L’ONCE convida als estudiants a diferenciar entre l’ús i l’addicció a les noves tecnologies
L'ONCE convida a estudiants i docents de tots els centres educatius a fer un ús responsable de les noves tecnologies que, en aquests mesos de lluita contra el Coronavirus, s'han revelat com a eines valuoses i extraordinàries per apropar-nos a familiars i amics, continuar estudiant i treballant, accedir a l'oci i mantenir l'economia.
Però també els anima a detectar els riscos de l'ús abusiu i descontrolat de la tecnologia i, sota l'original lema “ConexiON, AdicciOFF. Això no és un joc”, posa en marxa el 37 concurs escolar del Grup Social ONCE, un programa de sensibilització educativa que pretén treballar a l'aula de manera activa valors com la solidaritat i el pensament crític, l'important paper de l'alumnat, i el treball col·laboratiu per aconseguir la igualtat d'oportunitats per a tothom.
Cada any, més de 2.000 professors i 150.000 estudiants treballen a l'aula i també de forma virtual sobre qüestions que tenen a veure amb el seu entorn social més proper amb el Concurs ONCE que, en aquesta edició, vol traslladar el missatge que la tecnologia és la nostra aliada sempre que fem un ús responsable de la mateixa i no un abús que pot comportar riscos i conseqüències no desitjades.
Per aquest motiu, el repte d'aquest any consisteix a crear una campanya publicitària de sensibilització amb un missatge capaç d'inspirar a tota la societat. En el 37 concurs escolar del Grup Social ONCE poden participar tots els escolars dels centres educatius públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional.
ConexiON #8211 AdicciOFF
La participació es realitzarà per aules completes (una feina-una aula) dirigides per un docent. Els estudiants de Primària i Educació Especial (Categories A, B i E) hauran de fer una falca de ràdio d'un minut, com a màxim, capaç de transmetre un missatge sobre el bon ús de la tecnologia per part dels menors. Haurà d'anar titulada i, per facilitar l'accessibilitat a la feina, incorporarà un document amb el text utilitzat.
Per la seva banda, els estudiants de Secundària (categoria C) hauran de dissenyar un cartell publicitari que capti l'atenció i transmeti un missatge que fomenti l'ús responsable de la tecnologia, evitant l'abús de la mateixa. Haurà d'incloure un eslògan i una audiodescripció de la feina.
Per als estudiants de Batxillerat i FP (Categoria D), el concurs demana la realització d'un espot publicitari, de 40 segons, per sensibilitzar sobre l'ús responsable de la tecnologia i els riscos que comporta el seu abús. Haurà d'estar acompanyat d'un títol i un document amb el guió, per facilitar l'accessibilitat a les persones amb discapacitat.
El jurat valorarà de manera especial la creativitat, la qualitat, el missatge i l'accessibilitat dels treballs presentats que, com en anteriors edicions, concursaran a nivell provincial, autonòmic i nacional.
Cada grup o aula haurà de pujar a la pàgina web del concurs (www.concursoescolaronce.es) el seu treball. Els directors o professors de tots els centres educatius que desitgen participar en el concurs i accedir als materials educatius, podran fer-ho a través del propi web o per via telefònica al número gratuït 900 808 111, sent la data límit de recepció de participacions el 5 de febrer de 2021.
La pàgina web http://www.concursoescolaronce.es/
Twitter @ConcursoONCE
Facebook facebook.com/concursoescolarONCE
YouTube http://www.youtube.com/user/concursoescolaronce
Instagram https://www.instagram.com/concursoonce/
- L
- M
- M
- J
- V
- S
- D
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31