directora de l'ONG Grans Amics, Mercedes Villegas Beguiristáin, i el director general adjunt de Serveis Socials per a persones Afiliades de l'ONCE, Andrés Ramos Vázquez. Moment de la signatura..

Mitjançant el present acord, ambdues entitats es comprometen a col·laborar en el desenvolupament de projectes de sensibilització, foment i promoció del voluntariat social i contribuir a la prestació de serveis de voluntariat a les persones amb ceguesa i discapacitat visual greu a tot l'àmbit estatal.

L'ONG Grans Amics aportarà entre d’altres, la seva experiència en atenció a persones grans en situació de solitud, i en la gestió i integració en xarxes veïnals, a més de posar a disposició del col·lectiu de l'ONCE els seus voluntaris per donar suport als programes de la institució en aquells àmbits territorials en els quals es requereix un complement o reforç.

Per la seva banda l'ONCE ofereix la seva experiència i formació als voluntaris col·laboradors en l'atenció a les persones amb deficiència visual greu, a més de l'estructura territorial per a l'expansió d'aquesta col·laboració entre les dues entitats i així crear programes conjunts d'atenció a través del voluntariat als col·lectius més vulnerables.

El conveni entra en vigor el mateix dia de la seva signatura amb una vigència d'un any prorrogable amb el consentiment de les dues parts.

Sobre Voluntariat ONCE
L'any 2001, l'ONCE es va constituir com a entitat de voluntariat en l'àmbit de tot l'Estat. Des de llavors i amb l'experiència acumulada, pel que fa a la gestió del servei, la detecció de noves demandes de les persones afiliades, la promulgació de la nova Llei de Voluntariat 45/2015, de 14 d'octubre, així com la necessitat de fomentar la col·laboració i solidaritat amb les persones cegues d'altres països ha anat adequant el servei. En l'actualitat, compta amb prop de 3.000 voluntaris.

En l'actualitat l'ONCE ofereix els següents programes de Voluntariat: Programa d'Acompanyament (amb subprogrames Telefònic i de Gossos Guia), d'Accés a la Informació (subprogrames de Reforç de Competències en Braille i/o Tiflotecnología i de voluntariat digital), Esportiu, cultural-Recreatiu (subprograma de Suport a Famílies), Programa de Difusió-Tutorització (dividit en aquests dos aspectes) i Voluntariat Internacional (Inclusió Educativa, Formació i Inclusió Laboral i Enfortiment del Moviment Associatiu de Persones amb Discapacitat Visual).

 

 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos