'Influencers 5G. Present i futur de la inclusió'
Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius (CRE) ONCE Barcelona-Catalunya i coordinador de l’àmbit d’intervenció del CRE a nivell educatiu a Aragó, Illes Balears, La Rioja i Navarra, va participar com a ponent a la II Jornada ACUDAM: Influencers 5G. Present i futur de la inclusió. #disCAPACITAT, que es va celebrar el passat 20 de novembre en streaming (directe on line) des del Teatre L’Amistat de Mollerussa, en format taula rodona. Adreçada al públic en general, però amb un especial interès en la població jove, tractà de l’apropament de la realitat de les persones amb disCAPACITAT a les noves generacions de ciutadanes i ciutadans per evitar resistències en la inclusió de totes les persones.
El teatre es va convertir en un plató des d’on es va retransmetre a tot Catalunya. Hi van participar diferents ponents influents que van exposar les seves trajectòries de vida personals i professionals generant coneixement, reflexió, debat i aportant diferents visions sobre la igualtat d’oportunitats de les persones amb disCAPACITAT. Per altra part, també es va reflexionar sobre la relació actual i de futur dels mitjans de comunicació vers les persones amb altres capacitats.
Abraham Orriols, periodista dels Serveis Informatius de TV3 i recentment col·laborador d’El Matí de Catalunya Ràdio va ser el presentador i dinamitzador de la Jornada. A més del Manel Eiximeno, van participar com a ponents: Susana Rodríguez, jugadora del Campionat d’Espanya de Pàdel en Cadira de Rodes, del Circuit Català i presidenta del “Club Esportiu de Pàdel Adaptat Catalunya”; i l’Eloi Collell, presentador del programa “Per què volen els avions” de TV3 i medallista Special Olympics a escala estatal i europea en la modalitat de natació.
La jornada comptà amb diferents recursos audiovisuals que la van fer amena i on també se va cercar la participació del públic. En aquest sentit, el públic va poder realitzar preguntes als ponents mitjançant un formulari (es podien enviar les preguntes abans i durant la jornada) o ve també es podien realitzar el dia de la jornada via Twitter amb el hashtag #acudamjornada. Un cop realitzada la inscripció i uns dies abans de la celebració de la jornada les persones inscrites van rebre un correu electrònic personalitzat on els hi van facilitar l’enllaç de l’espai de retransmissió (canal de Youtube ACUDAM).
Tot i els avenços assolits els darrers anys pel que fa a la igualtat de drets i d’oportunitats de les persones amb disCAPACITAT, cal continuar desenvolupant accions que tinguin per finalitat donar a conèixer i visibilitzar les seves realitats i capacitats. Implementant actuacions que ajudin a trencar els prejudicis encara existents que de forma directa dificulten la inclusió real de les persones amb disCAPACITAT en la societat. ACUDAM vol ajudar a contribuir amb aquest objectiu mitjançant les jornades que porten per títol el nom de l’organització.
- L
- M
- M
- J
- V
- S
- D
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31