'Generació igualtat'
Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Maria de la Sierra López, vicepresidenta segona del Consell Territorial de l’ONCE i Laura Martínez, presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD) van presentar divendres 5 de març a la seu de l’ICD actuacions de les dues institucions en favor de la igualtat i de les dones cegues o amb discapacitat visual. I l’ONCE va mostrar el cupó “Generació igualtat: Pels drets de les dones i un futur igualitari” que dedicà al Dia Internacional de la Dona.
L'Observatori d'Igualtat d'Oportunitats del Grup Social ONCE promou la igualtat de tracte entre dones i homes amb discapacitat visual, analitza la situació de les dones, tant des de la perspectiva d'accés als serveis socials com en la seva participació en els òrgans polítics, de gestió, o de representació sindical.
Laura Martínez va donar a conèixer la producció per part de l’ICD de diversos materials de prevenció i sensibilització de les violències masclistes i sexuals en el sistema braille. “L'objectiu”, va explicar Martínez, “és millorar la cobertura dels serveis i ampliar els recursos, i avançar en la detecció i atenció de les dones amb dèficit visual que travessen situacions de violències masclistes”.
La presidenta de l’ICD ha denunciat que “les violències masclistes exercides sobre dones amb discapacitat està àmpliament invisibilitzada, moltes vegades no es reconeix, ni es detecta. Hem de fer un esforç per facilitar l’accés als serveis de les dones amb discapacitat”.
“Iguals. Iguals per a avui. I guals per a demà. Aquest ha estat, des del primer dia, ja fa 81 anys, el clam d’igualtat que promou l’ONCE i que és un dels pilars fonamentals de la seva tasca social. El criden els nostres venedors i venedores per places i carrers quotidianament. I és un senyal lligat a l’ADN de l’Organització”, manifestà el delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, Enric Botí.
Maria de la Sierra López, vicepresidenta del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, va agrair de "tot cor" la producció en braille dels protocols per a la igualtat i contra les violències masclistes, que "tant ajuden a visibilitzar uns drets que són de totes, sense excepcions".
Els nous suports en braille corresponen als següents fulls informatius:
1. El Servei d’atenció a les dones en situació de violència masclista 900 900 120.
2. El tríptic Dones.
3. El material Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals.
Aquest material es va començar a distribuir la primera setmana de març per tots els serveis de la xarxa d’atenció a dones en situació de violència masclista, en concret les oficines d’atenció de l’Institut Català de les Dones, els 120 Serveis d’Informació i atenció a les dones del món local, i els 13 Serveis d’Intervenció Especialitzada en violències masclistes. També s’oferirà a les dones amb dèficit visual que siguin ateses a les comissaries de Mossos d’Esquadra i als centres d’atenció del Departament de Salut.
Tant la producció com la distribució dels tríptics que expliquen els serveis i recursos contra les violències masclistes que el Govern català ofereix a les dones s’han realitzat amb la col·laboració de l’ONCE Catalunya.
#Iguals
El Grup Social ONCE està format per l'ONCE, Fundació ONCE i Ilunion i és el quart major ocupador espanyol, amb més de 72.000 persones en plantilla, de les quals un 58% té discapacitat. A més, compleix amb els criteris de paritat atès que les treballadores suposen el 42,5%: una mica més de 31.000 dones ocupades, moltes d'elles també amb discapacitat. I el màxim òrgan de Govern, el Consell General de l'ONCE compta amb una important paritat (sis homes i cinc dones).
Observatori d'Igualtat d'Oportunitats
Per treballar en aquesta línia, el Grup Social ONCE ha creat i treballa des de l'Observatori d'Igualtat d'Oportunitats, basat en els principis d'igualtat, no discriminació, acció positiva i accessibilitat universal, que impregnen transversalment totes les actuacions de l'Organització.
Fundació ONCE ha llançat diversos vídeos de sensibilització i un programa Inserta d'inserció laboral per a víctimes de maltractament, amb més de 500 dones ateses i una previsió de donar cobertura a més de 80 cada any, que troben les portes obertes per la seva vida laboral al grup empresarial Ilunion. L'ONCE, per la seva banda, va elaborar un vídeo per identificar situacions d'assetjament laboral i saber com actuar, i treballa en la posada en marxa de la figura de l'agent d'igualtat, impulsada en l'últim conveni col·lectiu i en el Pla d'Igualtat.
- L
- M
- M
- J
- V
- S
- D
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30