L’ONCE premia la solidaritat catalana

Secciones: Solidaritat
solidaris_premiats.jpg

L’ONCE ha premiat, com cada any, la solidaritat que rep de la societat catalana amb el lliurament dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2017. Va ser en una gala celebrada a l'Auditori ONCE Catalunya, ple de gom a gom, dijous 5 d'octubre.

Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya; Ángel Sánchez, director general de l’ONCE; Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Enric Morist, president de la Taula del Tercer Sector i Antonio Guillén, president del COCARMI, van entregar els Premis Solidaris ONCE Catalunya 2017, en un acte al qual també van assistir representants del Tercer Sector, del món polític i social i el delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, Xavier Grau.

El president del Consell Territorial de l'ONCE Catalunya, Enric Botí,  va assenyalar que els guardons premien “la feina ben feta d'aquells que ajuden diàriament a persones amb discapacitat en qualsevol activitat".

Els guanyadors dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2017 són:

Fundació Arrels, a la Institució, Organització, Entitat o ONG.
Programa ‘L’Olot, a Ràdio Olot’, al Mitjà de Comunicació.
Jaume Marí Pàmies (a títol pòstum), a la Persona Física.
Tallers Gaudí, a l'Empresa.
Ajuntament El Prat de Llobregat /Àpats a domicili, a l'Administració Pública.

Peu de foto premiats: (d'esquerra a dreta) Ferran Busquets, director de la Fundació Arrels; Marga García, tinenta d'alcalde d'El Prat de Llobregat; Pere Ribes, comentarista del programa L'Olot a Ràdio; Olot Domènech Roig, president de Tallers Gaudí i Josep Marí Pàmies (germà de Jaume Marí Pàmies). Amb ells, el director general de l'ONCE, Àngel Sánchez; el Síndic de Greuges, Rafael Ribó i altres autoritats.

El jurat dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2017 va estar format per Ana Peláez, consellera general de l'ONCE; Enric Botí, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya; Xavier Grau, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya; Manel Eiximeno, director del CRE ONCE Barcelona; Sònia Fuertes, vice presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; Antonio Guillén, president del COCARMI; Josep Vidal, director general d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i la Autoempresa de la Generalitat de Catalunya; i representants de mitjans de comunicació.

Institució: FUNDACIÓ ARRELS.- Arrels és una fundació privada dedicada a l'atenció de persones sense llar de la ciutat de Barcelona. L’entitat va néixer el 1987 (fa 30 anys enguany) i té com a principal objectiu col•laborar en el desenvolupament integral de les persones en situació d’exclusió social, concretament en el de les persones sense sostre que es troben en una situació més crítica. En el decurs de la seva tasca, Arrels ha atès més de 10.400 persones. Compta amb un centre obert al barri del Raval de Barcelona, 65 pisos individuals o compartits, 33 places estables d’allotjament a la Llar Pere Barnés, així com un Pis Zero per a les persones que porten molt de temps vivint al carrer, que es troben en una situació de vulnerabilitat elevada i que no han trobat cabuda en cap altre recurs. La missió d'Arrels és també sensibilitzar la ciutadania respecte els problemes de la pobresa al nostre entorn, denunciar situacions injustes i aportar solucions a les administracions i a la societat civil.

Fundació Arrels recull el seu premi.

Mitjà de Comunicació: PROGRAMA  ‘L’OLOT, A RÀDIO OLOT’

El futbol va tornar a Ràdio Olot el 2012 amb la recuperació de les retransmissions,
20 anys després, dels partits de l’Olot. Va ser possible amb un important esforç tecnològic i humà. Des d’aleshores, s’ha consolidat com el lloc on se segueixen íntegrament tots els partits de l’equip de la ciutat. El presentador i narrador és David Planella, acompanyat per Pau Masó, a peu de gespa, David Bosch, al centre de dades i Sandra Sotillo, a les xarxes socials. Aquesta nova temporada serà la tercera d’en Pere Ribes com a comentarista.
En Pere Ribes, olotí d’11 anys, és cec de naixement. L'agost de 2014 va conèixer David Planella de Ràdio Olot. El periodista el va convidar a seure al seu costat per escoltar els partits de futbol. Pel Pere la ceguesa no és una barrera per construir el seu somni: ser de major periodista esportiu."Jo amb la ràdio veig perfectament tot el que passa en el partit. Per això sé que ho sabria fer bé", afirma Pere. I s’explica: "Només vaig uns segons més tard que la resta de locutors, per rematar amb la meva intervenció i comentaris el que ells conten”. Pere estudia com  juga el rival escoltant partits anteriors. Explica que veu el futbol a través de la ràdio, perquè el periodista que retransmet el partit li descriu el terreny de joc i qui té la pilota, i la resta és imaginar-ho.

Pere Ribes, de Ràdio Olot, recull el seu premi.

Persona Física: JAUME MARÍ PÀMIES (a títol pòstum).

El passat 12 d'abril va morir qui va ser el director general de l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona-La Muntanyeta (APPC Tarragona).Nascut a Tarragona el 1956, Jaume Marí va treballar en àrees de la gestió empresarial fins que, al 1993, es va implicar en el Tercer Sector Social com a membre de la Junta Directiva de l'APPC Tarragona, entitat que va presidir durant vuit anys. També va presidir ECOM Tarragona i va ostentar la vicepresidència d'ECOM Catalunya. En el moment de la seva defunció a més era President de la Confederació ASPACE, entitat que representa a 120.000 persones amb paràlisi cerebral a tot l'Estat, era vicepresident del CERMI Estatal i formava part de la Junta Directiva de la FEPCCAT.Va defensar la participació activa del col•lectiu tant dins com fora del moviment associatiu i gran artífex per millorar l'autonomia personal de les persones amb paràlisi cerebral a través de les noves tecnologies.

Josep Maria recull el premi dels seu germà Jaume a títol póstum

 

Empresa: TALLERS GAUDÍ

És un projecte singular destinat a joves d'entre 16 i 29 anys en risc d'exclusió social, en col•laboració amb la Fundació Ciutat i Valors (per la formació), Fundació Mercè Fontanilles (per l’orientació) i amb Art Integrat (per l’ocupació). Ofereix una orientació personalitzada durant tot el procés i formació en producció, comercialització, competències per empoderar als joves i emprenedoria. Paral•lelament es fa prospecció amb la fi d'intermediar amb empreses que vulguin col•laborar per la inserció dels joves. Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil, regulat per l'Ordre TSF/289/2016.

Tallers Gaudí recull el seu premi.


Administració: AJUNTAMENT EL PRAT DE LLOBREGAT / ÀPATS A DOMICILI
El servei d'àpats socials per a persones majors de 65 anys d’ Prat de Llobregat és un servei creat el passat mes d'abril de 2016.  És un servei municipal que vol garantir menjars de qualitat a les persones grans amb dependència reconeguda que visquin soles o amb una altra persona gran. Ofereix la preparació i la distribució d’àpats a domicili, un pla d’intervenció amb la persona usuària, d’acord amb una valoració prèvia de la seva situació sociofamiliar i econòmica i dels seus dèficits alimentaris. Col•labora la  Fundació Rubricatus, que treballa amb persones amb discapacitat psíquica que són les que fan els serveis.

La tinenta d'alcalde de l'Ajuntament d'El Prat de Llobregat, Marga Garcia , recull el seu premi.

Visor de contenido web (Global)

Compartir :

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos