L'ONCE fa 78 anys i celebra Santa Llúcia en els seus centres de tot Catalunya amb germanor

santa_lluciafoto2.jpg

Milers d‘afiliats, família i amics van commemorar la patrona de les persones cegues amb activitats en els 18 centres que l’ONCE té a tot Catalunya, com ara a Tarragona, Girona, Lleida, Badalona, Granollers o L’Hospitalet de Llobregat.

L’ONCE a Barcelona va aplegar dissabte 17 de desembre unes 600 persones per a celebrar Santa Llúcia, la patrona de les persones cegues i el 78è aniversari de l’ONCE. Ha estat amb un dinar de germanor amb venedors; afiliats; treballadors de l’ONCE, la seva Fundació, ILUNION, del Centre de Recursos Educatius (CRE) i del SBO; pensionistes;  amics i persones vinculades a l’Organització. A Catalunya, l’ONCE té més de 10.000 afiliats i el col·lectiu de l’ONCE i la seva Fundació supera les 15.000 persones.

El dinar va estar presidit per Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya i va comptar amb la presència d’Andrés Ramos, director general adjunt de Serveis Socials per a Afiliats de l’ONCE; el delegat territorial de l’ONCE Catalunya, Xavier Grau i el president del Consell, Enric Botí, diputats i diputades, a més a més dels membres de la direcció de l’Organització, el seu equip de representació i de les empreses d’ ILUNION..

 

“Vull agrair-vos a tots que m’acolliu tant bé a casa vostra. I aplaudir el vostre esforç per vèncer a les dificultats cada dia” va dir el president de la Generalitat. “Vull que sapigueu que el Govern sempre esta al vostre costat”, va dir Puigdemont, que sempre ha estat molt a prop de la nostra Organització, ja des dels temps de quan era alcalde de Girona.

Andrés Ramos, director general adjunt de Serveis Socials de l’ONCE, va assegurar que era “una meravella poder compartir la Diada” amb tots els afiliats d’aquí. “La il·lusió és la benzina que ens fa funcionar”, va subratllar. I va informar que els temps d’atenció als nous afiliats i afiliades s’ha escurçat i després de 18 dies des de la seva afiliació ja comencen la rehabilitació.

La celebració de Santa Llúcia és un punt de trobada entre la gran família de l'ONCE i la societat catalana. Una manera d'agrair la gran generositat que milers de ciutadans ens demostren dia a dia amb la compra del cupó, que permet dur a terme la gran tasca social de la nostra Organització i la que presta a la resta del món de la discapacitat. Un homenatge als nostres venedors i venedores que, amb sol o pluja, vent o fred, posen sempre un somriure i reparteixen il·lusió pels carrers i places de les terres catalanes. Són els que porten sort i fortuna a moltes famílies que ara la necessiten més que mai. Un clam, tots plegats, a la solidaritat, l'esforç i la superació.

Durant l’acte es va homenatjar  Diego Manrique, com a millor venedor de l’any 2016 a Barcelona. El mateix reconeixement  es va fer als millors venedors i venedores de cadascú dels centres de l’ONCE a Catalunya.
Un altre dels moments culminants del dinar de germanor va ser el brindis de la llum, que van proposar el delegat territorial, Xavier Grau, i el president del Consell, Enric Botí i que van seguir tots els assistents. Les copes es van encendre amb el color verd, el de l’esperança, un dels colors institucionals  de casa nostra, amb el groc, que també ho és d’ Ilunion i el vermell de la passió, que posa la Fundació ONCE en la seva tasca solidària.

Un brindis per la il·lusió, les ganes, la solidaritat i la superació, que  va convertir  la sala en un firmament d’estrelles de tonalitats verdoses per felicitar Santa Llúcia i les festes nadalenques.

Dins de les activitats de Santa Llúcia, els més petits han gaudit d’un munt de jocs accessibles, com un futbolí inflable. També vam assaborir les truites de la mostra de cuina Els nostres ous amb, cuinades pels afiliats i afiliades. I vam assistir a  la representació de l’obra de teatre Fanàtics del Barça.

A L’Hospitalet de Llobregat, amb l'alcaldessa
El passat 13 de desembre, amb motiu del Dia de l’ONCE, un grup de 25 afiliats a l’agència de L’Hospitalet de Llobregat, van ser rebuts per Nuria Marín, alcaldessa i Jesús Husillos, Regidor de Serveis Socials, al Saló de Plens de l’Ajuntament de l’Hospitalet.
 

Visor de contenido web (Global)

Compartir :

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos