Fes-te voluntari de la Il·lusió

Secciones: T'interessa
voluntariat.jpg

El Servei de Voluntariat de l’ONCE és una iniciativa social de suport a les persones cegues afiliades a la institució -de totes les edats- que, per la seva ceguesa, discapacitat visual greu o sordceguesa, necessiten de l’ajuda solidària d’altres persones per fer activitats quotidianes que permetin la seva inclusió en un món “sense barreres” ple de possibilitats.

El servei de voluntariat es pot sol·licitar per a activitats diàries i quotidianes com ara desplaçaments, fer gestions, anar a consultes, visitar museus, practicar esport, llegir la correspondència, etc.

Per fer-te voluntari o voluntària has de ser major d’edat, tenir ganes d’ajudar altres persones que necessiten el teu suport i disposar d’una mica de temps lliure. Encara que tinguis alguna discapacitat, trobarem junts oportunitats que s’ajustin a les teves capacitats i habilitats personals.

Els programes que es desenvolupen des de l’ONCE són:

Acompanyament.- Companyia a qualsevol lloc!

-Ajuda en desplaçaments per assistir als serveis que presta l’ONCE, per visitar familiars, per anar a serveis externs, com consultes mèdiques.

-Acompanyament a domicili o hospitals; suport en la supervisió de gossos pigall en activitats d’exercici físic i esbarjo; acompanyament telefònic als més allunyats geogràficament o a les persones en situació de solitud.

Accés a la informació.- La paraula escrita, a l’abast de tothom!

- Lectura de documents, textos manuscrits, emplenament d’impresos, suport en la utilització d’eines informàtiques (ordinadors, mòbils, tauletes, etc.) o específiques per a persones amb discapacitat visual, ajuda en la pràctica del braille, etc.

Esportiu.- Posa’t en forma!

-La discapacitat visual no ha de suposar un problema per sortir a córrer, a patinar, per practicar qualsevol esport o per accedir a instal·lacions esportives o moure-s’hi. Amb un bon acompanyant, és possible.

Cultural i recreatiu.- Compartim la cultura i la diversió al màxim!

-Suport en la participació en activitats culturals i recreatives, com ara visites a museus o col·laboració en l’organització d’activitats culturals i institucionals. Assistència visual a pares cecs per passar una tarda divertida al parc d’atraccions amb els seus fills... per exemple.

A més, a través del voluntariat internacional l’ONCE dona suport a persones amb dificultats en altres llocs del món.

La teva experiència serà exemple per a altres voluntaris. Ajuda’ns a transmetre aquest servei!
Si en vols rebre més informació o inscriure’t en el Servei de Voluntariat de l’ONCE, ho pots fer per qualsevol d’aquestes vies:

- Per mail: voluntariadocatalunya@once.es

- Per telèfon: 93 238 10 24

-Al centre ONCE més proper al teu domicili.

-A través de la pàgina web de l’ONCE, amb un formulari

 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos