L’artista cega Kelly Arrontes pinta ‘L’origen de la vida’, un mur de 125 m al Parc Científic de BCN

kelly_arrontes_mural_0.jpg

La pintora cega afiliada a l’ONCE, Kelly Arrontes, ha iniciat una nova intervenció artística al Parc Científic de Barcelona (PCB). Es tracta d’una pintura mural, titulada ‘L’origen de la vida’, de més de 125 metres lineals que decorarà les parets del passadís de la Planta 0, que connecta els edificis Clúster I i Clúster II, on conflueixen un gran nombre de laboratoris d’empreses i centres públics de recerca. 

La cèl·lula, com a origen de la vida, és el fil conductor de l’obra. “La idea és representar la meva pròpia visió de les neurones i les cèl·lules oculars, en dos espais clarament diferenciats i poder fer de minúscules imatges de microscòpia electrònica un mural de grans dimensions. De les neurones, me n'atrau  la seva versatilitat plàstica, ja que són molt diferents una de les altres, són les cèl·lules amb més diversitat de la natura. Aquest és el referent, però l’obra pot adquirir vida pròpia a mesura que el projecte es vagi executant”, afirma Arrontes.

La composició, de base acrílica, combina la pintura amb la textura i els relleus fets amb paper de seda. “És el segell Arrontes. Totes les meves obres estan pensades també per ser tocades, en solidaritat amb el meu col·lectiu. Vull que qualsevol persona, independentment del grau de visió que tingui, pugui gaudir d'elles i captar les emocions que he volgut transmetre”, revela l’artista.
Els colors predominants són el vermell, el groc i el taronja en totes les seves gammes. Colors càlids que contrasten amb el seu primer mural L’aigua és vida” i que, alhora, el complementen.

“Amb l'execució d'aquesta segona obra pretenc elevar la fusió dels conceptes Ciència i Art, i crear un projecte integral, actual i innovador com és la biotecnologia”, explica l’artista.
“L’origen de la vida" va ser la proposta la guanyadora del 2n Concurs d’Intervenció Artística del Parc Científic de Barcelona, per decisió unànime d’un jurat, integrat per diferents experts del món de la ciència, comunicació i arts visuals.

El passat mes d’abril Kelly Arrontes va culminar la seva primera intervenció al Parc, ‘L’aigua és vida’, una pintura mural de més de 125 metres lineals que decora les parets del passadís que uneix els edificis Clúster I i Clúster II. L'obra té com a eix vertebrador l’aigua, fidel a l’estil d’expressionisme abstracte de l’artista. Les quatre parts del mural representen la simbiosi entre els diferents estats fisicoquímics de l'aigua i els diferents estats d'ànim de l’artista segons les fluctuacions de la seva agudesa visual.

Kelly Arrontes
Kelly Arrontes (https://www.arrontes-arts.com/) va néixer a Valladolid i, des de molt petita, va començar a pintar, malgrat les seves primerenques dificultats visuals ja que va néixer amb miopia magna. El 1987 va ingressar a l'Escola d'Arts i Oficis de Valladolid i va aconseguir el primer Premi de Dibuix i Pintura. Després de llicenciar-se amb honors en Belles Arts a la Universitat de Sant Jordi de Barcelona l'any 2000, va rebre diversos premis i va participar en nombroses exposicions col·lectives i individuals a Espanya i en altres ciutats com ara Londres o Nova York.

Entre els anys 2002 i 2014, greus problemes visuals van interrompre la carrera professional de la pintora val·lisoletana i es va afiliar a l'ONCE.

L’any 1990 va participar a la Mostra Itinerant d'Art Contemporani Europeu a Amèrica (Galeria Chelsea de Nova York i Galeria Sant Diego de Bogotà) i entre les seves exposicions, destaquen la col·lectives al Palau de Congressos de Catalunya (Barcelona 2005) i a la sala d’espectacles el Molino (Barcelona 2016). També a Barcelona va celebrar una exposició individual al Palau Robert (2014). En 2016 va ser l'artista triada per la Fundació ONCE per exposar al Museu Tiflològic de Madrid. Actualment resideix a Barcelona, on té el seu estudi.

‘ONCE miradas creativas’ és el títol de l'exposició col·lectiva en què 11 artistes cecs mostren les seves creacions elaborades, en molts casos, des de la foscor, demostrant que la ceguesa no és un obstacle per desenvolupar activitats artístiques. Fotografies, pintures i escultures es podran veure, i en molts casos tocar-se, del 29 de novembre de 2018 al 12 de gener de 2019, al Museu Tiflològic de l'ONCE (carrer de La Corunya, 18. Madrid). I on Kelly exposa la seva visió de  ‘Cuando el arte fluye como el agua’, en una pintura acrílica sobre llenç (2018), on retrata personatges famosos a quadres de gran format.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos