L’ONCE Catalunya premia la solidaritat

Secciones: Solidaritat
solidaris_foto_familia.jpg

L’ONCE va premiar dilluns 10 de desembre  la solidaritat que rep de la societat catalana amb el lliurament dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2018, que enguany coincideixen amb el 80è aniversari de la Institució i la seva evolució. Els guardonats han estat l’Associació Polseres Candela, el programa de ràdio ‘Ser Especials’ de la Fundació Mercè Pla, Marc Buxaderas,  el Gimnàstic deTarragona i l’Ajuntament de Masquefa. Tots ells han rebut l’obra escultòrica SOLIDARIS.

Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya; Francina Alsina, presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; José Luis Pinto, vicepresident primer del Consejo General de la ONCE; Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i Antonio Guillén, president del COCARMI, van lliurar els Premis Solidaris ONCE Catalunya 2018. A l’acte també van assistir representants del Tercer Sector, del món polític i social de la societat catalana i de l’ONCE a Catalunya.

“Aquests premis són un reconeixement a la solidaritat catalana, la qual ens permet fer la nostra tasca social. Brindem visibilitat a persones i iniciatives, massa sovint, invisibles. I ens agradaria que tothom sabés de les seves lluites i superacions quotidianes perquè s’ho mereixen. Fan una feina diària, callada i tenaç i demostren que amb esforç i constància hi ha realitats que es poden canviar”,  assegurà el president dels Premis Solidaris ONCE Catalunya i també president del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, Enric Botí.

Els guardonats dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2018, que enguany tenen com a protagonista el 80 aniversari de la institució i la seva evolució, són:
Associació Polseres Candela, a la Institució, Organització, Entitat o ONG.
Programa de ràdio ‘Ser Especials’ de la Fundació Mercè Pla, al mitjà o projecte de comunicació.
Marc Buxaderas, a la Persona Física.
Gimnàstic Tarragona, a l'Empresa.
Ajuntament de Masquefa, a l'Administració Pública.

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya tenen la finalitat de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, projectes i mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària en el seu entorn d'influència i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització i l'autonomia personal i l'accessibilitat universal, la vida independent, i que siguin coincidents amb els valors essencials de la cultura institucional del Grup Social ONCE. Els premiats destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits. 
Els Premis Solidaris ONCE Catalunya es celebren des del 2001. Des de llavors han estat guardonats, entre d’altres, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Pere Casaldàliga, Isidre Esteve, el Pare Manel, Anna Vives, Borja Corcóstegui i les fundacions de Vicente Ferrer o Pasqual Maragall.

El jurat dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2018 ha estat format per Ana Peláez, consellera general de l'ONCE; Enric Botí, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya i president del Jurat; Manel Eiximeno, director CRE ONCE Barcelona; Xavier Grau, d’ONCE Catalunya; Francina Alsina, presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social; Antonio Guillén, president del COCARMI; Francesc Iglesies, secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i representants de mitjans de comunicació.

A la Institució, Organització, Entitat o ONG: Associació Polseras Candela
www.pulserascandela.com
Per l'esforç, la tenacitat i la il·lusió dels Xipirons, que van començar, i de tots els nens ingressats que van seguir-los; per les seves famílies, voluntaris i amics que recapten fons incansablement per la recerca del càncer infantil a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Enric Botí, presiddent del Consell Territorial ONCE Catalunya, amb un grup de nens i nenes de Pulseras Candela.

Al mitjà o projecte de comunicació: Programa de ràdio ‘Ser Especials’ de la Fundació Mercè Pla
www.fmp.cat

Per ser un programa de ràdio realitzat, produït i presentat en primera persona per les persones ateses de la Fundació Mercè Pla, que pretén fomentar la integració i normalització a la societat de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Antonio Guillèn, president del COCARMI, amb una usuària i el director tècnic de la Fundació Mercè Pla.

A la Persona Física: Marc Buxaderas
www.marcbuxaderas.com

Per la seva actitud vital i la capacitat de superació. Té paràlisi cerebral tetraplègica i omple teatres amb els seus monòlegs 'Posa un discapacitat en la teva vida'. Marc diu: "Vull aconseguir que la discapacitat es normalitzi i que la gent canviï la seva percepció sobre les persones amb discapacitat".

Roger Torrent, Marc Buxaderas i el seu germà Jan Buxaderas.

A l'Empresa: Gimnàstic de Tarragona
www.gimnasticdetarragona.cat

Per ser el primer club a tot Espanya a crear una secció de futbol per a persones amb discapacitat. “El millor equip de la història del Nàstic”, segons el seu president. I per impulsar La Liga Genuine, en la qual participen ja 30 equips i centenars de jugadors que són exemple de solidaritat i superació.

Gimàstic Genuine, a l'escenari.

A l'Administració Pública: Ajuntament de Masquefa
www.ctc.masquefa.net

Pel seu Centre Tecnològic Comunitari Accessible, un projecte que va néixer a l’any 2009 i permet dia a dia que les persones amb qualsevol tipus de discapacitat puguin accedir a les tecnologies de la informació i la comunicació en igualtat de condicions i beneficiar-se tant a nivell personal com laboral.

Francina Alsina dona el premi a l'alcalde de Masquefa, Xavier Boquete.

 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos